-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmmm1
aktív tag
Skacok, Vhiktor. (Ezt részben érintettük tudom)
Dolby Vision Sötét vs Világos.Tegnap ránéztem D+-n az Avatarra. Állejtő a kép, DV Sötét a default, nagyon szép így is, pár jelenetnél átraktam Világosra, teszteltem... és így még inkább jött a magic érzés. A DV-nél néha ezt keresem. Meg ugye az Avatar-nál, pont kell az a kis plusz valami, hiszen alapból is egy különleges cuccot, látványt vár az ember.
A DV Világos beállításait igazából nem néztem, nem ugye az elég hasonló a Sötét-hez nem?
Világosnál, "valamivel" jócskán megküldi a fényerőt, a megfelelő helyeken, kijönnek a kuntúrok, de nem volt túl éles. A színek megmaradtak. Mintha kapnák egy kis extra HDR élményt. Ami már már a túl magas fényerő határait feszegette, de úgy unblokk talán dobott kicsit a képen. Sötét módban is jó, csak lehet hogy úgy kevésbé jön ki a metadatokban megküldött infó, hogy hol mennyire világítsa be a képernyőt az adott területen belül, az adott jelenetben?Szóval, mi az intented élmény : D Az Avatar moziban különösen jó volt és "sokat" tudott. Ahhoz képest a DV-Sötét, kevésbé volt magic talán egy picivel, a DV Világos képmód meg lehet sok? Mi a koncepció? A színek mindkettőben tökéletesek. Szal ez csak játék fényekkel inkább szerintem.
Egyébként továbbra is imádjuk a kalibrálást, nem is kell állítani a tv-n semmit. Élmény a 4K filmezés.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Házimozi belépő szinten
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- OLED monitor topic
- Horgász topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 860w Platinum!
- White GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor