Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
1,5 hetes, 47"-os LG tévém bexart, helyette 47" méretben a Panákat tartom megbízhatónak és jó minőségűnek.
Az alábbi 4 típust néztem ki eddig:
47AS650E
47ASM651E
47AS740E
47AS750E
Igazából nem találtam olyan összehasonlítást, ami megmutatja a fenti 4 típus közötti különbséget.
Gondolom, a 7-es széria jobb panelt és jobb elektronikát kapott, de ezen kívül semmi érdemlegeset nem láttam, ami indokolná az egyiket vagy a másikat. Sat tuner nem érdekel, Digi kábellel etetem.
Valaki el tudná-e mondani a különbséget, vagy azt, hogy melyiket éri meg jobban megvenni? -
blakey
titán
válasz
nightshadow #2294 üzenetére
Nemrég az elődjét nézegettem (AX800), továbbra is az a véleményem, hogy 60"-ig felesleges az UHD az esti tévézéshez, monitornak túl nagy, oda max 32" elég, de akkor kell a DP port. Egy jó anyag FHD-n is nagyon jó.
-
nightshadow
veterán
Panasonic TX-55CX802B 4K review [link]
-
vis.p
aktív tag
50cx700 teszt-nél írják... a mért képfrissítés 120hz.
Ha gondolod nézz körül a panelook.com-on, találni fogsz nem csak 50hz-es lcd-ket.
A Philips, ha jól emlékszem feltünteti a tv tulajdonságainál, hogy milyen lcd-t használ.
Luck Dragon listájában, a Philips topic-ban szerepel 50/60 és 100/120hz-es tv is. -
dongasre
tag
válasz
Stevenstyle #2289 üzenetére
Na melo utan megprobalom
koszi
-
dongasre
tag
Sziasztok! Tx40cs630e tvm van es van egy olyan problemam h sokszor a kep ilyen #szappanoperas" vagy mintha dokumentum filmet neznek,. Gyors jeleneteknel mintha ragyorsitana, lehet ezen allitani valamit?
-
válasz
Bile Demon #2282 üzenetére
-
blakey
titán
Mindegyik LCD-ben 50/60 Hz-es panel van, interpolációval és BFI-vel érik el a "giga" Hz-eket. Az interplálásra alkalmas lészülékek már 100/120 esetleg 200/240 Hz -en "pörögnek" ill BFI-vel 800-1200 Hz-en, ettől még a panel 50/60 Hz-es.
-
vis.p
aktív tag
válasz
Bile Demon #2284 üzenetére
-
vis.p
aktív tag
válasz
Bile Demon #2282 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a cx680-ban csak 50hz-es panel van.
-
válasz
Bile Demon #2273 üzenetére
Total Commanderem nincs (linuxot használok), de csináltam két FHD 60fps videót fehér és fekete hátteren mozgásról, sajnos csak mobilos felvétel, szóval nem egy HQ minőség, de a lényeg látszik.
-
Radeon50
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni Tv vásárlásához. nem tudom, hogy melyik TV lenne a jobb vétel.
Panasonic TX-55 AS640E vagy TX-50 CS630E. Árban közelegyformák viszont kép megjelenítésben nem tudom, hogy melyik a jobb melyiknek szebb a képe.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Panthera
őstag
-
Bile Demon
őstag
válasz
#94529552 #2274 üzenetére
Még nem tudom.
IPS paneles TV-ben gondolkodom, vagy használt Plazmában.
Plazmánál kissé félek attól, hogy már csalódás lenne, havernak van egy pár száz órát futott 42G10, el is adná, mert szeretne nagyobb újabb TV-t, de most inkább nem, mert nem akar most foglalkozni vele, fontosabb dolgokra kell neki a pénz, mint új TV-re. Úgy emlékszem PC-re kötve eléggé vibrált a képe, mint egy régi 60Hz CRT-nek, attól eltekintve elég jó.TX-42AS650E?
Jó választás lehet, ott gondolom nem lenne gond a gyorsasággal és a betekintési szöggel.
Az elvárásaim nem irreálisak. Ne legyen rosszabb, mint a régi és legyen Full HD (minimum).
Amiből nem szívesen adnék lejjebb:
Direkt háttérvilágítás. Ez olyan?
Lehetőleg alapból 100/120Hz panel. Ez olyan?
(Valahol meg kellene egyet néznem, mert nem akarom szivatni a boltosokat.)Volt még egy jelenség, ami zavart a CX680-nál:
Sötét vagy közepes fényerejű háttéren látható fényes fehér feliratnál vagy fehér vonal megjelenítésénél, amikor gyorsan mozgatom a szemem, jobbra-balra vagy le-fel felirat és kép közepe között akkor a feliratnak 5-6 szellemképét is láttam. Sötét jeleneteknél a fehér feliraton is láttam, de a stáblistánál volt a legzavaróbb.
Az semmit sem befolyásolt, hogy futott a felirat vagy állt egy helyben.
Nyilván az okozza, hogy a képet többször frissíti a TV vagy a háttérvilágítást villogtatja és ha közben mozog a szem, akkor az egyes felvillanások képe máshova esik, egymás mellé vagy alá.
A CX 680-on ez úgy nézett ki, hogy minden szellemkép elején az első és hátsó élénél volt piros és a zöld kontúr a fehér betűknél vonalaknál (kékre nem emlékszem).
IFC ki/min max auto semmit sem változtatott a dolgon. És más beállítással sem tudtam megszüntetni. Max fényerőnél nem láttam, gondolom csak azért mert akkor már bántotta a szemem. Nekem a 20-40 körüli háttérvilágítás volt a megfelelő (éjjel-nappal).
A régi TV-n alig látható (nincs is 5-6 szellemkép és ami van 1-2 közelebb van és halványabb) ez a jelenség a monitoromon semennyire nem látható.Ezt a jelenséget mi okozza? Háttérvilágítás PWM-je, vagy a háttérfény villogtatásos mozgásjavítás? A 200Hz helyett 800-1200Hz-es TV ezen javít vajon? És ha kikapcsolt IFC-vel használnám a TV-t akkor hány Hz-el villogtatja a képet vajon?
-
törölt tag
válasz
Bile Demon #2273 üzenetére
Melyik típus lesz a helyette? Talán a TX-42AS650E?
-
Bile Demon
őstag
A talp miatt nem a 40CX700-ast vettem.
(dupla talp sanszos hogy valamelyik lelógna a komódról, nekem középsó talpas kellett.)
Bevallom őszintén, nagyon nem foglalkoztam a betekintési szöggel, a TV kiválasztásánál, mert úgyis szemből nézem. Tévedtem.
Az utánhúzással mi a helyzet a 40CX700-nál? pl. total commander ablak vonszolása, hány cm csóvát húznak a fekete betűk?
Bár tutira más panel van a CX680-ban és 700-ban, márcsak a 3D miatt és az input lag miatt is más kell legyen a felépítésük. Én nem vettem észre vízszintes csíkokat! teljesen simának hatott a fehér háttér, apró pixelek, a perifériás látásomat se zavarták be annyira, mint a HD Readynél (üvegtesti homály foltok vagy nem tudom mik miatt), 1m-ről alig lehet kivenni a 4k-s pixeleket, kisebb mint a monitoromon.A TV-t tegnap elcsomagoltam és ma reggel visszavittem.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Mármint a színek és a lassúság, ha ezekkel nem lett volna gond nagyon örültem volna neki.
Bánom, hogy nem csináltam képet a piros képernyőről.
Igazából szombat óta nem használtam a TV-t, mert kipróbáltam megnéztem 2 filmet, egy koncertet, közben végigpróbáltam a beállításokat, windows asztalt és nem tetszett összességében, nem akartam sokat használni utána és egy lelakott TV-t visszavinni.
Ja még annyi, nem tudom számít e valakinek, de az analóg kábelTV adásoknál 2 csatornán volt durva és zavaró interferencia csík, ami a másik TV-n semennyire sincsen. (Antenna kábel rendben van, krimpelt, és nincs megtörve. Próbálta újra csatlakoztatni, de nem segített.)A régi TV-t visszatettem (5 éves legolcsóbb 32" HD Ready Pana), azt nézhetem akárhonnan, akár 60 fokban oldalról. Semmi gond a színekkel. Ha 1m-ről nézem és a káva van velem szembe akkor sincs elszíneződés. A kép túloldalán ilyenkor a fekete kivilágosodik, de a színek és a fényes részek fényere az ÁLLANDÓ. Ha a közepét nézem, akkor a fekete szint teljesen egyenletes a széle olyan, mint a közepe, igaz kb. 2x világosabb, mint a CX680 volt. Sötét részeknél nem emeli ki a képtömörítési hibákat.
Hogy miért akarom akkor lecserélni?
1db HDMI kevés
Kellene a Full HD felbontás.
Méretre 32-40" elég lenne, nem érzem kicsinek. (1,2-1,5m-ről nézem). A 40"-t is szokni kellett és hátrébb gurulni, de még elmegy. -
ht42
senior tag
Nem értelek egészen, a VA betekintési szöge 30 fok, akármit hazudik a gyártó. Annál nagyobb szögben fakul a kép, ha kezdetben nem is nagy mértékben, engem mondjuk nem zavar. 640-es tévém van, ha 1.5 méterről nézem, látom a szélén a fakulást. Minél jobb a kontrasztja a tévének, márpedig ennek igen jó, annál jobban látszik az effektus.
-
blakey
titán
Nem tudom neked milyen VA panelekkel volt dolgod, de az nem valami jó.
IPS panel esetében az IPS Glow bele tud szólni és ilyen anomáliák lehetnek, de VA panel esetén semmi ilyesmi nem lehet, főleg szemből. Szóval ott az adott panellel vannak gondok ill. az elektronikával, szerencsére nekem nem volt dolgom rossz panellel.
-
blakey
titán
válasz
Bile Demon #2261 üzenetére
Ebből az egészből számomra a lényeg, hogy nem egy jó "darab", nem normális ha egy homogén színt nézel akkor pl. besárgul stb, az akkor egy rossz tv. Én visszavinném amennyiben ez lehetséges.
Kalibrációval lehet, hogy csökkenthető az eltérés, de nem hiszem, hogy sikerülne, ott inkább a panel vezérlésével van a gond, szervízmenűből talán helyrehozható. De nem foglalkoznék vele, a pana sokkal jobb tv-ket is piacra dobott.
A következőket próbáld meg, háttérfény 30-40%, fényerő 50% környékén, kontraszt 80-85%, a színekre most nem írok semmit, de ezekkel az értékekkel közel járhatsz a jó kontraszthoz és feketeszinthez, a szürkeskála beállításában így nem tudok segíteni, azt látni kell, de ha alapból a jóhoz közelit akkor nem kell hozzányúlni. -
nightshadow
veterán
Panasonic TX-50CS520 review [link]
-
válasz
Bile Demon #2261 üzenetére
Én azért is nem a 680-ast vettem mert annak már elég nagy az imput lagja (80ms, game:55ms), nálam a 40CX700-nál (38ms game mode) nem érzek semmit. A Cinema módot használom kalibrálva, minden "okosságot" kikapcsolva, 2.4-es gammával, Color temp: Warm1, 30-as backlight-al. Én nem tapasztaltam ilyen vörös/narancs hatást. Ezen az oldalon minden black level kivehető, és a White Saturation is jól elkülönűl. Kb. 1m-ről nézem és teljesen meg vagyok vele elégedve (kizárólag monitornak használom), természetesek a színek, nagy a kontraszt. Egy valami zavar és ez amiatt van, hogy közelről nézem. A pixel sorok között szerintem túl nagy a fekete elválasztó sáv, emiatt kicsit csíkosnak hat az egész kép, de 1.5 méterről már nem látni. Itt egy kép a subpixel elrendezésről.
-
Bile Demon
őstag
válasz
nightshadow #2259 üzenetére
Panasonic TX-40CX680B
3-4 nap kipróbálás után én nem mindenben értek egyet az ott leírtakkal.Ami tetszett:
Design
Pixelhiba és egyéb hiba mentes panel (ezt ki gyártja? Talán a Samsung érdeme?)
Bevilágítás egyáltalán nincs. Jó dolog a helyi háttérvilágítás. Foltosság igazán minimális, ennél jobb LCD TV-t még nem láttam (a fekete szint színéről beszélek, nem a fényességéről) ez szemből nem vehető észre sötét szobában sem, csak extrém szögekből.
A kontraszt baromi jó, még a kikapcsolt adaptív/dinamikus módok nélkül is egyszerűen nem lehet rá panasz.
A kép élessége és a felskálázás. nem csoda hogy nagyon fekszik a TV-nek, 4x annyi képpont van rajta, mint egy Full HD-sen.
Néztem kalibráló programokkal. (gammát, fekete szint küszöböt és fehér szaturációt)
Elég jó volt minden a gamma stabil 2.3-2.4 közt (alap 2.4 beállítás). a 17-es szint épp látható, viszont a fehérnél 233-fölött már nem változott. Ezen sehogy sem tudtam változtatni (fényerő/kontraszt állítás csak rontani tudott a helyzeten, sose ment 233 fölé). A 4 legsötétebb szürkeárnyalat zajos, ditheringes. (engem spec. nem zavart, de jól észrevehető).Ami nem tetszett:
a színek és a látószög kérdése
Baromira zavart, hogy ha két ember beszélget az egyiknek mindig SÁRGA az arca. Amelyikkel szembe vagyok ok, de a mellette lévő természetellenesen nézett ki.
Eleinte azt hittem, hogy majd ki fogom kalibrálni, de aztán rájöttem, hogy ezzel nem tudok mit csinálni.
És amúgy is gyárilag elég jól kalibrálva van. Mármint a fekete szint, fehér szint és tiszta szürke gradációk, stabil gamma érték. stb.
Nem nagyon volt mit kalibrálni rajta, műszer nélkül igazából csak megnézegettem mit tud és az elég jó.
Kitettem egy teljes képernyős 100% pirosat (kalibráló lemezről) és szemből néztem. kékes piros színt láttam (bíbor?) szemből nézve, de csak a kép közepén egy 30-40cm körben körülötte narancssárga (szó szerint, nem túlzom el)
Ha odébb mentem 30cm-el, akkor a szemben lévő rész lett bíbor színű és a többi narancs.
Az alacsonyabban szaturált színeknél még rosszabb volt a helyzet.1.2-1.5m-ről nézve ilyen, márpedig nekem onnan kényelmes nézni. Nem tudom 3m-ről és középről nézni, hogy jó legyen. Nem is azért vettem 4k-s TV-t, hogy távolról nézzem.
Monitorként használva:
A panel lassúsága. fekete kép elemek nem hirtelen tűntek el, hanem 200ms alatt halványodtak el. Rég óta nem látott utánhúzás csóvák. Főleg fehér és szürke háttéren mozgó fekete objektumoknál.
Nagy input lag, az egéren és böngésző görgetésen zavaróan érezhető. Játékot nem próbáltam.
Videónál a hangot próbáltam hozzákésleltetni, olyan 80-90ms kellett, hogy szinkronba kerüljön (nem elcsúszott szinkronos anyag, hanem bluray-es koncertfelvétellel és dobbal néztem.)
Sötét részeknél nagyon kierősíti a tömörítési hibákat, amit a monitoromon és régi TV-men észre se veszek az ezen a TV-n különböző színezetű sötét blokkok és egybefüggő felületek sokasága. Elég zavaró a sok oda nem illő színű blokk vibrálása.Kérdés:
Kalibrációnál mit kellett volna állítani, ha azt szeretném, hogy ne 233-nál telítődjön a fehér hanem feljebb?Ez a látószög dolog, mármint, hogy a 100% piros alapszín szemből nézve (kékes)piros de 15fokkal eltérve a merőlegestől, pontosabban a képátló másfélszerese távolságból 1,5m-ről nézve fél méteres piros kör a kép közepén, azon kívül már narancs, a felsőbb kategóriás VA paneles TV-knél is megvan? Ennek ilyennek kell lennie?
-
nightshadow
veterán
Panasonic TX-40CX680B review [link]
-
Rolex1
újonc
Hello !
Érdeklődni szeretnék, hogy a TX 55 AS 640E ami most kb 215e Ft. gyakorlatilag miben különbözik a 740E-től ami kb 85e Ft.-al drágább ? Megéri-e ez az árkülönbség ?
Nem vagyok márka függő de nem jobb választás lenne esetleg a 740E helyett a Samsung UE 55 F 7000 - 309e Ft.?
Ez aktív szemüveges nem úgy mint a 740E de engem nem nagyon érdekel a 3D egyik TV típusnál sem.
A 740 E-nél valós az 1200Hz képfrissítés a Samsung 800Hz-éhez képest ?
Bármilyen vélemény érdekelne...
Thank you very much for your answers in advance ! -
nightshadow
veterán
Panasonic TX-40CS630E review [link]
-
lovi8
tag
edigital akció:
-
vis.p
aktív tag
Jól gondolom, ha kikapcsolom a képjavító hókuszpókuszt, akkor a cx720 teljesen megegyezik a cx700-al?
A 800hz bmr vs. 1000hz bmr-re gondolok.
Köszönöm. -
nightshadow
veterán
Panasonic TX-32CS510 review [link]
-
Narancs
őstag
válasz
Bile Demon #2245 üzenetére
Köszi a választ, közben széttúrtam a netet és a következőre jutottam: csomóan szívtak ugyanezzel, a megoldás az EDID infó figyelmen kívül hagyása, amire linux alatt többféle módszer és leírás is van, windows alatt meg a Custom Resolution Utility lehet a megoldás. Élesben nem próbáltam még ki, majd beszámolok, hátha sikerült.
-
blakey
titán
válasz
Bile Demon #2246 üzenetére
Online megrendelésnek számít, 14 napon belül elvileg minden gond nélkül visszaviheted. Milyen tv-ről van szó?
-
Bile Demon
őstag
Van valakinek tapasztalata online vásárlás utáni elállással? Hogyan működik?
Azért kérdem itt, mert az áruháznak gondolom nem áll érdekében a teljes körű tájékoztatás.4 napja vettem egy Pana LED TV-t, online rendeltem, de személyesen hoztam el.
Kibontottam és kipróbáltam.
Sérülésmentes és nincs olyan hibája, ami miatt javítani/cserélni kellene, egyszerűen nem tetszik, a jobb kontraszt az egyetlen előny a régihez képest és több olyan tulajdonsága is van ami miatt inkább a régit használom tovább (gyenge látószög, késés, utánhúzás, a háttér villogtatásából adódó képsorozat miközben mozgatom a szemem), nem ilyenre számítottam. -
Bile Demon
őstag
válasz
Narancs #2242 üzenetére
üdv,
Az nvidia kártyáknál szokott lenni 1366x768 és 1360x768 is, próbáltam mindkettőt, de akármire is állítottam a HD Ready-s Pana TV nem adott pixelpontos képet... Mind a kettőt valahogy 720p-ben küldte át a TV-nek. Ez két konverziót jelet:
1366x768 -> 1280x720 -> 1366x768 pocsék eredmény.
Az 1366x768 felbontást a PC felbontások közt keresd, nvidiánál külön vannak felsorolva a lista végén, a legkisebb felbontás alatt.A legjobb eredményt az adta, ha Full HD képet küldtem ki a TV-nek és hagytam, hogy a TV maga konvertálja le.
Az egy pixeles vonalak és betűk így se voltak az igaziak, de mégis messze ez adta a legjobb képet, csak egy lekonvertálás van egy nagyfelbontású képből, jobb, mint a dupla konverzió a 720p-n keresztül. -
blakey
titán
Nyilván megpróbálnak lebeszélni,én már cseréltettem velük tv-t, mondták, hogy a gyártó cseréli, hívjam fel őket, felhívtam, a gyártó (Toshiba) mondta, hogy 3 napon belüli vásárlás esetén nem foglalkozik a témával, bolt dolga az ügyintézés, nem hagytam magamat és cseréltettem.
-
vis.p
aktív tag
Az euronics mégsem cserélteti a pixelhibás tv-t, inkább megpróbálja eladni.
Tegnap azt mondták az üzletben, hogy a Pana cseréli.
Ez azért is fura, mert 2db pixelhibát nem tekint hibának a Pana, csak 3db felett. Így nem jogosult cserére.
Én is érdeklődtem, sem a Pana-val, sem pedig a központi szervizzel nem vették fel a kapcsolatot.
Már azt is tudom, hogy újra visszacsonagolt bemutató készüléket kaptam.
És most visszakerült oda, ahonnan érkezett Újpestre.
Jövőhértre ígérik a "csere" tv-t...
Bontatlanul fogom elvinni a szervizbe üzemidő kiolvasás céljából. -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Van egy Panasonic Viera TX-32C10P LCD TV, amiről mindenhol azt olvasom, hogy 1366x768 a natív felbontása. Összekötöttem a PC-vel (vga: ati 4850, cat 12.6), a win7 szerint az ajánlott felbontás 1280x720, de simán engedi 1920x1080-ra is állítani. A lényeg a lényeg, hogy a kép széleiből hiányzik pár centi (fekete sávok), és a felbontások között nem szerepel az 1366x768. Bármi másra állítom be, nem az igazi a képe, pont olyan, mintha nem a jó felbontásba raknám a monitoromat.
A kép széleinken levágására találtam megoldást, de a felbontás dologra nem. Van valami tippetek?
-
dongasre
tag
Sziasztok!
En egy Pana televizio tulaj lettem nem olyan reg(Tx40CS630E). Olyan problemam lenne hogy hd filmet akartam pendriverol nezni es az egyiknel hang nem volt,masiknal mar a kep akadt. Van pontos lista valahol h mkvbol mit nem visz? Elegge kiabrandito dolog.... -
Panthera
őstag
Aki most akar venni...
Panashop: -20% kedvezmény és 5 év garancia a 22 legújabb Smart TV-re, június 18-24-ig! -
pana0017
senior tag
válasz
Stevenstyle #2236 üzenetére
Koaxon, de biztosan nem a kábel a hibás.
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. TX-32LX70P tévénken néhány napja pár perc használat után elkezd csíkozódni a kép, majd egyre sűrűsödnek, de most pl. semmi probléma vele. Milyen hibára utal? Javítható ésszerű kereteken belül?
-
Lezl
tag
Én is 50 colos 4k-s cxe720ast használok és igen lehet látni a különbséget elég távolról is. Ennek a táblázatnak az adatait nem szabad kőbevésettnek venni hisz minden ember látása különbözik, van akinek jobb van akinek rosszabb nemhiába vannak szemüvegesek, de ezt ha ki is vesszük a képből most,
még e táblázatot is minden FULL HD , 4K ellenes a rossz oldaláról közelíti meg...ha pl egy 4K-s 50 colos tvt nézel 2 méteren már látsz némi különbséget a FULL HD és a 4K közt, nem látod minden apró részletét a 4Knak de ott már bőven lehet érzékelni hogy jobb a Full HDnél.
Kb másfél méteren már igazán látványos különbség van saját tapasztalataim alapján és ez a lényeg hogy ott ülök a tv elött kb 1 másfél méterre mert monitornak használom és nem látom a pixeleket, míg az előző full hd-s tvm képe már erőteljesen homályos és pixeles volt ehhez a 4khoz képest.
Pont az a lényeg hogy ne tudd megkülönböztetni a pixeleket amikor nézed a tv-t, ezt a táblázatot úgy kell nézni hogy a leírt távolságoknál közelebbről nem érdemes nézni az adott tvt mert látni fogod a pixeleket.Az már egy másik kérdés hogy jelenleg tényleg alig van értelmes 4k-s dolog amit tudnál nézni. Nekem mindösszesen 2 videóm van ami olyan hogy érdekel is nem csak bemutató teszt videó, meg ott vannak a 4k-s kamera felvételek és a fényképek, de szerintem idén már egyre több 4k-s film is lesz a piacon...
-
BerGeri
tag
Sziasztok, vettem egy Panasonic TX-42AS750E TV-t, úgyhogy ezennel csatlakozom ide
. Ha valaki akar véleményt a TV-ről, annak szívesen elmondom.
Nekem első körben az a kérdésem van, hogy DLNA-n keresztül haa gépemről akarok valami filmet nézni, akkor csak néhány filetípust ismer (asszem 3-mat a media player) miatt. Ha van egy Blu-Ray 3D filmem, azt hogyan lehet kábelezés nélkül nézni a TV-n hálózatban?
Köszi!
-
Bile Demon
őstag
üdv,
A Panasonic TX-40CX680E TV tudja a 4k 60Hz 4:4:4-et vagy csak 30Hz-en tudja?
A kezelési könyvet és 2015-ös marketing anyagot átolvastam, azokból nem derül ki, csak annyi, hogy támogatja a "4K Pure Direct" funkciót.Használ valaki ilyen TV-t?
A Full HD anyagot minőségromlás nélkül meg tudja jeleníteni? Gondolom 1 pixelből tud csinálni 2x2-t, az meg úgy néz ki mint egy Full HD TV-n, vagy egy Full HD TV-n jobban néz ki a Full HD felbontás?32-40" méretben melyik Pana TV-nek van a legjobb képe? 3D nem lényeges, SMART sem. Egy PC-re lenne kötve HD filmek nézésére, néha játék (Full HD).
A mozgás javításnál a 200Hz vagy 800Hz vagy 1200Hz-nek van valami haszna, ezeknél a TV-knél,vagy jobb kikapcsolni (SONY-nál is úgy a legjobb)? -
blakey
titán
válasz
Technoman #2221 üzenetére
Azt vedd fiigyelembe, hogy az ajánlások azért vannak, hogy tudjuk mihez tartani magunkat, tehát, ha veszel egy 42"-os tv- és többnyire 3m-ről nézed, akkor nem fogod látni a FHD előnyeit nemhogy az UHD-jét. Szóval nem arról szól a történet, hogy kötelezően onnan kéne nézned. A 48"-os tv-met 2,5m-ről nezem, ebben a távolságban már nagyon kell figyelni, hogy lássam a FHD előnyeit egy jóminőségű 720p-vel szemben, ezért elég gyakori, hogy 720p-ben nézem a filmeket az élmény megmarad és még helyet is spórolok.
-
törölt tag
válasz
Technoman #2221 üzenetére
Magam is írtam, hogy ezek ajánlások, csak nem vetted észre. Van egy másik cikk a témában: [link] Ezt is és a többit is szakírók írják, valamennyire talán jobban értenek hozzá, mint egy-két felhasználó a fórumon, téged és magamat is beleértve. Gondolom ezt nem kérdőjelezed meg.
Látattok-e már olyan felhasználót, aki a 42"-os FHD TV-jét saját testhosszánál kevesebbről nézte?
...ÉS akkor nem beszéltem pld egy 50"-os 4K-s TV ajánlott nézési távolságról. Talán Gimlinek vagy Frodónak jó ez a táv, de én 2x ilyen magas lévén, a hosszú lábaimat talán tekerjem fel?Ezeket a mondataidat inkább az oldalak szakíróinak címezd.
-
Technoman
őstag
válasz
#94529552 #2219 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy ezek az értékek inkább csak ajánlások. Otthoni gyakorlatban ezek az értékek kivitelezhetetlenek.
Látattok-e már olyan felhasználót, aki a 42"-os FHD TV-jét saját testhosszánál kevesebbről nézte?
...ÉS akkor nem beszéltem pld egy 50"-os 4K-s TV ajánlott nézési távolságról. Talán Gimlinek vagy Frodónak jó ez a táv, de én 2x ilyen magas lévén, a hosszú lábaimat talán tekerjem fel? -
vis.p
aktív tag
válasz
#94529552 #2219 üzenetére
Hidd el meg szoktam fogadni a tapasztaltabbak tanácsát. Csak a saját véleményemet írtam le.
Szerintem lehet látni a különbséget a 720p és 1080p között. Qhd és 4k monitoron 27"-on akár 80cm távolságból is. Ugyan ez érvényes qhd és fullhd között is. Akkor a 4k és a fullhd különbségét miért ne lehetne látni. Csak egy utolsó példát írnék, és befejeztem.
Már írtam párszor, hogy monitorként használnám.
Ha lesz alkalmad összehasonlítani pl. egy fullhd tv-t és egy 4k-t azonos méretben, legyen 40" nál nagyobb.
Csatlakoztasd mind a két tv-t egy pc-re. Nem kell játékot furtatni, elég, ha az asztalon lévő ikonokat megnézed és látni fogod a különbséget másfél-két méterről is. Ezért választottam a 4k-t.
Üdv -
-
vis.p
aktív tag
Blakey és Dave567:
Köszönöm.
Nekem más a véleményem. A fullHd 40"-ig tökéletes minőség, nagyobb méretben már látszódnak a pixelek (közelről).
40"-tól tökéletes lenne a qhd, de amiért nincs, az uhd a jó választás számomra.
Tartalom nem érdekel. Mint írtam monitor helyett haszálom, és 4k-n a játék, odaver mindennek. A fullHd-s tartalom is egy nagyon picit szebb a 4k tv-n mint a fullHd-n. Szerintem.
Viszont a 720p és az sd tartalom sokkal-sokkal rosszabb. -
blakey
titán
Egyszerű az oka, a távolság, ha pl. 2m-ről nézel egy 50"-os UHD-t akkor a FHD részleteit tudod megkülönbőztetni, az UHD-hoz kb. 1m-re kell úlnöd és valljuk be, nem pont ideális egy szobában egy méterre a tv-től a kanapén üni, 60-65"-nál már jó a 2m ami azért már megoldható egy nappaliban. Csak emiatt nincs sok értelme, nálam pl. a kanapé 2,5m-re van, 65"-os UHD tv-t kéne vennem ahhoz, hogy lássam is az UHD előnyeit, de azért az árért inkább megveszem a legjobb minőségű FHD tv-t, akár 70-80"-ban de az a méret már lassan a projektorral vetekszik.
Ha 1 m-re ülsz az 50"-os UHD tv-től akkor megéri megvenni, de jelen pillanatban semmilyen anyag nincs ami miatt megérné, hiába skálázza fel a FHD anyagot, akkor is csak annyit látsz amennyit a FHD enged, nem lesz több részleted. -
vis.p
aktív tag
Leírnád, hogy miért a 60"-tól van értelme, ha kérhetem?
Mikor nézegettem a 4k tv-ket a MM-ba azonos tartalom mellett nem láttam minőségbeli különbséget a legnagyobb képernyő és a legkisebb képernyő között. Csak is méretbeli különbséget.
Először lg ub850v-t nézegettem. Egy polcon volt a 49" 55"és 65"-os. -
-
blakey
titán
Jól tetted, de ha már 4K, én azt mondom, hogy 32" - 60" között nincs sok értelme, mert nem fogod látni a 4K előnyeit. Monitornak jól jönne 32"-ig, de ott kéne a DP. Ami 4K-ban lett rögzítve az nagyon jól néz ki 1080p-n is és kátszik, hogy sokkal nagyobb felbontásban lett rögzítve. Ha megjelennek a "natív" 4K lejátszók és már egyre több filmet is így készítenek akkor talán 55"-tól is be lehet vállalni, persze ha a gyártók úgy gondolják, hogy nem lesz normális FHD tv, akkor nem lesz sok választásunk.
Remélem a cserekészülék jó lesz. -
Technoman
őstag
vis.p
Vidd vissza, szerintem ez már nem fog megjavulni. Nem érdemes hezitálni rajta, mert-ha csak nem internetes rendelésben vetted-nincs rá sok időd.RedCat
Jól látod. A tavalyi széria "A-val", az idei "C-vel" van jelölve, A "B" kimaradt (az ázsiaiak néha kihagynak egy-két betűt pld. Samu/LG...) A számozás pedig inkább a családot jelenti.
Ha tavalyi típusba gondolkozol, akkor ez elnagyoltan:
A3xx-4xx család, belépő szint. Nagyinak bőven elég TV-zésre
AS5xxxx család, Smart, kicsit komolyabb igényeknek pld hálószobába
AS6xxxx család, 3D(AS600 kívétel) középszint, házimozizáshoz (pld. torrent)
AS7xxx-8xxx család, Skype/Twin tuner, a legfelső szint (mondjuk gyári BD filmekhez)
AX6/8/9xxx család a 4K-s vonulatAz AS640 -számomra- egy olyan készülék, aminek nagyon jó az ár/érték aránya. Aki ilyet birtokol, az elégedett szokott lenni vele (én imáÁÁÁdom)
Persze nála is van jobb készülék, nem is egy, csak azok egy kicsit máshogy vannak árazva.Aztán, itt vannak az idei típusok. Amiket teljes terjedelemben még nem ismerünk, viszont -értelemszerűen- nem a tavalyi szériához vannak árazva. Az idei vonal érdekessége, hogy lassan eltűnőben lesznek a Full HD-s TV-k, mivel az idei vonal 70-80%-a már 4K-s TV-kből áll.
Hogy van-e értelme 4K-ba fektetni? Szerintem -egyenlőre- csak annak, aki nagy filmbubus.
Mivel:
1. Lassan, de egyszer biztos megjön a NETFLIX (a '15-ös modellek távjain, már ott van a NETFLIX gomb. Aki ismeri a Panát, az jól tudja, hogy ő a szolgáltatásbővítésnél csak a biztosra megy. Lásd a Sony elhamarkodott, nagyképű marketingstratégiáját anno az MPEG2-vel)
2. Késő ősszel jön, az új lemezes formátum, az UHD Blu-Ray. A lejátszót az őszi IFA-n már be is fogja mutatni a cég. Ezzel párhuzamosan hálivúdbácsi már bejelentett egy-két filmet 4K-ban (pld az idei Mad Max) Ugye, nem kell hozzá Nostredamus-nak lenni, hogy megjósoljuk, hogy a fenti film mikorra fog a PB-n vagy az nCore-on landolni.
3. Aztán ott vannak a komolyabb sport csatornák -a felnőttfilmes szekcióról nem is beszélve-, akik nyomulni fognak.Hogy ebből, mi, csóringer magyarok, mikor fogunk profitálni, az már egy másik történet....
A 4K-ban most nagy a pörgés. Ezt már magamon is észrevettem. Fél évvel ezelőtt még nem ezt mondtam a dologról (akkor még nagyon a tiszavirág életű 3D mellé tettem még a technológiát)
-
RedCat
senior tag
Olvasgatom a fórumot, tv vásárlás előtt állok. A panasonicnál hogyan jelölik, hogy mikori évjárat? Ahogy gondolom az AS az tavalyi, a CX az idei? A számozás gondolom a felszereltséget tükrözik.
Olvastam hogy szinte mindenki az AS6400-et ajánlja, érdemes ennél feljebb menni vagy érdemi különbségek nincsenek? Nézegettem az összehasonlító táblázatot, de 80%-át azt se tudom mit jelent
Érdemes UHD-ban gondolkozni? HDMI 2.0 és h265 támogatás van már?
90% filmezés, sorozatok, 10% tv műsor menne rajta.Köszi
-
Technoman
őstag
Vidd vissza (ha jól látom Euronics a cég, ahol vetted) Még mindig jobb egy már megszeretett készülék után sóvárogni, míg életed végéig nézni a nem 100-as készülékedet. Mond meg, hogy rendeljék át a bivajbasznádi EU-tól azt az utcsó darabot.
A szerviz nem cserél, csak javít ill. a javíthatatlan készülékre -garancia időn belül- kiadja a csere utalványt, amit az adott boltban beválthatod,. De mivel van egy nemzetközileg is elfogadott "pixel limit" Nem hiszem, hogy valamit is tud csinálni a TV-vel. Az meg már hogy néz ki, hogy az alig pár napos TV-m már is a szervizbe köt ki.Egyébként hosszú pályafutásom során még nem láttam pixelhibás Pana TV-t
(másba igen, de az nem ez a szint volt)
-
vis.p
aktív tag
Beléptem a klubba egy 50cxe720-al. Sajnos pixelhibás.
Mit tudok tenni?
Ha visszaviszem az üzletbe, sajnos nincs csere. Elfogyott.
Mindenképpen cserét szeretnék, mert nagyon megszerettem.
Szerviz cseréli a készüléket?
Köszönöm. -
Technoman
őstag
A Panasonic gyári garancia -kereskedőtől függetlenül- a következőképpen van:
Kell kapnod a termék mellé egy kis füzetet (füzetformában vagy kihajthatós formában) [link]
Ez kell lepecsételnie ill. kitöltenie a kereskedőnek.
Hiba esetén ezzel a füzetecskével + a számláddal/blokkal tudsz elmenni a márkaszervizbe (1117 Bp Kalotaszeg u. 28.) érvényesíteni a garanciális jogodat.
garancia: tavalyi TV készülékekre 2 év. Idei, '15-ös modellekre 5 év (ha okos TV-t veszel és azt is július 31.-ig vásárolod meg mivel ez egy Pana promoció. Utána gar. idő visszaáll a fenti 2 évre) -
lovi8
tag
Sziasztok,
A Rufusz Computer online boltal kapcsolatban lenne kérdésem,valaki vásárolt már tőlük, mi a tapasztalat?
A garanicára azt írják:2 év Panasonic szervizben (számlával érvényesíthető) ez azt jeleni hogy van rá gyári garancia?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Elemlámpa, zseblámpa
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest