Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
tipikus reggelem ugyanígy néz ki
-
fokukac
nagyúr
Tényleg, Tildy, mit szólsz, milyen erős lett a font?
-
zoltanz
nagyúr
Sztem nem kéne tanítani, de mondjuk én első áldoztam.
Rosszat biztos nem tanulnak a gyerekek, csak hát túl vannak terhelve, keresztlányom/unkahúgom is a középiskolában két idegennyelvet tanul, meg mellé a szakmai ismereteket, informatika (nem olyan egyszerű ahogy néztem a tananyagát). -
EQMontoya
veterán
Mai atyaég rovatunk:
-Autóba épített, bármikor váratlanul leálló kütyün (slusszkulcs ki, áram el) write-cache-el felmountolt flash drive. A következményekről lehet tippelni virtuális bambiért...
-Win7 telepítés notebookra: USB3 portba dugott pendrive ugyan bebootol, ameddig bios kezeli, majd amikor már az OS kezelné, akkor kér saját magának drivert, a HDD-re panaszkodva. Remek, baszki, remek. Meg amúgy is, minek valamit backward-compatible megcsinálni, szopjon a user.
-Remek Intel driverek, amelyeknél számít, hogy milyen sorrendben(!) kerülnek installálásra. Ki a f@szom QA-zta ezt mégis, hogy nem rúgták szét érte a seggét?!Köszönöm, ennyit szerettem volna.
-
válasz
haromegesz14 #48092 üzenetére
Mentsegem van ra, hat nem epp megfelelo eszkozrol probalkoztam, meg nem ugrott be a link kodja
-
válasz
haromegesz14 #48090 üzenetére
http://www.moneyandshit.com/wat/
-
haromegesz14
aktív tag
Pezsgőtablettáknál mi szabályozza a pezsgést?
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #48087 üzenetére
sosem jártam erkölcstanra, nem vagyok megkeresztelve (szerencsére), nem jártam templomba soha, mégis tisztes nevelést kaptam és tudom mi a jó és a rossz. ez rossz. és nem engedem, hogy holmi jött-ment barmok megmérgezzék majd a gyerekeim.
-
tildy
nagyúr
válasz
zoltanz #48085 üzenetére
Mitudomen, lehet etika neven fut.
Mindenesetre a volt sulimban ez a helyzet, aki ateista, annak is benn kell ulni hittanon, tanaroknak kotelezo 3 havonta vizit az egyhazmegyeben, egesz faluban meg csak egy iskola van. Csinalj amit tudsz. Sokan reggel 6-ra jarnak dolgozni, nem tudjak elvinni a gyereket mashova, mig azert helyben egy 9-10 eves gyerek mar elbicajozik iskolaba.Amugy egyre masra lenek le a tanarok , erdekes egy helyzet.
-
concret_hp
addikt
válasz
Integra #48086 üzenetére
nem azzal van a gond, hogy tanítanának erkölcstant vagy akármit, hanem az urambátyám rendszerrel ami mindenhova begyűrűzik és amiatt aki ebbe bekerül az mindig fosik attól, hogy nehogy kikerüljön a körből.
ahogy a példát olvastuk civilizált helyeken azt mondják, hogy jóvan akkor ne menjél misére vagy akármi, nem az van, hogy szétszopat 1 kis nyomorék köcsög (pap/tanár/igazgató/akárki) akinek ez a legnagyobb öröme az életben, csak mert megteheti, meg mert így meg tudja mutatni, hogy jó káder
és elvileg 24 éve volt egy csendes forradalom, annyira kicsi voltam, hogy erről évekkel később sem volt tudomásom, és lehet hogy még a gyerekeim is az előző rendszer szerint járnának iskolába... ennyi a baj csak, nem az hogy van-e erkölcstan óra
-
zoltanz
nagyúr
Erkölcsöt nem tanítani kellene, annak a gyerekekben magától ki kéne érlelődnie, ha már tanítani kell megette a fene.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #48080 üzenetére
A felvetellel nincs is gond. Azzal van, hogy nincs erkolcstan oktatas. Felveszik a gyerekeket, kotelezo nekik a hittan.
Ha egyhazi az iskola, sajnos ilyen esetben azt csinal amit akar ( foleg ha a szulok is "nyuszik") . -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #48053 üzenetére
Be se vittek, eleve csak annyi volt, hogy bekopogtak, elkérték az iratainkat, valami kártyaolvasón lehúzták (ami ugye magyar személyinél egészen érdekes, mert nem tudok róla, hogy lenne benne mágnescsik), megvárták az eredményt, majd visszaadták és elköszöntek. Persze akkor is WTF-élmény volt. Vagy jól kivitelezett identity theft, de a hotelesek szerint havi egyszer jönnek ilyet csinálni a rendőrök.
Btw, Prága most valahogy kevésbé mézeskalács-város, mint két és fél éve, de még mindig pár fokkal élhetőbbnek tűnik Budapestnél.
-
parandroid
félisten
Ebben az esetben az iskolának fel kell vennie akkor is a gyereket, ha az nem jár hittanra, és biztosítania kell az iskolának a nem az egyházhoz tartozó gyerekek felekezetileg semleges oktatását. Ezt még az új közoktatási törvényből sem merték kivenni azért.
Viszlát: Valóban meg kell adnod, melyik egyházhoz tartozol, viszont az említett szabadság mellett elsősorban azért, mert az egyházi adót is automatikusan vonják a béredből.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
parandroid #48074 üzenetére
Vannak a németeknél is érdekességek, amikor a szerződéshez adtam meg az adataimat, akkor például muszáj volt megadni, hogy tartozom-e valamelyik egyházhoz, vagy ateistának vallom magam. Mint kiderült, a reformátusoknak 2 nap extra szabi jár egy évben valamilyen plusz ünnepek miatt, de ezt sajnos már csak azután tudtam meg, miután az egyéb opciót választottam.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #48066 üzenetére
Van aki nem tud keresni. Van a faluban egy iskola, az is egyhazi. ha akarja ha nem, nem tud hittan helyet erkolcstant tanulni. Eljaratas nem minden helyen lehetoseg.
-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang #48071 üzenetére
Mi is bejáratjuk a kisebbik gyereket Religionunterrichtre, hadd gyakorolja a nyelvet (nekik még etika nem lenne elsőben, aki nem jár 'hittanra', arra addig a napköziben vigyáznak), az más kérdés, hogy azt még nem hallotta, hogy a homoszexualitás halálos bűn lenne, viszont tegnap hazahozott egy papírbárányt vattabundával, mert éppen a jászolhoz barkácsolgatnak ezt-azt a karácsonyi készülődés jegyében. Mondjuk a négy évet azért nem hiszem, hogy lehúzza ott, de pl a templomba járás sem elvárás. Persze itt az egyházak szívesen foglalkoznak a gyerekekkel, programokat szerveznek nekik, meg sporteseményeket, meg énekkart, zenekart, színjátszókört, játszóházat, ilyesmiket, és azt sem rúgják ki, aki esetleg nem is tartozik az adott gyülekezethez, biztos félreértettek valamit, amit a képzeletbeli barátjuk mondott.
Mondjuk a nagyobbik gyerekre furán néztek, amikor bejelentette, hogy ő nem tartozik semmilyen egyházhoz, talán másodmagával van ezzel így az osztályukban. Gondot persze nem csináltak belőle, jár szépen etikára a hittan helyett, a 9 párhuzamos osztályból azért össze tudtak szedni egy csoportra való gyereket.
p
-
válasz
Oktatasi teruleten az egyhaznak megis sikerult megvetnie a labat ismet, az atvett iskolakat szepen felujitjak, es a diakok is fegyelmezve vannak. Ezt sok sima allami iskola nem mondhatja el magarol. Igy a szulok, akiknek nincs mas lehetoseguk inkabb bejarnak a heti egy templomlatogatasra meg hasonlo aprosagok, cserebe talan ertelmesebb nevelest kap a gyerek. Mivel ugye a 2 szulo dolgozik, tulorazik, etc.
-
fokukac
nagyúr
a múlkori van damme-os videóhoz
-
tbs
addikt
válasz
Hja, a fejcsóválás mindkét részre értendő ebben az esetben. Egyszerű emberek vs. egyház. És valszeg szavazni fog...
-
concret_hp
addikt
válasz
néha úgy érzem, hogy csak én gondolom úgy, hogy az egyházak ideje lejárt, de akkor talán nem
nekem egyébként a templomi esküvő az ami halálosan érthetetlen sok esetben, leginkább amikor egyik fél se jár soha templomba meg stb. csak mert "szép" -
parandroid
félisten
Ja, néztem én is. Mondjuk az is vicces, hogy beiratja valaki a gyereket hittanra, aztán csodálkozik, hogy a pap bácsi azt mondja, hogy aki buzi, az pokolra jut. Ha nem akarom ennek kitenni a gyereket, akkor megy erkölcstanra, ott lehet reklamálni, ha halálos bűnről beszélnek neki, de aki a katolikus egyház nevű klubban akar játszani, az vagy minden szabályt elfogad, vagy keressen másik társaságot, akikkel együtt örülhet a képzeletbeli barátjának.
p
-
tbs
addikt
-
gaborbol
őstag
128 Mb es egyszeruen nem doglik meg
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #47870 üzenetére
52 perc, remélem február körül jön majd a jó idő, mert tényleg nagyon uncsi
-
BlacKSouL
addikt
-
lorcsi
veterán
válasz
fokukac #48054 üzenetére
ehhez éppen idevág..
-
fokukac
nagyúr
aktuális vicc:
Egy multi cég karácsonyi nemzetközi összejövetelén a managerek beszélgetnek.
Meséli a német:
- Azt hiszem veszek az év végi bónuszomból egy új kocsit
A többiek elismerőleg bólogatnak. Mire az angol...
- Én veszek egy új kocsit, meg egy nyaralót s talán még egy szép utazásra is futja majd.
Még több elismerő pillantást zsebel be érte, majd megkérdezik a magyar kollégát:
- És te mire költöd a bónuszodat?
- Hát azt hiszem veszek egy új pulóvert
- Egy pulóvert???? És a többi?
- Hát... a többit anyámék kipótolják…
:-)))) -
Tim82
félisten
Nincsen jobb, mint reggel a cseh rendőrök kopogására ébredni, akik személyit/útlevelet jönnek ellenőrizni. A szállodába, ahol alszunk...
Ez valami standard eljárás, vagy körözött bűnözőnek nézünk ki, vagy Unortodoxia állampolgárai élből ellenőrizendők egy másik EU-s országban?
-
EQMontoya
veterán
Okos sracok a Microsoftnal... Lehuz 58 frissitest, majd azt elkezdi telepiteni... Egyreszt vagy 2 giga a cucc, masreszt meg edes f@szomat, hat fel oraja telepit a szerencsetlen gep, es 19/58nal tart... Ki fogom loni a pekbe.
-
fokukac
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
HI!
eze jo a hazi barolt szlonna me csorog rola a fokghagyma;- )))
udv
neduddki
-
Tim82
félisten
A poén nagyon régi, de a kivitelezés bájos. (Prágai graffiti, ma délután lőttük séta közben.)
-
Tim82
félisten
dupla
-
válasz
concret_hp #48036 üzenetére
Az emberek ostobák
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #48036 üzenetére
van mondjuk 4.2 millio gazdasagilag aktiv Magyarorszagon, ebbol 15 ezer nem olyan sok meg akkor sem ha levonod az 50+ embereket a 4.2 milliobol
Raadasul a valo vilaghoz nem kell tudni semmit, eleg ha van valami devianciad es zero a kompromisszum kepesseged -
concret_hp
addikt
azt mondjuk értem, hogy egy tehetségkutató realityre jelentkeznek párezren itthon, de hogy egy valóvilágra 15 ezren
[link]
ha levesszük az a 18 alatti meg az 50 feletti korosztályt, akkor azért elég kemény %os arányt kapunk -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #47870 üzenetére
no felkerült a könyöklő is, lehet keményíteni
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #48029 üzenetére
Ahhha. Ezeknek a progiknak nem a kódolás erőssége szokott a szűk keresztmetszetük lenni...
Van egy-egy LUKS-os cryptoloop-om a szervereimen, ha kell tudom mozgatni 1 fájlban akárhová. ( [link] )
Nyílt cuccokban privacy témában - "Snow Den" óta különösen - jobban bízom, mint a kommerciális izékben.
-
ToBeY
nagyúr
Már az eredeti is elég beteg,de ez magyar verzió még súlyosabb The Fox - Ylvis - HUN Cover
-
bobsys
veterán
Nem akarok en megtalalni semmilyen jelszot. Sot pont epp, hogy titkositani szeretnek par filet es azert kerdeztem. Talaltam ezt a Cloudfogger programot es az hasznal EAS 256 bites titkositast.
-
bobsys
veterán
Mivel nem ertek hozza. Egy 256 bites AES titkositott jelszot (14 karakter, kisbetu.nagybetu,szam,irasjel, de egy letezo szo) feltorheto valamilyen modon belathato idon belul?
-
Tim82
félisten
Egyik barátom kislánya egy hete született meg, fekete szemmel, fekete hajjal.
Az apa szeme zöldeskék, az anyáé fekete vagy nagyon sötétbarna (erre nem emlékszem pontosan, régen találkoztam már vele).
Nem tudom, honnan jön ez a "minden babának kék a szeme", belegondolva, bátyám is barna szemmel született. Én kékkel, kb. 4-5 éves koromra már "bebarnult".
-
tildy
nagyúr
Kek szemmel szulettem, barna a szemem. Egy het alatt barnult be. Ket, kek szemu szulo eseten mas a helyzet, ott nem fog bebarnulni.
Mas:
tud valaki Budapesten vagy Debrecenben jo sportorvost, akar magant is ( Esetleg meg lehet Szolnok vagy Jaszbereny) ? Fehervaron tudok egyet, ok csinalnak mri-t is, de oda nem tudok elmenni, idohiany miatt. Sajnos fizikoterapia ideiglenesen hatott csak, most, hogy jon a tel, megint rosszabbodik a terdem, lehet megint esmein kell hogy felhuzzon gugolasbol. -
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #47984 üzenetére
Sajnos nem, arra meg mindig varok, de mar kellett valami... Hogy tudjak ennivalot vasarolni legalabb
Kukac: eloszor ki kell nullaznom a felhalmozott tartozast, ami sajnos nem keves... Ugyhogy szerintem a par honap kb fel ev lesz, utana johet a kovetkezo celallomasom. Jelen pillanatban a munka amugy napi 12 ora, szunet es kaja nelkul, ne nagyon irigykedj
-
emvy
félisten
Egyebkent meg annyit szeretnek kozolni a kedves topiclakokkal, hogy a gyerek irto nagy buli. Sosem tudtam, hogy (ferfikent) vajon mit lehet kezdeni egy kvazi magatehetetlen, parkilos valamivel, de rendkivul szorakoztato az egesz.
Szoval ha valakinek ketsegei vannak (nekem pl. voltak), akkor is erdemes kiprobalni.
-
emvy
félisten
Ki tudja, hogy egy babanak mikor veglegesedik a szemszine?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Intel I5-8500T / Beszámítás OK!
- Intel I5-9500T / Beszámítás OK!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest