- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenn3gyer3k
tag
válasz
IntelKiller7 #113768 üzenetére
Köszönöm!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves #113790 üzenetére
Jelenleg nem igazán. Colorcheckeren sajnos vannak gondok, ráadásul elég nagyok. Colorcheckeren nem igazán szeretek látni deltaE 5 koruli értékeket (persze ez csak nehany színárnyalat esetében van, de ha belegondolunk hogy 150 db mérés esetben már előjön a probléma, akkor milyen problémák lehetnek több millió szín esetében ha vegigmernenk mindet). Ha működne a lut feltoltes akkor király lenne. Így külső lut box kell hozza a tokeletes eredményhez.
Hatalmas kapufa hogy letiltottak a lutot, es ráadásul megy a terelés.
Hdr es dv esetében nem lesz problema szerintem. De annak még nem álltam neki. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #113788 üzenetére
Azért gondolom a G5 is kalibrálható annyira 100 nitre, mint egy Samsung vagy Philips.
C855 kapcsán: Nem tudom, hogy a 'csillagos' teszt mennyire zavar össze pl. egy bravia 9-et. Régebben volt ilyen teszt valahol, arra emlékszem, hogy a Samsung miniLED-en (vagy még sima fald-os nem tudom már) jóval kevesebb csillag látszott, mint az OLED-en, de talán fekete maradt és nem zavarodott bele a zónavezérlő algoritmus. -
Tyrone89
aktív tag
[link] Alien: Earth HDR Trailer
-
Vhiktor
Topikgazda
G5 esetében a gyári lutok sdr esetében nagy fénysűsrűség mellett lettek létre hozva, kb oled pixelek fényereje 80......
Mivel az országban forgalmazott modelleken nem működik az 1D és 3D LUT feltöltés, ezért SDR -ben 100 nitre kalibráltan nem lehet normálisan heylre tenni a színeket, konkrétan a cián árnyalataival van a baj, így nem lehet belőle referencia színhelyességet kihozni ami azért nagy kár. Nagyobb éfnyerő mellett jobban kalibrálható.
-
válasz
Pro Koryak #113784 üzenetére
+1
-
Pro Koryak
addikt
válasz
warren29 #113783 üzenetére
Nem, nálam egy Pana oled az alany. kb. fél éve lett újrahangolva a 4iG kókányolása miatt. A műsorújság is csúszik, a már véget ért adásokat mutatja az aktuális időpontra, szétesik/akad a kép, nics kép, lefagy a kép a hang megy tovább és a többi nyalánkság......alapból meg krva sz.r lett a képminőség: pixeles, mosott fosh
-
warren29
aktív tag
válasz
Pro Koryak #113778 üzenetére
Neked is át van állítva a lokáció más országra?
-
BBpeter
tag
Valaki tesztelte már az új magic remote-t?
Szeretnék egyet beszerezni a C4-hez, viszont sokan panaszkodnak rá, hogy elég hitvány lett a minőség.
-
warren29
aktív tag
Következő nem várt problémába futottam bele ( 83G4 ):
Megtörtént a csatornahangolás, lokáció beállítva Észtországra ( One szolgáltató, kártyát használok nem médiaboxot ) hosszú évek ( évtized ) tapasztalata alapján mivel így tudom változtatni tetszőlegesen a csatornasorrendet.Eddig minden szép és jó csakhogy kiderült, hogy néhány csatorna így angol nyelvvel jelenik csak meg.
( pld. Eurosport 2, Cool HD, Film+ HD, TV4... ) tehát több számomra fontos csatorna is.
Ez hogyan lehetséges?
Ezelőtt egy Samsung 65KS8000 tv-m volt, előtte Samsung 65F9000 és csont nélkül ment ezzel az Észtországos beállítással a dolog.
Egyáltalán mi köze a lokáció beállításnak ahhoz, hogy egy csatorna milyen nyelven jelenik meg?
Én fizetek egy programcsomagért ITT Magyarországon akkor annak magyar nyelven is kell megjelennie már persze ha magyar nyelven sugározzák az adott csatornát.Hogy lesz belőle Angol?
Járt már más is így?
Felhívtam a Vodát ( One ) és megpróbáltunk az ügyfélszolgálatossal egy teljesen új csatornahangolást az ő útmutatása alapján és az eredmény ugyanaz.
Ha magyarra állítom a lokációt akkor tökélletes minden, csakhogy akkor NEM tudom beálltani a csatornasorrendet tetszőlegesen, mert maga az opció nem is elérhető
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom most mennyiért megy, de egy időben nagyon jó áron hozzá lehetett jutni.
Most egy G5 váltotta nálam teszten, azert az még mindig más kategória, de az ára is az
Aki megazerette az oledet utána nehéz mást nézni, igaz ez mar nagyon jól megállja a helyét, de ahogy a tesztben mutatom néhány jelenetnél azért el tud vérezni oled mellett. -
[A miniled TV-k királya? TCL C855 teszt!]
Köszi a tesztet Vhiktor!
Elképesztő ez a Tv ezért az árért, kísértésbe estem. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
eL Geri #113770 üzenetére
Nem vagyok profi, nem stúdióban dolgozom de igyekszem a lehetőségeimhez és az eddigi tapasztalataim alapján a gyárinál látványosabb HDR-t kreálni. Szándékosan, a fentebb említettek miatt nem azt írom hogy jobbat. Akiknek tetszik(szerencsére vannak jó páran) örülök. Akiknek nem, őket is teljes mértékben megértem. Forrástól is függ(esetemben) de elég "jók" tudnak lenni.
-
eL Geri
őstag
válasz
Tyrone89 #113769 üzenetére
Én egyáltalán nem értek a témához, és tudom, hogy a többiek elismerően szoktak írni munkáidról.
De bennem felmerül a laikus kérdés, hogy ezek az utólag / házilag módosítások mennyire tudnak jók lenni? Mert pl. azt lenézi a fórum (túlzok persze), ha valaki nem filmmaker-ben nézi a TV-jét, vagy ha pl. Xbox-on a régi játékokra használjuk az auto hdr-t.
-
Tyrone89
aktív tag
Amennyiben valakit érdekel római, gladiátoros téma, a Those about to die című sorozatot készítem HDR-ben. Az első rész már elkészült.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Fenn3gyer3k #113767 üzenetére
Nyomd a hazikos meg a visszanyil gombot amig ki nem irja, hogy letiltva.
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy LG oled C5 távirányítón a "varázspálca" funkció kikapcsolható? Néha akaratlanul is hozzá érek a görgőhöz és rögtön át váltunk Harry Potterbe..... -
válasz
eL Geri #113765 üzenetére
Csúcs Ár/ érték arányt nem náluk kell keresni. Mondjuk úgy általában a Sony cucokra igazszerintem. De
A Sony ha jól tudom jelenleg is a csúcs a QD-OLED-jével több oldal és Vincent szerint is. Számomra megfizethetetlenül drága( nem bírnék elszámolni a lelkiismeretemmel) mégis Folyamatosan nézem használtpiacon is de ott sincs igazán A95L. bevállalnék egy még garanciás példányt. A most érkező Bravia 8 II ára meg gondolom durvább lesz. -
pjen
félisten
válasz
sakal83 #113762 üzenetére
Akkor rendeld neten, ha nem jó vissza küldöd. A Te otthoni környezetedet nem ismeri senki. Az meg, hogy nálam milyen neked pont annyira releváns mint a bolti környezet. A forum az LG ről és samuról szól, itt-ott kis kinai. Erthető is bemész MM be; 20-20 lg és samu. 1-1 pana, sony stb.
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Ez tv mennyire ajanlott?
Panasonic TV-65Z80AEZ
Vagy inkább maradjakbaz lg vonalon?
-
alaves
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #113747 üzenetére
Most őszintén - ez a 2450 nit ez tényleg olyan nagyon frankón vakító fényes, vagy csak so-so fényesebb mint egy G3/G4 illetve megfelelő 1000-1400 nit körüli "standard" oledek?
Tisztában vagyok, hogy 1000-ről 8000 nit tűnik a szemnek kétszer fényesebbnek, de kíváncsi vagyok a szubjektív véleményedre - mellbevágós vagy csak javulás, ami bár látható de nem kell eldobálni minden korábbi TV-t miatta?
-
John D'oh
aktív tag
válasz
lala666 #113746 üzenetére
Időtlen idők óta már csak a kábeles verziót használom, párszor adtam esélyt ugyan a wifinek de nekem soha nem volt 100%-ig pufferelés mentes a dolog, arról nem is beszélve, hogy ha gyorsan szeretnék akar több jelenetet előre vagy hátra ugrani, az a gigabites LAN mellett azonnali, wifi mellett pedig nem, de itt biztos az én wifim volt a szűk keresztmetszet.
Örömmel hallom hogy van ahol a wifi is jól teszi már a dolgát ilyen célra is
-
Vhiktor
Topikgazda
Aki LG G5-t vesz, nehogy eszébe jusson "kalibráltatni" referencia műszerek nélkül (Jeti, Klein, Konica minolta, Colorimetry Research, Admessy......). Brutálisan jó a gyári kalibráció, ráadásul black crush sincs, csak rontva lesz rajta nem megfelelő műszerekkel.
2450 nit a gyár kalibrációval a csúcs fénysűrűsége 10% ablakban mérve.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
anderledani #113742 üzenetére
Igen, külső lejátszó amin gigabites LAN van.
Alternatíva lehet az USB to Ethernet kábel. Régebben (az S95D előtt) ezt használtam és vitt full 4k bluray remuxokat pufferelés nélkül.
Wifit nem ajánlom erre a célra.
-
alaves
addikt
válasz
100-as utp-n ez a bitráta akadozni fog (pufferelés, dinamikus Mbps). 5 GHz-es wifi TV-n kb. 200-250 Mbit/s lesz, de az már mindenre jó. Nagyjából korrekt sebesség mérési eredményt többszöri méréssel tudsz elérni (pl. szelessavindex, one; TV-n ookla nem jó).
Vigyázni kell, mert nálam, ha egy SSID-n van a 2,4 és az 5 GHz, akkor a TV előszeretettel csatlakozik inkább a 2,4-re. Ellenőrizd, a kapcsolat > hálózat > hálózat állapota -nál, hogy az antenna piktogrammon ot van-e a kék színű 5 GHz felirat. Ha külön SSID-n vannak (vagy ha kikapcsolod a routeren a 2,4-et) akkor nem lehet ilyen probléma. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Tv-n válts 2.4 GHz-ről 5 GHz-s sávra.
-
anderledani
őstag
Samsung S95D-n néznék NAS-ról 4K Blu-ray rip filmet, és amikor olyat nézek ami kevésbé tömörített, pl Gyűrűk Ura 1. rész 117 giga, az 70-85mbps-t is igénybe vesz. Ez néha (főleg ha beletekernék) igénybe veszi a vezetékes hálókártya határait.
De valamiért a wifi még lassabb, pedig minden más eszközön 400mbps körül mérek, a tv-n a wifi 30-60mbps... Egy wifi 6-os asus routerem van.
Van valakinek ezzel tapasztalata? -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
IntelKiller7 #113739 üzenetére
Ez meg főleg, mert elég vastag, a c szeria sokkal sokkal vékonyabb.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #113727 üzenetére
85 óra van a TV-ben, lehet nem volt sehol tesztelesen hanem valahol ki volt állítva. Egyértelműen felbontott darab, mert csak be voltak hányva a dobozba az alkatrészek a tv mellé, nem a helyükre, csodálom nem törtek be a képernyőt
Ami érdekes hogy 85 órát úgy üzemelt hogy rajta volt a fólia....
Marha nehéz a tv főleg a méretéhez képest, de az 55 colost egyedul siman ki lehet csomagolni es osszerakni, majd egyedul a helyére vinni.
Ami elsőre szembetűnő az a hatalmas fényerő.
Műszerek mar bekeszitve
-
-
eL Geri
őstag
Szerintetek miért nem játssza le a G4 gyári lejárszója ezt? Melyik paraméter nem kompatibilis vele?
Sicario.Day.of.the.Soldado.2018.2160p.UHD.BluRay.REMUX.Dolby.Vision.DL.HUN-DTS-HD.MA.7.1.HEVC.UFO971
Ez még egy korai UFO971-es mp4-es verzió.
Egy nagyon hasonló John Wick-el is így jártam most (John.Wick.2014.2160p.UHD.Bluray.REMUX.Dolby.Vision.SL.DDP.7.1.HEVC-HUN-UFO971).Info:
Video.Codec: HEVC
Format: MPEG-4
Bitrate: 69,4 Mb/s
FrameRate: 23.976
Resolution: 3840x2160Audio:
Hun AC3 48000Hz 6ch 640kbps
HUN AAC 48000Hz 8ch 607kbps
Hun DTS 48000Hz 6ch 1509kbps
Hun DTS-HD.MA 48000Hz 8ch 4940kbps
Eng DTS-HD.MA 48000Hz 8ch 4200kbpsDolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, EL+RPU, Blu-ray compatible SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
-
válasz
John D'oh #113708 üzenetére
Kifejezetten nem akar nagyobbat, mint az 55". Nem sok tv-t néz, de amikor igen szeret jó minőségben. M4 Sport, Netflix és HBO ami megy általában nála. Megtetszett neki nálam az oled, mert hogy ténylegesen van különbség minden színben főleg miután mutattam neki egy HDR demót...
-
Dare2Live
félisten
2023as Samsung QE55S85DAEXXH milyen hátrányai vannak az 2024es QE55S90DAEXXH hez képest?
Mind a kettő woled.
Ha nincs értelme nem adnák ki 300K helyett 350Kt... -
torma1981
veterán
válasz
eL Geri #113723 üzenetére
Hidd el normál felhasználáskor nem lesz akkora előnye. Ahogy néztem világos környezetben sokat javult a fényerő. Színt meg szerintem úgy tudná jól látni az ember, ha mellette lenne a 2 tévé. Viszont nincs DTS támogatás. Azért régebbi filmeknél ez eléggé zavaró. De én is kíváncsi leszek a tesztre. Rtings sem mond olyan hűdenagy különbséget a kettő tv között.
-
Vhiktor
Topikgazda
Na csak megjott. Ahogy látom mar volt pár helyen, lehet tippelni hány óra van benne
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Quadgame94 #113710 üzenetére
Hát igen, pont az ilyen tapasztalatok miatt is írtam a lentit
-
Rogiii
aktív tag
Fix helyre megy a régi tv helyére. És sajnos az S95-nek a hátsó Vesa furatai túl magasan vannak. Nem tudom nagyobb bontás nélkül megoldani a felszerelését.
Ezért ez a kettő jöhet szóba. a C4-már kifutott szinte sehol nem kapni, ezért marad az S95D vagy a G4.
A dilemma is nehéz, mert nem tudom eldönteni hogy majdnem 200e felárat megér-e nekem a Dolby Vision és a DTS támogatás. -
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Én is tv vásárlás előtt állok vissza olvasva a fórumot sok ilyen kérdés született már.
Nálam is a két kiszemelt a 65S90D vagy a 65G4.
Egy kérdésem lenne csak. Ha a Médiában megveszem a G4-et, akkor is jár hozzá a 3+2 év garancia alapból? -
John D'oh
aktív tag
válasz
syIex #113706 üzenetére
Apukád nagyjából mennyi idős, és mi a fő oka annak, hogy kifejezetten oledet szeretnél neki? Nem olyan rég volt hasonló téma itt és bőven jött érv ellenérv az OLED kapcsán. Egy bizonyos kor felett az OLED adta elsődleges előnyök ( főleg ha TV2-t meg RTL-t és hasonlókat nézünk rajta leginkább) háttérbe szorulhatnak pl a nagyobb képmérettel szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest