- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Euronicsban mondták
és Philips inget viselő uriember volt
Hanggal nincs gondom egyelőre. Csak zavar, hogy nem Youtube Magyaroszág és nem helyi időt mutatja, hanem a románt.
(#14990) PiEm-14B - majd beszámolok, hogy mi van a magyar régióval, miután bekerestem a csatornákat. Ugyanaz a típusú készülékem van mint neked.
-
PiEm-14B
csendes tag
Nekem az van, van egy DIGI optikai előfizetés és korábban egy 8 éves Sony TV-m volt DBT/C tunerrel, ott simán ment mindent. Most PUS6561 van, nekem úgy sikerült minden adót megtalálni, hogy a frekvencia felbontást vagy mit levettem a 8-ról 1-re. Viszont egy csomó adónál kockásodik nagy csíkokban a kép, akad, szétesik stb, amit korábban nem tapasztaltam. Míg más adók tökéletesen mennek. Nincs összefüggés a sávszélesség igénnyel, mert pl. vannak HD adások szépek, míg SD-k szétesősek. Mi lehet a gond? Feltételezem, hogy a TV beállításai között és nem a szolgáltatónál a fentiek miatt.
-
allein
addikt
válasz
allein #14987 üzenetére
Gyári reset és újbóli beállítás, és akkor Magyaroszág mint régió?
EPG frissítés be volt állítva úgy, hogy internetről frissüljön. Ezt átraktam a másik lehetőségre ami azt hiszem, hogy a szolgáltató. Még mindig van elég gyakran olyan gondom, hogy több adó esetében nincs EPG, másik készüléken pedig ugyanazon a csatornán ugyanakkor van EPG. Ilyenkor mi van
-
allein
addikt
Sziasztok. TV készüléken Romániát állíttotam be mint régió, ennek köszönhetően a youtube Románia jelenik meg és az óra is a román idő szerint jelenik meg. Hogyan tudom átrakni a régiót magyarra? Üzletben ajánlották a Romániát, tekintettel arra, hogy digi a szolgáltató. Nem találtam a menüben olyan beállítást ami engedi a régió módosítását.
-
ngyjns
tag
válasz
hedgehog #14985 üzenetére
Na belekerestem a net bugyraiba és ezt találtam: https://forum.setcombg.com/philips-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8/56800-philips-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-2016-a.html Tényleg 8bit+frc, de talán nem LG szerinti wrgb, hanem 3840 x 2160 teljes felbontású RGB és nem hozzáadott fehér + 2880 x 2160 RGB-s, vagyis WRGB-s. Azonban missing hardware for playback HDR-t ír, tehát csak imitálja, vagyis felismeri, de nem képes megjeleníteni a HDR-t. Jól átvág minket minden TV gyártó, vagy 500eFt körül nincs teljes lefedés, ja tudom nem sok anyag van még hozzá.
-
hedgehog
senior tag
válasz
ngyjns #14984 üzenetére
Szia!
nem próbáltam még hdr mkv-kat, de ha tudsz linket egy tesztmkv-ra, akkor kipróbálom.
A playstore szerint a HorizonGo nem kompatibilis vele. Sideloadolni biztos lehetne, de nem tudom annak van-e tvfelülete, vagy kb. annyit fog tudni, mint a Telekom féle TV-GO... ami feltelepül apkból, de egér nélkül gyakorlatilag használhatatlan.
Nem 10bit, hanem 8+frc. Az UHD-s kérdést nem teljesen értem, de ha az is a színekre vonatkozik, akkor szerintem wrgb.
Az utolsó kérdésedre abszolút nem tudom a választEgyébként én csak Netflix HDR-t próbáltam, de igazából nagy különbséget nem fedeztem fel (a sötét részek világosabbak, kb. ennyi)
-
ngyjns
tag
válasz
hedgehog #14983 üzenetére
Szia hedgehog!
Érdeklődnék a 7181-es tvdről, próbáltad már uhd hevc hdr10 mkv filokkal usbről, lejátsza? Más láttam, hogy android 6 van már rajta, engem az UPC horizon go érdekelne, hogy azt rá lehet tölteni, elindul? Ténylegesen uhd felbontása van, nem csak lg szerinti wrgb? Tényleg 10 bites vagy 8 bites+frc-s mint a jobb LG-k? Köszi a válaszod. Másnak ezekkel mi a tapasztalata, esetleg 6507, vagy 6561 tvknél? Alig találok rtingshez hasonló teszteket, Philipsről meg szinte semmit, hogy pontosan milyen a HDR(van kódolója, vagy csak ready), Dolby Vision? -
fabias82
tag
Sziasztok!
Philips 55PUS6031 Erről a típusról mit lehet tudni? Kijelző milyen benne ,hardver sebessége.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Philips 32pht4101/12 tv-ről érdekelne vélemény.
Illetve hogy garancia mennyi van rá, mert mindenhol máshogy hirdetik. Van hogy 1 van hogy 2 év gyári garit írnak.
-
-
allein
addikt
válasz
Luck Dragon #14975 üzenetére
Köszönöm szépen az információt
-
-
bonat
senior tag
-
allein
addikt
Sziasztok. Mennyire valós az az adat ami ezen az oldalon található? Ami érdekel az a hz.
49PUS6561/12 valós 120 hz? Vagy kamú?
Nem találtam erről leírást a gyártó oldalán
tehát nem 50, nem 100, hanem 120 hz?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Luck Dragon #14969 üzenetére
Szia,
Nagyon köszi a kimerítő választ!
Sajnos ebből most nem lesz Ambilight, ami jó lenne, az is erős kompromisszumokkal.
32PFS6401, 43PUS6401, 43PUS6501 ami szóba jöhetne, de még a 80cm-esnél is kérdéses lenne az Ambilight élvezhetősége és egyébként is legalább 3 oldalasat szeretnék.
most már csak kíváncsiságból, a 49PUS6561-es típus jó vétel?
-
Resist_
csendes tag
Sziasztok!
Nah megint probléma. A Tv továbbra is Philips 43PUH6101/88, múltkor a smart funkció nem ment, de az megoldódott. Most a Miracast a ludas. Egy ideje sem telefonnal, sem laptoppal nem tudok hozzá csatlakozni. Szoftver update és tv újrahangolás sem segített (persze a Miracast csoportokat is kitöröltem). Nemrég egyszer megszakadt a kapcsolata (amúgy is előfordult hogy megszakadt), de most már addig sem jutok el, hogy tudjak kapcsolódni.
Arról nem is beszélve, hogy előfordul nem gyengén késés, ha működik is!
Szóval várom az ötleteket!
Köszi előre is!
-
válasz
AXisBOLD #14968 üzenetére
Szia!
1, Igen
2,Nincs
3,Attól függ mire van igény és mennyi a kereted rá.
4, Ebben a képátlóban kapásból ki van zárva a három és a négyoldalas ambilight, csak a kettő jöhet szóba.
6500-6400 sorozatot tessék megtekinteni.5, 110cm falhoz egyáltalán nem elég. a 108cm tévé ,egyszerűen nem érvényesülne az ambilight térhatása.
oldalanként minimum a 30cm kell! Röviden nincs értelme.6, A kategóriától függ hogy milyen panellal szerelt, lehet az LG, TPVision stb..
Képminőség az adott panelhoz függ, ezáltal a meglévő osztályhoz alkalmazkodik, de kategórián belül a másik márkákhoz viszonyítva jó a kép minősége. Persze ez szubjektívitást élvez ,mindenkinek más a jó képminőség.Gyengesége: minden Philips készülékeknél
Szervizhálózat, Csatorna kezelés,
A többi kategóriától változhat.7,Ami / amire kell:
FHD, film, sorozat, játék (PS4)Minimum 100Hz-es készülék, és gond megoldva.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Philips Ambilight TV-n gondolkozom, ezért lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem, amit remélem valaki meg tud válaszolni:
talpon ok-e az ambi?
van-e lag a világításban a képhez képes?
2-3 vagy 4 oldalasat érdemes venni?
82 - 108cm közötti képátló kellene, ilyen méretben mi az ajánlott?
110 cm széles fal előtt lenne a TV, mellette 2 oldalt ablak, ez a felület elég az ambihoz, van értelme (108cm képátlóval gondolom nem igazán...)?milyen panel van ezekben, milyen a képminőség, mik a gyakori hibák, meghibásodások, gyengeségek?
Ami / amire kell:
FHD, film, sorozat, játék (PS4) -
MarciKrak
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Philips 47PFL7108K/12 típusú TV-m, betört a kijelzője. Van valakinek ötlete, tapasztalata ilyen hiba javítására? Cserélnek valahol kijelzőt benne, vagy lehet venni csak kijelzőt? Nagyon jó készülék, nem szívesen válnék meg tőle, csak ha tényleg esélytelen javítani. Minden infót, segítséget köszönettel fogadok.
Előre is köszönöm!
Üdv: Marci -
hedgehog
senior tag
válasz
wolfman #14959 üzenetére
Az újabb Androidoknak tévén az a legfőbb előnye, hogy korábban hivatalos támogatás nem volt a többcsatornás hangra. Értsd amelyik tévén működött az 5.1, ott az adott gyártó buherálta bele valahogy, és csak a saját applikációk tudták kihasználni, egy Kodi vagy Plex nem igazán (hacsak nem írtak bele modellspecifikus kódokat, de akkor is csak 1-1 tévétípuson működött). (lásd a kodi fórumban, api21: android 5.0, api22: android 5.1, api23: android 6, api24: android 7... ebből látszik is, hogy igazából rendes support csak az android 7-esen lesz, amit valószínűleg a jelenleg kapható Philips TV-k már nem fognak látni
).
Szóval van értelme az Android frissítéseknek, csak néha kevesebb körülöttük a hírverés, ezért nem látszik elsőre -
Lacielvtárs
nagyúr
Azért ne feledjük el hogy a droid életében - szerintem - a 4.x droid olyan mint a winxp a Windows életében
Az egy nagyon korrekt módon osszerakott, osszehangolt rendszer...
En is imádtam anno, majd buta fejjel frissitettem droid 5re.
Utána jött a mókaUpsz, bocsánat, azt hittem a droid topikba írtam
-
-
Vikitorony
tag
válasz
wolfman #14959 üzenetére
Valamiért csak fejlesztik az OS-eket, nem? Nem állítom, hogy attól minden felhasználónak jobb lesz, ha frissít. Csak ha van egy verzió, aminek vmelyik funckiója nem működik, akkor vagy egy korábbi még működő vagy egy újabb működőt akarna használni a felhasználó. Talán (?) van ahol engedik a korábbit visszatenni, de inkább az a jellemző, hogy a jelenlegit vagy annál újabbat lehet telepíteni - leginkább ezért a frissítési mánia.
Kolléga Z1 Compact-ján is csak 4.4.4 van, és isteníti, hogy milyen fürge, semmi lassulás - jól döntött, mert lassan 2 éves Android és tényleg szupergyors. Míg más 2 éves modellek a legújabb szoftverrel lassulnak már a stock verzióhoz képest.
Haverom iPhone 5-ön vígan elvan az iOS 8.1-gyel, neki megfelel, egy rossz szót nem hallottam tőle az elmúlt 4 évben.
De én se frissítettem a 10-esre, mert bár vannak olyan dolgok, amik tetszenének benne, de van 1-2 olyan is, ami nagyon nem. A funkciók működnek, a csicsa meg nem kell. Persze az iOS 10 kevesebb helyet foglal, így több tárhely maradna minden másnak - ez az egy csábító tényező van számomra. -
PiEm-14B
csendes tag
-
wolfman
veterán
válasz
Vikitorony #14956 üzenetére
Én az android verziók közötti ugrálást nem értem. 4, 5, 6, 7 és most jön a 8. Ezt minek? Van ennek értelme? Semmi, csak időről időre szétk..ják a felhasználói felületet. Havernak van Samu Galaxy S5-öse 4.4.2-es andoriddal és köszöni szépen mocsokmód meg tud vele csinálni mindent, minden működik, funkcionál, rohadt gyors. Most akkor minek frissíteni a legfrissebbre? Mert hogy akkor nyugodt a tudat, hogy a legfrissebb van? Mert más nem is jut eszembe.
-
zsegif
csendes tag
válasz
Vikitorony #14956 üzenetére
Én úgy gondolom hogy egy frissítés miatt nem szabadna ilyennek előfordunia. Volt egy telóm azon úgy cserélgettem a rom-ot mint más a fehérneműt. Még se volt baja a telónak. Máig működik pedig főzött rom volt mind. A tv-n is meg csináltam volna ha nem garanciás lenne.
-
Vikitorony
tag
válasz
wolfman #14941 üzenetére
Végre sikerült olyat írnom, amire reagált is valaki
A "verziófrissítési mizéria" azért van, mert szerintem sokakkal előfordult már, hogy jött egy frissítés (akár automatikusan), ami után vmi elromlott - pl. ahogy (#14924) zsegif-nél is.
Ezután mit tud tenni a jó ember? Várja a következő frissítést vagy elküldi szervizbe. Nem tudom ki mire használja a tv-t, de szerintem az az elsődleges funkciója, hogy működjön és lehessen használni, nem pedig az, hogy szervizben legyen napokat, heteket. -
allein
addikt
válasz
zsegif #14951 üzenetére
Nekem volt már Samsungom is kalibrálva, mostani OLED-em képernyője is kalibrált. Meg kell szokni a kalibrált képernyőt mert amúgy sötetnek fognak tünni az elején, olyan mozis sötét
én már megszoktam. Philips képernyője nagyon világos és éles, ambilight miatt pedig még fényesebb minden. Azért írtam, hogy jelenleg a Philipsem a 3 oldalas ambilighttal kicsit sok
kalibrálás olyan 10.000 és 20.000 között van. Van itt valaki a ph-án aki kalibrált már nálam két alkalommal is. Ha egy adott napon több a kuncsaft akkor olcsóbb
vidéki a srác.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JÓ ÁRON HIBÁTLAN 65" 4K UHD Samsung TV (UE65MU6102) Első tulajdonos..
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- Logitech G935 Wireless
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Tv! 55"/4k/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp/Garancia
- SAMSUNG (QE77S92CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest