Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
- Gaming notebook topik
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolom89
senior tag
válasz renatto #32290 üzenetére
Nekem is volt hasonló vagy ugyan ilyen problémám, kijött a szerviz és cserélték a panelt 10 perc alatt.
Nálam láttak elsőnek OLED 5éves garanciát annyit mondott rá a szervizes hogy sok dolguk lesz majd ezekkel..
Adott egy jó tanácsot is hogy ami nem HDR tartalom annál vegyem le 50-60-ra az OLED fényt és nem lesz baj vele később se[ Szerkesztve ]
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
veterán
válasz renatto #32307 üzenetére
A médialejátszó nem a legjobb? Külsőt használok, ami az LG-jét is kenterbe veri, tehát már jobban jártam mint egy LG-s.
A 24p problémás? Ezt a baromságot meg mi alapján állítod? Mert ez egy baromság. Semmi baja a 24p-vel a TV-nek. TV-knek. Tökéletesen folyamatos.
Fapados a menürendszer? Úgy érted nincsenek csillivilli animációk benne?😂 Vagy mi alapján fapados? Akinek volt már ilyen tv-je, már állította, hogy pl képbeállításnál majd hogy nem több a lehetőség, mint az LG-ben. Valaki korábban írta.
A többi LG? Neeem. A vezérlés, az elektronika nem LG...
Hogy nem ajánlanál Panát? A te bajod. Én azért nem ajánlok (bár már volt, hogy mégis) LG-t, mert volt (bár nem oled) és mindkettő tönkre ment. Az egyik 2 héten belül. Míg Pana egyszer sem. Sőt Samsung sem.
Tehát te nem ajánlasz, mert fórumokat olvasol, de "tök átlőve" a tapasztalatod. Én nem ajánlok, mert voltak és elromlottak és fórumokat olvasok, sőt külföldi fórumokra sem kell mennem, elég volt az itteni, magyar fórumot elolvasnom. Azért van bőven különbség... -
veterán
válasz renatto #32334 üzenetére
"És épp ez a gond, ti ha valami problémás a Panasonic tévével megoldjátok azzal, hogy a menüt nem használjátok, de a médialejátszót sem, a gyári hangszórót sem és nyilván a szervizt sem, így ezeket úgy is állítjátok be, hogy nincs is rá szükség...
Én is házimozit használok, médialejátszót...de aki tévét akar venni, annak nem mondhatom azt hogy vegyen még mellé egy házimozit is, meg egy médialejátszót... pedig az enyémen biztos jobban szól mint a tévén. "
Miért, ha az LG-n problémás valami, akkor jön a kijelzőcsere..."Tehát továbbra is az a bajom, hogy volt két hibás LG tévéd, most pedig Panasonic-od van, ebből pedig egyenesen következik a Panasonic üBERKirály, az LG pedig sz@r. És persze így te nem ajánlod az LG-t...."
Neked hány LG, Pana, Samsung tv-d volt? 27 egyenként? Te mi alapján vonsz le következtetéseket LG, Pana vagy bármely gyártó tv-jével kapcsolatban? Az alapján, hogy használtál már olyan márkájú tv-t. Vagy olvastál róla. Szerintem azért a használat és az esetleges tönkremenetel többet nyom a latba, mint egy olyan fórum olvasgatása, ahová azért írnak be emberek, mert valami bajuk van az adott kütyüvel. Egyébként sosem írtam, olyat, hogy a Pana überkirály és sosem romlik el. Az LG-t is ajánlottam már, ezt az előző hsz-ben már írtam. Olvasni kellene megtanulni úgy ahogy nekem meg kellene tanulnom mondatot értelmezni. (szerinted)"Ezen megy már hónapok óta a cicaharc, de szerencsére eddig kimaradtam belőle - a jövőben is ki fogok - és már bánom hogy belekeveredtem egy Panás beszélgetés kapcsán."
Te nem maradtál ki belőle. Te vagy az egyik, aki csípős, irritáló megjegyzéseket tesz, emojikat rakosgat Panát zrikáló megjegyzések után. Amit Pro csinál sem normális, túlzásba viszi a hülyeséget, de ő legalább nem tagadja le."Amúgy, ha már ajánlás, szerintem akkor lehet egy termék ár/érték-ben "ajánlott", ha azonos áron valamiben többet/jobbat nyújt vagy azonos tudás mellett olcsóbb. És ha már kierőszakoltad, a Panasonic egyiknek sem felel meg. Jah, és a lényeg,! Én LG-t vennék! "
Egyet megtanultam az életben. Nem biztos, hogy az a jobb ami olcsóbb és papíron többet nyújt. Korábban nem egyszer beleestem olyan csapdába, hogy megvettem az olcsóbb, ár/érték arányban jobb kütyüt (nem csak tv-t), ami papíron erősebb volt, több szolgáltatást nyújtott, aztán átkoztam a napot, mikor nem a drágábbat vettem meg. Ez igaz nem csak elektronikai cikkre, hanem szinte mindenre. Most is jobban jártam. Tanultam a saját káromon. Most már jól választottam.
De megértem azokat is, akiknek nagyon számít az ár (azért nekem is), elvégre ebben az országban van pár ezer ultra gazdag emberke, a többi pedig azért megnézi, hová teszi, mibe fekteti a pénzét. De ez már egy másik fórum témája lenne. -
powerup2
addikt
válasz renatto #32388 üzenetére
Most felcseréltem a kábeleket és most jó azt hiszem ebből kábel csere lesz. Ki milyen Hdmi kábelt használ amúgy ???
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
tutitibi
senior tag
válasz renatto #32393 üzenetére
Igen, mint pl. a displayport kábel 20-as PIN-je. De h mondjuk a 20 ér erenként van szigetelve, már az se rossz, plusz az egész köteg még duplán kívülről.
A HDMI 19 vezetékből áll plusz a csati ami a föld.UTP-nél 8 ér van ezeket párosával árnyékolják majd az egészet árnyékolják még körben egy fóliával. Ez az STP kábel, minőségnek ezt tartom.
-
powerup2
addikt
válasz renatto #32393 üzenetére
Inakustikból van egy premium meg egy kábel ami az xboxhoz járt meg két régi noname azt hiszem az utobbi hármat cserélni kéne
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz renatto #32398 üzenetére
xbox már nincs meg mert nem használtam ki igy ment haverhoz sajnos amire használtam volna arra nem volt jó film lejátszás megakasztotta akadt rajta. Aztán a beigért billentyűzet és egér támogatás is elmaradt.
-
blakey
titán
válasz renatto #32408 üzenetére
Ha kell az ISO lejátszás valamint a jó felirat- és borítókezelés akkor ajánlom az Embyt mint szervert és a TV-re vagy egyéb lejátszóra a megfelelő app-ot ami kezeli a szervert, minimálisra csökken a gondok száma.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz renatto #32412 üzenetére
Azon is lehet használni. Egyébként kiegészítésnek írtam. Közös adatbázisnak kiváló egy Plex/Emby szerver, Kodival is jól működik, egyszóval nem kell bajlódni a többi eszközön, hogy honnan folytasd, stb. Teljes szinkronban vannak és több felhasználót is be lehet állítani, így mindenkinél úgy van beállítva ahogy szereti.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
so_ha
senior tag
válasz renatto #32561 üzenetére
"65B8 - 600k - edigital"
E-digital 65B9: 599.990Ft -
Zolli77
csendes tag
válasz renatto #32596 üzenetére
Én bevállaltam a 65C9-et most kíváncsi leszek mert nemrég még minden MM-ben volt kiállítva most még csak kiszállítással érhető el. Amúgy is úgy akartam de remélem nem egy boltban kiállított X ezer órát ment darabot fogok megkapni, de gondolom az látszani fog a csomagoláson és akkor azon a napon visszaküldöm.
Üdv.
-
alaves
addikt
válasz renatto #32645 üzenetére
100 OLED fényen van az egyik, és ~70-75 OLED fényen (200 nit) van a másik üzemeltetve. Már mióta ezt mondom, hogy nálam 60 OLED fényen fakult ki statikus elem ~2500 üzemóra (félév) alatt.
Azt nem tudjuk még, hogy az általuk 100 nit-re kalibrált (17 OLED fény) OLED TV hogyan viselkedne erre a tesztreSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Gaben360
senior tag
-
Fisha
őstag
válasz renatto #32813 üzenetére
Igen, én el tudom engedni a dolgot. Csak attól félek, hogy minden UHD HDR tartalom mellett csak valamilyen HD hangsáv lesz, és akkor mit csinálok? Vagy ezzel nem lesz gond? Szóval nekem nem annyira kell a HD hang, csak jó lenne, ha nem lenne teljesen néma emiatt a filmek fele.
[ Szerkesztve ]
-
Monngoose
aktív tag
válasz renatto #32813 üzenetére
Nálam ez úgy alakult ki, hogy ha lehet, mindent eredeti hanggal nézek. Egyrészt azért, mert a magyar szinkron sajnos már nem olyan, mint az átkosban volt, másrészt mert a szinkronizálás során rengeteg apró részlet eltűnik a hangból, mivel a "beszédsávban" is vannak egyéb hangok, zörejek, stb. amire tojnak a szinkronizálás során.
Ha pedig már eredeti a hang és a rendszerem is megvan hozzá, akkor miért érném be a sima 5.1-el. Egyébként ha jól látom hasonló az ízlésünk, csak nekem Phonar rendszerem van (P30 Premium frontokkal mert a HiFi is fontos ) ezt fejeltem meg a Klipsch RP-140SA-kkal és az SB12-NSD szubbal. Már csak a jó kis Oled hiányzik.
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Fisha
őstag
válasz renatto #32816 üzenetére
Uhh, ezer köszi a tesztet. Én is csak eredeti hanggal nézek, így most elkezdtem aggódni. Arra azért nem lenne keret, hogy most egy levegővel TV-t, erősítőt, medialejátszót, mident lecseréljek. De ha egyáltalán nem fogok tudni HDR-t nézni (csak némafilmnek), akkor meg kicsit elbizonytalanodok, hogy kell-e ez nekem egyáltalán. Azt jó értem/tudom, hogy a HD hangokba jellemzően bele van kódolva egy butább változat is? Ezt le tudja nekem valaki tesztelni, hogy átfűzhető-e valahogy a mediaplayer->tv->erősítő láncon. Vagy csak simán a TV->erősítőn? Természetesen olyan eset az érdekes, ahol nincs eARC, meg HD támogatás az erősítő oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
totar
csendes tag
válasz renatto #32846 üzenetére
“LG C9 does not support HD audio from Internal Apps or USB. WebOS media player does not pass-through HD audio via eARC (this is also a known problem with the eARC Sony TVs - such as the 2018 Sony A9F/AF9 OLED eARC TVs).
You must use an HDMI source to be able to pass-through HD audio to an eARC AVR or soundbar. HTPC, Roku, nVidia Shield, Fire Stick, etc.” -
libus
őstag
válasz renatto #32846 üzenetére
Jól érted
Az erősítőm tudja a 4K HDR-t, meg a DV-t, meg az Athmost...ezért feleslegesnek tartom azt a kerülő utat...Alakul ez, még lejjebb ment mára az euronicsba a C9 ára [link]
Szerintem jobb lesz ez még pénteken..Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
totar
csendes tag
válasz renatto #32858 üzenetére
Pár héttel ezelőtt gondolkodtam, hogy várják BF-ig, és vásároljak B/C9-et, vagy míg van bontatlan B8 vegyek egyet olcsón.
Utóbbi mellett döntöttem, mert a fentebb vázolt feltételek mellett az LG HDMI 2.1-e szinte elvesztette létjogosultságát. (Ami a hangokat illeti)[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz renatto #32894 üzenetére
Azért hívták mindig beégésnek, mert beragad oda a megjelenített tartalom szellemképe. OLED-en is van olyan formája az IR-nek, hogy világosabb lesz a közelmúltban megterhelt terület (ugyan úgy, mint plazmán is volt), tehát pl. később homogén képen kivilágosodik a korábbi csatornalogó. Aztán később olyan is lehet, hogy ki van sötétedve az ilyen megterhelt terült. Az utóbbi az igazi "égés", ami nem múlik már el (legfeljebb részben elmaszkolja egy darabig a kompenzáció OLED-en és/vagy elég jól hozzáöregszik a környezetet később, ha már nem kínzod ugyan azzal a statikus képpel, hogy ne legyen látható, avagy "kimosod", bár erre talán több esély volt plazmákon, mert azokon egy kis égés is látszott, itt viszont csak akkor látod, ha már viszonylag nagy a baj).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest