Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- RAM topik
- Asztrofotózás
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
pw12345
aktív tag
válasz PiEm-14B #15080 üzenetére
A PIP arra való, hogy PC-zés (pláne okos netezés) közben is tudd nézni a sarokban a TV-t, az, hogy a másik szobában van egy kisebb készülék sokat nem számít. Egyébként statisztika alapján egyre kevesebb a több TV-s háztartás, ezért sem áll a teória. Az embereknek amúgy is egyre kevesebb az ideje, viszont egyre multitaskabbak, utólag megnézni a rögzített tartalmat külön nem pálya. Kipucolják lassan a rögzítést is úgy látom. Ennyi erővel a Samu is kinyírhatná már az ívelt kijelzőt, mindenki köpköd rá, mégis tolják.
De pl. teletextet nem tudom ki használ, mégis minden készülék tudja.
A távosokból is kipusztítják a világító funkciót, egyre kevesebben van az is, pedig hasznos.
Én pl. most is a PIP-et használom, közben írom a hülyeségeimet a fórumra.
Az is érdekes, hogy az audio állományok lejátszásához miért nincs valami vizualizációs funkció, pedig jól nézne ki, főleg méter +-os készüléken. -
pw12345
aktív tag
válasz PiEm-14B #14998 üzenetére
Jó hogy, mivel a digitálisokból egy frekin 4-8 csatorna van MUXolva.
Nálam, volt, hogy a lehetséges 6-ból, mind a 8-at megtalálta persze a listában aztán csak 6 jelent meg.
A kockásodásodhoz semmi. Szerintem nálad helyileg barmolnak valamit és lehet sokat nem is tudsz ellene tenni, mert, ha gond lenne a jellel, egyáltalán nem jönnének be a digitális adók, de mivel bejönnek, a jel erősítésével sem tudsz valószínűleg változtatni rajta. Nem ártana megnézni, hogy a szomszédnál is kockásodik-e.
Ha digitálisról beszélgetünk, nincs olyan, hogy rosszat talált a TV, az egy helyen van, más kérdés, hogy bizonyos csatornákból van HD, SD és analóg is.
Megbízható, nekem 3 lista van már kimentve PC-re. A visszatöltés is működik, persze, ha közben nem barmolsz bele egy firmware frissítést.
Nem ártana tudni melyik adók kockásodnak, nálam mondjuk most egyik sem, sem a Samun, sem a Philipsen.
Az analóg adók voltak kásásak mostanában. -
pw12345
aktív tag
válasz PiEm-14B #14990 üzenetére
A Diginél nálam inkább az analógok minősége hulladék mostanában, januárban voltak szétesések inkább.
Az adók hozzáadását korábban írtam:
Home > Beállítás > Csatorna beállítások > Csatorna telepítése > Digitális: vételi teszt >
> Jelsebesség (6900, közszolgálatinál 6000)
> Csatorna keresése > frekvencia megadása
> Keresés (jó esetben talál valamit) > Tárol
Nálam ez oldotta meg a gondot.(#14992) allein
Philips nekem az Egyesült Királyságot ajánlotta beállításnak, de lehet a vételi tesztes keresés még a magyaron is megtalálná.
Rejtély számomra minek teszik bele a készülékekbe a magyar régiót, ha azon nem lehet megtalálni a magyar csatornákat 2017-ben, és nem feltétlenül csak a Philipsnél -
-
SANKADI
aktív tag
válasz PiEm-14B #14631 üzenetére
Egérként működik az biztos, csak mutatónak hívja a használati:
"A mutató használata
A Smart TV kezdőlapjának megnyitásakor a mutató a TVképernyő
közepén látható.
Helyezze a hüvelykujját az OK gombra – anélkül, hogy
megnyomná –, és mozgassa csuklóból a távvezérlőt. A karját
nem kell mozgatnia hozzá. Ha elveszi az ujját az OK gombról, a
mutató az adott helyen marad. Ha visszateszi az ujját az OK
gombra, újra mozgathatja a távvezérlővel a mutatót.
Ha megnyomja valamelyik nyílgombot, a mutató eltűnik. A
mutató ismételt megjelenítéséhez helyezze a hüvelykujját az
OK gombra, és kicsit mozgassa meg a távvezérlőt.
Ha a mutatót egy hivatkozás fölé viszi . . .
1 - A mutató világítani kezd.
2 - Nyomja meg az OK gombot a hivatkozás megnyitásához."Csak én azt hittem ez a Philips TV-knél , legalábbis a középkategóriától, általánosságban használható, de fura hogy az enyémnél újabb kiadásúhoz már nem ez jár. Ez egyébként Rádiófrekvenciás és a TV panel tartalmazza, nem kell semmiféle külső kütyü. De ha rákeresek, szinte 100 %-ban az infrás távirányítót dobja fel, és csak külföldi oldalakon található ez. Jó lesz rá vigyázni ezek szerint. Persze az még lehet, hogy a TV ismeri, de nem adnak hozzá ilyet, szerintem ennek érdemes utána nézni.
-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --
-
hedgehog
senior tag
válasz PiEm-14B #14621 üzenetére
nekem már az is elég, ha néhány tv alapfunkciót tud (csatorna fel-le, hangerő, epg), mert egérüzemmódban gondolom egy sima wireless egeret szimulál, olyat meg használtam már a tévéhez, csak körülményes mindig lapos és nem puha felületet találni neki
-- aka p3d3str1an
-
oszy
veterán
válasz PiEm-14B #14564 üzenetére
"És lehet ide kapcsolódik az is, hogy szégyenszemre nem jöttem rá, hogyan lehet a beállítás közben megtalált digitális csatornákat sorba rendezni, csak úgy tudtam megoldani, hogy csináltam egy kedvenc listát és azt rendeztem össze, tehát alapesetben nem a default módban nézzük a csatornákat, hanem a kedvenc 1 lista aktív. Ez befolyásolhatja a fenti idióta működést?"
A ledvencekkel tudod sorba rendezni. De teljesen jó megoldás egyébként. Én is "féltem" tőle először, de működik PUS6501
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
TIT
veterán
válasz PiEm-14B #14564 üzenetére
Nem befolyásolja.
pw12345: Én pip-et már 2008 óta nem láttam,de nem is csodálom...mindenki gagyul,főleg most,hogy 3d sincs,de a filmek jönnek 3d-be,szánalmasok a gyártók,pont az lenne nyerő aki megtartaná.
A többi gyártó képe elbújhat a philips mellett amikor a multikba a tv adást nézem.
Az utánhúzás viszont borzalmas.
Amúgy a 8 éves felsőkat.tv-m 2 év után úgy beszart mint az állat.
Már semmibe nem lehet megbízni.[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz PiEm-14B #14509 üzenetére
Én 23.-án vettem egy ilyet, de hasonlót nem vettem észre. Viszont...
Alul a jobb lábánál fénybeszűrődést vettem észre ami széles vásznú videónál zavaró. Valamit ma ráeresztettem egy black screen test videót, és átlósan felhősödést tapasztaltam. Eléggé gagyi hatást kelt így, pedig amúgy elégedett vagyok vele. Kodi, MX player és Es File Explorer látja a routeres usb winyót. -
pw12345
aktív tag
válasz PiEm-14B #14534 üzenetére
USB-ről sem telepít, egyáltalán kompatibilis a használt Android rendszerrel a TC (mert van pár vadhajtás úgy látom)? Ezt a linket találtam, nem tudom működik-e még:
play.google.com/store/apps/details?id=com.ghisler.android.TotalCommander -
lorinser
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung LCD és LED TV-k
- Poco X6 Pro - ötös alá