Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timocicu
senior tag
válasz
kételkedem #20098 üzenetére
Ráadásul még hidegebbet is mondanak, Szibériait!
Nem szeressem idő ez kérem.Élmény reggelente sétálva oviba vinni a nagyobbat, de a kicsit sem hagyhatom egyedül otthon.
Viszont addig Bogi olyan jót alszik, míg a lakásban nem. -
kételkedem
addikt
Ez a wizskis gyerek tényleg ekkora űber ász, hogy a létező összes tévé és rádióműsorban vele kell foglalkozni?
-
fokukac
nagyúr
Blacksoul, ugye még nem fagytál meg ott a messzi, fagyos északon...?
-
tildy
nagyúr
válasz
Winner_hun #20089 üzenetére
A kave igen :-) Ja lemaradt, van sör is
-
fokukac
nagyúr
Na, az Allianz-cal sem leszünk barátok. A múlt héten küldték a KGFB-számlát, rajta, hogy fizetési határidő: február 2; beállítottam az utalást, erre ma, azaz január 30-án küldenek egy felszólító levelet elmaradás miatt.
imádom ezeket az ügyfélbarát cégeket -
1 gép (nem laptop, de 1 Windows 7 azért fut már rajta
) beszerválva egyelőre, szerencsére drága volt
-
tildy
nagyúr
Nem is kicsi...
Nos fiuk lanyok, liberot fel kell kotnom, ez egy olyan munkahely, ahol sok uj dolgot tanulhatok :-)
Mindezek melle friss gyumolcs, keksz, kave , kola, vizSzimpi. Ha a 3 honapban bevalok, akkor ez egy tuti hely, nemcsak anyagilag, meg benefitekben, de szakmailag is nagyon
-
tbs
addikt
Most dolgoztunk ki 3 dínókihalásos elméletet a leányommal.
1. Aszteroida -> por a levegőben -> kihal a tápláléklánc.
2. Vulkánkitörés -> por a levegőben -> kihal a tápláléklánc.
3. Akármi miatt por a levegőben -> unatkoznak a sötétben -> inkább kihalnak. -
Mawyx
őstag
válasz
venember83 #20075 üzenetére
De arról konkrétan tudom micsoda és nettó 85 a fizu, ami egészen egyszerűen nem elég, egyedül élek albérletben a fővárosban. Az mellé muszájból kell találnom mellékállást, ami időben passzol és akkor heti 7napot dolgozhatnék ugyanannyiért, amennyit most heti 5nap melóval keresek még ha rossz körülmények között is. Csak menekülni akartam innen a pénteki dolog után, de annyi fizuval szó szerint éhenhalok, másféle meló kell, keresgélek, addig meg fogat összeszorítva el kell itt tűrnöm bármit.
-
Mawyx
őstag
Jövök picsogni, elpuskáztam az interjút
Viszont döbbenet egy-egy álláshirdetés mit takar, ha csak fele ilyen jó lett volna, mint amennyire az, már az is túl szép lett volna. Mondjuk kevés is vagyok, pedig a kiírt feltételeknek megfelelek...
mondjuk legalább behívtak, ez is valami.
Viszont a holnapit meg lemondom, mert ezek után végképp látom, amit bandus is pedzegetett, hogy azzal nem jó irányba tartanék.
És rohadt hideg van. -
Lortech
addikt
válasz
kételkedem #20070 üzenetére
Még olcsón megúszta, jó hogy le nem lőtték, mint sok helyen tették volna.
-
kételkedem
addikt
Egy férfi azzal az ürüggyel kérezkedett be hétfőn délelőtt a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság épületébe, hogy az illemhelyet szeretné használni. Amikor kifelé jött, az ügyeletnél álló két egyenruhás rendőrre ráfogott egy éles fegyvernek látszó tárgyat, majd az értékeik átadására szólította fel őket. A rendőrök lefogták, elvették a fegyvernek látszó tárgyat, és megbilincselték a 20 éves férfit
[link]Ilyen hülye tuti nincs!
Mi lehetett az igazi szándéka a 20 éves férfinek?
Ha mégis ilyen agyament, akkor jár neki a Darwin díj! -
degu
senior tag
válasz
kételkedem #20057 üzenetére
Nem azert alakult ki!
Egyszerubb buntetni,mint ellenorizni,es az ellenorok fizetese helyett meg hoz is a konyhara!
/Kb.minden cegnel van 3-4,vagy tobb,tanult csirkefogo,aki az ilyesmiket -nagy penzert persze-
kitalalja!/
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #20064 üzenetére
Ez a betegszabadságos rész számomra nem tiszta. Régebben úgy volt, ahogy írod, de valamiért úgy gondolom, hogy ez megváltozott.
Mindjárt utána nézek, ha már így szóba került!
szerk:
Tévedtem, nem változott!
"A betegszabadság és a táppénz fogalma egymásra utalódó fogalmak, mivel táppénz az adott naptári évben csakis akkor adható, amennyiben a munkavállaló az adott naptári évre járó betegszabadságát már maximális mértékben igénybe vette. A betegszabadság naptári évenként 15 munkanapot jelent, melyet a következő esztendőre nem lehet átvinni"
"A betegszabadság 2012-ben is változatlanul 15 nap lesz. Igénybevételéhez kezelőorvosi-, ill. kórházi ellátás esetén, kórházi igazolás kell. A betegszabadság idejére a munkavállaló a távolléti díj 80%-át kapja meg."
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #20054 üzenetére
a france telekom ilyen lassú salgóland-ben?
szerintem befagyott a mínusz 14-tőlUi. amúgy élsz még, nem fagytak el a végtagjaid?
én bejöttem az irodába, és konkrétan 17 fok volt, mert ezek a b.zik spórolnak hétvégén. eddig termo-pulcsiban ültem itt...Uui. amúgy én már a járdadíjat várom!
és szedjenek parkolási díjat a padokon ücsörgőktől is! -
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #20061 üzenetére
Szerintem pedig másik két dolgot is el kell különíteni.
Van a betegszabadság, és a táppénz.Egy évben jár 15 nap betegszabadság (ekkor a munkáltató fizeti a bért, ami a normál bér 70%-a).
A 15 nap feletti betegszabadság a táppénz, amit az állam fizet, és asszem a bér 60% jár, de már nem 45 napig, mint régen, hanem kevesebb ideig.Tehát, ha úgy van megfogalmazva, hogy egy évben max. 6 napot lehetsz táppénzen, akkor az a fentiek tükrében 15 + 6 = 21 nap betegség, ami több, mint egy hónap, szerintem ez még belefér.
Ha ugyanakkor a betegszabit értik táppénz alatt, az minimum bicskanyitogató. Amúgy pedig igen, az a tendencia, hjogy újabban mindenki bejár dolgozni betegen is, és egymást fertőzik oda-vissza a kedves kollégák...
meg az irodaházak szellőztető-rendszere is csodásan keveri a kórokozókat az épületen belül...szép ez az új világ na. nézzetek jack bauert, ő elbánik a vírusokkal is!
-
havi 10k-s útdíj, az igen.
-
kételkedem
addikt
válasz
lorcsi #20060 üzenetére
Két dolgot kell elkülöníteni! Van olyan aki beteg és emiatt nem tud dolgozni. Aztán van olyan aki nem, vagy csak egy kicsit beteg és egyfajta szabadságként használja a táppénzt. Egyébként tudomásom szerint országtól függetlenül sehol sem kedvelik különösebben azt a munkavállalót aki táppénzre megy.
-
lorcsi
veterán
válasz
nálunk épp most volt olyan eset,hogy próbaidőn a kolléganő többet volt táppénzen mint a munkahelyen...meg is lett az eredménye...persze ő nem értette miért..és totál sértődötten távozott. saját kárán tanulta meg mi a helyzet ebben a balkáni államban
pés a táppénzes időszakra is most már annyira minimál pénz jár -
BlacKSouL
addikt
válasz
Ennek az lesz az eredménye, hogy akkor is itt fogok bent rohadni, és összevissza fertőzni mindenkit, ha vért hányok az iroda közepén és görcsökben rángatózok a padlón.
Az üzlet az üzlet. -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #20056 üzenetére
Táppénzen lenni sokszorosan szívás. Beteg vagy, drága gyógyszert szedsz, kevesebb pénzt kapsz, izgulhatsz, hogy megmarad a munkahelyed vagy sem. Több helyen vonnak meg kedvezményeket, vagy egész egyszerűen elküldik azt aki táppénzre ment. Sokan emiatt csak akkor mennek táppénzre, ha olyan súlyos gondjuk van, ami miatt képtelenek bemenni a munkahelyre. Egyébként jól látod, ez azok miatt alakul így, akik sportot űztek abból, hogy ha volt valami dolguk (fusi meló, gyümölcs szedés stb), akkor 2-3 hétre ki íratták magukat a dokival.
-
BlacKSouL
addikt
Az egyébként teljesen fasza, hogy ha egy évben 6 vagy annál több táppénzes napom van, összesen, akkor nem kaphatok fizetésemelést, sem féléves/éves bónuszt? Magyarul ha véletlenül beteg vagyok, akkor legalább dögöljek is éhen? Egyébként tök logikus és ésszerű motiváció nem?
Csupán csak azért, mert volt 2-3 olyan operátor, aki 2 hónapon át táppénzen volt, közben meg máshol dolgozott feketén 3x annyiért mint itt kap, ezért én szopjam meg a f*aszt, meg minden irodai dolgozó is. Igazán ügyes, hozzáértő, konstruktív megoldás. -
BlacKSouL
addikt
6:48 -14°C
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #20044 üzenetére
Mi is cseréltünk májusban ablakot 7kamrás ultracsúszszuper izés szigetelősre. Igaz hogy a fal csak annyira szigetel mint a panelek többségéé, de az ablak már jó.
Namost van beépített pára- és mittudoménmi szabályzású légcserélő nyílás, hogy ne dúsuljon túl a pára. Olyan 60% körül volt a relatív. Mígnem felfedeztem, hogy a frissen glettelt falrészen az ablaksarokban más szín is van mint fehér. Így lett felfedezve a bő kéttenyérnyi penész. Lekaparászva az tűnt fel, hogy olyan szaga van mint a Camembert sajtnak ami kb 2x 2 napot pihent a szobámban. Véletlen?
Mindenesetre most egész nap megy a párátlanító gép, így 48-50 % közé lehet szorítani. Egyelőre nem nőtt vissza a penész, viszont a sarok még nem szép. -
fokukac
nagyúr
válasz
neduddki #20043 üzenetére
majd átküldöm hozzád a 'zasszonyt teregetni!
a múltkor, mikor 3 adag ruház mosott egyszerre, patakokban folyt a kicsapódott víz az acél bejrati ajtón (kicssit hőhídas, pedig kültérinek árulták...)Ui. ja és a konyhában meg bepenészedtem, mert hoztam a nagyapámtól tokaji mustot, és felrobbant a konyhában az üveg
hajnali 5-kor nem kicsit ijedtünk meg...
a must beterítette a falat, és ugye tele van jóféle hegyaljai penészgombával (mert ugye aszú is volt a mustban)
na mindegykalandjaim a panellakásban...
-
válasz
Tothgera30 #20039 üzenetére
Hát az nem kicsit kerül csak többe, mint amenyim nincs rá. Amit linkeltem annál az ár ami igen jónak mondható, netezésre kellene, PH, egyéb oldalakra, ahol pl. van flash
-
Algieba
őstag
válasz
neduddki #20038 üzenetére
Együttérzésem. Fával fűtünk a kazánba, de nagyon nehéz felfűteni a nagy légterű, rossz nyílászárós, nem hőszigetelt családi házat. Este nem is tudunk fűteni, mert alszunk, így reggelre átkozottul hideg van a szobákban, ha odakint tartósan mínuszok futkosnak.
Utálom a telet. Ez is egy szükséges rossz. -
Arra inkább egy Asus 1015BX-et vegyél, én imádtam az enyémet, de a helyzet nem úgy hozta hogy hordozni kellett volna valahová is
.
-
neduddki
nagyúr
HI!
2 hete fel ornasztam a legnedvesseget 40ize fole, most megit 30 alalt vagyok a 16 fokos lakababn:- ((( hat peneszedni nem fogok leglabb
udv
neduddki
-
válasz
bandus #20028 üzenetére
Tessék egy vidi hogy hogy rángatható még
. Én már legalább két éve nézegetem, fontos volt hogy keveset fogyasszon mert C2D-k alatt hangos volt a Probook és el kellett vezetni a keletkezett hőt (nagy fogyasztás = több termelt hő = nagyobb zaj), nekem meg lételemem a csend (bár ebből szempontból nem tökéletes)
! Viszont nagyon jó, masszív gépek, erősek, strapabíróak, nekem otthonra második gépnek pont jó 10-15 évig
. Írhatsz róla privátban (hogy ne piszkoljuk össze a topicot), mert érdekel a tiéd is, hogy pontosan mit tartalmaz, stb., persze én is 4520/4530-ason gondolkodtam, de az integrált Sandy Bridge kártya nem volt elég erős, a másikba pedig ugye 6540G2 van. A laptop.hu-s gépet megnézem mindjárt, de mondjuk nekem 8Gb felesleges bele, 2*2Gb DDR3 1333Mhz elég lesz. Erről beszélek, tessék.
...ui.: Előző gépem töltője is sercegett egy picit, bár felhívhatod a szervizt!
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Hát én mindig mondom hogy kurvahideg van, és unalmasan sok hó, Te meg hogy hazajössz télen és mindig meleg van és sosincs hó..gondoltam hátha ez idén is gond volt. Mert nekem gond a hideg és a hó.
Amúgy pesten élő tarjáni barátom mondta tegnap este itt tarjánban, hogy pesten nincs hideg, itt meg kurvahideg van. Szóval igen, amikor más másfelé nem fázik, én nem véletlenül mondom hogy én igen. Az ország két statisztikailag is leghidegebb pontja(Szécsény, Zabar) között lakom kb. félúton. -
válasz
Tothgera30 #20026 üzenetére
hm, na például ennyire nem mélyedtem bele... amit te néztél abból én 190k-ért vettem volna 8 gb rammal a laptop.hu-ról. de nem tudtam ilyen turbo módról meg anyámkínjáról
mostmár úgyis mindegy, elégedett vagyok nagyon a géppel, bár az előző toshibámhoz képest kicsit hangos. viszont a billentyűzete isteni
szerk: viszont az normális, hogy serceg a laptop töltője? eddig még nem hallottam ilyesmit az előző gépemnél sem..
-
válasz
bandus #20022 üzenetére
...hát, én meg pont emiatt. Szóval hogy a 4535-ösben az A6-3400M-as proci megeszi az i3-at ha Turbo Core funkció be van lőve. Persze tesztek szerint megnézed (pl. PH teszt) az i3 erősebbnek tűnik, de csak azért mert az AMD-nél a 4 mag akkor hozza ki az előnyét ha Dual Channel-ben vannak a ramok és a Pro-ban sajnos csak egy Single 4Gb-os fityeg. Ráadásul az AMD-s verzióban két VGA-van, és az integrált példány is erősebb mint a Sandy féle integrált VGA. Így néha (heti 1*30-40 perc) ha Dirt 2/3-aznék akkor nem kell aggódni, szépen fog menni rajta (halálom ha valami csúnyán megy vagy szaggat) Emiatt választottam az AMD-t, persze ha sokat konvertálsz/tömörítesz/stb. és nem cserélsz ramot akkor jobb neked az. De előbb jöjjön meg, addig még semmi sem biztos.
-
-
Tim82
félisten
válasz
bandus #20021 üzenetére
Mármint az első kettőt a HTC gyártotta. A többit a Samsung, például a @ által említett Nexus S-t is, valamint a mostanában kijött/kijövő Nexus Galaxy-t is...
Ja, a Desire a Nexus One-nal azonos kb., nem a Nexus S-sel (az a Galaxy S-sel van pariban).
Btw, Nexus One-ra már nem lesz hivatalos frissítés, ha jól rémlik (nem kapja meg az ICS-t), Nexus S (még) igen.
-
válasz
Tothgera30 #20001 üzenetére
ugyanez, csak i3-as procival, annyira nem bíztam az amd-ben... bár én így 210k-ért vettem az iponból, annyit valszeg nem ért az egész
bár sok tesztben jelentősen jobb az i3, szóval a szimulációk miatt (pl matlab) talán jobban jövök majd ki ezzel.
-
tildy
nagyúr
válasz
Winner_hun #20012 üzenetére
Mostani klimak egy resze futeni is tud, vegulis oda vissza tud mukodni a dolog.
-
dredbiro
senior tag
válasz
Winner_hun #20016 üzenetére
az igen
-
degu
senior tag
En evekig *neveltem* igy egy nagyothallo oreglanyt,aki beb*szta a TV-jet max hangerore...azutan elszunnyadt! Ejfelkor lecsaptam a villanyorajat!
Es ez igy ment eveken at!. Egeszen addig,amig egy ELMU-s gazficko el nem magyarazta Neki,hogy hogyan kapcsolja vissza.../Mert persze ahogy lekapcsoltam a bombolo TV-t...felebredt./
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #19980 üzenetére
Done:
Különböző oldalakról (de főleg eBay-ről) eddig a pillanatig az alábbi számokkal szolgálhatok:
Tételszám: 1843
Darabszám: 2162
Tranzakciók száma: 1438
Kifizetett összeg: 13 375 316 FtA félreértések elkerülése végett:
Tételszám: 1 db kézzel fogható termék
Darabszám: 1 tétel darabszáma (szóval egy 10-es csomag 1, de két 10-es csomag 2 (virtuális dolgokat nem számoltam ide))
Tranzakciók száma: van hogy több tételt egyszerre fizetek, az 1-nek számít. Van hogy csak egyesével lehet kifizetni 5 terméket, akkor az 5-nek számít. Szóval minden egyes PayPal-es utalás 1-1 tranzakció. Itt a kézzel nem fogható dolgok is szerepelnek. -
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun #20012 üzenetére
Ha valakinek az nem jut el az agyáig, hogy egy társasházban nem egyedül lakik, és van aki éjszaka aludna, akkor ezt is ki tudom belőle nézni.
üdv, föccer
-
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #20008 üzenetére
Csapd le a villanyórát, hátha nem kapcsol vissza, egy próbát megér.
Amíg a szemközti oldalon laktam, én egy bazinagy ipari ventillátortól őrültem meg a fél utcával együtt nyáron, de valakik mindig feljelentették és át lett építve a hely, a klímának meg nincs hagja vagyis másfelé zajong, pedig most pont ezen az oldalon lakok.
-
föccer
nagyúr
válasz
fokukac #20008 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy a klímával hűti a lakást, hogy ne legyen annyira meleg? Ha fűt, akkor sem fogyaszt 2 kW-nál többet. Legalábbis a bármelyik boltban kapható klíma nem képes ekkora fűtú teljesítményre.
Nézd meg, hogy a társasházi házirendben milyen, a csendre vonatkozó előírások vannak. Ha azt megszegi, akkor írásban kérd a közös képviseletet, hogy figyelmeztessék a tagot. Ha az sem segít, akkor este 11 után (?) rá lehet hívni a rendőrséget.
üdv, föccer
-
fokukac
nagyúr
nem tudom, biztosan szedi rendesen az antidepresszánsát, mert már egy éve nem gyanusított meg semmivel
napota tízszer bekúrja a vasajtót, és ennyi.de ez az új csávó a másik oldalon mindent visz. óránként 5-6 kilowattóra árammal nagyon jól lehet fűteni a panellakást, elképesztő. nem tudom, honnan van pénze, de fater tuti pénzes...
-
fokukac
nagyúr
közben a kis buzi szomszédom - aki minden nap hajnalig partizik - nincs itthon, de légkondival fűt (a távfűtéses lakásban, ahol nálam úgy is meleg van, hogy el van zárva az összes radiátor), és itt búg az ablakom alatt.
Vajon hány másodpercre kéne leb.sznom a villanyóráját, hogy ne kapcsoljon vissza a légkondi?
Nagyon a bögyömben van már ez a gyerek, pedig még cska egy ~1,5 hónapja van itt...
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
Tothgera30 #20001 üzenetére
basszus, én voltam a 20000. hozzászóló?
ó, ha ezt tudom, írok valami szebbet, viccesebbet!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest