- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Hali
CS510e megbirkózik a feliratos mkv-vel? Köszi
-
blakey
titán
válasz
szigpet1982 #3597 üzenetére
-
szigpet1982
csendes tag
A 3D-s tv-nél mit értetek áthalláson, vagyis mit jelent?
Bocsi a fogykós kérdésért.Amúgy a 620 van olyan jó mint a 630 (persze a 3d kivételével)? Arra gondolok hogy bevilágítás és felhősödés szempontjából melyik a jobb vagy tök mindegy, mert lutri?
-
Gtaati
őstag
Helló!
Visszaállítottam a tv-t gyári alap beállításra és ezt követően magyar nyelvet választottam és országnak Németországot és ezt követően megjelent az appok között a Netflix és működik is. Így már egyetlen probléma maradt csak h hol és hogyan tudok regisztrálni h be tudjak a viéra marketbe lépni?
Köszönöm!
-
asanotadanob
tag
válasz
gameresboy #3593 üzenetére
Mivel játszod le a filmeket? Be van benne állítva a kadenciahelyes lejátszás? Mit ír a TV, ha lejátszás közben nyomsz egy "I" (info) gombot, hány Hz-n megy a lejátszás?
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Panasonic TX-P42G10E ([link]) TV, ami lecserélésre került egy TX-50CS630E típusú készülékre.
A korábbi és a mostani TV is össze volt/van kötve a számítógéppel.
Az új TV-nél gépről történő film lejátszása közben szaggatás figyelhető meg, míg a réginél nem volt.
A gép konfigja ugyanaz, nem változott semmi.
Valakinek valami ötlete? Valami beállítás? Mit érdemes megnézni?Üdv,
GBoy -
oszy
veterán
válasz
hegegabi80 #3582 üzenetére
Most a Philipsre is annyit adnak ezért is nehezebb a döntés
Meg ugye kár, hogy a szemüvegek drágák. Igaz azt nem hiszem, hogy sűrűn használnám, de azért csak kipróbálnám. Már természetfilm érdekes lehet úgy.
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Olyanban szeretnek segitseget kerni h a csaladban van egy 42st60e plazma tv(tudom ez led es lcd topik, de nem tudom mashol panasonic temaban a kerdesemet feltenni), mely rendelkezik smart viera okos funkcioval. A problemam az h 2016.01.01-tol nalunk is elerheto a Netflix es ezt az alkalmazast szeretnenk hasznalni, de az appok kozot nem talalhato meg a Netflix. Magaban a smart reszben nem talalunk app. keresot sem, igy nem tudunk rakeresni sem. Gondoltunk arra h biztos a smart viera marketben elerheto es itt jott a kovetkezo problemank, itt a tv email es jelszot ker a market belepesehez, de ehhez regisztralni kellene, de se tv-n sem a panasonic oldalakon nem talalunk erre lehetoseget.....
Koszonom!!
-
Denyiro
tag
40"-os képátlóban keresgélek szüleimnek a régi, hagyományos televízió kiváltására egy korrekt LCD televíziót. Mivel sokan jó véleménnyel voltak a Panasonicról ezért gondoltam maradok ezen a vonalon. A legfontosabb, hogy nem kell 3D és okos funkció sem, viszont a képe legyen szép még gyengébb forrás esetén is és azért az ára elfogadható legyen viszonylag és az 5 év garancia sem lenne egy mellékes szempont. Nem tudom ezen kívánságok testet ölthetnek-e egy típuson belül de azért bizakodó vagyok.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Mit jelent pontosan a 100hz bmr? Kamu 60hz?
Olyan mint samsungnal a 200pqi? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
AS600E adott
windowson SMB megosztas bekapcsolva (W10)miert nem latja tok sokszor a tv az SMB-n megosztott tartalmakat? mit kellene bellitani meg?
sokszor csak reboot utan latszodik... eleg zavaro
lanon van a tv a routerre csatlakozva
elore is koszi -
hegegabi80
addikt
Hali!
Nekem pont ez a pana van, és én eddig meg vagyok vele elégedve. Bár nekem még ez az első LED tv-m, hagyományos képcsöves tévét váltott.
3D-t még nem tudtam kipróbálni, mert gyárilag nincs hozzá szemüveg.
Jah és nem utolsó sorban most 5 év gari van rá.Wifin egész jól lehet netezni rajta, meg hd-s youtube tartalmat nézni.
-
Dave567
addikt
válasz
asanotadanob #3571 üzenetére
Hát sajnálom a dolgot, tényleg drágák a Pana szemüvegek, ha tudsz feltétlenül kérj kölcsön valakitől.
-
oszy
veterán
Sziasztok!
Ezt a két tv-t néztem ki. Viszont nem tudom eldönteni melyiket vegyem meg. Lehetőségem nincs kipróbálni.
Panasonic TX-40CS630E
Philips 40PFH6510/88Tudtok mondani véleményt a Panasonic-ról? Akinek van ilyen esetleg...
Köszi!
-
bigdady
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek. Nfs megosztásom van. Kiprobalnam a pana st60-ammal de az meg dlna-t keresne mindenáron. Vagy nem tudom hol kéne keresnem?
Most st60 wifin kapcsolodik a halozatra es a routerre van kotve a synology nas es egy mede8er300 is lanon. St60 meg hdmin log a mede8er-en. Szoval tv most is wifin van de dlna-t akar... Az uj tv csak wifin mehetne mert messze van lannak vagy hdmi-nek. -
asanotadanob
tag
válasz
bigdady #3570 üzenetére
Ezt a típust nem ismerem, de a panák általában látják a win megosztásokat, bár egy kicsit furán listázzák ki. Inkább a wifin történő HD lejátszás a necces. Általában megy, de nem egy stabil megoldás, jellerősségtől függően beszaggathat. A feliratot is lejátsza nálam a beépített lejátszó.
Megelőztek...
-
blakey
titán
válasz
bigdady #3570 üzenetére
Ha a NAS-on fut egy UMS (Universal Media Server) akkor többnbyire minden fájlt le fog játszani. A konkrét készülékkel nincs tapasztalatom, de másik Pana tv-vel és BD-lejátszóval igen, azok SMB-n is látják a fájlokat és le is játszák. Biztos lesz olyan tartalom amit nem fog vinni, de UMS-sel többnyire minden menni fog.
-
dokee78
félisten
TX-40CS630E vagy TX-40CS620E tulajok.
A TV youtube alkalmazása jól működik vagy vannak bugok? -
blakey
titán
válasz
asanotadanob #3573 üzenetére
A szemüveg cseréje valószínűleg nem fogja megoldani. Nekem AS640-em van és ott olyan minimális az áthallás, hogy írhatnám azt is, hogy nincs, Samsung szemüveget használok. Ha van lehetőséged akkor kérj kölcsön egy gyári szemüveget, hogy megbizonyosodj afelöl, hogy megéri-e vagy sem.
-
blakey
titán
válasz
asanotadanob #3571 üzenetére
Az nem jó ha van áthallás. Külső lejátszóval vagy belsővel?
-
asanotadanob
tag
válasz
Picur123 #3566 üzenetére
Tesztet nem futtatok, mert ha szabad szemmel nem vettem észre, akkor nem is akarok tudni róla.
A kalibráltatáson én is gondolkozom, ha van valaki Szegeden, aki ilyennel foglalkozik, az szóljon
Ahogy már leírtam, TrueHome módban egyelőre mindent hagytam alapon, csak bekapcsoltam az 1080p pure directet és levettem a maradék képjavítót, amit az előző nem. Így hasonlít legjobban a plazmára a képe.Dave567
Nálam minden 3D forrás crosstalkos sajnos. Még a pana szemüvegben bízok, de egyelőre nem ruházok be rá. -
bigdady
nagyúr
Hali
Szeretnek minel olcsobban egy tv-t (pl 80 cm hd ready) ami le tudná játszani az akár feliratos mkv filmeket a routeremre dugott synology nas-ról, kábel nélkül. Van ilyen?
32CS510E tudná? Köszi -
Dave567
addikt
válasz
asanotadanob #3564 üzenetére
Nekem is volt ilyennel problémám, de a crosstalkra gondoltam, melyiknél jelentkezik, mert nekem a felezettnél fordult elő.
-
berigazek
őstag
Üdv mindenkinek!
Egy kérdés,hátha tudtok segíteni nekem.
Wi-Fi-n keresztül a Tv-n tudok netezni, Youtube-ozni,4 K filmeket megnézni és remekül teszi dolgát mindenben. IP server-en keresztül fogom az Astra műhold csatornáit HD-ban ès 5 adót UHD-ban.Amikor a telefonról vagyok DLNA-n csatlakoztatva vagy különböző appokon keresztül csatlakozva tudok a Tv-n filmeket,képeket lejátszani... De... Most jön a DE..a filmek átjátszása szaggat nem is beszélve, hogy a 4 K filmeket alig tolja át...ugye ez nem Tv hiba? -
Picur123
csendes tag
válasz
asanotadanob #3562 üzenetére
Szia,
én is pont ilyet vettem! Tegnap üzemeltem be és brutálisan jó a képminőség fekete/fehér kontraszt az valami eszméletlen! De mintha én is észre vettem volna, hogy a jobb felső sarokban egy picit átüt a világítás...de hát ez van, várok vele legalább egy hónapot aztán ha rosszabb lesz majd visszaküldöm. Regisztráltam, így már 5 év gari van rá.
Engem az érdekelne, hogy ilyenkor érdemes lefuttatni valamilyen tesztet a TV-n, hogy ha van pixelhiba, azt észrevegyem? Szerinted érdemes kalibráltatni a TV-t? Megírnád a pontos beállításokat a képminőségre amiket te használsz? -
KILENC-S
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy letöltöttem több 3D-s Half-OU Blue Ray-s filmet is de mindegyik leáll miután elkezdem lejátszani,olyannyira hogy a TV is kikapcsol. A másik fajta SBS-es 3D filmekkel semmi baj. Tudom ezek nem tekinthetők igazi 3D filmeknek,de bosszanto hogy mi lehet a hiba. Panasonic 3D 4K TV-m van,Samsung külső HDD-ről játszom le a filmeket...mi lehet a gond tudnátok tanácsot adni ?
Köszi előre is !
-
-
Dave567
addikt
válasz
asanotadanob #3562 üzenetére
Korrekt beszámoló.
Azt megkérdezhetem, hogy milyen 3d-s anyaggal etetted?
-
asanotadanob
tag
TX-50CS630E tapasztalatok (kb. 1 hónap után)
Pana plazmát cseréltem erre, vegyesek a tapasztalataim. Döntő többségben HTPC-ről nézek filmeket, így csak erről a részről tudok beszámolni. Én a képbeállításokhoz nem nyúltam, viszont levettem minden képjavítót, beállítottam az 1080p pure directet, ami végképp lekapcsol minden képjavítást és TrueCinemára állítottam a módot. Így nagyon szép a kép, vannak olyan "wtf ez gyönyörű" pillanatok, amit bevallom a plazmával nem éltem át, de nagyon kényes a forrás minőségére. Jobban kijönnek a xar forrás hibái, mint a plazmánál, ami valahogy jobban összemosta. Itt vissza kell állnom az érintetlen forrásokra.
Felhősödés, bevilágítás: mindkettő jelen van, bár a felhősödést sikerült minimálisra csökkentenem egy barbár módszerrel, amit természetesen mindenki csak saját felelősségre használjon, mert sérülhet a tv. Nálam működött. LINK
Ami zavar, hogy gyors mozgásoknál, homogén háttéren két csíkban függöleges bevilágítás tapasztalható. Nyilván csak addig, amíg a jelenet tart (1-2 másodperc), de nem lehet nem észrevenni.
Fentiek miatt lamentálok, hogy visszaküldjem (60 napos MM visszaváráslási gari), de nem igazán van más alternatíva ebben az árkategóriában. Volt nálam egy Sony is, ami ugyanezekkel a hibákkal küzdött, csak még spontán újra is indut néha, és 60k-val drágább jelenleg. Annak idején a plazma is kompromisszumos volt, mert nagyon világos szobában volt használva, így nappal szinte semmi nem látszott belőle, de azt megszoktam, illetve csak este használtam filmnézésre. Azóta van gyerek, tehát néha be kell kapcsolnom nappal is a készüléket. Nyilván ebben ez a készülék jobb. Meg hát az 5 év gari sokat nyom a latban.
Ja, 3d-nél sötét hátterek esetén crosstalk tapasztalható, de ezt megszoktam, illetve nem nézek annyi 3d-s anyagot.
Összefoglalva: Jó kis készülék, de nem vagyok maradéktalanul elégedett, ellenben most nem tatlálok alternatívát. -
törölt tag
válasz
hayabusa4 #3559 üzenetére
Tapasztalatokról én is szívesen olvasnék itt. Ha jól tudom, ez a MM-os verziója a Panasonic TX-50CX700E -nek. Szerintem jó választás lehet a kategóriájában, itt találsz róla teszteket. Hivatalos forgalmazóknál 5 év garancia jár a tévére, mint az MM, vagy a Panashop.
-
hayabusa4
csendes tag
Upps.Most látom , hogy elírtam típust.Szóval van valakinek tapasztalata TX-50CXM710 készülékkel kapcsolatban.Köszönöm.
-
yvsmad
őstag
-
damo
csendes tag
válasz
szigpet1982 #3551 üzenetére
Igen
-
blakey
titán
Akkor lesz elérhető amikor s Panasonic elérhetővé teszi. Elvben nem kell hozzá frissítés csak a tiltást kell feloldani a Pana részéről, ha német régióra állítod akkor máris van Netflixed, pl. A többi gyártó már elérhetővé tette, nem kellett frissíteni, csak úgy megjelent.
-
kezo0
addikt
Sziasztok,
van itt olyan, akinek bármilyen 2014-es Panasonic tévén elérhető a Netflix app?
Nekem egy AX800-as van, találtam is egy csomó külföldi cikket arról, hogy ezen a modellen eleinte nem volt megoldott a 4K stream a Netflix app-ban, de már kijött egy frissítés, amivel működik ez is. Vannak is leírások, hogyan élesítsük a Netflixet a Panasonic tévéken (mind a Netflix, mind a Panasonic oldaláról, néhol konkrétan felsorolva ezt a modellt is), de nálam nincs ilyen app a tévén, és az App Marketen sem található. Akkor ez a Kelet-Európában forgalomba hozott modellekre nem érvényes? Vagy van olyan, akinek a Pana tévéjén itt, Magyarországon ez elérhető?
Szívesen kipróbálnám, mert bár sok fanyalgást olvastam róla, de szeretnék a saját tapasztalatom alapján véleményt alkotni. Különösen a 4K stream minőségére lennék kíváncsi.(Gondoltam, inkább itt kérdezem meg, mert a Netflix-es topikban a szinkronról meg a feliratokról folyik ádáz vita, ez meg mégiscsak egy Panasonic-specifikus kérdés...)
-
hayabusa4
csendes tag
Sziasztok.Tud valaki vélemény mondani erről a típusról
ANASONIC TX-49CX750E
Köszönöm. -
szigpet1982
csendes tag
Működik már az 5 éves gari regisztráció?
-
Az-X
őstag
Igen, vettem szemüveget. Egy helyen láttam samu 5100-ast 5800/2db-ért. Ennyit megért nekem. Nem olyan katasztrófa ez a szemüveg. Kényelmes, könnyű... és nem utolsó sorban teszi a dolgát.
Amúgy az egész 3D-s bulit picit túlzásnak tartom. Nekem pakliban volt még egy CX680 is, ugyanezzel a képátlóval. Így utólag lehet a 4K-t választottam volna.
-
sakal83
addikt
válasz
szigpet1982 #3546 üzenetére
A pana vállalj a garit, a bolt nem számít. A szervizben elmondták nekem, hogy arra kell figyelni, hogy Mo-n forgalmazott típus legyen. A bluechip korrekt bolt.
-
hegegabi80
addikt
Én most rendeltem a pana tv-hez az edigtal-nál 2 db samu szemüveget, mivel már nincs raktáron. Pedig pár nappal ezelőtt még volt majdnem mindegyik üzletben.
Kíváncsi leszek, milyen lesz hozzá. Ha nem müxik, akkor visszaküldöm.
-
szigpet1982
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy TX-40CS620E tv-t. A BlueChip computernél szerintetek szabad ilyet venni (mármint arra célzok hogy számtech. bolt alapjáraton)? Mennyire korrektek?
Köszi
-
MagicT
csendes tag
Köszi a képeket
Örülök h bevált neked!
Egyébként én is optimista vagyok, remélem nem lesz gond az enyémmel sem
Egyébként kicsit örülök is hogy nem vált be ez a samsung (nagyon felhős volt), mert hiába volt ívelt, 40col-nál nem sok értelme volt.. a 4k picit hiányozni fog, YT-on volt pár jó 4k video azért....
De kell az 50col inkább, a jó öreg full HD-val- úgyis film nézés-re lesz legtöbbet használva
meg videojáték.
----
Te vettél már hozzá 3D szemüveget? Itthon 14k körül van a gyári Pana.. :/ ebay-en láttam jobb áron.. úgy tudom más márkával (p. samsung) vagy utángyártottal nem a legjobb hozzá..
----
Illetve ha beválik a TV, mindenképp tervezek egy touch pad / controller távirányítót venni (ezek is húzósak árban :/ ), de a samsung -hoz volt pluszba, a sima távkapcs mellé - nagyon megszerettem
----
Szóval optimistán várom a Panát
ha ez sem válik be, akkor visszaküldöm, és visszakérem a pénzt... utána vagy veszek olyan kiskereskedőnél akinél kilehet próbálni / tesztelni a tv-t.. vagy veszek egy használt plazma tv-t
azzal jobbak a tapasztalataim
Írok a topic-ba ha befut a TV
-
MagicT
csendes tag
válasz
Dave567 #3540 üzenetére
Hmmm... igenén is így olvasgatom, hogy mindenhol van felhősödés :/
megmondom őszintén kb. 6 éve váltottam crt-ről plazmára.. a plazma mai napig szuperál - imádom a képét! (samsung model - nagyképernyő)
Most albérletben vagyok ideakartam egy kisebb / olcsóbb lcd modell-t, amire black friday -kor lecsaptam, egy samu uhd , ívelt volt.. 269 helyett 179-ért jónak tűnt.. gondoltam időálló lesz legalább..
De nagyon felhős volt, a bal alsó sarka, nem tudtam nyugodtan / élvezettel filmet nézni rajta...
És gondoltam ha csere, akkor a 4k és ív helyett legyen egyel nagyobb méret (50), így esett a pana-ra a választás, azt tudtam az MM online -al megbeszélni...
A felhős samu:
bal sarok:
Hát kiváncsian várom a Pana -t.. nyomok egy pixel meg felhősödés tesztet rajta .. meg megnézem majd este sötétben mit mutat... Elvileg hétvége / jövőhét elején kellene hogy ideérjen.. Tegnap vitte vissza az MM a samu-t...
-
MagicT
csendes tag
Megköszönnék pár képet! Sötétben, fekete képernyővel!
Igazából külsőre ez a pana tetszett meg a sony hasonló 50'-ja! A sony picit szebb szerintem, egyrészt sokkal vékonyabb!! Másrészt ezen a Panán felül, az az "oda fújt ezüst festék" nagyon nem kellett volna!
De még gy is az egyik legszebb TV a kategóriába
Mivel cserébe kapom, ezt tudtam kibulizni az MM online-al (vagy visszaadták volna a samu vételárát .. 179k -t)
Nézegettem a westend MM -be, de ott annyi fény van, hogy normálisan nem lehet tesztelni, se a felhősödést, se a képet..
-
Az-X
őstag
Szia!
Nekem is ilyen tv-m van. Először picit ellenérzéseim voltak. De nemrég elkezdtem a beállításokkal molyolni, és megmondom őszintén kezd jó lenni. Az alap beállításokkal borzalom sötét volt. Nem tudom pontos amit kene nézzek bevilagitas kapcsán, ha maxra tekertem a fényerőt akkor fekete háttérben mintha lenne két sav ahol picivel világosabb lenne a képernyő. De normál fényerőn nem látható. Filmezés közben max fényerőn sem. Felhősodes nálam nem vehető észre. De majd csinálok képet róla.
-
MagicT
csendes tag
válasz
zolizozo80 #3536 üzenetére
uhhh köszi a választ ...
Bármit hallottam vna csak ezt , ne ...
Most küldet vissza egy samsung uhd ívelt tv-t ( 9-es seria) .. erre cseréltetem ... ( a samu csak 40'-es volt , ez meg ugye 50'-es lesz...)
De a samu-n is nagyon zavart a felhősödés - főleg filmeknél ...
hmmm... akkor ha megjött , tesztelem, ha nagyon felhős irány vissza az MM online-nak...
azért köszi a választ!!
-
MagicT
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok valami (biztató) véleményt mondani a TX-50cs630e típusról!?
Akinek van mennyire elégedett vele?
Felhősödés / bevilágítás jellemző?
3D-je milyen? Szemüveget gyári Pana-n kívül milyent érdemes beszerezni?
Köszi!
-
OTika
aktív tag
Ismét működik a regisztráció.
-
szigpet1982
csendes tag
Sziasztok!
TX-40CS620E típussal kapcsolatban van valami tapasztalat? Olyan mint a 630E csak nem 3D
és ennyi?
Valahol azt írták hogy USB-ről nem játssza le a Divx, Xvid filmeket. Gondolom ez hülyeség!Köszi
-
-
Az-X
őstag
Rájöttem a hibára. Ha a Popcorn C-200-ason futtattam a beállító lemezt akkor tekerhettem bárhová, túl sötét volt a kép. A belső media playerrel egész más a helyzet. Végigszaladtam amin tudtam, de egy kék fólia kell majd még. Fehéregyensúlyt jó volna belőni, de nincs kalibráló ketyerém. Annó majdnem vettem az Eizo monitorjaimhoz, de végül elmaradt. Így egyelőre ez az érték középen marad. A helyzet javult, de közel sem tartok ott mint egy jó plazma.
A C-200-asra picit visszatérve, egyelőre a költözés után csak egy puritán HDMI kábellel használtam. Valahol van egy Audioquest kábelem is (ha jól emlékszem Forest), előkeresem, hátha a kábel a ludas. Eddig a C-200-zal nagyon meg voltam elégedve. A plazmán, és a projektoromon (Infocus X9) is gyönyörű képe volt.
-
blakey
titán
válasz
gurabli #3523 üzenetére
Külső forrásból nem küldi tovább 5.1-ben. Ha leírod, hogy miket és hogyan kötnél össze akkor megpróbálunk segíteni.
(#3524) Az-X
Hosszú út áll előtted.
Nem olyan egyszerű, de ha belejössz akkor menni fog. Nálam a Háttérfény 22-n van, Fényerő 50-n, de a fehéregyensúly kalibrálva van. -
-
blakey
titán
válasz
gurabli #3519 üzenetére
Boltban nem tudom, hogy mit veszel észre vagy sem. Ugyanazokat kell nézni mint plazmánál, pixelhiba, stb.
Valaki(k) nagy megrémísztettek az LCD-vel, nem kell félned, nekem is volt plazmám, a legutolsó egy UT30-as, ahhoz képest jobb az AS640-es. Teljesen rendben van az SD adás is, ajánlatos kalibrál(tat)ni, mert plazma közeli képet kaphatsz.(#3520) Az-X
Ezzel állítgathatod, ha értesz is hozzá akkor egész jó eredményeket kaphatsz. -
Az-X
őstag
No megnéztem pár filmet a CS630-on. Egyértelmű, hogy a beállításokhoz hozzá kell nyúlnom. Minden film túl kontrasztos, a sötét részeken elvesznek a részletek. Van valami leírás, hogy miként kalibráljam? Esetleg van valami közkézen forgó paraméterezés, ami nagyonalakban jónak mondható?
-
gurabli
őstag
Az üzletben hogyan tudom megnézni, hogy jó példányt kapok e vagy sem? Kiemelted a bevilágítást és a felhősödést, ezen kívül mit nézzek még?
Plazmáról jövök, szóval elég idegen terep az LCD.Gondolom ha valami hiba kiderülne, akkor javítja/cseréli a Pana? Az ám, milyen a garanciális ügyintézés, kijönnek házhoz vagy küldenem kell Pestre?
SD adások esetén mire számíthatok? Nagyon rossz, közepes, átlagos?
-
blakey
titán
válasz
gurabli #3517 üzenetére
Ahogy korábban írtam, amennyiben hibátlan példányt kapsz úgy egy nagyon jó tv-d lesz, tehát ne legyen bevilágítás, felhősödés, stb. Ez a típus jól összerakott és vannak kíváló példányok, enyém sem olyan rossz, 95%-ban homogén, nagyon kell nézni, hogy észre lehessen venni valamit, már tettem be képeket ide is, meg talán a Sony topikba (mert nem hitték, hogy van olyan jó vagy jobb, mint a hasonló Sony) is. Az üzemórát a Menüből tudod megnézni, Menü/Sugó/Rendszerinformáció és ha nem tévedek az Állapot4 sorban a C-vel kezdödő rész az üzemóra, tehát C0003-0000 pl. 3 órát jelent.
Samsung szemüvegek jók, én is olyat használok. -
gurabli
őstag
Sajnos már nincs, egy darabot tudtak még szerezni, ami nem kiállítási darab volt, ezt megrendeltem.
(#3516) blakey
Igen, a kérdésekre én fogom tudni a választ, de szeretek ilyesmit körültekintően vásárolni nem pár ezer forintról van szó, valamint hosszú távra tervezem, nem szeretném lecserélni hamarosan. A HD plazmával is már 6 éve vagyunk jó barátságban.
A 24p kérdés valóban rossz volt és igazából felesleges is. Természetesen a megjelenítésre gondoltam, a beépített lejátszó egyáltalán nem érdekel. Az utóbbi időben RPi2-őt használok mivel félelmetesen jól teszi a dolgát, pedig van komolyabb htpc-m is. De pl a Pi2 támogatja a BD3D-t is, így az is működni fog gond nélkül.
Az LG 42" pont 30 000 forinttal olcsóbb, de valahogy nem győzött meg a képe és 42"-es, úgy érzem, hogy az LG-re nem érné meg váltani a mostani Pana plazmáról.
Ez azért +6"-es nagyobb lesz, ami nem kevés, lesz aktív 3D, amitől remélem nem fáj majd a fejem (elmegyek a napokban MM-be és kipróbálom), meg olyan sokat nem is fogjuk használni a 3D-t szerintem. Valahogy tartok is tőle, hogy egyre kevesebb tartalom lesz elérhető 3D-ben, de ez nem biztos.
A legfontosabb, hogy a képe jó legyen és megfeleljen az elvárásaimnak. Pl. AVForum tesztje kimondottan jókat ír róla és ők elég kritikus szemmel nézik. Anno a plazmámat is nagyon ajánlották, nem is bántam meg.
Sajnos online nem tudom rendelni, le kellett kérni az üzletbe, így elesek a 14 napos visszavásárlástól, de remélem erre nem is kerül sor. Valamint úgy tudom, hogy az üzletben vásárolt terméket is vissza kell venniük 3 napon belül?
Ami egy kicsit visszatartott, hogy 2014-es modell, az LG pedig 2015-ös, féltem, hogy a régebbi modell jelentősen gyengébb lesz, de ahogy írod, nem.
Hogy tudom az üzletben megnézni, hogy mennyi üzemóra van a készülékben? Ezt csak azért, hogy nehogy kiderüljön, hogy kiállítási darabról van szó (megerősítették, hogy nem az, de azért biztosra szeretnék menni).
3D szemüvegből melyik jó hozzá, melyik Sasmsungot érdemes megvenni, mert a Pana nagyon drága?
Köszönet a sok segítségért!
-
blakey
titán
válasz
gurabli #3514 üzenetére
Minden kérdésedre te fogod tudni a választ, egy biztos, én nem bántam meg. Ha te nem viszed el akkor más le fog csapni rá, mert egy nagyon jó tv. a + 6" meg megéri. a 24p-s kérdésed azért nem jó mert lejátszásról írsz és nem megjelenítésről, de ha külső eszközről tolnád akkor hibátlanul jeleníti meg. 50Hz-es bug nincs, az angol modelleket érintette, ha jól emlékszem.
Kérdésedre a válasz, igen. -
gurabli
őstag
Köszönöm a sok segítséget!
Hát, meg kell ezt még gondolnom, mert csak akkor éri meg cserélnem, ha egyértelműen sokkal jobb, mint a plazmám. Ha hozza azt a szintet, akkor minek cserélni?A 3D-t ki fogom próbálni, a héten elmegyek MM-be és rácuppanok egy aktív 3D-re. Mondjuk ott jó világos lesz, az biztos. Otthon természetesen sötét, kizárólag úgy filmezek.
Két htpc is van, azokban eléggé otthon vagyok, egyáltalán nem kell a tv "okos" része és lejátszója. Arra gondoltam, hogy mennyire jól játssza le a 24p-t, meg olvastam valami 50Hz bugról is, bár gondolom ez nem aktuális.
A valódi kérdés az, hogy megéri e a +6" miatt plazmáról LCD-re váltani (úgy, hogy azért a 3D is érdekel).
-
blakey
titán
válasz
gurabli #3512 üzenetére
Nyugodtan a plazma mellé teheted, lehet, hogy azonnal dobod a plazmát.
Az aktív 3D-t sötétben kell nézni, különben zavar lesz. Én minőségibbnek vélem az aktív 3D-t, de megfelelően kell nézni. De ezt sajnos muszáj lesz személyesen megnézned.
Egyik tv sem játsza le a 24p-s anyagokat 24p-ben, 60Hz-en fogja lejátszani, ha neked fontos a 24p akkor külső lejátszót kell venni. Megjeleníteni természetesen tudja a 24p-t. Semmit nem veszítesz, inkább nyersz, az AS640-hez van + táv, képminőség szempontjából jobb, mint az utód és még fokozhatnám.
-
gurabli
őstag
Köszönöm!
Mivel a Pana plazmával nagyon elégedett vagyok, még ha "csak" hd ready, ezért most a cserével amennyire csak lehet, biztosra szeretnék menni. A 3D lehet, hogy nem is nagyon jön majd be, ez majd csak menet közben fog kiderülni. Félek egy kicsit az aktívtól, mert elég sok helyen azt olvasom, hogy komoly fejáfjést okoz(hat) és nagyon kifárad tőle a szem. Persze ki fogom próbálni, ha nem is ezen a Panán, de egy másik aktív 3D-t megpróbálok. Persze üzletben nem nézhetek meg egy filmet, lehet, hogy csak egy óra múlva jelentkezne a fejfájás. Remélem a szemet azért nem rongálja... Mondjuk sokat úgysem fogjuk nézni, néha pár filmet, nem naponta és nem sok órán át. Ki tudja egyáltalán meddig lesz még 3D film elérhető, mintha egyre kevésbé tolnák, vagy nem jól látom?Ami viszont a Pana mellett szól, az a nagyobb képátló. A 48" azért több, mint a 42". Kérdés, hogy milyen lesz az LCD képe a plazma után, remélem nem lesz visszalépés, sőt, remélem, hogy komoly előrelépés lesz.
Ez a tv gond nélkül lejátssza a 24p tartalmakat is? Mit veszítek azzal, hogy nem 205 vagy 2016-os modellt veszek?
-
blakey
titán
válasz
gurabli #3510 üzenetére
Igen, jobb, mint az LG.
Foci jó rajta.
Az én fejem nem fájdul meg egyiktől sem, a tiédet nem tudom, ezért kéne megnézned.
Nem baj, hogy 2014-es modell, 170e-ért nem rossz vétel, én egy elég komoly akcióban 145e-ért megvettem, pedig nem akartam tv-t venni, viszont tesztelni szerettem volna, végül maradt. Elég sok szó esett róla itt is és más topikokban is. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Úgy alakul, hogy le tudom cserélni a 2009-es 42"-os HD Ready Pana plazmát. Nagyon szeretem, de jó lenne fullhd és 3D tv-re váltani, valamint a nagyobb méret sem lenne gond.
Már majdnem eldöntöttem, hogy egy LG 42LF652V lesz, ami ugyan nem nagyobb, de egész jókat írnak róla, valamint passzív 3D, ami úgy tudtam, hogy jobb, mint az aktív. Közben ráfutottam egy TX-48AS640E Panara, kb. 170ezerért, és teljesen elbizonytalanodtam. Mit lehet tudni erről a modellről? Jó választás lenne, még akkor is, ha 2014-es modell? A kép mérete nagyon megfelelne, a smart funkciók egyáltalán nem érdekelnek (htpc-vel használom, az mindent tud), de a jó képminőség, a megbízhatóság és a 3D az érdekelne. Jó választás lenne ma is, ennyiért? Többet nem tudok érte adni, még ez is a felső határ. Vagy inkább a 2015-ös LG?
Elsősorban focira kell (fullHD), majd filmekre, meg 720p sorozatok. Főleg este.
Az aktív 3D jobb, mint a passzív? Nem kell tartanom tőle, hogy szétesik majd a fejem?
Sajnos úgy látom, hogy az öt év garanciáról már lemaradtam
De így is van rá kettő.
Köszönet!
-
OTika
aktív tag
válasz
szigpet1982 #3501 üzenetére
A készülék regisztráció nem működik, a bejelentkezés megy.
50CS630E, edigital. -
OTika
aktív tag
válasz
hegegabi80 #3503 üzenetére
Szerintem is.
-
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3502 üzenetére
Az a kábel lehet jó amelyik megfelel a paramétereknek, a HDMI érzékeny a távolságra, ami linkeltem az átviszi azon a távolságon a jelet, de bőven akad olyan kábel amelyik nem. Ha megtudod tenni akkor úgy vedd meg, hogy kipróbálod, ha jó akkor marad ha nem akkor másikra cseréled.
-
hegegabi80
addikt
válasz
szigpet1982 #3501 üzenetére
A számlán szereplő vételi dátumtól számít az 5 év. Legalább is nekem így rémlik a dolog.
-
szigpet1982
csendes tag
Szia!
De konkréten a név beregisztrálás az működik csak a készülék regisztráció nem ugye?
Én még nem vettem meg a készüléket csak beregisztráltam a nevemmel és az működik.
Gondolom az 5 év csak akkortól indul ha a készüléket regisztrálom majd be, nem?ui: Azóta nincs változás? Amúgy milyen a készülék, hol vetted?
Üdv.
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest