Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #36680 üzenetére
Sokan nem kaptam 5-600 bruttot otthon, 3-5 ev tapsztalattal info -villemrnoki diplomaval sem. Kornyezetemben es magamon is lattam.
Feherhollo, az viszont joval magasabb mint az angol mid-level. Es a lakhatas is olcsobb tobbnyire. Az eteleik finomabbak, es meg lehetne sorolni. Nekem bejott most Nemetorszag.
-
válasz
concret_hp #36687 üzenetére
Hát persze
, semmi infó azóta se
Szép napot mindenkinek, cúrvára fáj a torkom (igen ide jöhetnek a leütések), mondjuk Szombat óta éreztem a hatását, mert feküdtem a láztól, na meg fürödtem esténként a takaró alatt, ehh.
UI: Én hülye ma meg dolgozni jöttem, igaz már láz nincs
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #36692 üzenetére
Nálunk hétköznap 30-40 percenként járnak a buszok, adott vonalakon, de vannak szakaszok ahol 3-4 óránként van 1 busz. Hétvégén naponta 3-4 megy, de néhol 1 oda, 1 vissza egész nap. (Megyeszékhely lennénk vagy mi)
Kiemelkedő a munkanélküliség, zárják be az üzemeket, rohamosan öregszik a város, a fiatalok költöznek el, tele vanci.. megélhetési kisebbséggel, már igazából csak ők vannak az utcán, különösen mióta Ózd kiemelten nehéz környékéről költöztetik be őket állítólag. Kiemelkedően alacsonyak a fizetések. Korlátozott a boltok kínálata... Stb.Szóval panaszkodunk? Panaszkodunk?
-
fokukac
nagyúr
Az imént úgy jártam a bkv-val, hogy gyalogoltam a Honvéd utcában, egyszer csak befordult mellém a 2-es villamospótló. Pont odaértem a megállóhoz, hátul álltam. Megállt mellettem a busz, és nem nyitotta ki az ajtót. Előre néztem, hogy akkor előre menjek-e ilyen elsőajtós felszállásra, de basszus, az első ajtó is csukva volt, tehát egy ajtót se nyitott ki.
A sofőr 2 másodperc múlva elindult, engem meg otthagyott.
Nem tudom, hogy ezt direkt csinálta-e így, avagy pediglen műszaki hiba történt (mivelhogy a legótvarabb 30-40 éves szétrohadt, füstölő Ikarus 260-asokat járatják a viszonylaton, mert az reprezentatív a Belvárosba), mindenesetre jól indult tőle a napom.Imádom ezt a várost, b+, imádom.
-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló #36659 üzenetére
-
válasz
FehérHolló #36685 üzenetére
én is ezt mondom. csak míg az azonos életszínvonalhoz itthon kell az a 3-5 év gyakorlat, odakint már pályakezdőként is elérheted.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #36685 üzenetére
főleg ahol zsebbe fizetnek
-
válasz
FehérHolló #36683 üzenetére
mijaza szülőtartás?
hp: köszi
Montoya: csak az a különbség, hogy az említett fizut, amiből nem él jobban, mint itthon 5-600k-ból azt most kapja, nem pedig az említett összeghez szükséges 4-5 év tapasztalattal a háta mögött
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #36680 üzenetére
viszont, ha nem idegbetegek veszik körbe, meg nem kell nap mint nap kerülgetni a csöveseket, az prájszlessz.
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy minden kiszámítható, nem attól függ a jövőd, hogy a kormány éppen államosítja-e/földbe döngöli-e az iparágat, amiben dolgozol.
-
Dylen
senior tag
válasz
FehérHolló #36673 üzenetére
na ne, morganes?
-
az infós zsenik hogy állítanának elő mondjuk 30-40 tagból álló random számsorozatot mondjuk 0,980 és 1,030 között? excelben?
-
BlacKSouL
addikt
Ugye nem csak nekem teljesen egyértelmű, hogy ez vagy 1) súlyos, de főleg érthetetlen pilótahiba, vagy 2) súlyos műszaki probléma?
Ha lehetne ilyesmin poénkodni, azt mondanám, hogy vagy egy vadászpilóta, vagy egy műrepülő ült a balegyben, mert amikor feltűnik a gép, már láthatóan függőlegesen felfelé próbál repülni, ami sajnos rakétameghajtás nélkül igencsak nehézkes, majd látszik ahogy felhajtóerő híján megáll a levegőben, átesik, és ilyen magasságnál az átesés borítékolható végeredménnyel jár.
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #36661 üzenetére
Azert annyira nem eszement sok, brutto 2000-et itthon is lehet keresni. Persze nem juniorkent, hanem 4-5 ev tapasztalattal. Es rohadt nagy elony, hogy nem kell tudni hozza nemetul, ami egy igencsak undorito nyelv.
-
fokukac
nagyúr
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #36668 üzenetére
Vigyázat, macskás kép következik
[link]
-
Mawyx
őstag
Én nem hiszek az ilyesmiben, de előbb a tévében mutattak kártyákat, megprögették és válasszunk ki egyet, választottam, majd pont azt mutatták utána a képernyőn. Választhattam volna akármelyiket, én választottam. Mi a fene ez?
-
FehérHolló
veterán
válasz
kételkedem #36664 üzenetére
köszi mindenkinek
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #36664 üzenetére
ui. grat!
-
kételkedem
addikt
válasz
légy kemény, ne írd alá!
(gratula!) -
válasz
FehérHolló #36661 üzenetére
köszönöm
-
zoltanz
nagyúr
Az miért van ha Logout -ról fórumozok akkor eltűnik a lap elejére/végére gomb?
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #36660 üzenetére
Azon kívül, hogy németül van írva, tartalmilag egyezik a megbeszéltekkel.
Neked és úgy globálisan annyi információ szerintem elég, hogy junior fejlesztői munkakör osztrák és német nagyvárosokban havi bruttó 3000-3500 euró között mozog 12 hónapra levetítve. (Urlaubsgeldet és Weinachtsgeldet így kilőve a számításból.)
-
válasz
grat
olyan amire számítottál, pénz rendben? ha nem tartod túl tolakodónak, egy összeg jöhet priviben, ha igen, akkor sorry
-
FehérHolló
veterán
Na, meggyütt az aláírandó munkaszerződésem Bécsbül.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #36657 üzenetére
ja, de a fenti mocsok folyt le...
-
fokukac
nagyúr
A NYugati téri Fátyol-vízesés...
-
ToBeY
nagyúr
dupla
-
ToBeY
nagyúr
Csak nálam szinte olvashatatlan az Acer reklám-tól a PH lapcsalád nevei?
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #36651 üzenetére
A csattanós válasz az lesz, hogy mindenki csencselt cigarettát fog tolni. Nem csak a trafikok olyan-amilyen elérhetősége miatt, hanem a borítékolható durva áremelés miatt. Felkészülnek az italboltok...
p
-
concret_hp
addikt
úgy egéybként az jutott eszembe, hogy a haveroknak trafikjog 20 évre csattanós válasza az lenne ha midnenki leszokna a bagózásról
csak ilyen sjanos nincs
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #36645 üzenetére
Oké, akkor nincs rá jó megoldás.
Izmozom én is egy jót.
Úgyse törtem még el mosdókagylót.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #36641 üzenetére
hm nekme nem tűnt fel, de tényleg, okt közepén vettem 9900-ért az most kb. 16-17K
proci kb. ugyan annyi, lapot meg nem keresem ki -
tbs
addikt
válasz
kételkedem #36643 üzenetére
Ezt a baszt -> [link] nem tudom a fajanszból kiszedni. A többivel elboldogulok, de ezt valami agyatlan izomból megtépte, és nagyon remélem, hogy nem ragasztotta bele a mosdótálba...
Szerk.: linkjavítás.
-
tbs
addikt
válasz
parandroid #36641 üzenetére
Egyéb nyűgöm: mosdó lefolyó ki/beszereléshez van-é vmi célszerszám, mert nem bírom leszedni/kiszedni. (Az a rész problémás, ahol a teknőből lefolyik a víz.)
-
-
válasz
Tothgera30 #36635 üzenetére
minden nap új nap vár
-
bobsys
veterán
Mi tortent Kinaban? A januarban $149.10 vett memoria most $301
-
Eh, ezen a héten semmi sem jön össze. Remélem holnaptól tényleg új nap vár.
-
ladybug
őstag
válasz
FehérHolló #36632 üzenetére
Ott nagy erdők vannak, rendszeresen vonulnak csordában időnként. Vagy falka?
-
FehérHolló
veterán
Tegnap megzavartam egy meghitt őzpikniket Nagybajom és Kadarkút között.
Elég kelletlenül hordták arrébb maguk, még az 1-2 perces buzdító dudaszó után is.
Tök édibédik voltak. -
ladybug
őstag
A Frankfurt környéki tömegközlekedésről tudok csak nyilatkozni, de itt semmi probléma. Az Sbahn, a metró, a villamos és a busz is minden esetben használható, bármelyik ülésre leülök. Nem kell attól tartani, hogy foltos lesz a ruhád. A Regionalbahnon néha büdös a mellékhelyiség, de a vonat többi részének tisztaságával nincs gond.
Természetesen itt is vannak vonalak, ahol olyan emberek mozognak, akik igénytelen módon szemetelnek és viselkednek, de ilyenek mindenhol vannak.
A tömegközlekedési eszközök pontosságáról és a járatok számáról pedig csak anynit szólnék, hogy a reginalbahn félóránként, a többi pedig 10 percenként közlekedik. -
Viszlát
addikt
Persze, vannak ott is normalis emberek, nem is allitottam, hogy nincsenek. Mondom, masok az igenyeink, elvarasaink, nekem alapvetoen azzal van gondom, hogy pl higieniaban a tobbseg meglehetosen igenytelen. Nagy reszuk igen komolyan rasszista, hordjak magukban a naci gyokereket es en ezt keptelen vagyok joizuen toleralni.
De persze vannak kivetelek, volt fonokomek halal rendesek, mai napig tartjuk a kapcsolatot. Sot, egyszer egy kis faluba vittem egy cseszett nagy varrogepet egy kis csaladi vallalkozasnak, de nem volt hazafele fuvar, igy aztan ottragadtam es mikor ezt megtudtak (lattak, hogy meg mindig ott allok este 10-kor), meginvitaltak a vendeghazukba, enni-inni adtak, veluk is valtok havonta, kethavonta par sort.
-
Viszlát
addikt
Lakva ismerszik meg ahogy mondani szokták, de hát az igényeink is mások. Tudnék németben élni ha muszáj lenne, meg ott is vannak kevésbé és nagyon gázos részek (az emberekre értem), de a vágyódás az kizárt.
Ami a metrót illeti, ennél jobban nem akarnék belemenni a témába, mert sem a londonit, sem a budapestit nem használtam olyan sokat, hogy igazán jó képem legyen róla. A busz az más téma, de ott meg csak az angliairól van "élményem" meg vidéki magyarról, óriási a különbség és nem az angolok javára...
Ez egy mindennapos kép kintről, mondjuk ez csak a padló és még kiborult kajamaradék ezen nincs is, de sokszor leülni sincs gusztusom:
-
Dylen
senior tag
válasz
Viszlát #36603 üzenetére
Nekem az egyik lábam kb fél számmal nagyobb mint a másik. Ráadásul a magasságomhoz képest sztem úgy általában véve is túl nagy, ezért elég sok időt cseszek el azzal, hogy megtaláljam a megfelelőt, de azért ne is látszódjon olyan hosszúnak a lábamon mint egy hajó. Kész agyrém, ezért megértem a problémádat
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #36607 üzenetére
A metropolitan legkondis, es mivel kezdik cserelni a kocsikat a hammershiten, igy ott is. Amugy etertek, az orosz metrokocsik szellosebbek, ngyobb terunek tunnek, de hala egnek azt a teret mar a metropolitan is hozza. Elegge egyetertek timmel.
Ja es nem csak a svajciak ugyelnek a tisztasagra, hanem a nemetek is. Ha esm nem ellenkezne annyira, jonnek ide, filmeket kb 20-30 szazakekban ertem, pont ilyen volt az angoltudasom is Ukbe menetelkor. -
concret_hp
addikt
-
Tim82
félisten
Én csak azt nem értem, hogy a londoni és a budapesti metró összehasonlításához hogy jön az angol és a svájci szemetelési morál. Nekem elég az, hogy ha rendeltetésszerűen használok egy kapaszkodót, utána nem feketék az ujjaim, mint bármelyik random BKV-járaton (buszon is, villamoson is ugyanez van), illetve itt nincsenek összefirkálva a szerelvények. Ennyiről volt szó eredetileg - és ez is kétségtelenül menedzsment kérdése, amiből a londoni tömegközlekedésnek jobb van, mint a budapestinek...
Ja igen, és itt nem érdekel, hogy azért nem ragad a kezem a kapaszkodó használata után a mocsoktól, mert takarítják módszeresen, ahogy elvárható, vagy mert eleve nem mocskos a fogófelület... Mindegy. Tényleg az.
Szerk.: nem vettem sértésnek, vagy kaptam fel a vizet, csak én szigorúan a fenti témakörben mozogtam. 2011-ben sokkal lepukkantabb, csupa szemét negyedben volt a szállásom (North Wembley), az sokkal csúnyábban nézett ki, mint a nyolcadik kerület rosszabb részei. Pedig amúgy halál nyugis negyed volt.
-
-
zoltanz
nagyúr
Olvasgatok orvosi fórumokat is szépen, azért az gáz, hogy mo-on kényesebb műtétekhez jobb ha az ember magándokihoz (magán klinikára) megy... (kisebb vagyonért, mert ennyit számít a szakértelem, figyelem)
-
válasz
concret_hp #36597 üzenetére
igen, egy adatlap alapján egyéni díjat kalkulálnak. amúgy beteges ritkán vagyok szerencsére, de sosem lehet tudni
emvy: köszi! ajánlatot már kértem tőlük, meglátom mennyire jön ez ki.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #36609 üzenetére
Persze, jól éreztük magunkat. Kár, hogy vége is, ma délután megyünk haza. Barátnőm most volt először, bejött neki London. Én most vagyok itt másodjára, engem nem kell újra megvennie a városnak kilóra.
Mondjuk rengeteget metróztunk, a Turnha Green megállónál volt a szállásunk.
Hülye tablet, időnként duplázik a virtuális billentyűzet.
-
Viszlát
addikt
Én is úgy fogalmaztam, hogy ezért is. Sem frusztrált, sem agresszív ellenőrrel nem találkoztam még, de ez körülbelül annyira érdemi megállapítás, mint a tiéd a lerobbanásokkal kapcsolatban 2 nap használat után, én is köbö évente 3-4 alkalommal használom csak a pesti metrót.
Egyébként minden oké, jól érzitek magatokat? Remélem nem csak metróztok fel s alá.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #36607 üzenetére
Szerintem akkor blicceltem utoljára, amikor munkanélküli voltam (régen volt), szóval nem ezért szempont a beléptetőrendszer az ellenőrökkel szemben... A beléptetőrendszer nem frusztrált és nem agresszív.
A közbiztonságra a londoni metróban sokkal jobban ügyelnek (ugye, kampány is van rá), nincs összefirkálva/ragasztgatva a szerelvény, mint otthon. Ja, meg nem ragad eddigi tapasztalataim alapjaán a kosztól, mint otthon bármelyik találomra kiválasztott metrókocsi felső kapaszkodói.
Itt elakadásnál legalább szólnak (sőt, 1 perc után már szabadkozik a metróvezető), nem 5-10 perc felesleges várakozás után jelentik be, hogy aztán kereshess alig járó, de túltömött metrópótló buszt. (Na, én ezekre tudok neked bemásolni panaszkodásokat FB-ról.)
Szóval összességében mintha itt törődnének az utasokkal, nem úgy, mint a BKV-nál.
-
Viszlát
addikt
A londoninál tágasabb, egyértelműen, szélesebbek a kocsik, ami az ülések közötti folyósó szélességéből egyértelműen látszik és nincs lekerekítve a tető, amitől a magyar nekem már érzésre is szellőssebb. A légkondit azért írtam, mert ott SINCS, tehát emiatt nem lehet jobb. Nem védeni akarom a magyart, de eltartana egy darabig ha ki akarnám másolni a facebook falamról a londoni ismerősök panaszkodását, hogy megint el vannak akadva a metrón.
A zajt aláírom, de nekem az ellenőrökkel nem volt soha bajom, mert nem blicceltem és többször is elláttak hasznos információval tájékozódás kapcsán, kifejezetten segítőkészen álltak hozzám. De az biztos, hogy a beléptetőrendszeré a jövő, már csak a sok ingyen utazó semmirekellő miatt is.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #36605 üzenetére
Szerinted a régi szovjet kocsik tágasak és van bennük légkondi?
Amúgy pl. nem robbannak le (a pesti metróval átlag hetente egyszer szívok, mert reggeli csúcsidőben lerohad), itt, ha gond van, legalább tájékoztatnak (szintén nem tartozik a BKV erősségei közé), amúgy kevésbé zajosak is az itteni szerelvények, ezerszer inkább az itteni beléptetőrendszer, mint az otthoni ellenőrök...
A szűkösség meg végképp relatív, ha kevesebb emberrel vagyok körülvéve, aakkor kevvésbé számít a valamivel kisebb belmagasság.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #36599 üzenetére
Nehéz elhinni, hogy egy látszólag kaotikusan működő metróhálózaton közlekedve bárki is időben eljut a munkahelyére, ennyi.
A magyar metrónak annyi az össz előnye, hogy sűrűbben jár (+ egy vonal fix végállomások között közlekedik, nincs 3-4 leágazás stb.), amúgy minden másban a londoni a jobb.
-
Viszlát
addikt
Olybá' tűnik, hogy mivel nincs 35-40ezer forintom cipőre, a 46-os lábammal nem marad más lehetőség mint kicsit megnyírbálni a lábfejemet. De ha nagyon felhúzom magam, kinek lehet írni, hogy ugyan nézzenek már el egy-két boltba, mert a 46-os méretjelzésű cipő 2-3 centivel rövidebb mint a lábamon lévő és alig 2 milliméterrel hosszabb a 44-esnél?!
Két megyeszékhelyen körülbelül nettó 9 órát csesztem el cipőkeresésre az utóbbi napokban, hihetetlen. Ha valaki beírja, hogy menjek fel Pestre ezért, annak előre is nyazsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Jófogás tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310 2-IN-1 - 13,3 CORE I5 10310U- 16Gb rammal- Érintőképernyős
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ROG STRIX B760-F GAMING WIFI - Garancia! 2026.06.12
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest