Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62825 üzenetére
...and counting.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62814 üzenetére
Lassan meglesz a ház ára? :)
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62811 üzenetére
látod milyen vagy, késve jössz, de aztán meg egyből duplázol...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62804 üzenetére
lassan összejön a ház ára
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62800 üzenetére
egyre jobban lassulsz
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62798 üzenetére
lassulsz...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62794 üzenetére
Azt hittem, őszig nem érsz rá...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62790 üzenetére
egyre lassulsz...
csak nem befagytál ebben a nagy hidegben..? -
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62787 üzenetére
és még azt mondják, az SSD gyorsabb...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62785 üzenetére
Eléggé belassultál. Rendelsz Te rendesen..?
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #62779 üzenetére
mert beszéltünk aktuális történésekről, és a Főkalandorunk erre aszondta, hogy az politizálás, és átrakta az egészet a blogoszférába. Vissza lehet olvasni.
Mi pedig válaszul felfuttattuk az Offtopicot... -
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62777 üzenetére
pedig azt mondják, hogy az első millió a legnehezebb..!
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62775 üzenetére
Most nem azért, de lassul az ütem.
Az előző millióhoz két hónap kellett, ehhez pedig már három... -
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #62725 üzenetére
Ha én lennék a pénzügyminiszter, lassan már elgondolkodnék, hogy ki kéne Rád vetni valami jó kis különadót...
-
fokukac
nagyúr
hi! mióta a modik elrakták szem elől a topicot, átraktuk illegál susmusunkat az off topicba :-) Ott gyűlünk, mint a régi szép időkben...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #61639 üzenetére
Ma megint eszembe jutottál...
: (((
[Összeomlott az olajár!]68 dollár...
Felfüggesztették a forexen a kereskedését - ilyet még sosem láttam egy non-stop kereskedett terméknél... -
fokukac
nagyúr
válasz
Lortech #62635 üzenetére
Nézd, tizeniksz év után megváltoztatni egy ilyet, igen, keressük az okokat.
Pl. ha megnyomom a p betűt bármelyik böngészőmön, az első, amit felhoz, az a fáradt gőz linkje. Már csak emiatt is változtatnom kell majd, és mint az közismert, utálom a változásokat.
A hozzászólás-szám nem izgat, bár azért némileg megkérdőjelezhető, hogy a "Nagyrobogósok baráti topikja", a "Svájci és egyéb órák topicja", a "Gyúrósok ide!", esetleg a "Vadászrepülés ma és régen - makett, modellezés" topic mennyivel szakmaibb, ha azon hozzászólások többet érnek.
Amúgy pedig megnyitottam az off topicot, szóval gyertek csetelni a f.gőzbe.
-
fokukac
nagyúr
Izé.
Mit keres az On TOPIC a lokálban???
Mi a baj a fáradt gőzzel?Mi a cél, a dolgok teljes eldugása?
Komolyan nem értem.
-
fokukac
nagyúr
Néhány technikai kérdés az internetadóról:
-Mit jelent az átvitt adat. Biztosan mindenki ugyanúgy értlemezi? A TCP header is számít vagy csak a payload? Szabad-e header-be rejteni hasznos adatot? Miért kell adózni header-ért. Biztosan minden szolgáltató ugyanúgy mér?
-Mi van a retransmissionnel, újraküldéssel hiba esetén, az is adózik? Vagy nem? Lehet vele adót csalni?
-Mi van az ellenőrzőösszeggel, FEC-vel? Az adócsalás? Vagy nem is adózik, hisz nem hasznos adat?-Ha egy családnak több előfizetése is van egy szolgáltatóhoz, az összevonható-e.
-Ha egy előfizetés több sim kártyára is vonatkozik, vagy más módon osztott előfizetés médiumok között, akkor mikor tekintendő egy előfizetésnek, mikor külön előfizetésnek.
-Feltéve az IoT eljövetelét, kötelező lesz minden eszközre külön szerződést kötni és külön 700 Ft / előfizetés?
-Megosztható az internet magánszemélyek, cégek, vagy civil szervezetek között? Vagy az adócsalás?
-Ipari átvitelnél, pénztárgépeknél van-e adó?
-Ha egy cégnek ezernyi kütyüje van bekötve, az akkor kötelezően annyi x 5000 Ft, vagy ő csak egy előfizető?
-Több ISP esetén ugyanez?
-Ha több előfizetésem van, de eltérő a forgalom, de összevonható lesz az adó, akkor melyik előfizetés az irányadó? (erről még szó sincs, de nézzünk a jövőbe 2 héttel)
-A tágabb családommal is összevonhatom előfizetéseimet?
-Csinálhatok előfizetési csoportot, ahol az egész csoport egyben fizet 700 Ft-ot és az előfizető a csoport?
-Mi van, ha külföldi az előfizető?
-Azt várjuk, hogy gépek ezrei lesznek neten emberenként. Akkor most hány előfizető van? Ha átjön a haverom és a hűtő felismeri őt és rendel egy sört, akkor az plusz 700 Ft?Támadások:
-Ha az előfizetésemmel a BTK 423 etc. szerint visszaélve valaki mesterségesen emeli a forgalmazásomat (lásd még DoS attack), akkor tényleg nekem kell fizetnem a megnövelt adót?
-Kinek van joga méltányosságból elengedni az adót?Adócsalási eszközök:
-Adócsalásnak és elkerülésnek számít-e
-a pendrive
-a HAM radio
-a bluetooth
-a LAN több háztartás között
-a WIFI
-az open WIFI
-a közintéményekben vagy nyilvános wifin letöltött adat
-Tömörítési algoritmusok használata
-Mesh network
-Galambposta
-Postai levél
-EgyébNem sérti-e a versenysemlegességet, ha az internetet adóztatjuk, de a postát nem? Kötelezettségszegési eljárás, eh?
Ki adózik és miért?
-Miért adózik 8x többet egy cég, mint egy magánszemély? A cég aki átvállalja a magánszemély internetköltségét hogy adózik? Miért?Cégek közötti esélyegyenlőség:
-Ha egy magyar IT cég több tízezer forint adót fizet csak az internet eléréseire, akkor versenyhátrányba kerül az EU-val szemben is. Ez nem jó.
-Ha egy cég magyarországon hosztol, az drágább lesz, mint máshol
-Egy cég megteheti, hogy külföldről biztosít szolgáltatásokat és így pénzt nyer a konkurrenciával szemben. Senki nem vizsgálta ezt a kérdést részletesen
-Egy nem-IT cég előnyt élvez egy IT-felhasználó céggel szemben. Nincs boríték és sárgacsekk-adó, ehelyett a modern technológiákat alkalmazókat megadóztatjuk
-Ha valaki magánszemélyként, őstermelőként, vagy egyéni vállalkozóként kér netet, az lehet olcsóbb, mint egy cég? Hol a versenysemlegesség?
...Külföld vs. belföld
-Mi van a külföldi előfizetések árelőnyével?
-Határon átnyúló WIFI?
-Roaming díj mentes 3G?
...Technikai megjegyzések:
netadó: telekom adó extended
telekom adó: Ha nem a netadót kell eltörölni, mert az nincs, akkor az egész telekom adót el kell törölni, különösen európai integrációnkra, arra a tényre, hogy versenysemlegességet akarunk, roaming díj mentességet, így ilyen extra adókra nincs szükség és lehetőség. Az egész telekomadó törlésre vár. Pár napot,Az eufemizmus [wilki]" (magyarul szépítő kifejezés) olyan megfogalmazás, amely az eredeti fogalom bántó, sértő vagy szókimondó jellegét enyhíti, gyakran olyan kifejezéssel, amely egy kevésbé közvetlen tartalmat képvisel.
"Ez nem egy új adó" - Nyugodtan nevezhetjük mellébeszélésnek, de akár hazugságnak is."nem új adó" - új adó - [wiki] adó Az adó magán- vagy jogi személyek által felettes hatalomnak kötelezően fizetett rendszeres (esetenként rendkívüli) anyagi – leginkább pénzbeli – juttatás.
Ez egy új adó, mert erre nem kellett eddig fizetni.Konklúzió:
Nemcsak az adó mértéke a gond, nem csak az egyeztetés teljes hiánya, nem csak az emberek semmibevétele. Sőt, nem csak az, hogy egy amatőr készítette fércmunkát kell megvédenie hivatalból jól megfizetett kollégáinak.
A gond az, hogy egyáltalán nincs átgondolva. Lehetetlen a szakszerű bevezetése, de arra nincs is semmi szükség. Ha ezt valaki bevezeti, akkor lesz 1000 módosító, 1000 per és az adó beszedésének költsége jóval magasabb lesz magánál az adó összegénél. Ez a fentiekből teljes mértékben látható első blikkre is, csak kár, hogy olyanok hoznak törvényeket, akinek egy haverja sincs, aki első blikkre megmondaná, hogy Béláim, ez egy baromi nagy gáz.ui. biztos nincs jól kidolgozva, de engem ezért nem fizettek
ui2. és lehetne rajta még dolgozni, de én elfogadom a kritikákat, nem úgy mint más
ui3. és akkor sem leszek mérges, ha egy ember se olvassa el, mert ne azért írtam -
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #62564 üzenetére
Itt mindig minden a hangzatos célokkal ellenkező irányba mutat..
cumbájspíl 2018-ra szélessáv mindenkinek; 120 milliárd koncesszió beszedve a 4G-ért a szolgáltatóktól, majd következő héten bevezetik az internetadót.
Mert európa legversenyképesebb izéjét építjük.
-
fokukac
nagyúr
válasz
szőröscica #62478 üzenetére
csak kirándulunk, csak nem jutottunk túl messzire...
Holnap a bled-i tónál találkozunk ismerősökkel, aztán pedig lenézünk Isztriára. Állítólag ott süt a Nap.
@Bleki, tényleg, adjál tanácsot, Isztrián hova érdemes menni?
-
fokukac
nagyúr
mi meg itt vagyunk Szlovéniában, Lendván, és sikerült szobát foglalnom a booking.com-on egy nem létező (évek óta nem működő) hotelba :-)
De legalább megvolt a mai kaland is, este 8-kor keresni másikat, de mission complete, találtunk egy falusi fogadót :-)
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #62459 üzenetére
Nem fáj, csak elég kellemetlen, és nem igazán merek enni.
Jolamilestoné: nincs mese, hagyd nyitva bukóra.
-
fokukac
nagyúr
kiesett az egyik tömésem.
Még sosem jártam így...És hát mikor máskor, mint egy négynapos ünnep első napján?
F.szkivan. -
fokukac
nagyúr
nincs még egy ilyen ország.
Szerintem az összes szomszédunk most nagyon röhög, már ha eljutott hozzájuk ez a nagyon okos hír.szánalmas ez az egész ország, úgy, ahogy van.
És igazából azt kell, hogy mondjam, hogy meg is érdemli ez az ország, de tényleg. Elvégre most szavazták meg, sokharmaddal, sokadszorra ezt a lelkes dilettáns bandát.
-
fokukac
nagyúr
Olyan rosszak vagytok.
Nem értem, mi a problémátok.
Európa legversenyképesebb gazdaságát építjük, ha nem vettétek volna észre -
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #62321 üzenetére
és bazdmeg, nem hiszem el. Hát noooormális???
Az adó alapja internetszolgáltatás esetén az előfizető vagy az elektronikus hírközlésről szóló törvény szerinti felhasználó által lebonyolított, gigabyte-ban kifejezett adatforgalom.
Az adó mértéke: minden megkezdett gigabyte után 150 forint.Tehát, ha jól számolom, ha leránt valaki mondjuk 10 HD-filmet, az úgy saccperkábé 22.500 Ft.
A fészbúk-hozzászólás adót kéne még bevezetni, megkezdett karakterenként 10 fillér. Egyből megszűnne az államadósság, és még a GDP is nőne.
-
fokukac
nagyúr
"Jövőre kiterjesztik a távközlési különadót az internetszolgáltatókra is, mert azt figyelték meg, hogy a telefonálást egyre többen interneten intézik, magyaráztaa pénzügyminsizter"
gratulálok, hogy észrevették. bravó!
öles lptekkel hátra.hátha hamarosan kitalálják a kilobyte-onkénti forgalmi adót. Addig még van pár évünk, mire a minsizter úr megtudja, hogy mi az a byte...
-
fokukac
nagyúr
válasz
szőröscica #62290 üzenetére
ping-pong-ozni jó lesz.
-
fokukac
nagyúr
Integra!
Megint csökken a benzin ára 9 Ft-tal.
[link]
Bírod még követni?Lassan kijön már egy ebéd is a spórolt zséból
-
fokukac
nagyúr
Bandusnak :-)
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #62259 üzenetére
Sörre frontin???
ne kábítsd már magad...
A frontin önmagában is méreg, egy kábszer, szerintem egy normális fiatalembernek nem kéne ilyet szedni. Nekem egyszer adtak olyat (alkohol nélkül), 18 órán át feküdtem öntudatlanul.
Nem ajánlom.Jobbulást. Sportolj, és változtass a napi rutinodon, kerüld azokat a dolgokat/helyeket, amik rá emlékeztetnek. Próbálj teljes életet élni, foglald le magad. Ehhez amúgy nem kell inni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
szőröscica #62228 üzenetére
Hát, pl. a burgenlandi várakat, kastélyokat, Fertő-tavat, stb.
-
fokukac
nagyúr
száraz bornak nedves partján
döglött marha kuruttyol. -
fokukac
nagyúr
És igen, ma végre kaptam parkoló-matricát!!!
Nagy az öröm, végre hazajöhetek a kocsival. Hihetetlen.
----------------------------
A másik téma:
@PeterkeT: ötülök, hogy nem egyedül szívok ilyenekkel
Persze, enyhítő körülmény, hogy a winamp fejlesztését már abbahagyták, tehát nincs hivatalos oldal, és ez a chip.de-s volt az első találat. DE ezt az oldalt az ilyenekért tényleg be kéne szántani...
@Proci: a rendszer-visszaállítással működik normál módban is., és ez tuti megoldás, nem marad semmi szemét a registry-ben.
@Crytec: a winamp jó. A foobar meg logikátlan, ha egyszerre importálod az összes zenédet, akkor kezelhetetlen. Az erőforrásokról pedig: nem mindegy? 1%-ot se használ.
De ez most nem is erről szólt... -
fokukac
nagyúr
Kezdem megérteni a rendszergazdákat, hogy miért tiltanak le mindent a userektől.
A b. nőm holnap csoportfoglalkoztást tart, és úgy gondolta, hogy felrak egy winampot a notijára.
Le is töltött valamit a chip.de oldaláról, amit winamp-nak hitt, de nem, ez egy pakk volt.
Namost, a winampon kívül még 12 db alkalmazást tett fel, mind a protect, a fast, és hasonló jelszók alatt futottak, és persze vírusírtás és biztonság mindenhol, de volt valami ad akármicsoda, ami két percenként kisablakban reklámot hozott fel, és amikor becsuktad ezeket, akkor még három ablak jött fel, hogy vedd meg 20 euróért, és kész.
Elkezdtem leszedni őket egyenként, és belefagyott. Aztán újra kellett indítani a gépet, és ez a kis b*zi visszarakta azt a hármat, amit már leszedtem...
Szóval végül meguntam, és rendszer-visszaállítással oldottam meg, visszaraktam a múlt heti állapotot.
A b. nejem pedig gazdagabb lett egy tapasztalattal, hogy csak úgy akármit nem töltünk le, és pláne nem klikkelünk az ok gombra.
Agyrém.Ha befejezi a tanfolyamot, megnézetem vele a vonatkozó south park-részt...
-
fokukac
nagyúr
vajon a szombaton főtt chilisbab még ehető ma?
hűtőben volt végig... -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #62106 üzenetére
Hú, mennyit fogsz spórolni így
40 literrel számolva 360 Ft-ot?
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #61968 üzenetére
@Integra, az megvolt, hogy holnap is csökken még 9 Ft-tal a benzinár?
hamarost eljő a kánaán.
Kár, hogy az én kocsim még mindig szervízben van, a nepper által bevállalt klíma-javításon.
Múlt kedden vittem, és elsőre rossz alkatrészt rendeltek a kompresszorba. Most már kezdek egy picit morcos lenni -
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #62078 üzenetére
én gyenge vagyok, négyet rontottam.
de hát a franc tudja, hoyg szkaramús, szkaramús villyou bi badangó -
fokukac
nagyúr
válasz
szőröscica #61520 üzenetére
-
fokukac
nagyúr
válasz
Mister_X #62041 üzenetére
Szerinted miért vennék egy három éves almát drágábban, mint amennyiért a fiatalabb és sokkal erősebb Nexus 4-esemet vettem? Az alma már az egész cég filozófiája miatt ki van zárva, erre az ára pedig csak rátesz még egy lapáttal.
@Integra: nem is arról van szó, hogy nem jó neki az N4, én nem tudom, hogy le akarom-e cserélni.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #62037 üzenetére
Tudom, hogy zöldségszerető állampolgár vagy, de itt most ez nem opció, nem költünk 200 rugót telefonra.
-
fokukac
nagyúr
Tim82, hol vagy?
Milyen okostelefont vegyünk a b. nejemnek? A régi Samsung Galaxy W-je már erősen halódik.
LG G2 mini-t, vagy Samsung S4 mini-t?
Mondjuk ez a mini kifejezés mindig vicces...
Nekem az előbbi szimpatikusabbnak tűnik, bár kisebb a ram-ja.Vagy inkább adjam neki a nexusomat, és vegyek magamnak egy újat?
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #61984 üzenetére
Egyszer késett a gépem, és nem értem el a csatlakozást Münchenben, így egy átutazott éjszaka után ott kellett dekkolnom még egy fél napot. A Lufthansa ezért egy 12 eurós voucherrel kedveskedett nekem, amit a büfében vásárolhattam le. Namost, úgy emlékszem, a voucheren felül csak 5 eurót kellett ráfizetnem egy szendvicsre és egy narancslére, akkora olcsóság volt
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #61974 üzenetére
Aránylag.
Erről is kifejtettem már párszor a véleményemet az egyéb topicokban.
Az olaj (és a gáz) az egy kereskedhető (tradable) áru, ami nekünk nincs (vagy elenyésző), és a világpiacról szerzünk be, és világpiaci ára van.
Senkit nem érdekel, hogy a magyarok mennyit keresnek.A plazmatévé és a RAM meg a mobiltelefon sem olcsóbb, mert itt kevesebbet keresnek az emberek.
Amúgy persze, a legnagyobb lehúzó az állam, minden téren.
Ui. az megvolt, amikor ellenzékben még a jövedéki adó csökkentését követelték? Aztán az első dolguk volt jól felemelni.
De a kedvencem az adó adója, azaz, hogy a jövedéki adóra még rájön az áfa. Ami ugye eleve világrekorder. -
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #61972 üzenetére
Tudom, hogy ez nem vígasztal, de amikor 2-3 nap alatt 10-15 forintokat szokott gyengülni a Ft, azt sem látod egyből a kutaknál. Sőt, igazából azt kell, hogy mondjam, hogy ha a piacot nézzük, mint olyat (ti. hogy 500 km-es körzetben szinte mindenki a Mol finomítóiból veszi a naftát), igazából még az is rendes tőlük, hogy egyáltalán valamilyen szinten igazoldnak a trendekhez.
Amúgy pedig, mivel maga a termék ára csupán ~40%, és a legnagyobb adótételek pedig fix árasok, nem százalékben vannak meghatározva, az árváltozás abszolút mértéke is jóval kisebb, de ez már a matematikai része a dolognak.
Ha ennyire izgat a dolog, akkor amúgy ott a forex, azon el lehet játszani.
Egyszer nyertem az olajon 15 dollárt.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #61969 üzenetére
Jajjmár, olyan telhetetlen vagy...
Én úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül. Nem oszt és nem szoroz, hogy 400 Ft vagy 380.
Ha esetleg lemenne 250-re, azt mondanám, hogy na jó, ez már számít. De az se lenne jó, mert akkor kétszer ennyi autó lenne az utakon, az meg kell a francnak. -
fokukac
nagyúr
válasz
Integra #61919 üzenetére
Tessék, csak Neked:
Két éve nem esett ekkorát a benzin ára
9 Ft mínusz. -
fokukac
nagyúr
Még egy magyar sikertörténet...
[Bezárja a boltot az ország egyik különleges kerfékpár manufaktúrája, a Merényi Bicycles?][/L] -
fokukac
nagyúr
ha már nyelvtan és albérlet, ezt a hirdetést most láttam:
„BUDAPESTEN Rózsadombon 89 Nm összkomfortos bútorozót három szintes családi ház alsó szintje kiadó.Külön bejáratú.Kettő szoba plusz nappali konyha ebédlő egyben fürdőszoba és egy előszoba. Konyhából kilehet menni kis teraszra udvara néző.Kettő hónap aukció plusz beköltözéskor egy hónap amit lelakó.
érdeklődni: Lakatos Ingatlanforgalmazó KFT "amit lelakó :-)
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #61821 üzenetére
Igazából jól jártál, mert akár bilincsbe is verhettek volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Mini-ITX
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós kamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Új Prémium ergó Wireless (8K) egér, hot-swap switch - 2 év Alliexpress garanciával
- ThinkPad P52 15.6" FHD IPS i7-8850H P1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- 256 GB m.2 SATA III 2280 SSD több darab
- L14 Gen2 27% 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- Hp Elitebook 8440p I5/4GB RAM (Leírás)
- Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) 2026.06.-ig Garancia!
- Intel Core i5 750 4mag 4 szál 3.2GHz LGA1156 ajándék hűtővel!
- LG CineBeam PF50KG hordozható (!) Full HD LED projektor ELADÓ!
- Apple Magic Mouse 2024 (A3204) Vezeték Nélküli Egér, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest