Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
rég írt be valaki részegen. ,
de mit lheet tenni. kijózanodni oszt unatkozni -
fokukac
nagyúr
tegnap hoztam esernyőt, nem esett napközben.
ma nem hoztam, és szakad.viva murphy
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #36593 üzenetére
akkor ne fogd vissza magad, használd ki a lehetőséget...!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #36584 üzenetére
Na megjött az alkatrész, lehet érte menni.
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #36579 üzenetére
Veszprem megye, Varpalota vonzaskorzeteben.
Mas: csak nekem ugral fel minden masodik klikkre ez a kozvelemenykutasasos hulyeseg? Vagy mindenki blokkolja a reklamokat?
-
Winner_hun
félisten
A hosszú tél utáni rövid nyár után ma beköszöntött a tavasz.
-
Tim82
félisten
válasz
FehérHolló #36587 üzenetére
A ló meghalt, a madarak kirepültek.
-
FehérHolló
veterán
válasz
minden egész eltörött
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Ez általában így szokott lenni.A másik ilyen,hogy ha valamit akarok venni az biztos nincs.Miután megvettem nagynehezen minden sarkon szembejön velem.
-
Winner_hun
félisten
Olyan jó hogy valami akkor képes elromlani amikor a legjobban kéne...
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36579 üzenetére
a sötét már elmúlt Zalában
Amúgy PEsten én sem tapasztaltam áramszüntetet sok éven át. Most télen volt egy több órás, persze reggel, amikor mindenki ment volna dolgozni, de még sötét volt...
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #36576 üzenetére
Ez Zala, ugye? Nagyon komoly...
Már csak azért is, mert itt mifelénk, kis kétezres faluban is már tizeniksz éve rendes csillagpontos kiépítés van, net akkor nem volt amikor elromlott a modem, de a legutóbbi áramszünet is a 2006-os nagy viharban volt.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #36560 üzenetére
A bbc-s sorozatot nem lattam, de azt igen, amirol kukac beszel. Annal volt az, hogy esm occse epp bejott a szobaba, es megkerdezte Esm mi a f...t keres abban a filmben?
Amugy nem oulok, meg akartam szivatni esmt, azt mondja, itt mindig szmotyi ido van, hogy majd lovok napsuteses kepeket, erre tessek. Szmotyi ido van.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #36574 üzenetére
Khm, civilizált helyeken az ilyesmi azért különösebb problémát nem szokott okozni. Amjg otthon melóztam, vérre menő vitáink voltak az áramszolgáltatóval, aki szerint normális, ha a nyári nagy melegben másodpercnél rövidebb áramszünetek előfordulnak (ugye ez a szolgáltatásban még mindig 99,99%-os lefedettség). Csak ez egy olyan üzemben, ahol milliárdos gépsorok mennek, hajlamos hazavágni pár frekvenciaváltót, meg csinál egy néhány órás termeléskiesést, mire minden rendszert szabályosan átnézel és újraindítasz - romlandó alapanyagnál meg ugye további problémák is felmerülnek. Ha fújt a szél, akkor természetes volt, hogy áramszünet van, hidegben megint, melegben meg pláne. Sőt, igazából a rendszer már igényelte is a pihenést, és ha semmi nem okozhatott áramszünetet, akkor csinált magának. Ugyanez az internetszolgáltatással, ahol ha két hétig semmi gond nem volt, akkor az ember már kezdhetett aggódni, hogy milyen orbitális aljasságra készünek már megint. Azon meg még mindig röhögök, amikor kiépítették a "csillagpontos rendszert", ami abból állt, hogy lecserélték az öreg, szakadt kábeltelevíziós kuaxkábelt egy nagyjából új kuaxkábelre, és le lettem ugatva, amikor megkérdeztem, hogy miért egyik háztól megy a másikhoz, miért nem minden ház kap saját bekötést, mert nekem ez így sorba kötésnek tűnik, nem csillagnak, de persze nem értek hozzá. Persze azóta is elmegy a tévé az egész utcában, ha az utca elején Mari néni pakol a padláson, úgyhogy erről ennyit. Ja, és ezen internetet is "szolgáltatnak" most már, lol.
Egyébként most hogy így végiggondoltam, tavaly július óta nem találkoztam áramszünettel, és az internetem sem szakadt még le soha... Mondjuk vizünk a konyhai blokkban most épp nincs már két hete, mert lecserélik a teljes vízvezetékrendszert (víz és szennyvíz, csövezés, mérőórák), és ez egy 14 emeletes épületnél eltart egy darabig, de erről legalább szóltak jóelőre.
p
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #36573 üzenetére
devan
hdsentinel azonnal megmondta, hogy baj van, server event log is, de a seagate sajat tooljanak vegig kell futnia (5 perc alatt talalt 26 hibat), lesz egy jopar ora -
BlacKSouL
addikt
Nem hinném, hogy az emberiségnek a Föld felszínétől nagyon el kéne rugaszkodni mindaddig, míg egy 10 km/h-s szellő képes azonnal és kivétel nélkül mindig hazavágni a műholdas kommunikációs rendszereket, nem beszélve egy 100kJ energiájú mikrovillám katasztrofális hatásairól. Ha meg netán szemerkél is az eső? Napokra le tud állni 1-1 műholdas adattovábbítás. Hihetetlen, hogy ez a technika az elmúlt közel 60 évben egy fikarcnyit sem változott ami a jelstabilitást és adatbiztonságot illeti.
Digi TV van, és most hogy kint elkezdett fújni a szél, azonnal leállt az 50 csatornából 30. Csodálatos. És akkor nyújtózkodunk a naprendszeren kívülre...
-
bobsys
veterán
Meghalt a januarban vasarolt egyik 1TBs Seagta vinyom. Kar, hogy a demo kornyezetem nagyresze ott volt, kezdhetem elorol
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #36569 üzenetére
pedig a majsztró is a mastercardé, ha jól tudom...
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #36566 üzenetére
és mást elfogadtak ott?
vagy kártyaolvasó se volt..? -
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36564 üzenetére
én is úgy láttam anno, hogy Mastercardot mindenhol elfogadnak.
Az egyedüli hely, ahol nem, az Ausztriában a Hofer/Aldi /Lidl üzletek, ahol vmiért csak maestro-t fogadnak el... -
parandroid
félisten
válasz
Kalandor #36561 üzenetére
Biztosítás ügyében nemigen tudok tanácsot adni. A bankkártyám nekem működött, OTP-s dombornyomott Mastercardom volt (van, de ugye már nem használom), elfogadják itt is mindenhol. Prepaid internet kb mindegyik egykutya, a legegyszerűbb az Aldiban/Lidlben a pénztárnál is árult Sim-kártya, illetve ahhoz kapható prepaid feltöltés, de itt a telefonos üzletek általában nem csak egy szolgáltatóval foglalkoznak, tudnak tanácsot adni, hogy milyen használatra melyiket éri meg beszerezni.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #36562 üzenetére
Szerintem hotmindegy, hogy rakod fel. Igy is - ugy is csunyan fog fustolni, ha keresztbe kotod.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Kalandor #36561 üzenetére
Mi nemrég kinn vettünk németben vodafone-osat, mert a főnök szerint az volt a legolcsóbb.
Biztosítás szerintem majdnem édes mindegy, hogy kinél.Arra vigyázzatok, hogy nagy többségben sehol sem fogadják el sem a visa, sem a mastercard kártyákat.
Más: Lehet, hogy inkább az óttós topicban kellene feltenni, de bikázásnál miért a pozitívat kell először felpakolni?
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #36559 üzenetére
"You think you've got problems, what are you supposed to do if you are a manically depressed robot? No, don't bother to answer that, I'm fifty thousand times more intelligent than you and even I don't know the answer. It gives me a headache just trying to think down to your level."
Ja, tessék nekiállni a könyvnek is. Illetve készült egy 6 részes BBC-s minisorozat is még valamikor az őskorban, az is alapmű.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #36557 üzenetére
hát ja.
de ugye nem vagy depis..? :-) -
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #36556 üzenetére
Hol van, a nyulon tul?
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #36555 üzenetére
Ne aggódj, már tovaszaladt. Nem fog senkit bántani.
-
fokukac
nagyúr
válasz
ladybug #36553 üzenetére
hát ja, be is jelentettem a rendőröknek, aztán kb. fél órával később már jobb lett.
Hangosabban hallottam a dumdumot egy 1-1,5 km-ről, mint a tévét.Egy új szórakozóhely nyílt egy hete a Holdudvar mellett, valami "wndrlnd" a neve, kurvahangosak, valószínűleg ezt hallgattam már hétvégén is. De akkor nincs másnap munkanap...
Amúgy napközben mi is piknikeztünk a Kissvábhegyen, mondjuk nagyon meleg volt, és már kikeltek a szúnyogok is...
Ui. eddig boldog tudatlanságban éltem, de láttam tegnap a galaxis utikalauzt, és most már tudom, honnan van Mikrobinak az avatárja..!
Uui. remélem, azért nem depressziós..! -
tildy
nagyúr
Bakker pakolni kene,elrakni utlevelet, eurot, meg befejezni egy hirlevelet. Nagyon nem fulik a fogam hozza.
-
fokukac
nagyúr
oké, hogy május elseje van, de még mindig üvölt valahonnan a tuctuc, és már nagyon unom.
pedig fél nap nem is voltunk itthon...
-
Mawyx
őstag
válasz
concret_hp #36535 üzenetére
(#36536) orichalcos : ez volt az, kár hogy nem láttam, csak hallottam -
csapos2
addikt
válasz
Viszlát #36540 üzenetére
És most már én is így fogok tévézni. Mert végre sikerült a kis huncutnak összeszednie a csatornákat. Kínomban már minden lehetőséget állítgattam, azt is amit addig úgy véltem nem kellene, és hát tessék... A lényeg, hogy megy végre. A tv alkalmas a tányér és fej alkalmas, csak ugye a csacsi csacsi.
Köszönet a segítő szándékért mindenkinek, aki érintett.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #36515 üzenetére
Igen, úgy tűnik.
Lutonnál a szívbajt hozta rám a hitelkártyám, amit nem akart ott felismerni sem terminál, sem ATM - persze mindent kártyával fizetnénk. Aztán kiderült, hogy kis mágnescsík-dörzsölés után nincs vele semmi gond.
Chiswick-ben van a szállásunk, ami a booking.com-ról meg nem derült ki, egy kicsit őrült (jó értelemben), ex-hippi művész a szállásadónk. [link]
-
Mawyx
őstag
Repülő zúgást hallok, van valami repülős program valahol?
-
parandroid
félisten
Ja, közben elolvastam a tv-s problémádat is, de lejárt az időlimitem.
Na most ezzel az a gond, hogy a tv, az nem fog műhold beltériként funkcionálni, arra szinte biztos, hogy külön készülék kell (Sat-Receiverként megy itt, nyugodtan vedd meg a 20-25 EUR közöttieket, ha nem kell HD, meg mindenféle flikkflakk). Amit a tv-vel tudsz fogni, azok digitális földi adások, nincs velók semmi gond, teljesen szép, jó minőségben jönnek, van vagy kb 20-30 csatorna, meg rengeteg rádió, szinte mindenre elég, én is csak a gyerekek miatt vettem meg a Sat-Receivert, mert van egy közös tányér a ház tetején, ami minden ázba be van vezetékezve, és az tud adni valami párszáz csatornát, amik között ott a KiKa, meg a Nickelodeon. Na nem mintha néznék a kis hálátlanok, de legalább olcsó receivert vettem.
p
-
bobsys
veterán
most Magyarorszagon munkaszuneti nap van?
-
Hogy en mennyire ruhellem az Apple Thunderbolt Display tukrozodo feluletet. Remes.
-
Viszlát
addikt
válasz
csapos2 #36519 üzenetére
No, a TV az tud mindent ami kell, nem ott lesz a gond. Egyfelől találtam egy ilyen infót:
Prior to April 30, 2012, there were eight free-to-air HDTV channels originating in Germany broadcast via satellite: Das Erste HD, ZDF HD, Arte HD, Anixe HD,[7] EinsFestival HD,[8] Sonnenklar.TV HD, QVC HD and HSE24 HD.[9] After 30 April 2012, when all analogue satellite broadcasts ceased, ten additional FTA HD channels became available (all of which are public service channels): Phoenix HD, NDR HD, WDR HD, BR HD, SWR HD, ZDFneo HD, ZDFinfo HD, ZDFkultur HD, 3sat HD and KiKa HD.
Vagyis 18 ingyen HD csatornát lehet fogni.
Másrészről:
The most popular satellites beaming programming to Germany are ASTRA 19.2E and ASTRA 2 at 28º East from South.
&
Approximately half of the television channels on SES Astra's 19.2° east and 28.2° east satellite positions, and Eutelsat's Hot Bird (13° east) are free-to-air.
Ezeket kéne pontosan belőni és újra próbálkozni.
Szerk: illetve nem mindegy mekkora tányérod van, meg, hogy hol vagy egészen pontosan a taplók földjén, de ha nagyvárosban illetve közelében, ott nem lehet gond ebből. Viszont a méret akkor is számít.
-
csapos2
addikt
válasz
Viszlát #36516 üzenetére
LG 32LN5406 LED-TV itt is van vala a konkrétum. A beltérit teljesen önállóan kaptam ajándékba, digitális de HD-t nem tud. A Szet, vagyis a fej is HD képes.
Gepárd uraság: Hogy alakulnak a foltok a bundáján? Azt hallottam a kor előrehaladtával, ezek a kis rafinált foltocskák, megfakulnak sőt bizonyos egyedeknél el is tűnhetnek és onnan akár úgy nézhet ki az alany, akár egy normális lény. :-]
-
Mawyx
őstag
Régen a picasa album kisebb méretű volt, ezért másik néven regeltem és feltöltöttem oda a képeket. Viszont most úgy látom lenne bőven hely, össze lehet valahogy kapcsolni ezeket a fiókokat hogy ne kelljen megint előkeresni a képeket és feltölteni? Sokat feliratoztam, túl nagy munka lenne, de szeretném ha ahhoz a google fiókhoz tartoznának, ne a másik kamu reghez, amit csak azért csináltam, mert már nem fértek el benne a képeim.
-
válasz
kételkedem #36498 üzenetére
A körIC-k is rendszerint késnek, Miskolcról sem ér be soha 30-ra, legalább 15 percet ráhúz mostanság, de 30 perc is volt már. A BP-Záhony táv meg szintén olyan amilyen, múltkor akartam hazamenni, akkor is 70 percet késtem.
-
csapos2
addikt
válasz
fokukac #36507 üzenetére
Hát ... öööö...
Az ingyenességről csak annyit tudok, hogy az antennán nem állítottam semmit és eddig voltak csatornák a beltérivel. Ebből gondoltam én - egyszerű porban járó - hogy majd így is fog menni. DVB-S tuti megy neki, a DVB-S(2) (amennyiben ez a HD csatornák vételére lenne alkalmas) nem annyira tuti, de végül is nekem nem létszükség a HD, csak szerettem volna ha, meg talán, na meg mégis, de annyira nem izgat...
Az aktiválás része nem rossz gondolat, de erről konkrétan tudom, hogy nem lehet gond, mert a hangolás során az első lépések között kell kiválasztani a bemeneti jel forrását és ott lehet megadni neki a szatelitet.Szóval ennyit tudok a felvetett kérdéseidre válaszolni. És sajnos én sem értek hozzá.
Milan elvtárs: A szamár az nem nyúl, és az öszvér meg nem mókus, de egyik sem tud biciklizni hajnali fénynél a teraszkorláton. Hogy ityeg másrészről?
Na akkor ha ilyen erős a hozzánemértés, akkor azt mondja meg nekem valaki, hol tegyem fel a kérdésem.
-
Tim82
félisten
Na, akkor békávéval tök simán kijutottunk. Szóval semmi taxi/Airport Shuttle, nem egészen 40 perc alatt kiértünk. A becsekkolás is sima ügy volt, 10 perc alatt megvolt poggyászfeladással. Most a kapunyitásra várunk.
Mondjuk Ferihegy 2 riasztóan kietlen és rideg Ferihegy 1-hez képest.
Tegnap este meg mobil hotspot-ot faragtam a Palm Pixi Plus-omból.
-
Viszlát
addikt
Jo hely ez a Szeged, de a delutani 32 fok egy kisse fejbevagott...
-
thökfej
csendes tag
válasz
Winner_hun #36506 üzenetére
Mire befejeztem a kommentet, elmentek és számomra ez hatalmas megkönnyebbülés volt!
-
csapos2
addikt
Üdv az igen tisztelt egybegyülteknek!
Vásároltam egy Lg televízió készüléket, gondolván, hogy majd jókat tévézek. Az eddig rendszer az volt, hogy parabola antenna kint, beltéri egység bent régi tv beltérivel összekötve, és lö megy az adás. Most viszont - annak reményében, hogy kiiktathatom a beltérit, és talán HD csatornákat is nézhetek - vettem egy 3 tuneres tv-t. (Ez nekem nagyban új dolog, mert eddig én nem nagyon voltam híve agyam zsugorításának ezen módjának, így nem követtem nyomon a varázsdoboz fejlődését). A helyzet most a következő, a parabola antenna kint, a tv bent, jelerősség a készülék szerint 100%, ám mindezek ellenére nem sikerül csak rádiót meg mindenféle vacak csatornát találni.
Mit csinálok rosszul? Amennyire gondolom (Németországból) az ASTRA műholdra kell mennem... na és innen hogyan tovább?
Aki tud érdemben tanácsot adni, kérem tegye meg.
Előre is köszönöm.
A csacsi
-
Tim82
félisten
válasz
AkosAkos #36500 üzenetére
Hannibal, Golden Boy, Bates Motel, Game Of Thrones, Vikings a most futók közül - szerintem. (De amúgy van erre külön topik - nem mintha itt off lenne, csak ott nagyobb valószínűséggel botlasz nagy sorozatfogyasztókba.
)
Én mondjuk szeretem a Grimm-et, a Once Upon a Time-ot és a The Following-ot is. Ja meg a Broadchurch.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Jófogás tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310 2-IN-1 - 13,3 CORE I5 10310U- 16Gb rammal- Érintőképernyős
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ROG STRIX B760-F GAMING WIFI - Garancia! 2026.06.12
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest