Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
elofordulhat, de lehet csak hulyegyerek jolbebaszok vkit megszivatok volt arra, en 1x kiengednem a kutyakat, kinti villany fel, bentit semmikep ne kapcsolj, bar nm kene kimenni, en kimennek.
anno nekuk nagyonokosmegoldas, kint elol siman le lehetett aramtalanitani, barkinek, nyitott eloszto, sima ido, eccaka, egyszercsak nincs aram, siman kimentem a masik bejaraton szurok sotetben
persze jobbkezben azeer volt vmi 
-
EQMontoya
veterán
Waaa bazzzeg, heti awkward awardot elore megadom magamnak. Ket debian szerver ket kulonbozo helyen, az egyik le fog allni, pakoltam at a cuccot a masikra.
1. Domain mar atkattintva az uj gepre.
2. Regin osszegyujtottem az adatokat
3. Ftp kapcsolat az ujra (csatlakozas domainre)
4. Cucc at.
5. Ujon raknam a helyere a cuccot, csodalkozok, sehol...Nezem a domaint, jo helyre mutat. Wtf?
Hat rajottem, hogy a regi gepem a domain bent volt a hosts fileban, igy sikerult ftp kapcsolatot letesiteni 127.0.0.1-re, tehat localhostra masoltam ftp-n keresztul.
-

-
EQMontoya
veterán
Vicces lesz a mai foci, leszereltek a satrat...

-
tbs
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
$124-en eladott mindent Mr. Alarm2... Most vettem vissza a készletet $122-ön... (Mázli.) Érdekes napoknak nézünk elébe. Különösen, ha a ButterflyLabs is elkezdi szállítani az ASIC dobozait.
Bazgere, egy normális teljesítményű BFL doboz ~5(!)BTC most. Tudnék venni 10-et. A mai difficulty-val számolva ez napi(!) ~60BTC-t "termelne" 2kW fogyasztással. A bökkenő, hogy a mai megrendelést jó esetben nyárra kapnám meg...
(Várhatóan akkor a difficulty növekedése miatt a termelés ~5BTC/nap lenne, bár ezen az árfolyamon az is szép dodó.) Ja, márhaebben az életben képes lesz a BFL összerakni a dobozait piacképesre. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk.: Nos, ez a kockázat ilyenkor: volt $118 is az előbb.

-
Viszlát
addikt
Valaki bedobott az udvarra egy sípoló tűzriasztót, itt zajong de durván az ablak alatt. Megalapozatlan paranoia ha azt gondolom, hogy így akarnak kicsalogatni a házból?
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Ez egy elég összeszedett cikk a BTC témáról -> [link].
Hosszú, de érdekes és még szinte meleg.

-
Winner_hun
félisten
További mai érdekesség. Szombaton eBay-oztam, valakinek visszaküldtem a megmaradt pénzt (225 Ft ha jól emlékszek), mire mondta hogy már szólt hogy nem él a számlaszáma. Ok, visszavontam az utalást. Aztán nézem a számlám, hülyén vannak az összeget. Vattafakk. Hát nem levontak a banknál 1041 Ft-ot átutalási megbízás visszavonásáért? Na nekem se kellett több, kapásból írtam nekik egy nem tetszésemet kifejező üzenetet (mostanság használom rendesen a Válaszolunk részlegüket, van néhány ötletem/észrevételem, meg sajnos panasz is előfordul. Ma hívott egy banki hölgy, hogy méltányosságból (mi van?) visszaadják az összeget. Most nézem, a visszakapott pénznél a megjegyzés "Visszatérítés .... PANASZ ALAPJÁN". Szép nagybetűkkel. Pff?
Mondta a hölgyike hogy a kondíciós listában ott van az összeg. Mondtam neki hogy írják ki a netbankba a visszavonási opció mellé hogy az pénzbe kerül. Elvileg továbbította a mittudoménmilyen területen dolgozó kollégáinak.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
nekem a kedvencem ma az volt, hogy sötétben, szakadó esőben, egyirányú főúton jött szembe egy kivilágítatlan biciklis a baloldalon (nekem a jobb oldalon). Kapucniban, tehát nem lát semmit oldalra.
Agyrém.
Dylen: ez jól hangzik... : D
-
Dylen
senior tag
Mai napi kedvenc mondatom: "Nyomd meg, hogy Send és fussunk"

-
Winner_hun
félisten
o_O
Jövök haza az M0-áson, egyszercsak az egyik lehajtónál szembe jön valaki. Fura volt két tompított fényszórót látni. Még jó hogy nem ott kellett lejönnöm.
-
válasz
kételkedem
üzenetére
várom
nagyon aranyos a kis kecskegida 
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem
üzenetére
mehet a farmra, sose elég

-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Vadkacsa tojó. A kecskekarámban a jászol alatt fészkel. Bejárta az egész udvart, mire kiválasztotta ezt a fészkelő helyet...
@Viszlát:
Holnap igyekszem több fotót csinálni róluk!
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
Az is fura, hogy már ilyen szőrös.

A harmadik állat mizébigyó a képen? nyúl? (vad)kacsa?
-
Viszlát
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
Óóóóóóóó. A kicsiről ugye lesz majd közelebbi kép?

-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az túlzás, hogy eszi, de a mindent megszagol és a szájába vesz. Ismerkedik a világgal!
Az iker testvére nem látszik a fotón, ő éppen szopott. A fényképezőm meg galád módon lemerült, annyi erő volt csak benne, hogy ezt a képet megcsinálja. -
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
Cukorfalat.
Már eszi a szénát? -
FehérHolló
veterán
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szoval nincs rola semmi a neten?

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
Viszlát
addikt
Kíváncsi leszek, az eddigi dátumokat nézegetve már itt kéne lennie a párjának is, a hétvégén pedig jönnének a tojások. Nagyon drámai az életük, olvastam, hogy az előző tojó 3 éve nyáron áramütést szenvedett, de nem keveset küzdenek az időjárással is.
Nolf: hehe, én is szóltam otthoniaknak, hogy keressék elő.

Ja amúgy nyitottam blogot, nem akarom ezzel szétoffolni az ON-t.

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
vagy már annyira alapértelmezettnek számít, hogy azért nicns egy szó sem róla

-
FehérHolló
veterán
Budapest - Bécs - München railjeten van-e wifi?
Semmi nincs róla a neten, így valszeg nincs.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
Szórakoztató irodalmat akarsz tőle olvasni, vagy félig-meddig szakkönyvet? (Az utóbbira ott Az amatőr természetbúvár meg talán A véznaujjú maki meg én (legalábbis úgy emlékszem, hogy az is komolyabb hangvételű), az előbbire szerintem a klasszikusok a Családom és egyéb állatfajták; Madarak, vadak, rokonok; Istenek kertje; Arany denevérek, rózsaszín galambok; Állatkert a poggyászomban; Vadak a vadonban... Gyakorlatilag bármelyik szórakoztató könyve jó, amit a '80-as évekig bezárólag írt, utána azért hajlamos ismételni magát. Viszont mostani fejjel azt mondanám, hogy 4-5 könyvnél többet nem érdemes tőle elolvasni, mert szórakoztató, de az ember egy idő után rájön, hogy valamelyest ismétlődő panelekből építkeznek.)
Meg volt neki életének utolsó évtizedében egy tévésorozata is, az sem volt rossz. (Azért Richard Attenborough-nak jobban ment a műfaj.)
*
A gólya meg lehet, hogy már tojni készül, azt hiszem, elég korán kell tojniuk ahhoz, hogy nyár végére röpképesek legyenek az utódok. -
Viszlát
addikt
Ugye? Az éjjel többször is ránéztem, egy lábon állva alszik végig, de még csak nem is cserélgeti. Nagyon tökös fickó.
bobsys: szerintem majd valamikor június környékén, egyelőre még egyedül van, így nehéz fiókázni. De majd szólok.

Tim: hehe.

Nagyon bírom, mindent olyan elegánsan csinál, az előbb kakilt, de olyan kis komótosan tolatott ki a fészek szélére, nagyon jópofa. Meg hátracsapja a fejét a hátára, jó hajlékony nyaka van. Jó fej na.

-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Az elérhetetlenné válás vagy a felszabadítás hiánya jelen esetben szerintem teljesen indifferens.
Ha az a kérdés, hogy valami leak-e, hiba-e, akkor nem az. A leak technikailag jól körülhatárolható. A "felszabadítás hiánya" önmagában még nem mond semmit arról, hogy tudatosan nincs felszabadítás, vagy hiba folytán marad el. Miért biztos az, hogy nem volt felszabadítás, vagy ha szándékosan nem volt, miért kellett volna legyen? Van, amire nincs is ráhatása, pl. flash plugin, ami jelentős szeletet ki tud kanyarítani a memóriahasználatból.Blackboxként szemlélve annyit látok, hogy normális használat mellett idővel megeszi a memóriát. Lehet vitatkozni, hogy leak, vagy sem, de hibának hiba. Hogy mi okozza, azt leszarom, nem én fejlesztem.
Vannak megfelelő eszközök, amelyek memory leaket tudnak detektálni kvázi blackboxként tekintve az alkalmazásra, pl valgrind. Ide a szemmelverés általában kevés. Leak téma részemről lezárva, mert már nekem is unalmas.
De mi is az, hogy hiba? Fejlesztői szemszögből nekem az a hiba, ami nem tervezett, nem specifikált, nem kezelt, nem szándékos [...] működés. Hogy a felhasználók egy csoportjának nem tetszik vagy nekik nem megfelelő, ami egyébként technikailag ok...? Arra én felhasználóként azt mondom, hogy nekem nem megfelelő nem azt, hogy hibás.
Hiba abban az esetben lenne, ha bizonyítottan feleslegesen fogna sok memóriát a böngésző, amelynek tartalmát később nem tudja hasznosítani. Ha egy modern böngésző nem takarítja magát hatékonyan, nem tud hosszú távon megbízhatóan teljesíteni.
Mondok pár kitalált scenariot: 1, xy böngésző fut régóta n tabbal, cache-ben van már egy rakás history, előzőleg látogatott oldalak, specifikus feature-ökhöz tartozó adatok mint könyvjelzők, letöltések infó, különböző bővítmények, fejlesztői eszközök stb. Ezen funkciók "be vannak járatva", minden gördülékeny, lemezről benyalta a szükséges dolgokat, és tartja is memóriában.
2, xy böngészőt most indítod, megnyitod ugyanazt az n tabot, de nem csináltál még semmit. Tegyük fel, xy annak érdekében, hogy az indulás a lehető leggyorsabb legyen - mert manapság fontos követelmény ez is -, csak a legszükségesebb adatokat nyalja be lemezről induláskor, megjeleníti az oldalakat, te azt tapasztalod, az előzőhöz képest fele akkora a working set, ugyanakkor bizonyos funkciók első használatakor lassabb.
3, z böngésző fut régóta n tabbal, kevésbé pörgős, alapvető funkciók a disk IO-t terhelik újra és újra, cserébe kevesebb memóriát eszik.
4, xy böngészőben elkezdesz vég nélkül nyitogatni új oldalakat k tabig, amikor már elviselhetetlenül megnő a válaszideje az egész rendszernek.
5, z böngészőben elkezdesz vég nélkül nyitogatni új oldalakat, továbbra sem pörgős, k tabnál még elviselhetőbb a válaszidő, mint (4) esetben, de még l oldalt nyitva eléred ugyanazt a szintet.Az xy és z alkalmazások más szemléletben lettek tervezve, de egyiket se mondanám hibásnak.
Másik megvilágításból nézve tfh. xy böngésző process / tab designt követ tabonként dedikált javascript motorral, ami memória pazarlónak tűnhet, viszont ha az egyik tab javascript motorja felett átveszi az uralmat egy rosszindulatú alkalmazás, az nem fogja a másik tabon futó, például éppen banki tranzakciót végző kompromittálni.A laikusság bizonyítéka pedig ez a mondat volt: Első bekezdésedre, nem írtam ilyet, nem is lehet ilyet, az os feladata ezt szabályozni. Így a hasizmaim lóbalzsamozása (görcsoldás céljából) után erről továbbra is az a véleményem, hogy elég gáz, ha az OS szabályozza, hogy mennyi ramot használjunk. Az ugyanis szimplána ki fogja lőni az alkalmazást, ami mérsékelten tartozik bele az általad leírt felhasználóbarát viselkedésbe.
Chrome-ról pedig nem beszéltem, bár gyanítom, az is pont ugyanígy viselkedik.Nem baj, ha nem értesz hozzá, csak ne légy róla meggyőződve...
Az előzmény ez volt:
Ha szerinted normális a memóriahasználat korlátlan növelése a rendszer többi folyamatára lévő tekintet nélkül, olyan környezetben, ami nem rendelkezik egy db szerverbe elegendő mennyiségű rammal, akkor ballagj vissza az oktatási intézménybe, ahonnan a papírod van, és szolgáltasd vissza. Jobb lesz így a világnak.
Akkor bővebben. Én abban a hiszemben írtam a fenti mondatom, hogy fizikai memóriára gondolsz, máshogy nem láttam értelmét. Egy alkalmazásnak nem hatásköre, hogy az os szintű erőforrásokat valós időben monitorozva az aktuális szabad erőforrásokhoz igazítsa működését.
A "nem is lehet ilyet", és az "os feladata ezt szabályozni" alatt értettem azt, hogy minden alkalmazás kap egy virtuális címteret, van valamennyi erőforrása, amivel garázdálkodhat, memóriát foglalhat, és ha sikerül örül, ha nem, megpróbálja lekezelni; de hogy ténylegesen honnan jön a megcímzett adat, mi van ebből a fizikai memóriában, és mi van/volt kilapozva, azt az os feladata szabályozni a rendelkezésre álló erőforrásoknak és kihasználtságnak megfelelően. Az alkalmazás _saját tervezési korlátain_ belül teljesen normális a memóriahasználat (virtuális) igény szerinti korlátlan növelése más alkalmazásokra tekintet nélkül. Nyilván elvárható, hogy feleslegesen ne használja a rendszer erőforrásait, de ha allokálni kell, akkor allokálni kell.
/Tekintsünk el a példa kedvéért attól az esettől, amikor azért növekszik a memória, mert pazarlóan bánik vele az alkalmazás - ettől függetlenül is megvannak az erőforrás korlátok, legfeljebb később jönnek el./ Hogy kéne tekintettel lennie? Fut egy jól optimalizált, memory leak, bloat mentes spórolós böngésző, amit most indítottunk, n tabbal, megnyitsz közben egy másik izmos alkalmazást, aztán a böngészőben nyitnál egy n+1. tabot, mire a böngésző azt mondja neked, hogy nem nyit még egy tabot, mert már fut egy másik combos alkalmazás, és sok lesz már a pagefaultból, ha még allokálnia kell x MB-ot?
Saját magát képes lehet profile-ozni egy alkalmazás és különböző vitális mutatói alapján erőforrás használattal kapcsolatos korlátozásokat bevezetni / feloldani, nélkülözhető cache-t purge-ölni, ha van mozgástér, feldolgozó szálak számát csökkenteni, ilyet alkalmaztam már én is, de ez speciális, jól kontrollált környezetet feltételezett.
Nem arra gondoltam, hogy hagyjuk, hogy az os kilője az alkalmazást, egyébként is os függő, hogy mi történik ilyenkor, windowsban nincs oom killer, kilapoz amit tud, aztán ha már az sem opció, használhatatlanná válik annyira, hogy a felhasználó úgyis kilő valamit - ha tud.Sólyom reality volt már?
[link]
Imádom ezeket a nagyobb ragadozó madarakat. -
Viszlát
addikt
Reggel óta nem láttam a gólyát, vajon mit csinálhatnak ezek napközben?

Ááá, pont most jött meg. Nagyon szégyenlős, a kamera felé sose néz...

-
tbs
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Ááá, annyiért csak venni lehet, eladni nem.
Azér' ne mi legyünk A ticker, van sokkal szórakoztatóbb is -> [link]... 
-
válasz
concret_hp
üzenetére
szégyen a tudás, de hasznos

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
mikor volt feltétel a szakértelem?

-
FehérHolló
veterán
[link] - utolsó bekezdés.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
mit tennél bele? honlap? valami fájlok? saját tárhely, domain, és egy rövid link? ha jó a meló, akkor egy évnyi domain díjat megér

-
7
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szerintem nem gond.
Esetleg használhatod a goo.gl-t is, azzal követni tudod a kattintások számát.
-
FehérHolló
veterán
Mennyire ciki tiny.cc az URL rövidítésre?
Önéletrajzba kellene. Rövidíteni pedig muszáj lenne valamivel. -
7
addikt
Idei tréfagyűjtemény: [link]
-
Csyppa
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
-
concret_hp
addikt
teljesen off és nem is szeretném ha politikai irányba fordulnánk, de tudja valaki, hogy mi lett a büntije annak aki annak idején elkötötte a tankot valamelyik tüntetésen?
-
Viszlát
addikt
Másfél órája nézem, hogy alszik egy gólya. Nagyon kemény.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Nos, mely pénznem mögött van..? E mögött legalább a tranzakciós szisztéma nem manipulálható (már nincs ismert reális manipulációs lehetőség). És valós számítási teljesítmény van mögötte. Ami hol ennyit ér, hol annyit.

Kicsi még a kapitalizáció, korai az öröm/temetés. Meglátjuk ~2-3 év múlva.
-
tbs
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
Hmmm... Erősen leegyszerűsítik ezzel a dolgot, de mutatja, hogy kiknek nincs ellenőrzése felette... Persze vannak szórakoztató elméletek, ki is volt, kinek dolgozott valójában Satoshi san.
Ha érdekel, akkor innen indult az egész -> [link]. Durván vicces a "mitológia" és elképesztően átlátható/egyszerű az algoritmus. Amíg valaki nem mutat egy sha256-ot napok alatt törő szerkezetet, addig hiszek benne.

-
tbs
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Pukkanjon inkább nagyot. Idegeskezűek a dropalarmjaim.

-
concret_hp
addikt
csak nehogy nagyot pukkanjon a lufi

-
7
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
Dylen
senior tag
dejó, már mehetünk is haza

Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy ruhás topik
- World of Warships
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motoros topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

persze jobbkezben azeer volt vmi 

(Várhatóan akkor a difficulty növekedése miatt a termelés ~5BTC/nap lenne, bár ezen az árfolyamon az is szép dodó.) Ja, márhaebben az életben képes lesz a BFL összerakni a dobozait piacképesre. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)