Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmaresz
senior tag
Valamikor régebben egy Vincent Teoh Sony TV-s YT videót néztem, ahol bemutatta, hogy egy USB3/Gbit ethernet átalakítóval elérhető az 1000 mbites vezetékes kapcsolat. Kíváncsi lennék, hogy megy-e ugyanez az USB3 porttal ellátott Philips TV-ken is.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
rainman72
nagyúr
-
Stingray88
csendes tag
Előző TV-m LG 49UH603V IPS-paneles volt, ugyan ezt a ködösödést, széleken 7-8 ponton(!) bevilágítást produkálta az első perctől. Engem nagyon zavart sötétben sötét jelenetek közben, illetve az általad küldött széles vásznon. Elvitte a szervíz, kaptam egy cserére jogosító papírt. A csere készülék (ugyanez a modell) detto ugyan ez volt, ott már feladtam és megpróbáltam együtt élni vele, sajnos ez a technológia sajátja. 1 hónapja lecseréltem Philips 58PUS8505/12-re, MVA paneles és nyoma sincs ilyesminek. Nem egy OLED, de üdítő a feketéje az IPS után (már ha ez az IPS számlájára írható).
-
alaves
addikt
Nem kell szervizmenü, itt testre szabhatod a képet, ha akarod: Képformátum ---> Javított
Mondjuk én nem kínlódnék vele. Inkább vegyél fapados OLED-et.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
Nagyjából 2017-ig még fejlődtek az LCD-k, szerintem a legjobb LCD-k 2015-ben készültek, ezekre még odafigyeltek, megfelelő volt a panel minősége és az összeszerelés minősége is. Manapság a gagyi kategóriába süllyedt az LCD, a legmagasabb számozású LCD-k még érnek valamit, egyébként meg nem, és ez minden gyártónál így van, nincs kivétel, OLED lett a "nyerő".
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dino_m
senior tag
Szerintem nem biztos, hogy rosszabbul járnál, ha nem tudnád ugyan erre e típusra cserélni, mert szinte biztos, hogy a csere is ilyen lenne. Sajnos minél nagyobb az IPS panel, annál nagyobb valószínűséggel jön elő ez a probléma. VA-nál is előjöhet, de az eddigi hsz-ekből úgy tűnik, hogy kisebb eséllyel.
Elállsz a vásárlástól(pénz visszatérítés) és kötsz egy új szerződést egy másikra. Igazából az eddigiek alapján vagy az 58"-os vagy a 70"-os 8505 lenne a jobb választás. De Tkom-nál nem láttam 70-est. Vagy más gyártó... OLED... QLED...[ Szerkesztve ]
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
blakey
titán
Egy LCD-nél a bevilágítás "általános", ahogy a felhősödés is. Tehát ezek megléte nem feltétlenül hiba, persze minden a mértéktől függ, ha nagyon zavaró akkor nincs mit tenni, csere, elállás, stb. Amennyiben nem nagyon zavaró és egy kis állítgatással tovább csökkenthető a mértéke akkor nem érdemes vele foglalkozni. Ha nagyon zavar akkor nem LCD-t kell választani, ott az OLED, ilyen hibák nem lesznek, ott más lehet a hiba, de mindig, mindenhol más-más hiba fordulhat elő. Ha csak annyi a hiba amenniyt a kép mutat akkor azzal lehet, hogy megbékélnék és egy kis állítgatással némileg helyrehoznám, de ennyi.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zeee
senior tag
Sziasztok! Lefutott a tékomos vásárlásom csere kálváriája, múlt hét pénteken megkaptam a csere (65PUS8505) készüléket. A felhősödés egész jó, mondhatni homogén "szürke" a fekete, de megint van alul egy bevilágítás. Kezdek hülyét kapni... Valaki tudna mondani egy üzemidőt hogy tudok megnézni? 123654-el próbálkoztam, lesz 4 ablak, de nem tudom mit kell nézni és nyomni, nem mertem össze vissza nyomkodni.
Nem tudom mit csináljak... Most kezdjem elölről a cirkuszt? Ha a tékomnak azt mondom hogy bevilágítás van a tv-n, megint jön a szervíz procedúra, el akarják vinni a készüléket bevizsgálni stb stb... Mit kell mondani a tékomnak, hogy kapjak egy cserekészüléket? Mert ha azt mondom hogy hibás, akkor szerviz procedúra... Ha azt mondom hogy nem tetszik a kábel színe, akkor értelem szerűen nem kérhetek ugyanilyen készüléket...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mekkora fényerőn látod a bevilágítást? 50%-on is ugyanilyen?
Ha ennyire para, akkor miért nem élsz a 14 napos elállás jogával?
Indoklás nélkül megteheted, persze feltételekkel... bár a leírtakból úgy tűnik, lövésed nincs az elállásról. Szerintem olvasd át egyszer, megéri: 1, 2[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kbali
nagyúr
Sajnos ott rontottad el (bár ez szerintem nem elrontás, csak nem voltál tisztában a lehetőségeiddel), hogy azt jelezted a kereskedőnek, hogy hibás a készülék, Innentől valóban nem játszik már az elállás. Legjobb tudomásom szerint 3 napon belüli hiba jelentkezésekor csere illet meg (bár netes vásárláskor ez nem biztos, hogy játszik).
-
TIT
veterán
20-ért? Túl olcsón adtad,40-ért kellett volna,az alaplap lenne nekem 20 bontva.
Ez bevilágítás,ami nem normális úgyhogy csere és az a lényeg mikor jelented,nem az,hogy ők még hetekig szórakoznak.
Nincs semmi bevizsgálási díj,gariba se lenne.
Teljes árat kell visszafizetni,nincs semmi levonunk,mire fel?[ Szerkesztve ]
-
Lall
veterán
A sárga maszlag a bal sarokban egyértelműen hibás. A bevilágítás olyan, mint ami a jobb sarokban van nálad. Nem szabadna sárgának lenni.
A felhősödés más, azt ahogy írtak minap azért a microdimming lehet a felelős. Ki kell kapcsolni menüben. Nekem egyből megszűnt tőle a felhősödés.
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Kbali
nagyúr
Semmi köze a Philips szerviznek a Telekomhoz.
Neked a Telekom felé kell jelezned, hogy szeretnél elállni a vásárlástól, állítsák vissza a megelőző állapotot. Te a Telekomnam fogod visszaküldeni a készüléket.
Ha visszaállt az eredeti állapot, akkor meg rendelsz egy ugyanilyen készüléket (ha marad még raktáron).
12.5.2 -> kattintásra pdf nyílik
Ha felhívod a Telekom ügyfélszolgálatát és elmondod, hogy szeretnél elállni a vásárlástól, el fogják mondani, hogy mit kell tenned.[ Szerkesztve ]
-
zeee
senior tag
És mondjuk akkor mire számítsak, hogy ha küld érte a szervíz futárt, megállapítják hogy ennek semmi baja? Kifizettetik velem a futár költséget, bevizsgálás díját stb stb? Vagy védve vagyok a 14 napos elállásban ezektől?!
Nincs visszaküldendő ára, részletre hoztam ki előfizetés mellé. De ugyanilyet csak akkor kérhetek csere esetén a szervízes kolléga szerint, ha új szerződést kötök a tékommal. Mivel nekem egy olyan készülék nem kellett, "aminek semmi baja" nem volt. Pfúúúú, már besokalltam
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Szerintem tegyük tisztába:
1. netes vásárlás esetén (távollévők között kötött szerződés) 14 napon belül, indoklás nélkül (nem kell mondanod, hogy eflsős, bevilágítós a készülék) állhatsz el a vásárlástól, az eladónak vissza kell állítania az eredeti állapotot (tehát pl. ha Telekomtól, hűségidőre vásároltál, akkor vissza kell vennie a hűségidőt is). Alap, hogy te állod a készülék visszfuvarjának költségét és az eladó levonhat garasokat a visszautalandó árból, ha törvényi indoknak megfelel. Eladónak az elállás jelzésétől számítva 14 napja van a visszafizetésre...
2. ha hibát jelentesz be, akkor szerviz és javítás (idei vásárlás esetén némileg még jobb feltételek várnak) - a szerviznek törekednie kell a 15 napon belüli javításra - ilyenkor kaphatsz csereutalványt, ha a készülék nem javítható.Kb. ezek a fő szabályok, lehet, hogy nem mindenben írtam a legpontosabban.
-
GordonSamway
aktív tag
Nekem is alul van bal és jobb oldalon. Simán fotóztam ilyen jó a Mate20Pro kamerája
Remélem sikerrel járok és nem szarakodnak. Sosem vettem volna meg ha tudom, hogy IPS. Szarul volt feltüntetve az oldalon a panet típusa.VA/MVA párti vagyok.[ Szerkesztve ]
"Hosszú és eredményes életet!"
-
oszy
veterán
-
dino_m
senior tag
Ha a felhősödés miatt nem is, de a sárgulás miatt biztosan tennie kell valamit a szerviznek. Én se a felhősödés/bevilágítás miatt kerestem meg őket, hanem az elszíneződés miatt. Kb. másfél hónapba tellett, de megadták a csereutalványt.
[ Szerkesztve ]
-
-
zeee
senior tag
Sziasztok! A napokban mutattam nektek képeket. A bevilágítással kapcsolatban. Hívtak a philips szervízből, hogy küldjek képeket! Ezek után felhívott egy úr, hogy nem tud cserekészüléket biztosítani, mert ez a led tv sajátossága, hivatkozva arra hogy ez amit én látok, ez felhősödés és ha ő bekéri tőlem a tv-t felülvizsgálatra, akkor ő biztos benne hogy egy 5%-os szűrővel lefedve nem fog látszani a felhősödés, ami belefér abba amit a gyártó garantál. Abban mind a ketten egyetértettünk, hogy a telefonnal készített kép erősen túl exponált és sokszorosan túlzó a valósághoz képest. Viszont kérlek titeket, hogy nézzétek meg a képeket, figyelembe véve a telefon "túlzását", figyelembe véve hogy a képernyő többi részén milyen a felhősödés, mert van bőven, amit el kell fogadni, mert a led sajnos tényleg ilyen... Nekem alul jobb és bal oldalt bevilágításnak tűnik, s egy széles vásznú filmen zavaró! És még ott a sárgaság is, ami balról jobbra haladva növekszik. Most ott tartunk hogy holnap vissza hívom a szervízt, addig el döntve mit akarok! Nincs sok kedvem veszekedni, meg nem is szeretnék, már kezd is elmenni a kedvem a pihilipstől. Soha semmim nem volt még pihilips! Jól kezdődik a "márkabarátság"
Szóval ha ragaszkodom a cserekészülékhez, behivja a szervíz tv-t és már előre ahogy nézte a képeket az úr, tájékoztatott hogy a tizen sok éves tapasztalata alapján szinte teljesen biztos benne hogy megállapításra fog kerülni, a hogy a tv megfelelő minőségben jött ki a gyártól, és csak az a lehetőségem van hogy el kell állnom a telekomnál a szerződéstől és új szerződést kötni, hogy kérhessek egy új ugyanilyen cserekészüléket, (amit szeretnék az ambient ficcsőr miatt) vagy választok másik típust.
[ Szerkesztve ]
-
dino_m
senior tag
Ennek szerintem a soundbar és a TV leírásában tudsz utána nézni, de kétlem, hogy az optikán keresztül tudtad vezérelni. S/PDIF - digitális audiointerfészek
-
dino_m
senior tag
Teszteld le a TV-det e szerint: (1) LG IPS vs VA panel subespañol - YouTube
-
blakey
titán
HDR-ben gyenge a Philips - nem a Philips hanem az IPS, a kettő nem ua. Philips jobb HDR-ben a Samsungnál ugyanis van OLED-je.
#27115 zeee
Igen, de a fórum átláthatatlansága miatt a hsz-ed nem feltétlenül jó, tehát akkor sem igaz. Sajnos fontos a pontos megfogalmazás, mert nagyon sok téves következtetés születik.[ Szerkesztve ]
-
dino_m
senior tag
Még szerencsésnek is mondhatod magad, hogy a kicsagoláskor belefutottál ebbe a hibába. Nekem kb. egy hónap után kezdett előjönni és mire felfogtam, hogy ez maradandó hiba és egyre nagyobb lett a folt, így csak a garanciális szerviz maradt.
-
Alien!
senior tag
erről nekem mindig ez villan be....
viccet félretéve, ez nagyon gáz, kiváncsi vagyok mennyi ilyen visszaküldés lehet egy szériában, mert ez már itthon is számottevőnek mondható.
-
alaves
addikt
Ezt látva, szinte biztos, hogy nincs minőségellenőrzés az összeszerelőüzemben. Amit már régebben is írtam: összerakják, van kép, kész. Annak a néhány %-nyi igényesebb vásárlónak pedig cserélgetik. Még így is jóval több a profit, mintha lenne MEO és több tíz %-nyi TV-t visszadobna. LG OLED-eknél is hasonló a helyzet, sok felhasználó nem is veszi észre az apróbb hibákat. Philips OLED-eknél annyira nem jellemző, mert valószínűleg csak a jó minőségű kijelzőket veszi meg az LGD-től.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest