Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3499 üzenetére
Mindegy, hogy szolgáltatón belül vagy másik szolgáltatóra váltanál, a lényeg, hogy ne IPTV. A többit váltás előtt meg kell kérdezni a szolgáltatótól, de elviekben igen, működik a dolog.
Természetesen hálózatba köthető a tv, látni fogja a gépet, meg bármit amit láthatóvá teszel számára. Lehet 8m-es kábelt venni, a lényeg, hogy az adott hosszra meglegyen a teljesítménye, pl. ez jó lehet, vagy ez. A boltban egyedi méretet is vehetsz esetleg bármilyen másik márkát is. -
hegegabi80
addikt
Kb fél éve lett bekötve az IPTV, mivel akkor költöztünk. Telekomon belül érted a váltást vagy a szolgáltatót is? Sajnos is Sátoraljaújhelyen nem sok szolgáltatás van.
De akkor térjünk vissza a pana tévékhez.
Ha esetleg a t-nél átlépek sat tv-re akkor elvileg működhet ez a ca modulos dolog?
Jah és otthoni hálózatba akkor be lehet kötni a tv-t? értem ez alatt, hogy a tv-n elérjem a gépemet, amiken vannak pl filmek.
És még egy, hdmi kábel esetén milyen hosszút érdemes/lehet venni? Csak mert szívesen kipróbálnám a gépet játékkal, de kb 8 méterre vannak egymástól (másik szoba). -
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3497 üzenetére
Mondanám azt, hogy a legegyszerűbb ha másik szolgáltatást választasz, de lehet, hogy nem egyszerű nálad.
-
OTika
aktív tag
Na megjött a válasz:
"Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt, és a kérdésével az Ügyfélszolgálatunkhoz fordult.
A regisztrációs adatbázis jelenleg sajnos nem elérhető. A hiba elhárításán már dolgoznak az illetékesek.
Javasoljuk, próbálja meg a regisztrációt egy későbbi időpontban" -
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3494 üzenetére
A PrTelekom IPTV? Kábeltv-nél, Sat-tvnél, és földi digitális tv-nél működik, IPTV a gyenge lánszem.
-
-
Ferenczi Áko
addikt
Panasonic Tx -50CS520E tv-hez tudna valaki mondani kalibrálási számokat?
-
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3491 üzenetére
Telekomtól kérdezd meg, hogy biztosítanak-e kártyát vagy sem. A kártya DVB-C DVB-T/T2 ill. DVB-S/S2-höz van, többynire a kódolt adásokat fogja dekódolni, tehát a kódolatlanul érkező jelet megjeleníti. Szerintem IPTV esetén egy kicsit más a szitu, tudtommal a T nem ad kártyát, tehát nem tudod megkerülni a boxot, de azért kérdezd meg őket.
-
hegegabi80
addikt
-
Flashget
félisten
válasz
hegegabi80 #3489 üzenetére
szolgáltatói beltériket CI+CAM-al tudod kiváltani.
-
hegegabi80
addikt
Ugyebár adott a Panasonic TX-CS630E 3D tv.
A kérdésem a következő:
Telekomos IPTV adás van nálunk beltérivel. Ezt a beltéri set-top-boxot nem lehetne kiiktatni? Láttam a tévé beállításai között az AV melett "IPTV-n át" funkciót. Vagy ez nem arra szolgál és a box mindenképpen kell?Még nem volt időm átfutni a leírást. Jah és otthoni hálózatba be lehet kötni? Valami ilyesmit is olvastam.
-
headhunter
addikt
válasz
Ferenczi Áko #3485 üzenetére
"5 év garancia
Teljesen ingyenes...
Viera Tv-re kiterjesztett 5 éves garancia!
Vásároljon Viera Tv-t 2015. április 15 és 2015. és 31.03.2016Ha regisztrálja új Tv-jét a vásárlást követő 30 napon belül, meghosszabbítjuk a 2 éves teljeskörű garanciáját 5 évre. 5 évre!
A regisztráció után kapni fog egy tanúsítványt PDF formátumban – ezt kérjük töltse le, és mentse el a számítógépére. Nyomtassa ki, és tartsa meg a készülék vásárlást igazoló számlájával - amennyiben szükséges, a Panasonic szervizben garanciálisan javítják meg a készülékét."
-
OTika
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #3485 üzenetére
Dec.31 előtt sem működött.
-
OTika
aktív tag
Ebben tud nekem vki segíteni?
-
spiderjoe111
csendes tag
Sziasztok
Tud valaki Tx-40cs630e készülékhez kalibrált beállításokat?
Köszi
-
junior11
veterán
B.U.É.K. mindenkinek!
-
berigazek
őstag
BUÉK mindenkinek
-
virkir
veterán
De "ilyenek" vannak.
22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt#3475 yvsmad
Na az lehet én csak termékre kerestem rá eddig nem finomítottam, meg leginkább app-ból kerestem.
Jézusom... áldom az eszemet, hogy a nagylányékat rábeszéltem az akciós samu 6400-ra 170-ért az ingyen volt 50"-ban ahhoz az 520-hoz képest. -
blakey
titán
…volt kint 50"-os 630 meg 520.
A 630 fényévekkel veri betekintési szögben a 640-et legalábbis az én 40"-et és legalább olyan jó rajta a ratyi SD tartalom.…
Ezért szoktam írni, hogy ami egy adott méretre jellemző az a nagyobb vagy a kisebb testvérére nem feltétlenül igaz, volt egy Toshibám aminek a 40"-os változata jól szerepelt a tesztekben, de voltak olyan gondjai amik a 46"-on még hírből sem voltak jelen. Nem csak a méret az aoka hanem az is benne van, hogy teljesen más gyártó panleje van benne és azon belül is egy másik altípus. Ezeket a gyártók nem verik nagy dobra. -
yvsmad
őstag
Nem az Amazontól, hanem az ott hirdetést feladótól függ, hogy szállít-e külföldre.
Ha belépsz az Amazon.com-ra és rákeresel valamire, akkor a bal oldali oszlopban a szűrők között van olyan, hogy International shipping, Ship to Hungary. Ha erre rászűrsz, akkor olyan találatok jönnek ki, amik Mo-ra is szállíthatók. -
-
virkir
veterán
Az már ott elbukik, hogy az amazon sehonnan nem szállít Magyarországra tudtommal.
Ha meg csomagtovábbítós a buli akkor megint bejön a képbe + szállítási költség, illetve az. com-ról vám+áfa+köfa+gyufa.
Mondjuk marhára nem értem minek erőlködsz. Veszel két pár 5100-es samut 10k környékén aztán ha amortizálódik akkor is jobban jössz ki hosszútávon.
Arról a rengeteg 3D tartalomról nem is beszélve miért érdemes egyáltalán szemüvegbe beruházni.Más.
Voltunk zasszonnyal madaras teszkóba ma és volt kint 50"-os 630 meg 520.
A 630 fényévekkel veri betekintési szögben a 640-et legalábbis az én 40"-et és legalább olyan jó rajta a ratyi SD tartalom. Csak kellett volna cseréltetni Jézuskával.
Az 520 viszont valami furcsa darabos mozgást produkált ugyan annál az adásnál ami lehet valami beállítás vagy csak ennyivel rosszabb a mozgás megjelenítés annak a panelnak? -
blakey
titán
A gond az, hogy nem ér annyit mire hozzád ér, ha 3-at veszel akkor már ott vagy, hogy vehetnél 10 Samut és nem törvényszerű, hogy mind összetörne. Persze, az eredeti Pana jobb lene a "tévénkhez", de semmi gond nincs a Samsung szemüvegekkel. Szerintem célszerübb lenne EU-n belül keresni, hátha, de úgy sem olcsó. Az említett, összecsuható Samsung is akkor érné meg, ha max 10e-ért lehetne 2-t kapni, ritkán előfordul, de nem jellemző.
-
Az-X
őstag
Tegnap este írtam egy postot, de valamiért eltűnt...
Szóval olvasgattam a szemüveges hozzászólásokat, és hát ugye nekem sem csomagoltak a CS630 dobozába egyet sem
Mi az amit érdemes, ajánlott választani hozzá? Szívesen vennék gyárit, de 20K-t tuti nem adok egy szemüvegért! Esetleg ezt ismeri valaki? [link]
-
blakey
titán
válasz
Flashget #3460 üzenetére
Engem sem fog meggyőzni egyetlen egy 3100-as tulaj, hogy vegyek olyat, mert nem érdekel, nálunk nincs senkinek gondja az 5100-assal és nem törik, innentől kezdve egy fillért nem ér egy másik szemüveg. Ha megadta volna magát akár egy is már rég vettem volna másik típust. Nekem és akik használták, valóban kényelmes és nincs oldalról beszűrödő fény, semmi nem zavar a 3D élményben. Tudom, hogy ebay-en lehet kapni, de annyiért amennyiért hozzám kerülne 2 db inkább megveszem a panát Ausztriából. Ha pl. kipróbálnád a Pana szemüvegét akkor elsírnád magad, hogy a 3100-as mennyire játéknak tűnő valami.
-
Flashget
félisten
Persze, hogy nem forgalmaznak már egy 2011-es modellt ami a gyártónak többe került mint ez a hurkapálca.
Hogy nem lehet kapni...hát..[link]
5100 az orrom végén volt simán kiláttam a szemüveg felett állandóan igazítani kellett..ment vissza a dobozába.
Engem egyetlen 5100-as tulaj sem fog meg győzni arról, hogy az jó szemüveg. Nem az eleve konstrukciós hiba, hogy megszüntették az oldalsó védelmet.
Én viszont már győztem meg nem egy embert arról, hogy a 3100 a jobb. 1 éve új H6500 tulaj (kollégám) 5100-at kapott a tévéhez vittem tesztelni csak a 3100-at, hogy a D szériához adott működik vagy sem a H szériással. Felvette, hogy mutassam milyen és anélkül, hogy bármit mondtam volna ő maga mondta, hogy ez jobb még viselni is, pedig ő is szemüveges. vettünk 2 db-ot és ha néha nézi 3D filmet előveszi.,
10 éves fia már eltörte véletlen az egyik 5100 szárát.
Hívhatod kampányolásnak de ettől ezek még igaz dolgok. Egyedűl azt nem szeretem ha valaki úgy mond valamiről véleményt, hogy ki sem próbálta csak látta képen. -
OTika
aktív tag
Nekem az 5 év gari regisztrációnál azt írja, h rossz gyári szám. De miért? A TV hátuljáról írom az S/N-t
-
blakey
titán
válasz
Flashget #3456 üzenetére
Teljesen felesleges a kampányod a 3100-as mellett, mert már nem forgalmazzák, szerencse kérdése, hogy van-e a használtpiacon vagy sem, ill. sötétben mindegy, hogy milyen az oldalsó kialakítása, nekem volt Panasonic, Sony, Toshiba és Samsung szemüvegem, tudom, hogy miről írok. Képminőségben a 2 Samsung szemüveg között nincs különbség, a szemüveg viselete meg "fej függő" is, tehát ami nekem kényelmes az nem jelenti azt, hogy neked is az, nekem pl. kényelmes az 5100-as is.
Lehet olcsósításnak nevezni, vagy bárminek, de ha nálam ugyanúgy. viselkedik akkor tök mindegy, persze ha akkor lett volna 3100-as akkor azt vettem volna, de nem volt és nem is keresem a 3100-ast. Megfelel arra a kevés alkalomra az 5100-as is és 2 db csak 5e volt -
yvsmad
őstag
válasz
Flashget #3456 üzenetére
Én szemüveges vagyok, ezért a 3100-at nehezen tudnám feltenni a dioptriás szemüvegemre, míg a homlokpántos 5100 használhatóbb (nem kényelmes, de még mindig jobb, mint a 3100). Az 5100-at tavaly szeptemberben egyszer összeraktam, azóta konkrétan nem kell legózni vele. Ráadásul nálunk a gyerek is használja és nem hímestojásként bánik vele, mégsem tört el.
Az oldalsó fények ellen nem véd a dioptriás szemüveg sem, mégsem zavaró. Legfeljebb nem lámpafénynél kezdek el 3D filmet nézni, hanem sötétben és akkor nincs oldalsó fény.
Nekem a Pana tévéhez adtak egy teljes méretű szemüveget, ami oldalról is takar, de sokkal kényelmetlenebb azt felvenni a dioptriásra, úgyhogy szépen pihen a tartójában.
Szép példa az olcsósításra a 2 távkapcsoló az 1 helyett (smart remote kontra gombvilágítás). -
Flashget
félisten
Egyrészt többen írták ezt másrészt nekem van mindkettő. Klasszis különbségek vannak a 3100 és 5100 között. konkrétan az 5100 azon túl, hogy egy lego a viselete is kényelmetlen teljesen rossz 3D-hez az oldalsó nem létező védelemmel a zavaró fények ellen. De kérdezd meg sandrót ő az én ajánlásomra vett az 5100 helyett 3100-at neki mi a véleménye.
Maga a lencsében nincs különbség.
Tipikus példája az olcsósításnak samsungéknál, mint a távkapcsoló. -
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3454 üzenetére
5100-as Samu jó, neten rendelve akár vissza is küldheted, de jó lesz hozzá, én AS640-nel használom.
-
hegegabi80
addikt
Nah a toshiba aktív szemüveg nem jó hozzá. Lehet valamelyik boltban kellene kipróbálni hozzá, vagy megrendelem samut edigitalról, ha nem jó akkor visszaküldöm.
-
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3450 üzenetére
Elvileg igen, de akkor inkább az eredeti Samsungot venném, azzal legalább jó a kép és biztosan működik.
-
yvsmad
őstag
válasz
hegegabi80 #3450 üzenetére
Jó, ez is olyan, mint a Samu 5100, de ehelyett miért nem a Samut veszed, itthoni garival?
-
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3447 üzenetére
Használtpiacon, ebayen, stb. még előfordulhatnak akár új 3100-as Samsung, Hama stb. szemüvegek is, kis szerencsével sikerülhet jobbat találni, de a havi 1 3D filmhez nekem az 5100-asok is tökéletesen megfelelnek.
-
Flashget
félisten
válasz
hegegabi80 #3443 üzenetére
a samsunggal csak óvatosan, mert törnek mint a ropi..
-
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3443 üzenetére
A Samsung igen, a Hama-t nem ismerem, elvileg az is, de nem tudom milyen minőséget képvisel.
-
yvsmad
őstag
A 3-as széria a legkisebb belépő modell, kb. Orion vagy noname szint.
A C évjáratból kimaradt a dts dekóder, ezért az ilyen hangú filmek némafilmek lesznek, ha nem tudsz Dolbyra váltani.
A letöltött MKV-k mindenféle tákolmányok, nem szabványos tömörítéssel és kódolással.
Nem ismerve a kódolást nehéz megmondani, hogy mi a probléma.
Esetleg egy külső médialejátszó segíthet. -
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3440 üzenetére
Csak akkor lesz jó ha RF, nekem volt Toshibám és azzal nem működött. Mielőtt átvennéd, próbáld ki, hogy működik-e.
-
blakey
titán
válasz
hegegabi80 #3437 üzenetére
Bármilyen RF aktív szemüveg jó hozzá, a Samsung is.
-
bepken
veterán
sziasztok!
újra jöttem kérdezni
néhány hónapja már használom a TV-t és őszintén szólva meg vagyok vele elégedve.
viszont akadnak gyengeségei is sajnos....az egyik ilyen a külső merevlemezről való filmezéskor jön elő, valószínűleg valamilyen codec probléma, vagy egyszerűen nem bírja a fHD-t meghajtani....
na lényeg, hogy beszereztem pár filmet 1080p felbontásban, gépen VLC-vel lejátszva nagyon pöpec, de 15,6"-on nézni már nem annyira...ha külső vinyóról játszom le ugyanezt a fájlt, akkor szó szerint pixeles a kép! tehát mondjuk egy főcím vagy stáblista, akármilyen kisebb felirat a filmben már szinte olvashatatlan, illetve az élek is recések. - más fájloknál pedig előfordul, hogy nincs hang (.mkv) vagy olyan, mintha nem lenne folyamatos a kép, kicsit vibrál. - mi lehet a probléma? lehet e itt valahogy firmware-t frissíteni? vagy egyéb megoldás? a poén egyébként az, hogy 720p képet már olyan szépen felskálázza, hogy igazából nagyon nehezen látszik a különbség fHD-hoz képest
a másik kérdésem kicsit talán off-topic, de ebben az esetben kérlek, irányítsatok a megfelelőbe.
tehát mivel a fenti probléma kellemetlenül érint, továbbá egyébként is szeretnék plusz funkciókat....gondoltam, "felokosítanám" kicsit a készüléket. a kérdés csak az, hogy milyen eszköz javasolt ehhez?a készülék továbbra is: TX-48C300E
köszi előre is,
szép napot! -
hegegabi80
addikt
Nos én is tulaja lettem egy Panasonic TX-CS630E 3D tévének.
Full HD-s filmet már néztem rajta. nagyon szép képet ad. Egyébként a kinézete és a kiterjesztett 5 év gari volt a mérvadó, amit be is regisztráltam fél perc alatt a neten.Viszont ami elszomorított, hogy nincs hozzá 3D-s szemüveg. Ebben a témában még csak most olvastam utána. A tesóm LG 3D-s szemcsije nem jó hozzá, mivel az passzív.
A gyári pana szemüvegek elég borsos árúak. Esetleg samsung aktív szemüveg is jó hozzá? Fele annyiba kerül.
Vagy esetleg ez is megteszi: HamaJah és elég elszomorító hogy kb 2 fajta panasonic aktív szemüveget találtam.
-
headhunter
addikt
Panasonic TX-..CX700E tulajdonosok, mennyire elégedettek ezzel a szériával?
4K, Full HD, SD megjelenítése, lejátszása (Kábel TV, Műhold, Film, stb...)
-
Ferenczi Áko
addikt
Valami ilyesmire tippeltem én is.. Pár napja újraformáztam a Hdd-t, és utána másoltam vissza a filmeket.. A sample videókat töröltem és a tv mégis látja, viszont elérési útnak valami dbxbrejdbfbes mappát ír ki, ami nem látszik a winyón ha laptopra kötöm még úgy sem, hogy megjelenítem a rejtett mappákat.. :/
-
kezo0
addikt
válasz
Ferenczi Áko #3433 üzenetére
Csak találgatok, de lehet, hogy a tévé a lejátszás folyamatossága érdekeben előre cache-eli (van ilyen memória a tévékben?) a lejátszandó anyagokat. Mivel csak egy sample-ről van szó, az is lehet, hogy belefért az egész a cache-be, és onnan még nem törlődött. De majd a nálam okosabbak megírják, ha ez hülyeség.
Amúgy ez még mindig jobb, mintha ott lenne a HDD-n, a tévé meg nem látná.
-
Ferenczi Áko
addikt
Miért van az srácok, hogy a külső vinyóról már rég letöröltem a sample mappát, de a tv még mindig lejátssza?
-
Flashget
félisten
válasz
Ferenczi Áko #3424 üzenetére
ez most ugye nem azt jelenti, mint 2011-ben még az LG-nél is, hogy nem volt licenszük DTS hangra a beépített lejátszóra?
-
g4besz
tag
válasz
Ferenczi Áko #3424 üzenetére
Ha van egy videó vagy hangsáv amit nem játszik le, akkor azt soha nem is fogja. A tv-be épített lejátszók ideiglenes megoldások, nem arra vannak hogy azokat használd mindig. Valamivel ki kell váltani. Legegyszerűbb ha veszel valami bluray lejátszót amire ráköthető külső HDD is. Nekem is ilyen van, rákötöm a vinyót és arról mindent le tudok játszani, plusz viszi a Bluray 3D lemezeket is.
-
Ferenczi Áko
addikt
Megint én vagyok.. Le akartam játszani egy angol nyelvű videót, amin csak DTS hangsáv van. A lejátszó kiírta, hogy a hang nem támogatott. Olvastam a fórumon, hogy a DTS hangot nem játssza le a tv.. Viszont házimozira kötve optikai kábellel mennie kellene, ha jól értelmeztem.. A házimozim tudja a dts hangot kezelni.. Hol kell beállítani, hogy ne a tv hanem az erősítő legyen az elsődleges hangforrás?
A laptop HDMI-vel átviszi a fent említett film hangját..Jó lenne külső winchesterről nézni DTS hangsávval a filmeket, erre van megoldás?
-
virkir
veterán
válasz
Ferenczi Áko #3422 üzenetére
A képminőség kárpótol a szoftveres hiányosságokért.
Legfeljebb beruházol egy kicioccó andrid box-ra vagy egy málnára azt minden menni fog. -
Ferenczi Áko
addikt
Végül csak megtartottam.. Rendeződtek a dolgok szerencsére..
-
Ferenczi Áko
addikt
Fejlemények vannak: Semmit sem csináltam, csak egy utolsó esélyt adtam a dolognak és valahogyan átkerült a laptop képe a tv-re..
Félsiker..
A mapparendezésre is lesz megoldás.. viszont érdekes, hogy olyan mappákat is látok a külső vinyón, ami nincs is rajta, és le is játssza a benne található filmeket.. Pl Ant-man 3d.. A laptopon rajta van,lehet, hogy onnan lesi le..? Mindegy majd szabadság alatt elszórakozom vele..
-
Ferenczi Áko
addikt
off, nem ide akartam..
-
berigazek
őstag
A beépített Bluetooth-t melyikötök használja ki és esetleg mire?
-
virkir
veterán
Még mindig bénázok.l
Ezt is megcsináltam mint egy régebben linkelt megoldást de... vagy rossz helyen keresgélek vagy nem műkszik.
Médiakiszolgálón látszik a gép de csak az users/public mappa megosztásai látszanak a többi megosztott könyvtár az istennek sem.
A lejátszónál ment eddig is a megosztott könyvtárak tallózása viszont ott meg a cím nézetet nem tudom átállítani van az ömlesztett egybe minden. -
kezo0
addikt
Mint írtam, én egy olyan HDD tartalmát böngészem a tévéről, ami közvetlenül a routeremre van dugva, és itt semmilyen különleges mókolásra nem volt szükség. Kipróbálhatod, amit blakey ír, bár szerintem az rég rossz, ha a registry-ben kell turkálni egy egyszerű felhasználónak...
Nekem korábban egy Dune lejátszóval volt olyan problémám, hogy nem látta SMB-vel a PC-men levő anyagokat, csak ha teljesen kikapcsoltam a jelszóval védett megosztást (de ez azért talán mégsem a legjobb ötlet), aztán végül az oldotta meg, hogy a Windows-os felhasználónevemből eltüntettem az ékezeteket, plusz a mappákon, amelyeket megosztottam, beállítottam egy "Mindenki" nevű usert, teljes hozzáféréssel. Talán ez egy tévénél is segíthet, de ez tényleg csak egy tipp. -
blakey
titán
Én így állítottam be a szervert:
1, Start -> begépelni: regedit, futtatás
2, megkeresni:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa
jobb oldalon megkeresni a "everyoneincludesanonymous" kulcsot, dupla katt rá (módosítás) 1-re
3, dupla katt a "NoLmHash" kulcsra, módosítani 0-ra
4, megekeresni:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters
jobb oldalon megkeresni a "restrictnullsessaccess" kulcsot, dupla katt rá (módosítás) 0-ra
5, regedit bezár, gép újraindít
6, böngészni -
blakey
titán
válasz
Ferenczi Áko #3409 üzenetére
Nem tudom mit vársz a tv-k lejátszójától, én amikor kipróbáltam akkor tökéletesen ABC-be rakta a filmeket, zenéket, igaz, nálam alapból rend van a könyvtárakban. De még egy ilyen tv-t nem fogsz találni ami SMB-n is látja a megosztott mappákat (max. androidos tv-t). DLNA-t használva meg úgy lesz rendszerezve ahogy a DLNA szerver megengedi, tehát akár a neked tetsző módszer is kiválasztható. Emiatt visszavinni egy tv-t kár, mert azt többnyire a képminőség miatt veszik az emberek.
-
kezo0
addikt
Én írtam neki, hogy próbálja ki a médialejátszó helyett a médiakiszolgáló funkciót. Azt írta, egy külső HDD tartalmát böngészné, de nekem nem volt egyértelmű, hogy ez a vinyó közvetlenül a tévére van dugva, USB-n keresztül, mert nálam pl. a routerre van kötve egy HDD, és azt böngészem a tévéről – és ugye ezt is nevezhetjük a tévé szempontjából külső HDD-nek... Ja, és nem kell semmit sem telepíteni sehova, mert a Panasonic tévék (szemben sok más márkával) a hálózaton keresztül történő böngészéshez kiválóan tudják használni a SMB megosztást is, szóval nem kell feltétlenül küzdeni a DLNA-val. A tévém SMB-n keresztül mindent lát, ami a két szobával arrébb levő routerre dugott HDD-n van, és wifin keresztül folyamatosan játssza az azon található összes, többnyire 720p-s vagy 1080p-s anyagot. Két év alatt még nem találkoztam olyan formátummal, amivel ne boldogult volna – igaz, hogy leginkább full HD-s anyagokkal etetem.
Egyébként lehet más a véleményünk, ajánlhatunk is más megoldást valakinek, de csak óvatosan nevezném marhaságnak, amit más ír. -
mufi
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #3409 üzenetére
Most mivan? Bedugod az usb-t és nem tudja lejátszani róla a filmeket?
-
virkir
veterán
válasz
Ferenczi Áko #3407 üzenetére
Igen az olyan téren marhaság, hogy nem a kérdésre kaptál választ.
A Tv-n van lejátszó és kiszolgáló. Nagyon nem ugyan az a két funkció, bár az egyik használja a másikat.
Lejátszó:
Usb-ről és hálózati megosztásról tudsz vele filmeket lejátszani.
Tehát ha bedugod az usb-t akkor itt kereshetsz rajta illetve látja hálózaton keresztül a win megosztott mappáit.
Ótvar gayi mert ömlesztve illogikusan egybehány minden kijelölt tartalmat. Ez van, ezt kell használni vagy nem, nem emiatt veszünk ilyen Tv-t, hanem a képminősége miatt.
Kiszolgáló:
DLNA szerverek tartalmát éred el vele hálózaton keresztül.
Ehhez a kiszolgáló gépre telepíteni kell DLNA szervert (serviio, USM, Plex, akármit és azok beállításai szerint fogod látni a fájlszerkezetet.
Ezekhez jön még, hogy a tv eléggé háklis a lejátszandó tartalmakra, ami egy közép samsungon gond nélkül megy az itt nem biztos, hogy nem akad. -
virkir
veterán
válasz
Ferenczi Áko #3404 üzenetére
Ööö... némi zavart érzek az erőben.
Amit te bőszen nézel az mint fent is látszik média kiszolgáló nem lejátszó.
Itt csak a dlna-n smb-n lévő tartalmakat jeleníti meg köze nincs az usb-hez.
Tudod, ha a kacsa nem tud úszni attól még nem a víz a hülye. -
blakey
titán
válasz
Ferenczi Áko #3404 üzenetére
Bár én nem használok pc-t és nem kötöm össze tv-vel, de nem lehet, hogy nem elsődleges monitornak van kijelölve ezért csak akkor látsz rajta valamit ha elindítasz egy filmet? Tehát jó lenne ha a tv lenne az elsődleges monitor.
Telepíts egy Plex-et, Serviio-t a gépre és utána hálózaton szépen megjelenik a tartalom.
Ha LG tudta, akkor azt kell venni, én a tv-t megjelenítőnek használom, de nekem hálózaton mindent megjelenít, hozzáteszem, hogy valamennyire értrk a dolgokhoz mindenféle kézikönyv szerint. -
Ferenczi Áko
addikt
Több USB-vel is próbáltam, de csak ez jelenik meg a média lejátszóban:
Vagy pedig marad az összezsúfolt lehetőség, de ott még a legutolsó sample videót is bele rakja..
A HDMI kábellel sem javult semmit a helyzet..Sötét kép és annyi. A laptop látja a tévét, de fordítva nem..
Kérdem én, ha egy felnőtt aki nem szokott fórumozni, csak élvezni akarja a tv-t úgy, hogy kábellel összeköti a tv-t a laptoppal, vagy csak egy usb eszközről akar filmet nézni az mit csinál? Egy órája nézegetek videókat és külföldi fórumokat is, hogy találjak megoldást, de egyszerűen semmi...180 ezer ft-ot adtam érte, és ilyen dolgokkal kell szarakodnom? Előtte LG-m volt, simán ment minden,azt a mappa szerkezetet láttam a tv-n, ami és ahogy a külső winchesteren volt tárolva..
Most ott tartok, hogy elállok a vásárlástól (14 napom van rá,mert neten rendeltem) és soha a büdös életben nem veszek Panasonicot...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ferenczi Áko #3400 üzenetére
Laptopon látszik a kijelzőknél a tv? Képernyő tükrözés vagy kiterjesztett asztal van beállítva? Utóbbi esetben csak az lesz a TV-n amit megfogsz és áthúzol rá.
-
kezo0
addikt
válasz
Ferenczi Áko #3400 üzenetére
Szia,
2. A médialejátszó helyett esetleg inkább keresd meg a médiaszerver v. médiakiszolgáló funkciót, az általában használhatóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest