-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz
blakey #26596 üzenetére
Nekem is az jött le, hogy a HDR Vivid + 100-as szín + színjavítás max az elég killer kombó. Eleve milyen demó megy már a háttérben....
Kroni1: a digi akadozott a héten, amúgy minden parádés a Netflix javítás óta. csak újra be kellett jelentkezni, nem volt gyári visszaállítás!
dino_m: nyílván a jó hang nézőpont kérdése, de a soundbar inkább dizájn mint jó hang. Persze jobb mint a tévé, de 100+ ezerből simán kijön egy használt erősítő + 2.0 hangfal (kis szerencsével 2.1 is akár), ami sokkal komolyabb élményt ad. de ahány ember, annyiféle igény, az is igaz. Hifishown annó hallgattam félmillás yamaha hangprojectort, az sem sem győzött meg.
Amúgy Atmos kapcsán kihagyott ziccernek gondolom a Dolby Atmos Heaphone támogatást, egy jó fülessel brutálisat lehetne mozizni! -
NoMagix
addikt
Ó hogy az ég szakadna erre a nyüves tévére! (557304)
Mostanában begyűjtött egy új szokást, nem ad hangot bekapcsolásnál!
(még nem sűrűn teszi)
Kikapcs bekapcs semmi, csatornaváltás semmi, átkapcs HDMI-re és vissza semmi, teljes áramtalanítás után semmi, majd egyszer csak egy csatornaváltás után megszólalt... -
törölt tag
válasz
rainman72 #26574 üzenetére
Megvettem a 43PUS8505-öt, mivel eltűnt az apróról a 7304 hirdetés.
Határozottan nem IPS, oldalról nézve színfakulás jellemző rá. Mélyek a feketék, a széles színtér nagyon jó! Bevilágítás, felhősödés nincs, a négy sarka kis területen sötétebb, mint a kijelző többi része, de legyen ez a legnagyobb baj ezzel a panellel...
Besötétítve a HDR tök jó, 43"-nál én el jobb nem kell, szerintem.
Nem csalódtam! -
Digitalis
senior tag
válasz
Digitalis #26578 üzenetére
Kis elírás történt, javítva. Ez ok.
Szín 50
Fényerő: 50
Videokontraszt 90 vagy 95 (100 túl fényes)
Gamma: 0
Öko-mód: minimum vagy közepes (a fehér színt nyugodtabbá teszi)2 pont:
R 127
G 95 (100)
B 65 (70)
R-BL 0
G-BL -1
B-BL -620 pont ( a szem számára a legjobb, itt nem kell gammát és fényerőt állítani)
1 szint: -10, -14, -12
2 szint: -10, -10, -10
3 szint: -8, -5, -2Szín ISF:
Piros: +1; -1
Sárga: -2; 0
Zöld: -2; 0
kékeszöld: -1; +2
Kék: 0; -1
Bíborvörös: +2; +2
Ambilight ISF *: 100, 100, 90 -
markenjhoh
csendes tag
lemaradt..
-
markenjhoh
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 65PUS5805/12 tv, na most ugye ő hozzá sima távirányító jár. Én viszont szeretnék egy QWERTY-s philips távirányítót (elvileg működni is kellene vele) másik típushoz ilyen jár. A probléma ott kezdődik, hogy sehol sem találom a távirányító szériaszámát és a rendeléshez az kellene... Ha valakinek van esetleg otthon megtenné, hogy belenéz és leírja a szériaszámot? (sanszos, hogy YKF463-006 vagy YKF463-007 de korántsem biztos)
Olyan kellene mint a képen -
Kroni1
veterán
válasz
Alien! #26586 üzenetére
Szia! Kicsit más téma, de neked csak netflix ujra bejelentkezés kellet és ezután már ment rendesen a 4K? Nem kellett factory reset a tévén?
Nálam már megjelent a 2160-as felbontás, 16-18Mbps tömörítéssel, de néha tegnap leesett a felbontás film közben is, és a menüben előzeteseknél is volt amit nagyon rossz minőségben játszott le. Nem tudom a diginél volt e valami vagy most mi van...
-
dino_m
senior tag
-
dropi
senior tag
Ez egy új megközelítése a színbeállításoknak, de nekem messze ez jön be a legjobban.
https://www.youtube.com/watch?v=yt8zvRv3Fpc&t=474s -
dino_m
senior tag
válasz
rainman72 #26583 üzenetére
Nézegettem ezt is, mert gondoltam, hogy meg lenne oldva a hang mizériám is, de ez is bóven a képzeletbeli küszöb fölött van árban, amit hajlandó lennék kiadni egy TV-ért. Ja igen és a Philips soundbarok se olcsóak, már amelyiket támogatják a mai főbb hangformátumokat.
Ez az egyik legolcsóbb. Ilyenem se lesz. -
dino_m
senior tag
válasz
rainman72 #26581 üzenetére
Ennyit akkor se adnék egy TV-ért, ha megengedhetném magamnak. Ez elvi kérdés. 1-2 évre szólnak manapság a TV-k. Nem is nagyon húzzák tovább, ha egyáltalán kihúzzák addig.
Az tény, hogy ilyen hangrendszerrel és OLED technológiával, megspékelve az Ambilight-tal ez már olyasmi, amit emberi áron kábé mindenki szívesen beállítana a szobájába. -
rainman72
nagyúr
válasz
turkishzoli #26576 üzenetére
Oled984 tavalyról és idén Oled935 [link]
Csak kell hozzá egy vagon pénz -
Digitalis
senior tag
válasz
AxBattler #26579 üzenetére
Egy próbát megér, de nagy valószínűséggel jó lesz. Ennél a beállításnál pl.a feketéknek nagyon jól kell kinéznie, éppen a részletek csökkenése határán van, és igen mélyek.
(Dinamikus kontrasztot feltétlen ki kell lőni, HDR-nél a HDR plusz Max az kell) A többi beállítás variálható, illetve ízlés(ficam) kérdése is. -
Digitalis
senior tag
Az alábbi egy nagyon klassz 58pus8505 (mva) kalibráció. Jelentős javulás SDR, HDR (HDR plus max)/ DV esetén is! Sávozás megszűnik, ez egy un. gamma, fekete kiegyenlítéssel való beállítás. (dinamikus kontraszt helyett is.) Egyelőre ez a legjobb nekem, szerintem érdemes kipróbálni.
Szín 50
Fényerő: 50
Videokontraszt 90 vagy 95 (100 túl fényes)
Gamma: 0
Öko-mód: minimum vagy közepes (a fehér színt nyugodtabbá teszi)2 pont:
R 127
G 95 (100)
B 65 (70)
R-BL 0
G-BL -3
B-BL -620 pont ( a szem számára a legjobb, itt nem kell gammát és fényerőt állítani)
1 szint: -10, -14, -12
2 szint: -10, -10, -10
3 szint: -8, -5, -2Szín ISF:
Piros: -1; 0
Sárga: -3; +2
Zöld: -2; 0
kékeszöld: -1; +2
Kék: -2; -1
Bíborvörös: +2; +2Színtérben javulás – és a delta is 1-ről 0,5 lett.
Ambilight ISF *: 100, 100, 90
-
Cr00py
senior tag
Sajnos én is erre gyanakszom.. pedig fura. Alapvetően hibátlan a cucc. Leszámítva a smart funkciókat, ami már nem támogatott a régi rendszer miatt. Apple tv van rákötve. Régen is az volt, így ez nem nagy érvágás. 3D-t mondjuk kb ha 2-3x néztem rajta. Nem igazán az én világom.
Megoldható, bár inkább hétvégén. Megnézzük, s majd írom a fejleményeket. -
turkishzoli
tag
Árulnak még olyan modellt, aminek minden oldalon van ambilight?
-
rainman72
nagyúr
válasz
#53366784 #26573 üzenetére
Az idei 3 jobban fogyó lcd-ből eddig a 7505 van,7805 volt,de 8505 még nem!
Meg van még a tavalyi model PUS7354.
Tehát élőben nem láttam még egymás után őket!
Hogy mi más benne,alapból nem hiszem hogy sok minden!
Tudom hogy ez így nem valami meggyőző,ennyit tudok segíteni egyenlőre!
Ez alapján [link] ha tényleg VA lenne akkor se lenne sokkal jobb max a kontrasztja és feketéje az IPS modeltől!
De a 7354 vagy nevezzük 7304-nek IPS panellel is nagyon jó nekem személy szerint! -
dino_m
senior tag
válasz
#53366784 #26566 üzenetére
Ez alapján IPS a 43"-os 8505.
2020-10-14_Toengels-Philips-Blog_Philips-TV-Overview-Range-Line-up_2020-1.png (5236×880) -
milan26
senior tag
válasz
Szasza_boy #26568 üzenetére
Én is próbálkoztam ilyesmivel, igaz más modellel, és nekem sem működött. Azt hiszem az sem mindegy, hogy USB2 vagy USB3 portba dugod, bár én arra figyeltem. Lehet a pendrive nem tetszik neki.
Elvileg így kell.
-
Szasza_boy
csendes tag
válasz
alaves #26560 üzenetére
Köszi a választ! Kaptam 2 fájlt az ügyfélszolgálattól: NVM.BIN, PHILIPS_2K17_MT5802_UHD_EU.eed. Felraktam USB-re, de meg sem nyikkan. Mintha az USB-t sem érzékelné (FAT32).
A leírás szerint meg kellene jelennie egy "szoftverfrissítés folyamatban" feliratnak, de semmi... Az az érzésem, hogy ennek lőttek. -
törölt tag
Sziasztok!
Vett közületek bárki 43PUS8505 készüléket?
Az érdekel, hogy a gyakorlatban ez IPS vagy MVA panel?
Mindkettőt említik több helyen...Milyen a képe a 7304-hez képest?
-
alaves
addikt
válasz
Szasza_boy #26559 üzenetére
Ha áramtalanítás sem segít, kérj egy upgrade_loader.pkg fájlt az ügy.szolg-tól. Hálózati csat. után ez automatikusan elindul, frissít, rendbe rak, nem kell kapcsolni semmit.
-
Szasza_boy
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap este update failed hibával elszállt a 43PUS6162/12 firmware frissítése. Azóta se kép se hang. Próbáltam USB-ről frissíteni a legújabb firmware-rel, de az USB-t (FAT és FAT32) sem érzékeli. Távírányítóra nem reagál. A firmware fájlt másoltam az upgrades mappába és az USB gyökér könyvtárba is. Módosítottam a fájl nevén a verziószám növelés miatt. A helyzet változatlan. Lehet ezt valahogy orvosolni, vagy dobajm tűzre... Köszi!
-
dropi
senior tag
Haho, valaki esetleg el tudná mondani, hogy az ISF mód mire jó, és hogy ha lockolom az ottani beallításokat, az azt jelenti, hogy akkor nem kell minden bemenetnél külön megcsinálnom a képi beállításokat?
-
djpundro
aktív tag
válasz
alaves #26556 üzenetére
Nagyon szepen köszi a valaszt .
Nagyon megnyugtatott a leveled .
Futtatam a pixeljavito progit ,körülbelül 60perc volt es eltünt .Tegnap nem volt ott .
A masik mar jeleztem a Philips fele es nagyon pozitivan megvoltam a reakciojukkal elegedve es meg rögtön egy emailt is küldött a telefonos amiben külön magyarazza hogy teszteljem stb hogy tenyleg pixel hibarol van e szo ?es hogy küpldjem el nekik a fenykepet rola.
a lenyeg a levelben meg ez ,ami a legfontossabb ."Auf einem grauen Bild sollte ein heller Fleck deutlich erkennbar sein, um unter die Garantie zu fallen "
Tehat ha vilagitos Pixel marad a kepernyön garanciasan javitjak .
Ez azert jo hir ,mivel masok mondjak csak az LG javitja pixel hiba vegett . -
alaves
addikt
válasz
djpundro #26528 üzenetére
Ezt nálam javította az LG B7 kézi pixelfrissítője. Összesen kétszer ragadt be ugyanaz a pixel (szerintem a W). Első alkalommal egyszeri kézi pixelfrissítő javította. Második alkalommal közvetlenül egymás után kétszer kellett indítani a kézi pixelfrissítőt, amely javította. Utána már nem jött vissza a hiba.
Futtasd a maradékkép törlése folyamatot (ha még nem tetted meg). -
Alien!
senior tag
válasz
rainman72 #26546 üzenetére
igazából a 7304 egy nagyon jó tévé annak aki Netflix (DV) + SDR filmekre használja. Ezért megosztó mert a nagyrésze nem is találkozik a hibákkal (pl problémás HDR megjelenítés).
És sajnos nem az IPS hibája, sőt nem csak ennek a szériának a hibája! Nekem a szervíz felajánlotta a csereutalványt, de gondban vagyok, mert a kiszemelt 58pus8505 az MVA paneljával a jelek szerint ugyanezekkel a nyűgökkel küzd, elég csak a fórumjába beleolvasni (tömegesen nyígnak a userek a HDR miatt). A kérdés az, hogy mi az oka, a P5 proci, trehány kalibrálás/tonemapping netalántán az android 9? Mivel ezek a tévék SDR-ben brutálisan jók, ezért érdemes mondjuk a javításig egy külső eszköz (Mi box S, PC/MadVR) HDR-SDR konverziójávall hajtani őket, kiváló a végeredmény!amúgy ezen a videón 9:00-tól látható, hogy mekkora a baj...
Aki ilyen tévét szeretne venni, az előtte vigyen egy pendrive-ot HDR tesztelni valamelyik áruházba!
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
Riccsiz_h #26553 üzenetére
Amúgy PUS7805 összességében nem rossz TV (120k-ért akcióban) még kis beállítás ráfér mert a színeket kicsit fakónak érzem meg sötét jelenetekbe bele tud rondítani a felskálázó algoritmus, zajossá teszi nagyon de gondolom ez is csak beállítás kérdése. Van valahol jó referencia beállítás ami már bejött valakinek (színekre, felskálázásra) ?
A betekintési szögek meg olyanok hogy ha már a TV egyik széléhez teljesen kiülök akkor már a színek fakulnak szépen, igazából nem akkora probléma úgyis középről nézem
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Van egy 50" PUS7805 TV-m, de sajnos sehogyan nem tudok rá műsorújságot varázsolni. Digi van bekötve és mikor megnyitom a műsorújságot látszódnak az idősávok pl. 13:00 - 14:30 de a téglalap üres nincs benne milyen műsor van. Esetleg valaki találkozott már a problémával ?
Hiába futtatom le a műsorújság frissítést, vagy hiába keresem újra az összes csatornát sajnos nem jött be. Box nincs, közvetlen van a kábel a TV-ben. Már 2 hete ez van mióta megvettem a TV-t, időnként próbálom frissítgetni de semmi sajnos.
Előre is köszönöm
-
milan26
senior tag
Távja lehetne kézreállóbb, és jacken a hangerőt csak menüből lehet állítani. Igaz ezt egy jövőbeli android frissítés megoldhatja. Legtöbb tévén nincs is már. Ezen kívül csak pozitív. Illetve VA panel sajátosságai. De alapvetően a VA univerzálisabb, mint az IPS, max akkor szàmít, ha nagyon oldalról nézed. Android gyermekbetegségei megszűnni látszanak ezen a modellen.
-
mlado
csendes tag
Sziasztok!
Philips 58PUS8505 ről kérnék véleményt .Akinek van,pro és kontra.Aki megvette megvan elégedve?Átlagos használatra ár értékben megérte?Azt vennéd vagy van más helyette?210 K érték körül.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest