Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Nemir Ombe #9287 üzenetére

    Mikor legutóbb átfutottam a listát (http://realorfake4k.com/list/), kicsit meglepődtem, hogy a viszonylag új filmeknél is, ha >=3k a "nyersanyag" (legyen az >=35mm film scan, vagy >2k digitális kamera), akkor is elspórolták a dolgot, és 2k master-ből adtak ki 4k lemezt, pedig elvben "csak" pénz kérdése újrafuttatni a render-t 4k-ban (anélkül, hogy feltupíroznák a digitális részek forrását, hogy tényleg jelentősen jobb lehessen, de ugye még az se lenne lehetetlen).

    Tudom, hogy a totálisan hamis 3D még ettől is rosszabb volt, illetve ott is megesett olyan agymenés, hogy az élő szereplőket felvették valódi 3D-ben, de a digitális animáció hamis 3D-ből lett rávágva.

    Viszont egyáltalán nem rémlik, hogy divat lett volna kiadni ~SD anyagot BD lemezen, főleg az FHD korszak hajnalán. Inkább pont az ellenkezőjét véltem látni, hogy talán néhány elszórt kivételtől eltekintve inkább igyekeztek elkerülni azt, hogy "hagyományos" (SD) minőség is megjelenjen ilyen formátumokban, ezzel potenciálisan rossz benyomást keltve a fogyasztók körében.

    Sőt, volt ahol még én magam is reméltem, hogy előbb-utóbb kiadják a régi, olcsó, vacak nyersanyagból készült "kultusz cuccokat" is BD-n, pusztán azért, mert ótvar volt a DVD kiadás (DVD-hez képest is), szóval mindenféle "feljavítás" nélkül szimplán csak egy új transfer az eredeti master-ből már valószínűleg előrelépés lett volna (nem BD minőség, de jobb mint a régi DVD, ami tele van tömörítési hibákkal, mert a szokásostól alacsonyabb a bitráta és gondolom azon belül is gyenge minőségű a kódolás... de ma már ~100x olcsóbb kódolni, mint ~20 éve, szóval nem kéne annyit spórolni...).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák