Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
atirag #68597 üzenetére
Kültéri AP-k a TP-Link kínálatában.
-
csaszi75
senior tag
válasz
makszi #68596 üzenetére
https://www.google.com/search?q=windows+routing+how+to+set+it
mondjuk az első találat:
https://www.howtogeek.com/22/adding-a-tcpip-route-to-the-windows-routing-table/
route add destination_network MASK subnet_mask gateway_ip metric_cost
route add 192.168.35.0 MASK 255.255.255.0 192.168.0.2 -
atirag
őstag
Udv . Volt már ez a kérdésem ,de most eldöntöttem ,hogy a kertben levő kamera elé teszek egy switch-et es abból egy router ami AP módban fog működni . Egy dobozba gondoltam belerakni a nedvesség es a por miatt. Nem vennék kültérit mert nagyon sokallom az árát. De valami olyat vennék ami strapabíró beltéri hátha az jól bírja . Es milyen router érdemes venni ami jól működik AP módban es nem asus? Nincs baj az asus-al csak az van bent es meggyűlt a bajom egy másik asus-al amit mellette kellett beállítani.
koszonom -
makszi
aktív tag
válasz
csaszi75 #68593 üzenetére
Szia!
Megpróbálok egy rajzot, hátha érthetőbb a problémám:
C:\Users\Administrator>ipconfig
Windows IP Configuration
Ethernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . :
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : xxxxxxxxx
Link-local IPv6 Address . . . . . : xxxxxxxxxxxxxxxxxx
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 79.xxx.xxx.xxx
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : xxxxxxxxx
79.xxx.xxx.254
PPP adapter VPN:
Connection-specific DNS Suffix . :
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 100.100.100.125
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Default Gateway . . . . . . . . . :Az normális hogy nincs a VPN nél gateway?
Illetve ugye azt jól gondolom, hogy ha a fenti IP-címet kapom akkor érthető hogy a 10.1.1.15 az nincs egy tartományba a 100.100.100.125 ös címmel? -
csaszi75
senior tag
válasz
makszi #68591 üzenetére
"VPN kapcsolat kiépülésekor a gép nem elérhető az Internetről."
A VPN az nem az internetről jön?"A problémám az, hogy hiába van kiépülve a VPN nem tudom pingetni péládul a 10.1.1.15 ös IP-t amit a VPN-en kereesztül kellene látnia."
Nem érthető, hogy mit, honnan, hová? Rajz?CMD:
route print
A Permanent route-hoz felveszed a a privát címeket.. GW stb..
Majd Metric-et állítasz.. arra az IF-re amit előrébb sorolsz a helyi hálón..
Metric 0
Metric 1Kb ilyesmi segíthet a beállításban.
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy problémám.
Adott egy WIN 2022 server operációs rendszer. Ez a szerver ez egy felhőben van virtuális gép. Ennek van egy hálózati kártyája és van egy publikus külső IP címe, amin elérhető az Internetről. Szükség van erről a gépről egy VPN kapcsolat kiépítésére. Ez meg is történt. A VPN-en ki is épül. Ez a VPN kapcsolat ez IKEv2 certificate fájjlal védett kapcsolat.
A VPN kapcsolatnak köszönhetően a hálózati eszközöknél megjelenik egy 2. "háló kártyája" (WAN Miniport) néven mutatja az eszközt a WIN.
Ennek a 2. eszköznek be van állítva hogy ne a default gatewayt használja mert akkor a VPN kapcsolat kiépülésekor a gép nem elérhető az Internetről.
A problémám az, hogy hiába van kiépülve a VPN nem tudom pingetni péládul a 10.1.1.15 ös IP-t amit a VPN-en kereesztül kellene látnia.
Tudna valaki segíteni, hogy milyen további hálózati beállítást kéne eszközölnöm, hogy a WINDOWS rájöjjön, hogy nem a default háló kártyán de a VPN kapcsolaton keresztül lássa ezt a belső IP címet is?Köszönöm!
-
RWD
tag
Sziasztok!
Van egy bérelt VPS szerverünk (Windows), két felhasználóval, távoli asztal hozzáféréssel. A "helyi" internet optikán jön be a céghez, sebesség eléggé rendben van. ( most épp Up: 833 mbps, down: 383 mbps, ping 13).
Az a problmémánk, hogy a VPS "pc" olykor brutál laggolós, lassú, irritálóan használhatatlan. Jellemzően csak az egyik felhasználónak van vele gondja. Kínunkban reseteljük a routert, újraindítjuk a helyi 2 pc-t (vagyis az egyik laptop), és olykor meg is javul (nem placebo, tényleg megjavul). Hogyan tudnám leszűkíteni a kört, hogy nálunk van gond, vagy a VPS szolgáltatóval? Sajnos tényleg csak össze vissza próbálkozunk a fenti módszerekkel, ami vagy hoz eredményt, vagy nem. Vagy teljesen véletlen hogy erőre kap ezektől a módszerektől, és tényleg a VPS "oldalon" lehet gond (?)
Merre induljak? Bocs a nem szakmai szövegért, lelkes laikus vagyok
Köszi! -
-
Garsza
veterán
válasz
MasterMark #68584 üzenetére
Tudnak elméletileg. Ez szlovákiában van, 2 euro havonta.
-
MasterMark
titán
válasz
Garsza #68583 üzenetére
What is Tailscale?
Cloudflare Tunnel - How it worksszerk.: Egy kérdést megér a szolgáltatóhoz is, hogy tudnak-e adni publikus címet.
-
Garsza
veterán
válasz
MasterMark #68582 üzenetére
És ezek hogy működnek ezek a programok?
-
Garsza
veterán
Helló! Segítség kéne. Internet szolgáltatót váltottam. Telekom DSL -ről mentem át egy regionális szolgáltató optikai hálózatára. Viszont most nemérem el a routerem és saját hálózati ezközeim távolról eddig működött. Az Asus routeremen beállítottam egy dns szervert.
De jelenleg a routerem WAN IP -je nem ugyan az mint amit a netfelöl lát. Van erre megoldás hogy elérjem? -
Johnzy
tag
válasz
Baky1987 #68571 üzenetére
Pl. a jobb Asus routerekben van ilyen funkció, ráadásul még az automata átállást is támogatja, pl így néz ki a felülete.
Csak nálad a mobilnetes stick közvetlenül be lehetne dugva a routerbe és a "másodlagos WAN" helyén az USB szerepelne. Én anno kipróbáltam USB kábelen a telefont és működött.
Kérdés, hogy gyári Digi-s routered van-e vagy valami más? -
RAiN91
őstag
Sziasztok.
Ha itthoni hálózaton a számítógépem egy NordVPN szerveren van, és az itthoni routeren futtatok egy VPN szervert (beépített asus openVPN), akkor ha az asus OPENVPN-re csatlakozik ismerősöm, akkor ő milyen ip címet kap? A NordVPN ip címét, vagy a routerem (netszolgáltatóm) ip címét? Na meg tegyük fel, hogy az ő gépén is van egy NordVPN, akkor azzal mi történik, ha ő csatlakozik az én OpenVPN szerveremre?
-
BiP
nagyúr
válasz
Baky1987 #68571 üzenetére
Szerintem felesleges ezért plusz egy mobilelőfizetést folyamatosan fizetni, fenntartani, hogy háááátha elmegy a net. Milyen gyakran megy el és mennyi időre esik ki?
Szerintem egyszerűbb egy wifi kártyát tenni a gépbe, és ha elmegy a net (de mindenképp kritikus, hogy kell a net, vagy nem bírod ki), akkor megosztod a mobilodról a hotspot funkcióval.
Szerintem ez a legegyszerűbb. -
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Szeretnem kerni a segitsegetek a kovetkezoben:
Itthon van 1000-es digi netem, es e melle szeretnek valami “backupot”, hogy ha elmegy a digi net, tovabbra is legyen internet. Az mukodokepes megoldas, hogy, ha veszek mobilnet elofizetest (stickkel), beuzemelem a pc-be, es egyszerre lenne ket aktiv net a pc-be, elsodlegesen a kabelbol (digi) mukodve, es ha az veletlen elmegy automatikusan atvaltana a pc a mobilnetre?
Jo lehet a fenti megoldas, vagy massal kellene probalkozni?
Koszonom szepen elore,
Gergo -
krealon
veterán
"Ezt a mappa megosztást eléri minden gép, minden TV box, (MI Box 1 ill. 2. gen), telefon (Android) a vodafonos wifi-n keresztül. Kivéve egy laptopot. "
A hálózati profilt "Magán hálózat"-ra kell állítani a problémás Windows-on, mert az alapbeállítás az a nyílvános, ami az SMB protokol forgalmát blokkolja.
-
Barto
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Ha volt már hasonló probléma, akkor elnézést kérek, próbáltam a keresőt használni.
A következőben kérem szépen a segítségeteket:
Adott egy notebook, megosztva egy mappával (felhasználó,jelszó páros megosztásra beállítva), ezen Win 10 fut.
Ezt a mappa megosztást eléri minden gép, minden TV box, (MI Box 1 ill. 2. gen), telefon (Android) a vodafonos wifi-n keresztül. Kivéve egy laptopot. A többi laptopon is, ahogy ezen is Win 11 van. Már újra is volt telepítve, de válasz az , hogy: XY eszköz nem elérhető, nincs jogosultsága... hibaüzenetet dob. Pingre válaszol, de nem tudom elérni a megosztást. Próbáltam gépnévvel, próbáltam IP-vel. Nem megy. (SMB 1 kapcsolva). Hálózatfelderítés kapcsolva.Mit csinálok rosszul? Vagy Biosban a hálózati kártyán kell valamit állítani? (Lenovo ThinkPad I3 Gen 2).
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
bazsimano
őstag
Teljesen igazad van
mi amikor megyünk a 3 kölökkel (amúgy is csak 1nek van telója
) de el is "kobozzuk"
de van, hogy mi úgy "megyünk le" , hogy onnan dolgozunk és akkor szükség lenne a nagyobb hatótávra...mert ha mi elvisszük a wifit akkor a ház másik részén mér nincsen elérhető hálózat.
Igen ennek az akksija az hulladékuh mindig kábelen van.
-
BiP
nagyúr
válasz
bazsimano #68563 üzenetére
OFF: Ha összejön a család, akkor ne netezgessen, hanem családozzon
Ránézésre ez egy könnyű kis kütyü, nem nehéz átpakolgatni. (bár azt írják, béna az akksi, szóval jobb, ha non-stop madzagon van).
Sima AP-val nem tudod megoldani? Az teríthetné a zte wifijét nagyobb távra. Mert úgy látom, semmi kábeles csatlakozás nincs ezen a kütyün, szóval egy rendes routert se tudsz rádugni. -
bazsimano
őstag
Köszi a sok választ a SIM-es wifi router ügyben
Szóval nem igazán szeretnénk bármilyen hatalmas hálózatot kiépíteni, csak annyi lenne, hogy amikor összejön a Család a nyaralóba akkor nem az legyen, hogy hurcibálni kell a toutert mert 10 méterre nem "lát" el.
Per pillanat egy ZTE MF971R van működésbem Yettel Simes. Zebegény a helyszín.
Melyik lenne az a wifi router ami ár/érték arányba a legjobb lenne?
Előre is köszönöm!
b -
milan26
senior tag
válasz
szaboi6512 #68559 üzenetére
linuxon
Itt nekem valami gyanús:
-
milan26
senior tag
válasz
szaboi6512 #68557 üzenetére
Igen
-
milan26
senior tag
válasz
zsiga68 #68555 üzenetére
Köszönöm srácok, de így sem sikerült. A 11 végű a jó cím szerintem, a 7 a wifi, mert először csak az volt. Lehet kellene egy router újraindítás és gép restart. Elengedtem, az oldal amit itt használok nagyon túlseedelt, aránymentes is, lejönni így is elég gyorsan lejön.
-
-
milan26
senior tag
Sziasztok!
Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest