- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
toto222
tag
Én 1,5 méterre ülök a 22 colos monitortól és már a sima 60-75 hz-es különbséget is hamar bejelzi a szem kifáradása,szöveges dokumentumok kezelésénél.
Ha lenne jó 40-50 colos monitor 250-300 körül akkor persze azt venném,de azok a monitorok amiket néztem szerintem rosszabbak mint az ennyibe kerülő TV-k.
-
Fürkésző
tag
- Digitális adásokról van szó. (USB-s HDD-re nem is lehet csak digitálisról rögzíteni, analóg tuner meg van a DVD felvevőben.)
- Igen, csak analóg tuner van a DVD felvevőben. De bővebb a digitális csatornakínálat.
- DVD felvevőről a lejátszás megy HDMI-n, de a TV tunerjéről csak SCART-on keresztül lehet rögzíteni rá.
- USB HDD-n rögzített digitális adás minden szépségének és előnyének elismerése mellett azért vannak hiányosságai, amiben a merevlemezes DVD felvevő jobb: szerkeszthető a felvétel, azaz a fölösleges részek nemcsak áttekerhetők (VHS feeling), hanem ki is vághatók; időszűkében a felvétel 30%-kal rövidebb idő alatt is megnézhető; a felvételt DVD-re kiírva bármely más DVD-lejátszón megtekinthető.
- Hát, igen. Pont erre vonatkozik a kérdésem. Jó lenne, ha a magára hagyott (értsd: felvételre beprogramozott) TV el is készítené a kiválasztott eszköz(ök)re a felvételt, ha már egyszer hagyja magát így beprogramozni. Gyanítom, az lehet a gond, hogy felvételre engedélyezett USB-s HDD esetén a TV ugrásra készen áll a rá való rögzítésre. De akkor mi az "Ismeretlen hiba"? Nem tudták, hogy így alkották meg? Vagy mégis van erre a problémára megoldás? -
blakey
titán
Nem azt kapod amit neked szántak, ékezetek EPG esetén nem feltétlenül tökéletes, stb. De engem nem érdekel, hogy te vagy bárki más milyen régióval használja. Amúgy ez hamarosan Netflix szinten le lesz tíltva, nem lehet más régióval használni. Én Magyaro.-ra állítva használom és minden amire szükségem van, tökéletes.
Van törlés, rendezés, csak épp Egyébre kell állítani. Más tv-knél igen, sok minden le van tíltva, de panánál nem. Itt van HBB, Samunál nincs.
Tudom mely tv-knél mit kell állítani, erről nem szeretnék további "eszmecserét" folytatni. Panasonicnál jó a magyar régió. -
oszy
veterán
Köszönöm meg is van. Ráadásul a gombot sem megfelelő ideig nyomtam.
---
A médialejátszó résznél lehet állítani nézetet?
---
ISO fájlt gondolom nem fog lejátszani a CS630. Most kibontottam, de ott meg nem 3D lett a végeredmény. m2ts-t lejátsza. Csak így nem értem el semmit vele. -
ddudas
tag
Ez elfogadható magyarázat arra, hogy a content is tehet róla, viszont az a tapasztalatom, hogy a közepes távolság vagy afelett dupla kontúrok jelennek meg, és ez összevág azzal, amit az AS640-es review-kban is olvastam. Minden beállítás defaulton van, mert ha a 3D effektet próbáltam állítani a háttér ugyan javult, de az előtér lett áthallásos, nem volt arany középút.
Sajnos nincs 3D BD lejátszóm, de nem várnék tőle csodát, legalábbis nem találtam olyan tesztet/értékelést, ahol csak az OU/SBS-sel lett volna gondjuk.
Nem gondoljátok, hogy az AS640 3D képességei egyszerűen nem 10 pontosak és ennyi a gond? Biztosan a content a ludas? (személy szerint én a TV-re gyanakszom, és azon belül sem egyedi hibára)
-
-
bcl
senior tag
Kérdeztem már lejjebb valahol, de ez most éppen kapóra jön:
mi az a BMR? Nem találtam értelmes leírást róla, de lehet, hogy nem jól kerestem...
PC-hez vennék UHD monitornak,és a CX700 - 680 között vacillálok (legalábbis Panasonicban; de van más jelölt is).
A gyanúm az, hogy HMDI-n PC-re kötve, minden post-processing-et kikapcsolva tökmindegy lesz, de az ördög sosem alszik...Esetleg valaki tudja, hogy a Panasonic hány Hz-es PWM-et használ? Mert gondolom nem flicker free-k a TV-k
-
-
bcl
senior tag
Viszont felmerült egy kérdés.
Kaptam ezt a linket egy másik topicban.A 680-as egészen jónak tűnik, 3d úgyse kell.
Viszont a BMR az mi is?A 700-ason 800Hz, a 680-on 200 HZ.
Ha valami frame-interpolációs megoldás, az úgyse érdekes a monitorként használatkor, ha PWM (-szerű), akkor gáz a 200Hz.Valaki tudja, hogy mit is takar? Próbáltam guglizgatni, de mindenhol csak marketing BS jön...
-
bcl
senior tag
Persze, ezeken túl vagyok
A Panán az összes HDMI bemenet 2.0-s, a Samsungon az egyik, de az is elég
És mindkettő tudja a 4:4:4-et 4K 60Hz-en.Csak érdekelnek vélemények.
A CX700-at nagyon dicsérik a színei miatt, viszont azt Szegeden nem tudtam megnézni sehol.
A Samsung 6400-as van, de FHD cuccokkal mutogatják, meg pláne nem PC-s anyaggal, monitorként -
oszy
veterán
Jelenleg az nem játszik nálam.
(#3645) Pumma
Olvastam nem is olyan régen. Ezekszerint nem minden gyártó küldi hozzánk azokat?--
Szemüvegben csak Panasonic lesz jó a CS630-hoz? Nincs már olcsóbb alternatíva? Mint említettem már, nem a 3D az elsődleges szempont, de szívesen kipróbálnám majd előbb-utóbb.
-
Gtaati
őstag
Helló!
Visszaállítottam a tv-t gyári alap beállításra és ezt követően magyar nyelvet választottam és országnak Németországot és ezt követően megjelent az appok között a Netflix és működik is. Így már egyetlen probléma maradt csak h hol és hogyan tudok regisztrálni h be tudjak a viéra marketbe lépni?
Köszönöm!
-
Flashget
félisten
Egyrészt többen írták ezt másrészt nekem van mindkettő. Klasszis különbségek vannak a 3100 és 5100 között. konkrétan az 5100 azon túl, hogy egy lego a viselete is kényelmetlen teljesen rossz 3D-hez az oldalsó nem létező védelemmel a zavaró fények ellen. De kérdezd meg sandrót ő az én ajánlásomra vett az 5100 helyett 3100-at neki mi a véleménye.
Maga a lencsében nincs különbség.
Tipikus példája az olcsósításnak samsungéknál, mint a távkapcsoló. -
blakey
titán
-
-
blakey
titán
Már leírtam, hogy nem egészen így van, az elektronika azért jobban végzi a dolgát 1200 Hz-en mint 400-on, persze 400 és 600 Hz között semmi szemmel átható különbség.
Te lehet, hogy nem látsz eltérést, mert nem gyakorlott szemmel nézed ill. nem tudod, hogy mit kell nézned, de van különbség. -
törölt tag
Bánj velük csínján, és nézzél 3,5 méterről 40"-os UHD-t.
Olvasd el az ezekkel foglalkozó cikkeket, és vitasd meg velük, ha nem értesz egyet, ne velem. Meg a többiekkel itt a fórumon, pl. Osynho is 2 métert szokott mondani az 55"-os FHD-re mint ajánlott távolság, vagy az összes topikban is, hadd ne soroljak már további neveket. Itt a másik cikk is, csak sajnos UHD felbontás nem szerepel benne, beszéld meg vele is, hogy hibásnak tartod. Te tudod.Dió yvsmad szerint Soundbar a megoldás neked is. :-)
-
Secretive
aktív tag
BRAVÓ PANA!
Nem tudom, hogy a komolyabb filmes hangsávok majd felét kitevő típust ki lehet-e felejteni, vélhetően halandó ember által meg nem érthető okok miatt NEM KELL AZ BELE!nem csak a 670-est érinti, lehet az egész cx sorozatot és más ezévi típust is, mondom 5-6-ot próbáltam végig, mind OH-NO-DTS funkcióval volt ellátva.
-
Secretive
aktív tag
ez félig jó hír, de ettől még nem szólal meg a sima dts sem, a hd meg főleg nem.
nem hogy nem szól, hanem ki sem jelzi, hogy van ott egy olyan csúnya hangsáv is. tehát bojkottál.
ez akkor kezdett gyanússá és érdekessé válni,amikor semmilyen nemzetközi leírásban és tesztben nem fedeztem fel a DTS szót, gondoltam talán nem véletlenül. -
Imi1981
veterán
Kösz mindkettőtöknek! Az az igazság már így is jóval többért fogok tévét venni mint ahogy terveztem (130 ezer) de a 40cs630 170ezer az már kicsit sok, nem hiszem hogy annyi összejön és ha csak nem lesz decemberben valami akció rá nem valószínű hogy meg tudom venni. A 620 145-150 ezer körül mozog ami még épp beleférne (bár így már nem tudok kiterjesztett garanciát venni) és ugyebár elvileg már ajánlott mert 6-os széria. Komolyan már lassan begolyózok, három márkából is nézelődök Panasonic, Sony, Samsung de már nem tudom melyiket válasszam. Reménykedtem benne hogy a Panasonic direkt ledes de most nem tudom. Lehetséges h, hogy 40 colos és nagyobbak más megvilágítást használnak?
-
bepken
veterán
csak az zavar össze, hogy több ismerősöm állítja, hogy az ő készülékén lehet állítani, hogy mekkora legyen a frissítés (100-200Hz)
de tényleg lehet, hogy csak a műholdas HD beltéri bénasága, hogy ilyen gagyin hat egy-egy SD minőségű csatorna. mert míg mondjuk egy viva csatornán szétfolyik a klippekben a mozgás, az HBO-n ilyet egyáltalán nem tapasztalok (ugyanúgy SD mindkettő)
(megjegyezném, hogy a fent említett plazma után több évig egy régi CRT teljesített szolgálatot nálam, szerintem most ezért nem tudom hova tenni ezt a készüléket....sokkalta jobb ugye, mint egy CRT, de csak közelít a plazmához. valószínűleg meg tudom szeretni, de mivel netről rendeltem, akár cserélhetek is, ha épp az jön ki az egyenlet végén, hogy rosszul választottam
)
-
blakey
titán
Azért van egy ársáv is amiért megéri ekkora méretet venni. Ebben a méretben a tv-k többnyire nem interpolálnak, nekem meg kellett és a végére a szimultán hangkimenetre is szükség volt, szóval jó ez így,
Az sem volt utolsó szempont, hogy hivatalos forgalmazótól legyen a tv. Sokáig H6200-ast akartam, mert jó vételnek tűnt, de kiderült, hogy nincs interpoláció, J6200-at meg kevés helyen látni. Élőben nem is láttam.
-
blakey
titán
J5500-as nem tudja a 24p-t.
Nem azzal volt gondom, hogy idei v. tavalyi, hanem a feltételeknek mi felel meg, az LG maradt, minden tud amire szükségünk van. Az utolsó próba a szimultán TV hang + fejhallgató kimenet volt, LG tudta. Teljesen jó tv, sőt talán idén a legjobb FHD tv-jük, minden benne van ami kell. -
Imi1981
veterán
-
Osynho
addikt
Nagyjából 17 ezer Ft házzal, hűtőbordával, táppal, bővítőkártyával.
"És mi van, ha a Pi2 sem tud majd lejátszani valamit, akkor hová szaladjon?"
A Pi-nél nagyobb támogatása nem sok hardvernek an, így gyakorlatilag bármilyen hazai és külföldi fórumon talál megoldást. Hozzáteszem, PC-n is Kodit használok, nem találkoztam még olyan formátummal, amit ne ismert volna, de én csak a jó minőségű mkv-kat nézem.
"Néha az embernek át kell lépnie bizonyos szűk látókörű korlátokat, ha igazi megoldást akar."
Nem is állította, hogy csak a Pi a megoldás, csupán rákérdezett. Nem mindenkinek jön be, például nem out of the box megoldás, szerelni, telepíteni kell, cserébe több lesz, mint egy szimpla lejátszó, frissítést biztos, hogy fog kapni a jövőben. És olcsó. Én pl az asztali gépet váltom ki vele, hangtalan, céleszközt csinálok belőle, mindez 11 ezer Ft-omba kerül. Nameg kíváncsi vagyok rá.
Persze, filmezni az igazi egy Dune, Popcorn lenne, de ezek más árkategóriában mozognak, még használtan is.
-
Osynho
addikt
Ez mind szép és jó, de ő akkor is a hdmi-s hangátvitelt kérdezte, nem azt, hogy van-e más megoldás.
Persze, hogy az optikai a teljesen általános kimenet, de ő pont a hdmi-re volt kíváncsi. Így azt magyarázni, hogy optikaival, meg egyéb dolgokkal megoldható irreleváns.
A Pi2-n nincs más, csak hdmi. Ezen kívül, mint írta is, a Pi2 egy szabadon variálható platform, kvázi okos, és mindent le is játszik megfelelő szoftverrel, továbbá képes kadenciahelyes lejátszásra, amire a legtöbb olcsó mediaplayer és tv nem.
-
Osynho
addikt
A kérdése arra irányult, hogy csak hdmi-vel rendelkező lejátszók esetében megoldható-e hdmi-s erősítő vásárlása nélkül az 5.1-es hang. Szerintem tisztában van vele, hogy léteznek spdif kimenetes lejátszók. Számomra érthető volt a dolog.
Egyébként én is rendeltem egy Pi2-t, szerencsére az erősítőm hdmi-s, így nem lesz gondom a hanggal. Ebay-en 5800Ft a digitális hangkimenetes bővítőkártya Pi2-höz.
-
Picturemaker
őstag
Még mindig nem érted.
Az erősítőm régi, nincs rajta HDMI, az olcsóbb lejátszókon viszont nincs más hangkimenet és/vagy nem játszanak le bizonyos formátumokat. A kicsit jobb lejátszók 30 fölött kezdődnek, a jók meg 60+.A lekezelő hangnemet meg tartsd meg magadnak. A többiek érdekes módon megértették a kérdésem, kicsit nézz magadba. Részemről befejeztem.
-
Picturemaker
őstag
Szerintem egyértelmű volt a kérdés: Külső lejátszóból továbbítja e az 5.1-es hangot az optikai kimeneten?
Kiderült, hogy nem. A PI lenne a legolcsóbb, ráadásul többcélú eszköz, mert "okos" lenen tőle a TV (a saját "okosrésze" egy fostalicska). De a PI-nek nincs számomra megfelelő hangkimenete.Néhány MKV-t nem játszik le, nyilván nem ismeri a kódolást.
-
törölt tag
Én is úgy tudom hogy exkluzív típus, amit csak a Saturn és MM üzletekben lehet kapni. PAT az AS650-ben is van. Ha nincs ezekhez köze, akkor mihez van? Lehet hogy te többet tudsz nálunk...
BeriHampeR A CS630E a jobb képfeldolgozás mellett még Bluetooth-t is tud, és innen közel azonos áron kapható a 620E-vel [link], 5 év garanciával.
-
törölt tag
Na és? Ettől még igaz amit írtam. A philips-es tulajok jöttek rá, hogy átverés van, nem én találtam ki. A boltokban kiemelt üzleti módban futnak a tévék, és csak összezavar a sok készülék. Ha neked segít az ambi, akkor te is szerelhetsz a tévéidre. Szerintem sokkal nyugtatóbb a szemnek a tévézéshez egy állandó szabályozható fényerejű lámpa a tévé mögött, mint az a vibrálás az egész szobában, de ez itt nagyon off, és saját vélemény, és nem is vitaindítónak szántam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest