Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
A videón konkrétan (bár ti azt nem láthattátok) az összes gombot egymás után megnyomkodtam sorban a távirányítón, ezért volt a színkavalkád.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
-
félisten
válasz Bogyi007 #28794 üzenetére
Ha valakinek nem kell, hogy kövesse a fény a képet, csak konstans háttérvilágítást adjon, akkor nem rossz ez a LED szalag, de ezzel villódzással nekem kb. elviselhetetlen lenne.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Bogyi007
veterán
válasz AthlonXP #28770 üzenetére
Hali. Kvázi ugyanez a tévém van mint amit választani szeretnél, csak nekem egy évvel korábbi kiadásban (50PUS6504 - a számozás ne tévesszen meg a 2019-es 6504 sorozat 2020-ra 7505 lett) én nagyon meg vagyok vele elégedve, pedig tavaly februárban elvileg szükségmegoldásnak vettem mivel a korábbi Samsung UE50MU6122-es tévém a gari lejárta után megmurdált.
Egyszerű tévé VA panellal amiben még nincs Ambilight, de viszont szép kepe van, Netflixhez és pl YouTubehoz a HDR és Dolby Vision módja használható is, viszont konzolokhoz szerintem jobban jársz ha kikapcsolod ezen opciókat, SDR-ben viszont jól teljesít velük. Az Input lag miatt sem kell aggodni játékoknál, én rengeteget flipperezek konzolon, ahol a lag ősi ellenség és kifejezetten jó eredményeim vannak a játékban.
Anno kisbalazs fórumtárs adott beállítási segédletet is a tévéhez (aláírásomban ott a link hozzájuk) , azokat mai napig használom mind filmnézéshez (Pc-n Serviio-t használok, frankón el is éri a tévé a hálózatot és kábelesen akadásmentes a lejátszás a tévé saját lejátszójával) és Digi kábeles tévézésre is.
Ha olcsón akarsz egy korrekt képpel rendelkező tévét venni, szerintem nem jársz rosszul a Philipset választva. Én az Auchanban vettem a 2 év gari mellé további 2 éves mjndrnes biztosítást vettem hozzá, hogy be legyek biztosítva, de 1 év alatt nem jött elő probléma a készülékkel.
Ezt már a többieknek is írom :
A múlt héten érkezett a tévéhez Aliexpressről USB-s 4m RGB LED szalag vezérlővel és távirányítóval (kb 1600 forintért). Ennek a működéséről hagyok itt nektek 2 videót és egy képet.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
ZoltayA
aktív tag
válasz rainman72 #28783 üzenetére
A színhelyességet említettem meg. Semmi köteledés. Nem kizárólag a Te tévédről van szó. Aki ide feltett Philipses képernyő fotót , az mind nagyon rossz. Főleg IPS paneles. Talán volt egy jó VA- s , ami jónak tűnt. A Samsung teló amoledje is túl szaturált, mégis totál színhelyes.
-
Gabir
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes lehet a gogle áruházból a TV-re tölteni egy médialejátszó programot?
Leginkább a film közben lévő (USB) hang csúszást szeretném korrigálni.
( Képarányt továbbra sem tudok beállítani, inaktív a menüpont. valakinek tipp? ) -
Alien!
senior tag
válasz abidur #28782 üzenetére
elvileg gyártott hozzá a philips javítókitet, ami ugyan android 7-es OS-el van, de kb 100.000Ft és kvázi lebutítja a tévét. Itt olvashatsz róla bővebben.
Szerintem ne vesződj vele, dobd fel alkatrésznek, ez a széria (2013) bűn rossz volt hardverileg sajnos, pedig parádés tévék voltak.
-
abidur
csendes tag
Üdv! Régen jártam itt mert nem volt gondom a tv-vel. Tegnap viszont megadta magát, nem lehet bekapcsolni. A hátoldalon lévő kapcsolóval sem. A készülék: 42 PFL6198K/12. 2 éve kapott egy teljesen új panelt, a kiterjesztett garancia idején belül.
A szakszerviz szerint kezdjek el új tv-ben gondolkodni mert a gyártó már nem szállít semmilyen alkatrészt ehhez a készülékhez. Azért röhej, hogy egy 7 éves készülék mehet a kukába! Esetleg akad itt egy szaki, aki megnézné mielőtt kidobom? -
félisten
válasz rainman72 #28774 üzenetére
Szép összeállítás!
Ha annyira gyenge az IPS sötétben, mint nálam az 50PUS7304 oldalról, akkor nincs nagy baj. Kicsit már hajlok arra, hogy lehet jobban jártam volna egy normálisabb IPS-el... de persze ki tudja megmondani, hogy melyik lesz normális."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kchris78
veterán
válasz rainman72 #28774 üzenetére
de ott az elmondás szerint olyan mintha elrepedt volna a kijelző a sarkán... nem akkor üzemelte be először a TV-t, ez a sztori lényege.. gondolom ilyenre gari nincs. Kértem fotót hogy legalább azt küldjön mert ez így nekem sötétben tapogatózás azért írtam ide hogy volt e hasonló eset esetleg. (De eléggé ki volt akadva)
-
kchris78
veterán
Kolléga most hívott hogy 55" új TV VESA illesztés miatt le fel lett rakva és felemelés két oldalról két emberrel történt az egyik sarkán mégis valami elszineződés történt... Ez a WTF kategória, nem lett se megnyomva se semmi hogy másképp hogy lehetett volna feltenni egy TVt... Szerintetek? Én nem nagyon bíztattam - ha bármi feszültség lett volna is benne amit ez előhozott bizonyítani akkor se igazán lehet semmit...
-
AthlonXP
őstag
válasz rainman72 #28769 üzenetére
Okés, köszi!
Szerinted a 3 közül melyiket lenne érdemes megvenni?
Én az LG és Philips közt nem tudok most választani..
Az LG esetében ott modernebb oprendszer és a game mode ( ami nekem fontos lenne a pc-s játékok miatt ).
A Philips viszont elvileg "modernebb" szolgáltatásokat is tud, pl. a Dolby Vision, meg a Dolby Atmos, Micro Dimming...
De nem tudom... -
rainman72
nagyúr
válasz AthlonXP #28764 üzenetére
Minden tv-nél,illetve márkánál lesznek kisebb-nagyobb hibák sajnos.
Ki mire érzékeny.
Nekem volt ez a tipus,meg kb 10 másik az elmult 2 évben,semmi gond nem volt vele.
Nem volt bevilágítás,felhősödés,ami az ips Philipseket jellemzi.
A tv átlagos,az ambis változatok picit jobb választás lenne,pl a 7805 de az nincs a Tkomnál.
Fekete szín megjelenítés jó,oldalról fakul,mint a legtöbb VA panel.
Nálam a hdr tartalmak megjelenítésével se volt gond.
Saphi rendszer nem lassú,böngésző se.
Dolby Vision Netflixhez jó választás.
Tv hd adások jól mutatnak rajta.
Tkomos ára megfelelő a tudásához.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni tv-t mostanában és nagyon nem tudom, melyiket lenne érdemes.
Sajnos egyéb okok miatt csak a Telekom kínálatából tudok választani.
Ott 3 típust néztem ki eddig, amik a következők lennének:
Philips 50PUS7505/12
LG 50UN74003LB
SAMSUNG UE50TU7102KXXH
Főleg most a Philips terméke érdekelne, tud-e valaki mondani róla véleményt?
Sajnos egyéb külföldi fórumokon, nem sok jót olvasni róla. Szép a képe, hangja, de akad a menü, meg volt aki a HDMI-s használatra panaszkodott, hogy nem jó, de nem részletezte, miért..
Tényleg nem jó ez a Philips, vagy mi a helyzet?
Az LG fórumát is néztem itt a PH!-n ott is sok a panasz, főleg a képminőségre az IPS panel gyenge feketéi miatt ( emiatt én is aggódom kicsit )...
Samsungnál azt írták, kevés a max fényerő, nagyon sötét a képe ( relatíve )... Nem tudom.
Szóval jó lenne pár vélemény, mert minél többet olvasok utána ezeknek, annál kevésbé tudok dönteni... -
looser
addikt
Sziasztok!
Egy régi 32PFL8404-et használok monitorként, szuper, de így, pár év után, feltűnt, hogy az egyéniben beállított kép (sötétebb, estére, olvasáshoz) és a gyári bármelyiknél a hang is különbözik. Valóban, egyéniben ezt is állítgattam; ezek szerint a gyári (a tv "Inteligens beállítások" néven mutatja) beálltások ezt is tartalmazzák. A kérdésem: módosíthatóak-e valahol az előre bellított módok? A service menüben (0 + 6 + 2 + 5 + 9 + 6 + Info) erre utaló pont nincsen, de hátha másképp előhozható.
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
y2K_o
csendes tag
Visszavittem végül a 8535-öt, kihoztam helyette egy q80-at. Eddig jónak tűnik.
-
solo18
csendes tag
Sziasztok, tegnap vásároltam egy 58PUS8505 készüléket. A dolby vision tartalmak lejátszásával vannak gondjaim. Synology NAS szerverről szeretnék lejátszani. 3 módon próbáltam lejátszani őket, inkább kevesebb sikerrel.
1. Beépített lejátszóval (source és hálózati média). Itt volt olyan DV tartalom ami gond nélkül ment, volt ami szaggatott 5 másodpercenként(cat5e kábellel vagyok csatlakozva a tv-re) és volt ami bár DV tartalom a nevében, de csak HDR-ként játszotta le.
2. Androidos alkalmazásokkal: vlc-t és kodit próbáltam. Az 1. pontban DV tartalomként érzékelt fájlokat csak HDR-ként érzékelte.
3. Külső médialejátszón coreelec-et (kodit) futtatva: ugyanaz mint a 2. pont. Max HDR. Ez a legnagyobb csalódás számomra, hiszen ezzel a módszerrel nézem a filmeket évek óta és sosem volt gond semmivel.Tudnátok tanácsot adni, hogyan tudnék DV tartalmakat gond nélkül lejátszani? Külső vinyót ha lehet hagyjuk, mert a letöltöm és rámásolom macerát nem szeretem. Pont ezért használom a NAS-t.
-
y2K_o
csendes tag
Konkrétan minden "javítás" ki van rajta kapcsolva, de még mindig nézhetetlen. Az az érdekes, hogy a 8505-ön minden rendben megy, kapcsolja az összes erősítőt, kérdés nélkül átküldi a hangot, nem lassul, a 8535 meg szórakozik velem... Boltból hoztam 3 napja euronics-ból, most beszéltem a sráccal, még visszavihetem ma. Az a baj, hogy nagyon rossz a felhozatal egy ideje, 300-ig néztem 55" körül, de a samsung qled sem nyűgözött le jobban ennél, ráadásul azon nincs dolby vision, zárt rendszer, stb...
-
rainman72
nagyúr
Hdmi-n nekem se megy az ARC,ha erre gondolsz.
Tv hangszó Ki,Hdmi Be,erre kiírja hogy nem lehet,mert a tv hangszórói be vannak kapcsolva,holott azzal kezdtem,hogy azt kikapcs.
Hiába kikapcsolom a tv hangját mikor hdmi arc-re váltanék,azzal együtt vissza is kapcsol,tiszta hülyePhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
y2K_o
csendes tag
Sziasztok! Tegnap beszereztem egy 58pus8505-öt és egy 8535-öt. Lényegében ugyan az a két tv. 3 elég zavaró probléma tűnt fel.
1. Ki van kapcsolva minden képjavító, de továbbra is azt csinálja, hogy néhány jelenetnél borzasztóan sötét lesz a kép. Pl. ha kint sétálnak az emberek a szabadban, az ég olyan világos, hogy meg lehet tőle vakulni, az emberekből meg nem látszik semmi.
2. Ha elindítom a netflixet és elkezdek filmezni majd kilépek, annyira belassul a rendszer, hogy még a menüben is alig lehet lépkedni. Próbáltam kényszerleállítást az alkalmazásnál, de csak az újraindítás segít.
3. HDMI-n keresztül van csatlakoztatva egy Sony/Onkyo erősítő. A Sony-val minden okés a 8505-ön, de amikor a 8535 van csatlakoztatva az Onkyo-hoz, kiírja, hogy “váltás az audio rendszerre”, a távirányító onnantól vezérli az erősítőt, a tv-ről el is tűnik a hangerősáv mikor állítani próbálom, de a hang továbbra is a tv-n jön. Ezeket tapasztalta valaki, van valamilyen megoldás? -
Gabir
aktív tag
Képarányt hol lehet szabályozni? ( 43pus8535 a tv)
Jó néhány TV adásnál simán ugrál a 16:9 ls 4:3 között, dee láttam "mini" 16:9-et is)
Ugye a réginél lehetett pl Képernyő kitöltését váalsztani.
Előre is köszi! -
zeee
senior tag
65" PUS8505-höz ez a konzol jó lehet? Ettől lejebb nem merek menni árban
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok meghalt a philips tv-m bekapcsol de csak hang van. Kép az csak színes függőleges csíkokat hozz be. Sokan azt mondták t-con hiba. philips 50pus6162 a tv típusa.Mire kell figyelni ha t-con panelt akarok bele rendelni? AUO 55T32-C0F 5550T32C10 ez van most benne
-
Adamek071
újonc
Sziasztok! Köszi a segítséget akkor visszaviszem a boxot és kérek helyette kártyát hátha... Esetleg egy javasolt ps4-es beállításban valaki tudna segíteni nekem?? Szintén pus8535 58"
Előre is köszönöm!! -
alaves
addikt
Kategóriájában megfelelőnek tűnik, a legújabb csúcskategóriás milliós árú LCD neo QLED (QN90) sem jobb: [link] 6. percnél amikor bekapcsolja a TV-t.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Gabir
aktív tag
Sziasztok!
Friss a készülék, kérdésem az volna ,hogy a sarki felhősödés mennyire normális jelenség?
Mind a négy sarokban pár centis háromszög jellegben bukkan fel.
Persze ha nem keresném, nem lenne feltűnő.
Három napon belül vagyok még. vigyem vissza az Euronixba, vagy szokjam meg és ne foglalkozzam vele?(mert a másik is ilyen lesz, típus/technológiai hiba, stb.)
43"-as a gép egyébként. -
Lall
veterán
válasz rainman72 #28716 üzenetére
Azért nekem Netflix alatt hagyományszerűen ki tud fagyni. Nem vesz semmit. Hangosítás, halkítás... Ilyenkor kikapcs, bekapcs segít. Ez mondjuk csak akkor van, mikoir a feleségem félőrült módjára elkezd lapozni a filmek közt.
Szerintem lassú és buta pl. a FireTV 4K-hoz képest és a kép is jobbnak tűnik Netflix alatt, de az megeshet, hogy ez az én balfaszságom és nem sikerült ugyan úgy belőni.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
alaves
addikt
válasz Adamek071 #28710 üzenetére
Egy 58-as kijelzőn SD adás úgy 4-6 m-ről élvezhető már csak. A felbontás is kicsi és a tömörítési ráta is gyenge már a műholdon is. Minden képjavítót kapcsolj ki, élesség: 0, a két zavarelnyomás opció minimumra, illetve addig húzd fentebb amíg számodra jó nem lesz.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz kisbalazs83 #28711 üzenetére
1. upgrade_loader.pkg fájlt minél újabb fw-el (TPM196E_091.003.051.081 fw-el van egy nekem). Ezzel az eljárással: [link]
2. TPM196E_091.003.255.001.upg.
3. TV újrahangolása.Állítólag, ha csak upg-k frissülnek, az nem tud mindent lecserélni, ezért kell a pkg néha, ha gond van.
-
rainman72
nagyúr
válasz Pancsermeste #28715 üzenetére
Évek óta használom a Saphit,fel se tünik,megszoktam.Van ettől még gyengébb saját op.redszeres tv is,mint például a TCL.
Viszont aki elsőnek látja annak lehet butának tünik,sztem nem az,egyedül a
HBO GO hiányzik,Netflixre meg YT-ra perfect.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Pancsermeste
őstag
válasz rainman72 #28701 üzenetére
Ár kategóriájában azt mondom, vállalható a képe, de semmi különös.
MVA panelre jellemző viszonylag jó fekete, nincs bevilágítás, foltosodás, szép homogén a kép, alapjában véve hozza azt a szintet, amire számítottam.
A szoftveres része viszont elég gáz.
A nem túl praktikus menü szerkezeten túl a sok-sok apró bugocska gyakran megtréfál.
Rengeteg fejleszteni való van még ezen a saphi rendszeren.
Az ambi és alexa miatt nem bántam meg a vételt, de igen gyakran felbosszant.-= Pancsermeste® =-
-
TIT
veterán
válasz kisbalazs83 #28711 üzenetére
Ne aggódj gyakori lesz,jó philips szokás,kapcsold ki,nekem reggel 7 fele szeret bekapcsolni.
-
kisbalazs83
aktív tag
Ma az 55PUS6704 tévém bekapcsolva várt délután Elég para volt
Mielőtt bárki:
-Nincs semmi rádugva USB-n, se HDMI-n
-Nem csinált ilyet eddig, csak anno HDD-vel.
-Nem történt szoftver frissítés, beállítás változtatás
-Nem volt áramszünet.
-OLED754 a hálóba nem kapcsolt be, amin ugyanez a szoftver van.
-240perc után kikapcsol, szóval nem reggel lett bekapcsolva hagyva. Nem is volt bekapcsolva...
-Persze, szomszéd vett Philips tévét és a leengedett redőnyön keresztül vette az infra jelet... ->viccelekSzóval remélem ez gyakori lesz. Éjszaka jó lenne ha csinálgatná...
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Adamek071
újonc
9 [kép] Sziasztok!! Segitségeteket szeretném kérni. Adott Pus8535 58"as tv. Upc boxot használok tvzéshez... Az sd adásokhoz nem tudtok valami beállítást hogy nézhető legyen?? Egyszerűen hetek óta állítgatom de egyre rosszabb 😆 köszönöm a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz ZoltayA #28702 üzenetére
Igy van
Az is jó a bevilágitástól eltekintve,de mivel a VA panelnél nincs ilyen,ezért összeségben az 58PUS7805 jobb vétel.
Hogy sok a vissza küldött az csak azért van mert sok a müszaki analfabéta.
Én ennek csak örülök mert igy 40ezerrel olcsobban megvehettem egy ilyen bontott,viszont hibátlan tvt.
ÜdvPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Milyen Android TV boxot vegyek?