- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
FoxiestFox #1452 üzenetére
Szia!
Előfordul, hogy a számlakészítés napján még nem lehet befizetni a számlát, jövő héten szerintem működni fog. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
dombila #1407 üzenetére
Köszi a beszámolót. XV kerületben ex matávkábel koaxhálózat van ami jelenleg T-home, elvileg ott van docsis3.1 visszirány cserébe dvb-c (vannak kódolatlan sd csatornák előfizetők többsége nem szokta elosztani a koaxot) helyett csak iptv van, tévé előfizetésnél nincs modem üzemmód csak dmz.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
sirarcheer #1400 üzenetére
Köszi az infókat. Elvileg a régi digis ügyfélkapu helyett a one-osba tudsz regiszrálni/belépni.
-
Bubaaa
aktív tag
Sportközvetítésekre reagálva.. Unokatesóm canadában lakik. A tévé,internet telefon kombóért fizet 45-50ezer foirintot havonta. 6-7 szolgáltató versenyez az ügyfelekért,és folyamatosan akciós előfizetéseket kínálnak. Évente váltja a szolgáltatókat,mindig oda megy ahol olcsóbb. Viszont ha ő szeretné élőben megnézni mondjuk a super bowlt akkor arra az egy eseményre tud előfizetni ilyen 20 ezer körül. Vagy külön NBA, NHL, Nascar, WBO, MMA csomagok vannak,amelyiket megveszed azt nézheted,de nem olcsó.
-
Adams84
aktív tag
Most már a One-nál is tehetsz egy próbát
Persze ha végül megcsinálják (pl. plusz kábelt húznak be a doboztól/oszlopról, akkor anyagilag biztosan mélyen zsebbe kell nyúlni, mert ki kell fizetni egy újabb TV csomag havidíját.
Ami a weboldalas ajánlat szerint kb. 8.5000 Ft/hó TV Family esetén (+ második és harmadik mediabox-ok díja), levonva belőle az esetleges 20-30%-os sávos kedveznényt.
-
sa.attesz
tag
A számlázás valóban napra történik, de van a One+ kedvezmény sáv. Ha az otthoni és mobil szolgaltatasok ára meghaladja a 14500 ft-ot, akkor 20% kedvezményben reszesulsz, de ezt csak teljes hónapra adja meg a rendszer. Tehát ha ma módosítasz és csak pl. Január 18-án van számlázási ciklus váltás, akkor a mai naptól január 18-ig terjedő időszakra még nem adja meg a rendszer a One+ 20%-os kedvezmenyt, csak a január 18 után kezdődő szamlazasi ciklusokra. Ezért szokták ugyintezok javasolni, hogy ha modositasz akkor pl. január 18 előtt egy két nappal érdemes, mert akkor szinte azonnal érvényesül a szamlazasban a 20% kedvezmény is.
-
macgywer
tag
Sziasztok!Most hogy átváltott a MindigTv One-ra ,alapcsomagom van,és a Prime beltérin néhány csatorna összekeveredett, (Natgeo,Rtl3,Comedy) nem a jólmegszokott sorrendben vannak,ezeket helyre tudom tenni valahogy?Köszönöm!
-
zichie
senior tag
-
pdr755
aktív tag
válasz
RoyBatty #1454 üzenetére
De most az ár a kérdés vagy ahonnan még az én kommentem előtt elindult a vita hogy a régiónk országaiban mennyire jellemző a Digi jellegű kódolatlan adás (országos szolgáltatónál!) vagy inkább az van hogy kártya/box/okostévés app kell?
Engem az utobbi jobban érdekelne. -
Hi nép,
Az mennyire normális, hogy ex-vodafonosként nem lehet most belépni a remek új oldalon számlát fizetni?Azt hittem új jelszót kell csinálni, miután a régit nem fogadta el, csináltunk is, az ideiglenessel beengedett, csináltunk egy véglegest, azzal is beengedett egyszer, de a számlát már nem hagyta kifizetni mert hoppáhibatörtént, megpróbáltam a saját laptopomon hátha csak az asszonyé vacakol, itt már a vadiúj jelszóval se lehet belépni sem.
Hajszálon lógott eddig is a voda, hogy ne mondjam fel, de január végén fel fogom, mert amit mostanában csinálnak nálunk, az nem szolgáltatás, lehet, ezért nem akarják hagyni, hogy kifizessük?
-
zichie
senior tag
válasz
dombila #1422 üzenetére
De a digitális világban ezeknek a megoldásoknak vége szakad.
Ez nem teljesen igaz. Voltak, vannak és lesznek ilyen megoldások a digitális világban, de ez szolgáltató függő és itt nem téma és nem is legyen az! Ami az egyik szolgáltatónál működik megoldás, az a másiknál nem, bár most mindkettő egy szolgáltató alá került. Lényeg, hogy sokkal több szolgáltató esetében nem működik, mint ahol megy (ott is ki tudja meddig).
-
pdr755
aktív tag
válasz
vmarci21 #1445 üzenetére
Az eredeti hsz- ben azt írta (ami igaz) hogy a brit és a spanyol sportközvetítési piac kevésbé releváns példa az irgalmatlanul magas jogdíjak miatt.
De akkor miért csak BG és RO releváns? Miért nem CZ, PL, SK, SLO, HR?
Hacsak nem ez valami irányított összehasonlítás a Digi hazája miatt. -
Sdi
addikt
válasz
vmarci21 #1445 üzenetére
"Úgy hogy nem az a kérdés, hogy lesz-e nálunk fizetős sport közvetítés, meg sportra specializálódott streaming szolgáltató(k), akik megveszik sportesemények kizárólagos jogait, mert ez a helyzet az USA-ban, és már nyugat európában is ez a trend, hanem sokkal inkább az a kérdés csak, hogy mikor jut el ez hozzánk is."
De azt tudod, hogy most is van ilyen nálunk ?
-
vmarci21
tag
A mi szintünkön releváns példákat kéne nézni (Bulgária és Románia)
Az elmúlt mondjuk 60-100 évben nagyon sok mindenben az volt a jellemző hogy az USA-ban megjelent valamilyen dolog / trend, amit aztán néhány év, évtized késéssel átvett nyugat Európa, majd onnan szépen lassan tovább terjeszkedett kelet felé. Különösen igaz ez az informatikára és a hozzá kapcsolódó dologra.
Úgy hogy nem az a kérdés, hogy lesz-e nálunk fizetős sport közvetítés, meg sportra specializálódott streaming szolgáltató(k), akik megveszik sportesemények kizárólagos jogait, mert ez a helyzet az USA-ban, és már nyugat európában is ez a trend, hanem sokkal inkább az a kérdés csak, hogy mikor jut el ez hozzánk is.
Persze lehet Bulgáriát meg Romániát is nézni, hogy ott most éppen mi a helyzet, de a jövőt illetően nem az az érdekes.
-
Lackooo84
nagyúr
Anno amikor anyumék kimentek németbe szüneteltetve volt nekik évente fél évig a szolgáltatás (az volt a max per év amit lehetett), legnagyobb meglepetésemre a tv ment végig, ill. a saját végpont jelszómmal belépve a net is, tehát nem lőtték le teljesen a kapcsolatot. Persze senki nem nézte sose, csak amikor néha átmentem ránézni a kecóra néha bekapcsoltam arra a pár percre és ment a tv.
(Ja, és amíg kint voltak kb. 2 éven át végig ment németbe a digis VoWifi is, és sosem lőtték le neki.)
-
Johnzy
tag
Na, ez azért így nem igaz, a TV adás is "broadcast"-ban van optikán!
A digis hegesztő 2 éve elmondta, hogy nem 5 perc lesz az optika hegesztése. Ennek az oka, hogy az Antenna Hungária elég keményen megbüntette őket, mert akinek volt ONT-je, azokból páran tudtak TV-t nézni, hiába nem volt előfizetésük
Kérdeztem, hogy azt meg hogyan, hát az ONT-ben tuti távolról ki tudják kapcsolni a CATV modult... Erre az volt a válasz, hogy bizonyos ONT-kben nem volt rá mód, hogy távolról kikapcsolják, továbbá optikai osztóval és máshonnan beszerzett optikai-CATV átalakítóval is megoldható a TV-műsor nézése.
Emiatt a szaki hozott egy "cseppecskét" amin volt két szál: ez egy 1550nm-es optikai szűrő volt, ezt bizony belehegesztette az optikai vonalamba, hogy a TV adás még a lakásba se jöjjön be. Na most aki lemondta a TV-t, de az internetet nem, esetleg csak telefont kért, annak bizony volt lehetősége, hogy TV-zen.
Viszont ha a fejegységben kódolják, akkor így ezzel kizárhatják a "TV-adást lopó" felhasználókat. -
garga01
őstag
Már rég nincs ott a tv-jel optikán mindenkinél. Amikor a Digire ráhúzták a vizeslepedőt, utána akinél nem volt tv előfizu, raktak fel szűrőt, hogy ne lehessen megcsapolni a tv-jelet.
Érdekes amúgy a T-t is említették az akkori cikkek, ott is van kódolatlan DVB-C, de csak 30 csatorna és az is mind SD (mai napig megy, nemrég néztem rá). Az senkit nem zavar biztosA Telekomnál amúgy még sok éve az IPTV előtt kódolatlan DVB-C volt a koaxos területeken, amennyire emlékszek.
-
Sdi
addikt
válasz
Adams84 #1432 üzenetére
És szép lassan visszaköszön a a digi előtti korszak
, meg lesz a kartelleződés és mindenki jól jár. Kivéve a magyar embereket
Egyébként a digi románián kívül, net, telefon és mobil szolgáltatásban Spanyol országban is jelen van, mobil szolgáltatásban Olaszoknál is jelen van, net, tv, szolgáltatásban ott van Portugáliában is, és még Belgiumban is van szolgáltatásuk.
-
pdr755
aktív tag
válasz
RoyBatty #1417 üzenetére
Még egy utolsó komment ma estére: ha már RO/BG-t felhoztad, ha ott nem is, de a Balkánon gyakran járok, és AirBnB vagy hotelekben sokszor találkozok ott is kódolt kábeltévével. Vagy box van (régi telekom boxra pl emlékszem h vhol az volt) vagy van X csatorna (jellemzően több mint Mo-n, bár ezek nem elhanyagolható része a többi balkáni ország csatornái) de a nagyobb része le van kódolva, mert a tulaj csak a minimum csomagot fizette elő, Airbnb-be jó lesz az is alapon.
[Másik ilyen kedvencem a "Fuego" márkájú TV-készülék amivel a Balkánon kívül nem találkoztam] -
Adams84
aktív tag
Mert akkoriban még volt verseny, most már nincs (alig van). A One konkrétan azt csinál, amit szeretne, persze bizonyos keretek között. Mondhatjuk, hogy a Telekom az egyedüli konkurencia a vezetékes szektorban, de kizárólag azokon a területeken, ahol a Telekom optikai/koax hálózata is rendelkezésre áll.
A többieknek (talán a többségnek) tehát marad a várhatóan egyre dráguló One. Szép jövő elé nézünk … -
Mate
nagyúr
Azért, mert egy 10 dolláros mininode-al így tudod nézni előfizetés nélkül is a tv-t, mert az 1550-es jel ott van kódolatlan csatornákkal.
Azt a részt mondjuk nem értem, hogy miért adna a One egy mininode-ot, ha korábban digis ftth szolgáltatás volt. Semmi értelme, mikor így is szabadulnak szép lassan a mininodeoktól. Szerintem 29-es körzetben működő RFOG hálózatból jöhet ez a félreértés…
-
pdr755
aktív tag
válasz
dombila #1422 üzenetére
Ha bevezetik mindenki számára a box és kártya kötelezettséget, viszont lesz okostévés app is (mint a Yettel TV esetében), amit konkrétan ígértek egy korábbi interjúban, ezzel szerintem a döntő többség igényei ki lesznek szolgálva.
Lesznek még "perem" (edge) esetek, pl. a 3-nál több vételi hely probléma, ami már a Telekomnál is hülyeség volt számomra, nem tudom h ezzel mi lesz.
Aztán marad egy olyan kis csoport akinek vagy elvi ellenállása van az adás kódolásával szemben (még úgy is h nem kell box hanem van vagy kártya vagy okostévés app), vagy olyan marginális szempontok számítanak neki mint a PC-re rögzítés. Ez az utóbbi felhasználóbázis (ami szerintem elég kicsi) valószínűleg bevállalható veszteség a szolgáltató számára még akkor is ha kivétel nélkül lemondanák.Plusz: nem a Digi az első országos szolgáltató Mo-n aki bevezeti a boxot vagy kártyát, tehát nem most találkoznak először az emberek ezzel a szisztémával.
-
pdr755
aktív tag
"Talán azért hogy ne tudjam a koaxot átvezetni a szomszédba?"
Ez azért az emberek többségénél fel se merül (max ha a másik ház/lakás is családtag/rokon tulajdonában van, és ő lakik ott).
De a szolgáltató szemszögéből ez is egyértelműen előny. Ahogy az áramszolgáltatónak is előny hogy van villanyóra és nem lehet a villanyvezetéket csak úgy átvezetni a szomszédba (ettől még létezik áramlopás csak nem így) -
dombila
őstag
válasz
milan26 #1405 üzenetére
Nekem is van digi előfizetésem, mondjuk pont 3 TV-vel, így nem fog zavarni a kódolás ill. Cl kártya, ha majd muszáj lesz.
De azért lássuk be, hogy a Digit, mint TV szolgáltatót a felhasználók többsége nem azért választotta mert nála nem voltak kódolva az adók és lehetett 5-10 TV-t rákötni, hanem mert nem volt más szolgáltató, vagy ha volt is drágább volt.
Nálam a XV. kerületben volt Telekom (akkor még valami korábbi nevén) meg a Digi. A Digi sokkal olcsóbb volt és gyorsabb netet tudott adni.Persze ez most kellemetlen, de tényleg erre halad a világ... Semmi nincs ingyen.
Az analóg világban nekem is volt "HBO dekóderem", amivel ingyen lehetett HBO-t nézni (egyszeri költsége volt), már ez ellen is védekeztek a kábel szolgáltatók, válogatták a frekvenciát. A gyári dekoder tudta, a sufnituning nem...
De a digitális világban ezeknek a megoldásoknak vége szakad.
-
Adams84
aktív tag
válasz
milan26 #1415 üzenetére
Leírtak 1-2 megoldást előttem.
További lehetőség, hogy androidos One TV mobilappból castolod (átküldöd) a tartalmat GoogleCast képes TV készülékre. Ha a TV nem tudja gyárilag a GoogleCast-ot, akkor fel lehet okosítani bizonyos kütyükkel.
(A cast lehetőség Apple iOS vagy iPadOS rendszereken egyelőre nem elérhető.) -
pdr755
aktív tag
válasz
RoyBatty #1417 üzenetére
Tisztában vagyok vele.
Akkor ott a másik kérdés: cseh, lengyel, szlovák, szlovén, horvát országos TV szolgáltatóknál hogy van a kártya/box/app kérdése, és mennyi az ahol a Digihez hasonló kódolatlan adás van még? Nem tudom, azért kérdezem. Ha a mi régiónkat vesszük, számomra ezek az országok relevánsak. -
VGYke
addikt
válasz
Adams84 #1362 üzenetére
Minek a kódolás? Bejönnek a nullák és egyek az optikai kábelen. Mit tudsz vele kezdeni előfizetés nélkül? Veszel egy ONT-t. És? Még nem fogod nézni a TV adásokat.
Minden képen kelleni fog egy előfizetés. Minek tovább bonyolítani boxokkal, vagy CI+ kártyákkal?
Talán azért hogy ne tudjam a koaxot átvezetni a szomszédba? -
-
zzola
titán
válasz
dombila #1407 üzenetére
A számlázás napra pontosan történik, szóval bármikor is váltasz díjcsomagot, egy forinttal sem fizetsz többet a kelleténél. Értelemszerűen nem fizethetsz párhuzamosan 2 fajta díjcsomagot, jó rászedtek, na.
Ha hónap közben váltasz, a következő számlán a díjcsomag váltásának a napjától a számlazárás napjáig "-" os előjellel van rajta a számlán az összeg, ami vissza jár neked, hiszen az előző hónapban kifizetted előre erre az időszakra a havidíjat.
Majd értelemszerűen a váltás napjától felszámolják a magasabb csomag díját. -
dombila
őstag
Én is ma voltam One ügyfélszolgálaton. A két vodafonos TV előfizetést szerettem volna Family csomagra váltani. (A meglévő digis előfizetéshez nem nyúlok, amíg nem muszáj).
Azt a tanácsot kaptam, hogy ne váltsak csomagot a számlázási forduló napig (nálam ez 18-a), különben a tört hónapra ki kell fizetnem a jelenlegi és az új díjcsomag árát is. Arra a kérdésemre, hogy ezt akkor jóváírják-e a következő hónapban azt válaszolták, hogy nem!
Ezt érdemes figyelembe venni. (Lehet nem egységes a számlázási forduló nap mindenkinél)Egyébként emlékszem, hogy a Vodafone-nál (sőt még az UPC-s időkben is, csomag váltás után valóban magasabb számlát kaptam, de nem figyeltem, hogy később jóváírták-e)
Így majd megyek vissza 18-án.
-
pdr755
aktív tag
Ez mondjuk megnyugtató (most nem abból a szempontból hogy biztos top munkát végeznek, de legalább nem politikai okokból kapták meg ezt a munkát)
A TV-s jogokra meg: én nem azt mondom hogy ez jó vagy ezt kell követni de amit személyesen látok máshol, ahhoz képest még mindig röhejesen olcsón vagy ingyen lehet Mo-n olyan sportközvetítéseket megkapni ami máshol kőkeményen fizetős.
Vegyük pl a BL és a La Liga esetét. Van egy régi barátom akinek a férje spanyol, már kint élnek egy ideje. A koma nagy focinéző. Mivel Sp-ban pár szolgáltatónál érhető el csak ez a két közvetítés, és komoly pénzekbe kerül (80-100+ euró/hó) sokan vagy kalóz internetes streamról nézik, vagy elmennek valahová ahol éppen adják. Van hogy a bár is kalóz streamről dolgozik, mert pl. tavaly drasztikusan emelték a nyilvános sugárzáshoz szükséges előfizetési díjat (/hó) és nem biztos h a pluszköltséget a hely ki tudja termelni.
Már mondtam is a komának h miért nem fizet elő egy magyar szolgáltatásra (ilyen Direct One okostévés izé vagy hasonlók) ami az egész EU-ban elérhető, vagy VPN-el is működik, ha már eddig is arab meg kínai kommentárral nézi az interneten a La Liga meccseket.
Formula 1 és azon országok esete ahol a Sky a közvetítő hasonló.
Nem azt mondom hogy jól csinálják a magyar szolgáltatók amit csinálnak (mondjuk mint írtam engem totálisan hidegen hagy a box vagy nem box kérdése), de ezekhez képest (amik tényleg ügyfélellenesek és bosszantóak) bolhaf*sz problémákról beszélünk. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Netflix
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged