- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
so_ha
senior tag
válasz Lujo123 #85000 üzenetére
A két modellév (2022-es, illetve a 2023-as) "G" széria a gyári specifikáció szerint különbözőek a panel méretei, illetve a súlya is (gondolom, hogy a micro lencsék miatt is lehet ez a különbség, így nem csereszabatos). Ez itt a 65"-os "G" spec:
65G2 TV tömege talp nélkül: 22,8kg; TV mérete talp nélkül: 1.441 × 821 × 24,3 (Szé × Ma × Mé mm)
65G3 TV tömege talp nélkül: 23,9kg; TV mérete talp nélkül: 1.441 × 826 × 24,3 (Szé × Ma × Mé mm) -
ForRedGlory
félisten
Előrendelhető az LG-nál a 2023-as OLED széria, ajándék soundbarral: [link]
Persze falra már nem teszik fel, így számomra felejtős.
-
ForRedGlory
félisten
válasz ForRedGlory #85003 üzenetére
Ez elég jó ajánlatnak tűnik egyébként 759.990 Ft-ért:
LG OLED evo C3, 55'' 2023-as smart TV + ráadás LG SC9SNem tudom, hogy ez az SC9S mennyire jó/nem jó, de 300.000 Ft körül kapható, ami akár el is adható, ha nem kell.
Mivel nem vagyok jártas a témában, van esetleg valakinek tapasztalata, hogy az LG ad-e bármilyen garanciát ajándékra? Azt tudom, hogy a Samsung egy nagy semmit.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz ForRedGlory #85004 üzenetére
Én majd kíváncsi vagyok több tesztekre is. Nem mintha nem lenne jó nekem az 55CX.
-
veterán
válasz ForRedGlory #85004 üzenetére
Van érdemi előrelépés a CX/C1/C2-höz képest?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
ForRedGlory
félisten
válasz dgyuri0123 #85011 üzenetére
Csak tipp, de talán attól, hogy ha valaki 55"-os C3-at venne bármilyen ok miatt, akkor kap mellé egy 300 ezres hangrendszert ingyen, ahelyett, hogy másol meg nem kap?
Biztosan rossz dolog. Az akciót jellemeztem és nem a korábbi szériához/tudáshoz képest írtam ár/érték arányban. Reméltem, hogy egyértelmű, de hát akinek semmi nem jó, az megveheti drágán ajándék nélkül is.
Az árát meg szerintem kár firtatni. Jó reggelt, 2023 van, inflációs csúcsokkal, minden sokkal drágább, mint régen volt.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz ForRedGlory #85012 üzenetére
mikor 3 hónap múlva meg leesik a mostani bevezető ár mondjuk 300 ezerrel, persze hangcucc nélkül (amit hülye lenne bárki 300-ért megvenni hardveraprón egy ismeretlentől, ha boltban is ugyanennyi ráadásul az ajándék cuccra 0 nap garancia van szemben a bolti 2-3 évvel), akkor meg ugyanott van az ember, mint ezzel a kihagyhatatlan akcióval
-
-
ForRedGlory
félisten
válasz ricsip #85014 üzenetére
Ennyi erővel akkor sosem veszel semmit, mert mindig lesz olcsóbb. Én a helyedben, ha leesett 300-ra, megvárnám, amíg 200 lesz, de akár utána már várhatsz 150-ig, hiszen úgysincs rá szükséged, mert akkor már régen megvetted volna. 150-nél meg felnyithatsz egy üveg sört, hogy meglett az év biznisze valamikor 2025-ben.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz ForRedGlory #85015 üzenetére
baromságokat beszélsz, de mindegy. Árgrafikon alapján látszik mi a minimum, akkor lehet megvenni jó áron. Aki ezt nem várja ki, az 1. v. 2. nagy letöréskor is megveheti kicsit drágábban. "Ingyen"-re meg nem fog lemenni, hanem eltűnik a kínálatból, így a végtelenségig sem kell várni.
-
-
StoneBridge
senior tag
válasz *Tata* #84811 üzenetére
Ezúton is köszi a beállításokat, ezekkel az én szememnek tökéletes lett.
65" S90C (+S800B hangprojektor) 1 hetes tapasztalatok:
- QLED után (2019) elég látványos ugrás a kép minőségét tekintve (a fenti beállítások után)
- Bőven elegendő fényerő nappal is (28/50)
- Kisebb, komfortos távirányító
- Q-Symphony beállítással (TV+hangprojektor HDMI ARC) nagyon meggyőző a hangAmi nem tetszik:
- Hangprojektor nélkül harmatos TV hangzás
- TizenOS új kezelőfelülete mintha visszalépés lenne, illetve a sebessége is lehetne jobb
- Xbox Cloud Gaming sajnos csak FullHD képes jelenleg, valamint az összkép olyan néhány játékban, mintha még az sem lenne megMarx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
4264adam
veterán
válasz Celtis #85013 üzenetére
EQ-ni akarom a Samsung A650-et LG A2-n. Ugyanez a típus soundbar megvan a nappali Samsung Q80T összeköttetésben is HDMI 2.0 kábellel és HDMI ARC porton mivel megy a CEC is és kapcsolható az eARC nem ennek kellene lennie a problémának.
Csak a TV beépített hangszóróit engedi az LG EQ-ni.
-
-
4264adam
veterán
válasz Celtis #85020 üzenetére
Samsungon pedig szépen megy, ha standard mode-ban van az SB. Itt látod, hogy minden megvan és be is jön a Woofer mint első lehetőség mellette pedig a többi frekvencia sáv. Így emelhető a beszéd frekvencia feljebb. Az itt beállított értékek vissza olvashatóak az SB távirányítóval is. Távirányítóval annyi a gond, hogy a teljes Treble együtt megy, ezért akartam az LG sávjait külön állítani.
Minden más SB modeban itt is szürke.[ Szerkesztve ]
-
*Tata*
senior tag
válasz StoneBridge #85018 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy segíthettem vele.
Én normál módban használom, én ebben a módban találtam meg azt a képminőséget amit szeretek.
Lebeszéltem Vhiktor fórumtárssal ahogy tud jön kalibrálni.
Egyébként nagyon elégedett vagyok a tv vel.
A távirányító LG után furcsa volt, de nagyon jó.
A hangot nem próbáltam, az első perctől erősítő+ 5.1 ről megy.
De sokkal jobb hangot szolgáltat az erősítő felé mint az LG CX.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz 4264adam #85021 üzenetére
Ez érdekes. Tudomásom szerint ilyen funkció nincs a HDMI CEC/ARC szabványban. Ez valamilyen samsung specifikus megoldás lehet, amivel a tv kommunikálja a soundbar felé az EQ beállításokat. De semmiképpen nem a tv módosítja a hangot.
Ez így biztos nem fog működni az LG tv-vel. Ha szükséges az ilyen sávonkénti beállítás, esetleg vidd át a soundbart a samsung tv-hez, állítsd be az EQ-t és vidd vissza a másik tv-hez. Remélhetőleg megtartja a beállításokat.
-
4264adam
veterán
válasz Celtis #85023 üzenetére
Neked lesz igazad
körbejártuk az egészet és ha bele gondolok hogy mit jelent a Passthrough neked lesz igazad. Megpróbálom a Samsung TV-n menteni a dolgokat.Emelett megvagyok elégedve a háló TU7000–> A2 cserével de év végén tuti feljebb megyek a C szeriára a BFI, teljes Judder mentesség, 120Hz és kicsivel magasabb HDR brightness miatt
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Hi,
2023 samsung oledekről van már bármilyen teszt?
szemezek egy 65S90C-vel...
-
tothbe
addikt
Egy hosszabb keresgélés és végül némi szerencse folytán én is csatlakoztam az OLED TV-sek közé. Sikerült egy LG 65" C2-est beszerezni.
Olvasgattam az összefoglalót és nézegettem az ott linkelt videókat is és felmerült bennem a kérdés, hogy amit azokban a C1 kapcsán mutatnak az mind teljesen releváns a C2-re is?
Illetve igyekeztem szűrve végigmenni a régebbi hsz-eken is, de rengeteg van, így simán lehet, hogy nem jutottam el mindhez, ezért ha bárkinek van olyan javaslata, amit érdemes megfogadni vagy megcsinálni azt akár itt akár privátban szívesen veszem és előre is köszönöm.By(e) Tothbe
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz tothbe #85028 üzenetére
Igen, minden igaz C2-re is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
SaitoX
tag
Ezekszerint a rózsaszínesedés már nem igazán tapasztalható C3-nál sem. (C2 vs C3)
-
SaitoX
tag
válasz dgyuri0123 #85032 üzenetére
Nem tudom, nekem C8-ba a WBE panel amit raktak, az sajnos pontosan ilyen
El tudom képzelni, hogy C2-nél van ilyen is, olyan is. -
ForRedGlory
félisten
válasz dgyuri0123 #85032 üzenetére
A youtube vagy bármilyen videó sosem adja vissza azt, ami élőben átható...
-
blakey
titán
válasz SaitoX #85033 üzenetére
Korábban írtam, hogy mi lehet az oka. Az előző évi modellek már az új modellekhez szánt paneleket is megkaphatják, mivel a régit már nem gyártják, tehát C2 esetében, az idén gyártott példányok az új panelt kapják, ezért fordulhat elő az, hogy nem ugyanazt a hibát produkálják, mint az 1 évvel ezelőtt gyártottak, enyém is WBE EX és nincs rózsaszínes átmenet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Film
friss újonc
válasz Farkassacred #84962 üzenetére
A szürke egységesség rendben lenne.
A fekete részletek megjelenítése hasonló a többi oledhez, biztos van valamilyen szintű "fekete zúzás"( egyébként a fekete szint 50, gamma 2.2, kontraszt 85).
A hideg felé hajló színhőmérséklet borzasztó (filmmaker, warm 50 ellenére).
A széria végén ennyire elkalibrálják a 55C22LB-t? Kalibráltatni nem érdemes, mert tintinges is a panel, jó lesz nekem majd egy tinting mentes is.
Amennyiben szerencsém lesz a pannellottón.
Szerintem elállok.
Aki visszaküldött LG-t, hogy pántolta újra a dobozt?[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Nagy szórás van a gyári kalibrációt illetően.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
SaitoX
tag
C8-ról C3-ra egyébként megéri szerintetek váltani majd esetleg? Vagy inkább várjam meg a C4-et, ami már feltehetőleg MLA lesz?
HDR-t minimálisan használom csak, SDR brightness / tartalom tekintetében pedig azt mondogatják, hogy nem tapasztalnék különösebb előrelépést.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #85040 üzenetére
Sdr esetében nem igazán.
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de hátha.
S95b Samsung tv n volt a források között a Synologi NAS, most nincs, wifi ki be kapcsán megvolt, semmi, NAS megy telon elérem, miként lehetne elérni?
Használtam remek volt. Köszi."Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
BubuHUN86
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Szóval adott egy 2020-ban vásárolt LG CX, és el szeretném adni, már nincs rá garancia! Igen ám de idén januárba cserélve lett az alaplap (erről kaptam is kézi szállítólevelet) tehát ezt tudom bizonyítani, de ugyanakkor cserélve lett a panel is halott pixelek miatt! Az alaplapra egyébként 6 hónap garanciát kaptam a panelre viszont 2 évet de erről nem kaptam papírt, viszont vásároltam egy szerviz távirányítót (kb. 800 üzemóra van benne)!
A kérdésem az lenne, hogy a leendő vevő hogy tudja érvényesíteni a panelre a garanciát ha nem kaptam papírt róla, az LG oldalán van regisztrálva a tv! Bocsánatot kérek a regényért és előre is köszönöm szépen a válaszokat! Az erő legyen veletek! -
junior19
senior tag
válasz BubuHUN86 #85043 üzenetére
Szerintem sehogy.
Egy dolgot nem említettél. Még garanciális volt a tévé a panel csere idején?
Mert ha igen, akkor azt a garancia papíron rögzíteni kellett volna.
Ha nem, s csak méltányoságból cserélte az lg, az további kérdéseket vet fel a garanciával kapcsolatban.
Ilyen esetben nem jár további garancia, örülj, hogy kicserélték.
További garancia csak akkor jár, ha fizetsz az alkatrész cseréért, de mivel méltányossági okból cserélték, nem ad az lg ilyenkor garanciát.De a kérdésedre visszatérve, max az lg-vel tudod lejátszani, hogy egyáltalán járt volna-e garancia a cserepanelre, s azt hogyan tudod a későbbiekben érvényesíteni.
codec project
-
vata666
tag
válasz pkaresz #85042 üzenetére
Szia. Húzd ki a konnektorból 10-15 percre a tvt. Utána elvileg jó kéne legyen. És a NAS t sem árt újraindítani.
[ Szerkesztve ]
Vata666: Samsung 65S95B, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, Sennheiser Momentum 2, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S 22 ultra, Xiaomi AX3600
-
ricsip
addikt
válasz Celtis #85049 üzenetére
Kíváncsi volnék (ha ez az ócska PH fórummotor tudna szavazást), hány ember érti innen, mi a különbség egy SMB (Samba vagy Windows) megosztása és egy DLNA médiaszerver megosztása között.
Amúgy szégyen h. egyik tv sem képes SMB megosztast kezelni. Csak persze fosik a tv-gyártó, meg a lotyó ágyasaik a sztrím cégek, hogy az üzletüket rontaná ha belepakolnák a tv-be. Így az érdekcsoportok hallgatólagos megállapodása miatt nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
Gicz
addikt
tervezek venni 42C2-t monitornak, valaki BP-n tudna kölcsön adni egy lg service remote-ot amig kikapcsolom a tpc, gsr dolgokat a menüben? Vagy honnan érdemes rendelni ahonnan hamar megjön?
-
blakey
titán
válasz pkaresz #85042 üzenetére
Indítsd újra a DLNA szervert. Melyiket használod?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ricsip
addikt
Nem kell szervíz távkapcs!
Ezt csináld végig:
To access the LG service menu on a webOS TV, all you have to do is open your browser and enter the following address:
http://webosapp.club/instart
After that, a warning message will appear, we simply accept and enter the four-character password that they ask us for. The password to access the service menu is ‘0413’. Once entered, the menu should appear in full screen, with all the options available to configure.-
-
RiseOfEvil
tag
Sziasztok!!
Kis segítséget szeretnék kérni LG OLED TV kapcsán.
PS5 mellé szeretnék majd venni TV-t, korábban monitort használtam, de szeretnék TV-re váltani.
Olvasgattam a témában azért, de azért kiváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére is, hogy melyik LG modellt lenne célszerű választani.
Nekem bőven elegendő a 42", maximum a 48" verzió is, annál nagyobb hely szűke miatt úgyse férne el.
Ezek közül szeretnék választani:
LG OLED42C26LB
LG OLED42C21LA
LG OLED48C21LAMi a különbség az LB és LA végződésű modellek között?
Van ahol azt olvastam, hogy színbeli eltérést jelent, valahol pedig azt, hogy az LB nagy felbontású és külső tárolóra történő rögzítési képességgel rendelkezik....az LA nem.Megéri a 42" modell a kisebb ráfizetést a 48" modellel szemben vagy miből fakad az árbeli különbség a kettő között?
Előre is köszönöm szépen mindenkinek!!
Üdv, BálintKétféle ember létezik: akinek tetszem és akinek rossz az ízlése.....
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz RiseOfEvil #85055 üzenetére
A nagyobbat vedd, csak a hátlap színe más.
-
Gicz
addikt
válasz RiseOfEvil #85055 üzenetére
Én ma vettem egy 42C2-t, monitornak pc-hez, és játékokhoz. kb 1m-re ülök tőle, még megvan a "basszus ez túl nagy" feeling, de pár nap és elmúlik, ahogy tv-nél is szokott.
Inkább nézési távolságtól tenném függővé a helyedben a méretet. Milyen távolról használnád?
Vhiktor:
PC mellett, 4K120hz, 4:4:4 chroma full rgb range mellé is 85 contrast a jó érték?
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz ricsip #85054 üzenetére
Ehhez annyit, hogy talán valahol olvastam, hogy ez a link amúgy valami orosz szerverre fut rá, ahol gyakorlatilag biztonsági réseket kihasználva futtatnak külső kódot a TV-n és úgy inditják el a szerviz menüt.
Én személy szerint kerülném használatát és inkább kérnék kölcsön valakitől valami régebbi androidos okostelefont amin van infra és ott megvenném a 700Ft-ot appot ehhez. -
Vhiktor
Topikgazda
Alapvetően igen. De tegyél be egy ilyen mintát
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
RiseOfEvil
tag
Köszönöm szépen a válaszokat Vhiktor / Gicz !
Nagyjából két, két és fél méter távolságból szerintem, maximum annyit tudnék kihozni belőle.Kétféle ember létezik: akinek tetszem és akinek rossz az ízlése.....
-
veterán
-
Gicz
addikt
válasz RiseOfEvil #85062 üzenetére
Akkor egyertelmuen a nagyobbat.
-
Gicz
addikt
válasz abridabri #85063 üzenetére
Tegnap vettem egy 42C2-t monitornak (van egy 65c2 tv is).
Most próbálgatom mi hogy lesz jó, játékra game optimizer, 50-es oled fény, ahogy nézem munkára, félig legúzott redőnyökkel meg simán elég a 10-es oled fény. Színmélység 50, felette mindent túlszaturáltnak érzek, mint egy samsung mobilt.
Szerintem 10-es oled fényen esélytelen, hogy bármi gond legyen a beégéssel munka mellett, főleg ha még variálom az ablakokat is, hogy ne ugyanott legyenek egész nap.
-
Vhiktor
Topikgazda
C2.
Nagyobb fényerő, stabilabb és jobb fekete közeli részletek megjelenitese, pontosabb kép. Gamingre általában LG a legjobb. Fejlettebb panel.
Philips: ambilight, hdr10 plus, dts támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
Caineevo
tag
Üdv!
OLED55C21LA 75 ezres felára megéri az OLED55B23LA -hoz képest? Más jobb vagy ugyan ilyen de olcsóbb alternatíva gondolom nem nagyon van 360-435k Huf körül, de ha igen szívesen fogadom.
Játékra egyáltalán nem használnám, csak filmek, streaming szolgáltatók, youtube. -
sittes79
addikt
Szerintem igaza van, habár ez minden évben elmondható.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nézd meg mindketőtt és dönts az alapján
-
Vhiktor
Topikgazda
Ekkora összegért nem tudok Sony alternatívát.
-
wallace 234
őstag
válasz Godsgift87 #85075 üzenetére
Nagyon már nem lesznek olcsóbbak, inkább már nem árulják ha ki fogy a készlet. Próbálják magasan tartani az árakat! Nincs akkora csökkenés mint korábban volt. De persze ki lehet fogni jó ajánlatot.
-
cszn
őstag
válasz Godsgift87 #85075 üzenetére
A 2022-es évjáratban LG esetében a 42"-os C2 nyár végére kb. elérte azt a szintet, ahol most is van az ára. A nagyobbak még utána is estek kicsit, de már nem jelentősen. De ahogy nézem a többi gyártónál is hasonló volt a helyzet.
-
-
Dare2Live
félisten
Simán megérheti az ár difit 2023as szériánál.
2022esnél most 80k a difi 65ösnél C2 G2 közt. Gre +2év gari van nagyon nem mindegy olednél sem.
topikban heti fő téma a tinting meg a fényerő. G3 eddigi tesztek alapján mindkettőt megoldja, nagyot javít. Ha hasonló árdifi lesz mint most szerintem jobb vétel lesz a G3.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Skynet258
veterán
Nem kell szerviz táv, ha van egy PC Wifivel (ugyanazon a hálózaton mint a tv), ezt töltsd le (Color Control), le van írva melyik menübe kell bemenni, és helyi hálón el tudod intézni 5 perc alatt (én is ezt használtam kétszer is). Azt az orosz szerveres cuccot inkább hanyagold.
-
Caineevo
tag
Erre valaki 1 kis velemény vagy bármi? Segítsetek dönteni
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Caineevo #85084 üzenetére
Ha mindegy a plusz 75 ezer akkor hosszabb távon megéri. Ha a költség a fotnosabb téynező akkor nem.
A plusz pénzért kb 100 nittel nagyobb fényerőt kapsz. Nem lesz nagy különbség képben a 2 tv között.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Nézegettem én is a B2 vs C2 tesztet rtings-en, érdekes, hogy a B2 magasabb pontszámot kap, pedig a C2 a "jobb" TV.
Lenne nekem is 1-2 kérdésem, hátha valaki tudja a választ.
1) SDR Brightness:
Ezt nem teljesen értem rtings-en, pl. B2-nél gyakorlatilag mindenhol magasabb érték van, kivéve a "Real Scene Peak Brightness".
Hogy lehet, hogy ez alacsonyabb, ha az összes többi esetben magasabb az érték?2) Gyakorlatilag csak a HDR az, amiben észrevehetően jobb a C2, mint a B2?
Ha HDR-t nem igazán használom, vagy csak ritkán, nem igazán éri meg a felárat a C2?3) Viewing angle, összehasonlítva egyértelműen látszik, hogy ebben a B2 jobb.
C2-nél ott van a gamma vesztés / rózsaszínesedés, B2-nél nincs. Ez azért van, mert a C2 EVO, a B2 meg sima WBC?4) A kalibráció nélküli szín beállításokban is jelentősen jobban szerepel a B2, de gondolom ezt TV-je váltogatja, és nem minden esetben lesz pont így?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SaitoX #85086 üzenetére
1: azért van mert nagyon instabil az oled panel, össze vissza ingadozik a fényerő, attól fuggoen mennyi ideig van kint rajta az adott kép, egy ideig megy feljebb folyamatosan majd egy idő után elkezd csökkenni. Gondolom nem hajszál pontosan ugyanannyi idő után történt a mérés.
2: nagyjából igen
3: igen. De a c2-nek is nagyon jó a betekintési szöge.
4: akkora szórás van a panelek között hogy ez nem releváns, attól függ éppen milyet fogsz ki. Erre ne alapozz.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
A dolog lényege nem az általad felsorolt paraméterekben van. A C és B széria különbsége alapvetően a mozgásjavítás (trumotion) és egyéb (processzor terhelő) funkcióknál szembetűnő. A C széria pl. kismértékű interpolációnál ('moziszerű mozgás' v. DJ:2-DB:10) csak ritkán hibázik (pl. artifact), igazán nem észrevehető, a B szériánál gyakran látszik. Pl. az op. rendszer futtatása is gyorsabb, stabilabb a C-nél. Ezen túlmenően a C képe is 'látványosabb', mint a B-é (kb. LG < Philips).
Ha nem használsz mozgásjavítót vagy egyéb képjavító funkciót a B is jó lehet.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
blakey
titán
Nézd meg őket élőben, ha szerencséd van, akkor a C2 sem lesz rózsaszínes és a legjobb EVO EX-es panel kerül bele, ha kevésbé vagy szerencsés, akkor sajnos lesz némi elszíneződés. Egyébként a C2 a legtöbb szempontból jobb. B2-nél is előfordulhat elszíneződés, nem csak WBE-re jellemző.
-
Gicz
addikt
válasz alaves #85088 üzenetére
Na ez a processzor érdekes kérdés, most, hogy van itthon egy 42c2 is a 65-ös mellé, a 42-esnek érezhetően lassabb a menüje, többet gondolkodik, maga a menü is picit akad, amikor pl fényerőt, képmódot állítasz, ahogy előjön/eltűnik-1-1 panel, a 65-ösnél teljesen smooth, 42-nél érezhetően nem olyan folyamatos az animáció.
Mondjuk azt még nem néztem, hogy nincs-e köze valahogy az input-hoz, mert pc-vel 4K 120Hz 10bit 4:4:4 jelet kap. Lehet az esetleg eszik erőfórrást, hogy jóval több adat érkezik egy telekomos fullhd set top boxhoz képest.
-
alaves
addikt
Nálam C1-en nincs ez a jelenség (TV: 'PC' ikonmód, 'Játékoptimalizáló' képmód + ''Játékoptimalizáló: be'; PC: PC-3840x2160/120Hz/10bpc/RGB/Teljes/G-Sync:be)
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
M4th
újonc
Sziasztok!
Ha jól látom a 65"-os LG G2 és G3 között 600.000 (!) forint különbség van jelenleg (700.000 huf vs 1,3M huf), így is megérheti a G3? Oké, hogy promócióban és előrendelésben hozzáadnak egy hangprojektor szettet a G3-hoz, de akkor is brutális ez az árkülönbség, eddig mintha nem lett volna ekkora rés.
Szerintetek megy még lejjebb a G2 ára? Most jelenleg majdnem mindenhol 700k. Érdemes lehet még várni? Az előző évek tapasztalataiból meddig érhető el a mindenkori tavalyi modell? Meddig forgalmazzák vajon a G2-t
-
Zsömica
aktív tag
A G3-hoz adott hangprojektort jelenleg ki is fizettetik a népekkel - később mérséklődni fog az ára sztem cc.900k-ig; akkor meg majd már nem lesz projektor hozzá..!
Ugye azt nem hitte senki hogy ingyé van a soundbar hozzá..! (?)
G2 meg nagyjából év végéig lesz elérhető.., és az is egy nagyszerű tv..! -
alaves
addikt
Az WOLED MLA kijelző új fejlesztés, azért olyan drága a G3, őszre azért jelentősen csökkenhet az ára, de valószínűleg a C3/G3 árrés nagyobb marad, mint a C2/G2-nél. Az MLA kijelzővel szerelt Philips 908 és Panasonic MZ2000 ára pedig valószínűleg alig fog csökkenni.
-
so_ha
senior tag
"Az előző évek tapasztalataiból meddig érhető el a mindenkori tavalyi modell?"
Talán nyár elején még van 1-1 akció a kifutó modellévből, de később a pár beragadt darabot többnyire már drágábban árulják, mint az új modellek megjelenésekor, amikor még "raktár ürítő árak" voltak. A LG65G2 az Euronicsnál most 630e, ami a sorozat legolcsóbb ára, de most csak 8 áruházban érhető el, tehát online most nem rendelhető (csak zárójelben jegyzem meg, hogy 1,25m volt a nyitó ára tavaly, amihez akkor nem járt hangprojektor). -
StoneBridge
senior tag
Hülye kérdés a mai napra
OLED panelt mivel érdemes tisztítani?
Mikroszálas sajnos csak elkeni a foltot (kéz, ujjnyomok).
Nemrég került fel fali konzolra a tv, sajnos elkerülhetetlen volt, hogy itt-ott megfogdossuk a panelt a sarkokon.Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
BubuHUN86
csendes tag
Üdv! Mennyire jó gamingre a Samsung S95C vagy jobban járok ha megvárom az LG G3-at? DV nem fontos!
-
alaves
addikt
válasz StoneBridge #85102 üzenetére
Kb. 50-szer leírtuk már (kereső topicon belül): puha, szoba-hőmérsékletű vízzel nedvesített mikroszálassal áttörölni, majd szemüvegtörlő szövet kendővel foltmentesre törölni.
-
alaves
addikt
'Azé az baró', hogy a németeknél jelenleg a 65C2-t ~1200 EUR-ért, az 55C2-t pedig ~950 EUR-ért 'dobálják a vásárlók után'. Mai 378-as (eladási! és nem közép) árfolyamon számolva 65-ös ~450 eFt, az 55-ös ~350 eFt. Mindenféle adó különbség ellenére, biztosan nálunk is meg lehetne oldani... persze pl. a magyar MM nem egyenlő a német MM-el...
Az előzőekben leírtakat csak a margó szélére szántam...Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
LG48 A2: a sötét jelenteknél jelentkező Black Crush csökkenthető vagy ezt egyszerűen meg kell szokni mint a technológia velejárója?
-
alaves
addikt
válasz sittes79 #85107 üzenetére
A német amazon-on 35-40 EUR a szállítás 1-2 hét határidővel, de szerintem előtte feltétlen meg kell kérdezni a LG ügyfélszolgálatot, hogy itthon garanciát vállalnak-e a kereskedő beiktatása nélkül. Nem gondolnám, hogy működhet a dolog, de elképzelhető, hogy igen.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz 4264adam #85111 üzenetére
Van olyan model amelyiknél elég sokáig megemelhető. Nézni kell hogy mi az a beállítás ami már megemeli a feketét. Addig lehet emelni amíg nem emeli meg, ezt pedig szemmel könnyen látod.
Egyébként meg HDR-t sötét szobához masterelik, ez okozza a legtöbb gondot.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
-
ForRedGlory
félisten
Múltkor sírtam itt egy kört, hogy most nincs olyan akciója az LG-nek a 2023-as szériánál, hogy ingyen felteszik a falra.
Beszéltem utána az ügyfélszolgálatukkal és most hívtak, hogy fizetős keretek között lehetséges a felszerelés. A 65-öst 45eFt körül, a 77-est meg 55eFt körül akarják felakasztani a falra a meglévő G2 fali konzoljára (ahogy néztem teszteket, ránézésre tök ugyanaz a G2 és G3 konzolja, persze lehet meglepi).
Ezt még át kell gondolni, mert kicsit drága. A levételről látott már valaki videót? Gondolom csak annyi, hogy a két biztosítót kipöcköljük és simán leemelhető.
[ Szerkesztve ]
-
Zsömica
aktív tag
válasz ForRedGlory #85118 üzenetére
Én a feléért is felrakok neked egy G2-t..!
És így van, kicsit fel - majd előre és kint is van..![ Szerkesztve ]
-
M4th
újonc
válasz sittes79 #85100 üzenetére
Wow, ezt nem is hozta az Árukereső, ilyen alacsony árat még nem láttam a G2-vel. Az, hogy nem online, hanem csak személyesen érhető így el, az érinti bármiben később a garanciát? Kell félni a nem online vásárlástól? Online vásárláskor ha jól tudom mindig jár a 30 napos elállás joga, ha ez alatt kiderül pl, h hibás a panel stb, akkor így nehezebb a csere is, bár azt úgy sem az áruházzal, hanem az LG-vel dealeli a vásárló, ha jól gondolom.
-
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
Nagyon csábító az LGG2 ára most, viszont ismerve magam engem tuti halálra idegesíte a nagyon agresszív dimming algoritmus. Tudom hogy a G3-hoz jött firmware ami szinte teljesen megoldja a problémát. Esetleg tudjátok hogy a G2-höz is érkezett/érkezhet e ilyen javítás vagy a a G3-nál a fejlettem technologia tehette ezt lehetővé. (tudom, hogy a service menuben ki lehet kapcsolni de nem akarok garanciát kokcáztatni)
köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Lujo123
junior tag
A doboz legyen bontatlan, nehogy kiállítási darabokat áruljanak ennyiért. Alapvetően a neten vásárolt terméknél 14 napos indoklás nélküli elállási jog van, áruházinál ilyen nincsen jogszabály szerint. Viszont Euronics-nél ez 30 nap ha jól tudom és áruházi vásárlásra is érvényes nem csak online-ra, de erre kérdezz rá.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Samsung Oled TV nél, hogy szól a Pixel hiba garancia ?
Halott / nem világító vagy folyamatossan világító stb mikortól illetve hány darabtól jogosult a cserére / javításra ?
[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
-
so_ha
senior tag
Remélhetőleg a szemünkre vigyázni fognak a fejlesztések, majd a későbbi gyártás során. Nekem két gondolatom volt ennek kapcsán, az egyik, hogy ezek szerint a mostani sorozatban gyártott Oled tv-hez képest lehet nagyságrendekkel jobb energiahatékonyságot majd elérni, illetve hogy a működő prototípus nem kérdőjelez-e meg minden mikroLED fejlesztést, mert valószínűleg ezt az új Oledet már most jóval olcsóbban lehetne előállítani, ... gondolom hogy a Samsung sem véletlenül érdeklődik a technológia iránt.
-
alaves
addikt
válasz ImpersonatoR #85123 üzenetére
E-mailben célszerű megkérdezni a garanciális pixelhibára vonatkozó adatokat, nevezetesen, hogy az ISO 13406-2 szabványnál a Class I v. II. v. III. v. IV-et alkalmazzák-e az RGB OLED kijelzők kapcsán, illetve saját elhatározásból mekkora a tolerancia.
-
addikt
válasz alaves #85127 üzenetére
Felhívtam az egyik ügyfélszolgálatot aki átirányított egy másikhoz de ott sem tudott segíteni a nő.
Azt mondta ehhez technikus kell utánanéz és majd visszahív mindenképpen. (legyen úgy)
Egy darab kiégett fekete mindenképpen van a Samsung S95B -n
Viszont megnéztem az LG C9 -em is na azon körbe van vagy 50 fekete a panel széle körül
Persze arra már nincs garancia 2019 be vettem a +6 hónapból is kicsúsztam.
De azért kértem egy árajánlatot panel cserére holnap hívnak majd.
Meglepően hamar kb 10 percen belül visszahívtak LG től miután elküldtem az emailt egyébként.
Nyilván ilyen 250.000 Ft. -os ajánlat lesz de egész TV nem ér annyit. Meg az ágyról eddig nem is láttam csak közelről látni.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz ImpersonatoR #85129 üzenetére
A WBC kijelzők típushibája (azaz gyártási hiba), amely nem a felhasználó hibája, ezért kérhetsz méltányossági kijelző cserét az LG-től. Szoktak segíteni.
A Samsung-ra kíváncsi leszek, szerintem sokakat érdekel.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
sittes79
addikt
Hi,
Örök kérdés, lg c2 65" vagy lg g2 55" please help
4 m-re van a tv szemünktől
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz sittes79 #85131 üzenetére
Ilyen távolságból 4k anyagnál még 65C2-n sem látsz minden részletet. 4m-ről még a 97G2 sem lenne nagy... mármint nekem...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz sittes79 #85131 üzenetére
4 méterre 55 col nagyon kicsi.
-
Pro Koryak
addikt
válasz ForRedGlory #85136 üzenetére
Moziban a 20soros teremben a 8.-9. sorban ülsz?
Tuti a legutolsók valamelyikében... -
ForRedGlory
félisten
válasz Pro Koryak #85137 üzenetére
Pontosan, középen ülök és véletlenül sem a végén. Mi az, hogy tuti, hogy a végén?
M?ás kérdés, hogy már nem járok moziba, mert alig ad többet, mint az LG 77G2 + Q990B.
-
Danex
addikt
Ilyen youtube felé tartalmaknál nem zavaró amúgy? Mikor közelről vesznek embereket, esetleg rosszabb a minőség.
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem zavaró, megszokás kérdése. Én 170 cm-ről nézek 120 colos képet, de még közelebb ülnek, kb 80-100 cm-re. Csak onnan már latszanak a pixelek.
Persze mindennapi használatra nem használom oda már vállalhatatlan, csak filmekhez.[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz ForRedGlory #85138 üzenetére
Akkor oldalról nézed a teniszmeccset =
-
ForRedGlory
félisten
válasz Pro Koryak #85141 üzenetére
Ha csak unatkozol, akkor javaslom, hogy mást untass a baromságaiddal.
-
Pro Koryak
addikt
válasz ForRedGlory #85142 üzenetére
Pedig ez megy nálad, nem veszed észre, mert megszoktad.
-
ForRedGlory
félisten
válasz Pro Koryak #85143 üzenetére
Mármint mi megy nálam?
Az, hogy képtelen vagy befogadni azt az egyszerű dolgot, hogy nem ördögtől való bűn, ha valaki a moziban nem a hátsó sorokban ül, hanem mondjuk középen? Ha meg nem hátul ül, akkor olyan, mintha oldalról nézné az ember a teniszt? Tökéletes hasonlat... van egy kis gond a toronyban.
Na el is engedtem, nem vagyok hajlandó unatkozó emberek hülyeségeivel foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz Pro Koryak #85137 üzenetére
Miért lenne tuti?
Én se szeretek hátra ülni már, sokkal jobb közép-középen. -
Pro Koryak
addikt
válasz ForRedGlory #85144 üzenetére
Ennek az eredménye ez:
-
123xyz
aktív tag
válasz Pro Koryak #85146 üzenetére
Külső szemlélőként megjegyezném, hogy nem igazán érthető, mit is szeretnél kihozni az elmúlt néhány kommentedből. Lehet, hogy neked teljesen egyértelmű, mit akar jelenti ebben a kontextusban egy ilyen hangulatjel, de mások nem látnak bele a fejedbe, és így nem feltétlenül jön át az üzenet. Persze lehet téged nem zavar, hogy esetleg értetlenkedő válaszokat kapsz. Csak jelezni akartam, hogy így nehézkes a kommunikáció, és nem is viszi előrébb a topikban az értelmes társalgást.
-
törölt tag
Ez gyakorlatilag a THX által ajánlott 36 fokos látószöget jelenti.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
LG c2 és ps5 között elég a gyári ps5 hdmi és tévhit, hogy 100 eur kábelt kell venni?
Vagy ha igen tudtok ajánlani best buyt?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz sittes79 #85150 üzenetére
Teljes mértékben elég.
Ha működik egy hdmi kábel akkor mindegy, hogy 6.000 vagy 100.000 forintos, nem lesz képben különbség.
Ha hosszú a kábel, akkor ott érdemes dragabbatt venni mert pl 10.meter felett elég sok eldobálja a jelet, de itt sem garancia az ár semmire.Persze az nem mindegy milyen sávszélességű kábelt vesz a vásárló, arra figyelni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz Vhiktor #85152 üzenetére
Ezt megírhatnád az av-online oldalt üzemeltető
nyomorultaknakszakértőknek, akik szerint az AQ hdmi kábelekkel mélyebb az ég kékje, meg "szellősebb a színpad" es az AQ usb kábellel iphone-ra toltott mp3 szebben szól mintha gyári kábellel másolod rá...
Én megírtam nekik, letiltottak.Értem az okokat miért teszik ezt, de akkor is, legalja.
Hofit idézve : "hát ne viccelj, pénzért én is... szopok nyalok gombot varrok"[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez sajnos szélmalom harc.
-
dgyuri0123
nagyúr
Azt ugye tudod, hogy kábel és kábel között nem csak az árcédula/márkajelzés/külső jegyek különbözőek ? Van ott képet/hangot befolyásoló egyéb tényező is. És nem az avonlányt védem, mert nem, de nem igaz az, hogy minden kábel egyforma képességgel bír, csak más ár van ráakasztva.
"csak a zene van"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #85156 üzenetére
Képben semmi különbség nincs köztük.
Rengeteg mérés, cikk és videó szól erről, (példának okáért egy egyszerű, jól érthető: [link] )
Én sem mértem soha semmi különbséget és soha nem is láttam.Egy drágább kábeltől nem lesz mélyebb a feketéd vagy magasabb a fényerőd és a kontraszt arányod sem lesz több.
Van különbség a hdmi kábelek között, de az a sávszélesség. Ha tudja azt ami rá van írva akkor mindegy mennyibe kerül és, hogy meg van-e hintve sóval vagy sem.
Ha valami gond van vele az nem gyengébb képminőséget fog eredményezni, hanem képhibákat, jelvesztést, stb.
Azt, hogy nincs különbség képben már rengetegen bizonyították mérésekkel, egyéb tesztekkel, de még egyetlen hívő sem tudta objektíven bizonyítani az ellenkezőjét (az nem bizonyíték, hogy szerinte jobb), leglábbis én még nem találkoztam ilyennel.
Én próbálkoztam pár helyen vakteszttel, amikor nem tudták, hogy mikor melyik kábel van használva, akkor senki nem találta el a képet szemlélve, hogy melyik a drágább a kábel. Viszont amikor tudták, akkor egyből mondták, hogy látják a különbséget. Placebo
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz dgyuri0123 #85156 üzenetére
HDMI (digitális jel ) -nél nincs különbség kábelek között ,ha mindkettő ugyanakkora sávszélseességű (pl 48GB/S ami nekünk kell ) . Analóg hifi kábelek az már más téma.
-
blakey
titán
válasz abridabri #85159 üzenetére
A digitális, és ezáltal a HDMI-kábelek között, akkor van különbség, ha nem megfelelőek az illesztések, az anyagok használata, a bekötés. Olcsó kábelek esetében gyakrabban előfordulhat. Amennyiben az olcsó kábelek is rendelkeznek tanúsítvánnyal, vagy normális anyagokból és bekötéssel rendelkeznek, azaz minden az adott szabványnak megfelelő. akkor nincs kép- és hang minőségét rontó tényező, azaz a drágább nem jobb, legalábbis ebből a szempontból, viszont a drágább kábelek esetében nem feltétlenül ezt fizettetik meg, inkább a felhasznált anyagok minőségét, a csomagolást, a dizájnt, tulajdonképpen a nevet kell megfizetni. Sokan megveszik a jó drága kábeleket és állítják, hogy ez jó döntés volt, jobb a kép és a hang, nem hiszik el, hogy a tized annyiba kerülő kábel is pontosan ugyanazt tudhatja, mert nekik valóban rossz kábellel volt dolguk. Eddigi legdrágább HDMI-kábeleim alig kerülte 8e Ft/db-ba (Inakustik Star II) és elégedett vagyok velük, nem biztos, hogy a drágább ötbbet nyújtana, talán rugalmasabb lenne a kábelköpeny, vagy lenne rajta szövetköpeny, stb.
-
Pro Koryak
addikt
-
veterán
válasz blakey #85160 üzenetére
Nekem az első 2.1 hdmi az ajánlott 12k-s Club3D volt ,de kellett egy második is ,most ez a 4600ftos [Vention HDMI 2.1 Cable 8K] van , és tökéletesen működik ,meg könnyebb is kezelni, mert lágy szövet borítású. Ami szempont volt ,mert a pvc-t nem tudtam olyan szépen behajtogatni a szűk helyre ahol most van a gép.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Vhiktor #85157 üzenetére
Nem elsősorban képre gondoltam, hanem inkább hangra, de ha már belevágtunk....
Végy kétféle HDMI kábelt, az egyik legyen egy noname [link] párszáz forintos 5m-es és mondjuk legyen a másik egy szintén 5m-es AQ Pearl [link] (mert hogy ez a legolcsóbb AQ) és nézd meg (a szemeddel), mennyi zajt és egyéb képhibát fogsz felfedezni a kijelző közvetlen közeléből nézve (20-50cm). Arról nem én tehetek, hogy a Pearl ma 3x annyiba kerül, mint 3 évvel ezelőtt, de lehet azt venni használtan is és akkor kijön 20-25e-ből. Az meg nem tétel egy félmilliós-milliós tévénél. De persze lehet venni alzás kábelt is alig olcsóbban.
Hiába digitális a jel, ha analóg módon közlekedik egyik helyről a másikra. Egy digitális jel annyira lesz érintetlen, amennyire a rézdrót engedi. Pont úgy, mint analóg jel esetében.
#85158Pro Koryak A nem hívő is hívő, mert ő meg azt hiszi (nagyon helytelenül), hogy a drót az csak drót.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #85163 üzenetére
Szerintem hanyagold, nincs különbség az 5e Ft-os és az 500e Ft-os kábel között, ha mindkettő megkapta a HDMI.org által a tanúsítványt. Ne felejtsd el megérteni, ha megkapta a tanúsítványt, megfelel a követelményeknek, ez nagyon fontos. Most bedobtál egy olyan példát, ami qrvára nem jó, egyik az 1.4-es szabványt teljesíti, a másik a 2.1-et, hol itt a "fair" összehasonlítás? Megnézném, hogy milyen zajok keletkeznek, ha mondjuk mindkettőt 1080p-vel etetem egy 1080p-s kijelzőn.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #85164 üzenetére
"Megnézném, hogy milyen zajok keletkeznek, ha mondjuk mindkettőt 1080p-vel etetem egy 1080p-s kijelzőn."
OK. Nézd meg. Közelről, egy 5m-es gagyival, ami nem 5e Ft, hanem 1500.
És nem arról beszéltem, hogy 5e vs 500e. Ne essünk túlzásokba megint. Az 5m-es Pearl 25e volt anno. Ismétlem, nem én tehetek arról, hogy közben 70e lett az ára. De természetesen lehet ezzel ekvivalens HDMI kábel is. Nem ragaszkodom nevekhez, márkákhoz. Azt meg hogy mi van ráírva egy kábelre, nem feltétlen jelenti a valóságot.
A HiFi is egy szabvány és tudjuk, mit jelent ez a valóságban...kb. semmit.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Pro Koryak
addikt
A hívő a megcáfolhatatlan/bizonyított tények ellenére is azt gondol ami neki tetszik.
Pont az AQ kábeleknél már évekkel ezelőtt kiborult a bili!
[ Szerkesztve ]
-
BubuHUN86
csendes tag
Sziasztok! Egy kis érdekesség akit érdekel! Most beszéltem pár szót a Samsung ügyfélszolgálattal a szervizeléssel kapcsolatban! Kérdeztem ha kiadok közel egy misit az oled tv-jükre és keletkezik halott pixel a panelen azt garanciába kicserélik e? Nos elmondta a hölgy, hogy előbb lesz egy technikusi kivizsgálás és utána döntenek, hogy kell e szervizes beavatkozás? Mondom wtf, leírtam hogy a másik koreai gyártónál azért rugalmasabbak! No mindegy is, csak kiváncsi voltam a reakciójukra, tekintve hogy még mindig nem döntöttem el, hogy melyiket vegyem, G2 vs S95C, de hajlok rá hogy egy G2 lesz a vége! Bocsi a regényért!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pro Koryak #85166 üzenetére
"A hívő a megcáfolhatatlan/bizonyított tények ellenére is azt gondol ami neki tetszik. "
Semmilyen bizonyítékot/tényt nem látok. Mesélj... de ne hivatkozz mindenféle légből kapott, dilettáns tesztekre, ha szabad kérnem. És nem is az AQ a lényeg, ha nem tűnt volna fel, hanem a minőségi/nem minőségi kábel.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #85165 üzenetére
Megint elmész egyéb irányba, HDMI 1.4 vs. HDMI 2.1 kábelt hasonlítasz, azt kéne megértened, hogy nem így kell összehasonlítani a dolgokat.
Az olcsóbb kábelt hasonlítsd a drágábbhoz, ezek után írd, azt, hogy a drágább jobb. Azaz itt a méret és a szabvány is ua., viszont az árkülönbség már 4X, ami nem indokolt, ha a kép- és hangminőséget nézzük.[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
Ne haragudj, de nettó hülyeség. Nézd meg a HDMI szabványt eleve 10b/8b kódolással indul. Nem úgy van az, hogy 1 bit félremegy, akkor az egyik alpixel eggyel sötétebb kék lesz. Nem így működik a cucc, csomagok vannak, azok is kódolva. Ha egy ilyen bit félremegy akkor az egész csomag kuka. Hanggal ugyan ez.
Ajánlok egy digitális jelfeldolgozás könyvet elolvasni, és után jöhet egy információelmélet is. Villamosmérnki szakok jegyzetei között találsz. Ha ezek megvoltak, mehetünk tovább a témában hogy miért placebo az egész. És hogy az AQ mennyire lehúzza az embereket akik nem értenek a témához.
Hidd el az egész digitális információ átvitel (nem, nem a jel a digitális, hanem az információ) kódolás, modulációk, úgy van kitalálva, hogy nagyon sokat kibír, mire félremegy valami. És ha félremegy, az totálisan egyértelmű lesz, nem kis képpont zaj meg ilyesmi.
Biztosan az AQ ilyen olyan szigetelt aranyozott, szűzlányok által megnyálazott kábelén "szebb" az analóg jel ami átmegy, de az információ a végén ugyan az. Ha itt ülsz velem szemben egy szobában, és normál hangerőn mondom neked, hogy 1, 0, 0, 1, vagy kicsit emelt hangon, attól még ugyanaz lesz, amit a papírra leírsz a végén.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
válasz dgyuri0123 #85168 üzenetére
A teszteket is már "légből kapott, dilettáns"-nak hívod.
Mondtam, hívőkkel nincs értelme!!!!!! -
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #85171 üzenetére
Ember, te nem figyelsz, te rossz példát hoztál fel, én jót, nem az 5m a lényeg, hanem az ár. Hozz fel olyan 5m-es példát, ahol mindkét kábel ugyanazt a szabványt tudja, csak árban tér el, ennyi. Össze-vissza próbálod bizonygatni, hogy a kábelek ettől vagy attól adnak jó képet, aztán rossz példával jössz. Ha jó példával bizonygatsz, akkor senki nem fog azzal vádolni, hogy rossz a példa.
De, akkor nesze neked 5m-es példa, ha te nem tudod megfelelően kiválasztani az alanyokat, ezzel bizonyítsd, hogy az AQ a csúcs, olcsóbb és a drágább. Bizonyítsd be, hogy ez a 10X-es árkülönbség indokolt.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Engedd már el az AQ-et. Nem ez a lényeg. Én is ajánlok neked könyvek helyett pár évtized audiofil sztereózást, azután gyere vissza és beszélhetünk.
#85173blakey Te is elengedhetnéd az AQ témát, mert a lényeg nem ez. Az olcsó, gagyi kábel és a jó kábel közöitti különbség a lényeg, hívhatod, ahogy akarod.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pro Koryak #85172 üzenetére
"A teszteket is már "légből kapott, dilettáns"-nak hívod.
Mondtam, hívőkkel nincs értelme!!!!!!"Még mindig nem látom azokat a "hiteles" teszteket, melyek szerint a kábel az csak kábel. Pont a mérnöki szemlélet a mérésekben vakon hívők mentsvára, de talán még egy "normális" sztereója sincs otthon, így fogalma sincs, mi a jó és mitől jó.
"csak a zene van"
-
félisten
válasz dgyuri0123 #85175 üzenetére
Hát persze. Nekem van rendszerem, több erősítőm is .
6 ezer forintos 3 méteres HDMI kábelt használok és volt nekem már 65 ezres is ,sajnos.
A ilyen embereket akik 100 ezres kábeleket árulnak és mellé mélyebb színeket meg több basszust haluznak egy digitális jelátvitelnél üzleti megfontolásból , simán csalóknak nevezem.És ez nem azt jelenti hogy ne létezhetnének drágább HDMI kábelek vagy jobb minőségű anyagból készültek, amik nehezebben sérülnek meg ... EZ azt jelenti hogy ha van 2 darab 5 méteres kábeled ami teljesíti a megfelelő jelátvitelt akkor hiába veszel annál drágábbat nem lesz különbség kép és kép között sem hang és hang között.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Gicz
addikt
válasz dgyuri0123 #85174 üzenetére
"audiofil sztereózást", értem a placebó melegágyát, ahol a kábelre helyezett 5 kilós kőtől is "melegebb" lesz a hangja az énekesnek, meg "szellősebb a színpad".
Köszi, de jóshoz sem járok, meg guruhoz sem, és sajnos a csillagképek is azt mutatják, hogy nem segítene a dolgon a vénusz és a mars együttállása sem, mert olyan az aszcendensem. De a routerre azért helyzek majd kolcov lapot, hogy a rossz sugárzás ne károsítsa az apple music streamem.
Igyekszem teszt ábrákkal bejáratott HDMI kábelen nézni a szellőssebb színpadot ígérem, és figyelek majd a kábel irányára is bejáratás közben.
Köszi, de távközléssel foglalkozó villamosmérnök vagyok, a mikulásban sem hiszek már, a kódolásban és a modulációban annál inkább.
[ Szerkesztve ]
-
abyssc2
tag
Sziasztok,
Új C2-nél ha rózsaszín tinting van (fehér, világos színeknél erősen érezhető), akkor érdemes megkeresnem az LG szervízt? Cserélik ilyen miatt, vagy ez EVO panelnél "vele jár"?
Van itthon egy régebbi Sony OLED TV-nk, ami nem EVO-s, és azon egyáltalán nem tapasztalható ez a jelenség.
-
Celtis
veterán
nézd meg (a szemeddel), mennyi zajt és egyéb képhibát fogsz felfedezni a kijelző közvetlen közeléből nézve (20-50cm)
Pont ugyanannyit.
Legalább elolvastad Vhiktor posztját mielőtt válaszoltál rá? -
dgyuri0123
nagyúr
"audiofil sztereózást", értem a placebó melegágyát, ahol a kábelre helyezett 5 kilós kőtől is "melegebb" lesz a hangja az énekesnek, meg "szellősebb a színpad".
Látom, fogalmad nincs, mi az audiofil.
"Köszi, de távközléssel foglalkozó villamosmérnök vagyok,."
Ha nem mondod is kitaláltam volna.#85179Celtis Gondolod, hogy 30cm-ről vizslatta bármikor is a kijelzőket? Csak mert nem nagyon szokás...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Celtis
veterán
Objektív teszt:
Expensive HDMI cables make no difference and here's why -
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #85174 üzenetére
Addig nem fogom elengedni, amíg nem fogod fel, hogy rosszul közelíted meg a kérdést és rossz példákat hoztál fel. Ott van 2 konkrét példám, egyik 2m-es, másik 5m-es kábelek esetében. Indokold és győzz meg arról, hogy a sokkal drágább tényleg megéri. Most próbálod kimagyarázni azt, amibe beletapostál (tökéletesen nem egy ligában játszó kábeleket hoztál fel, ami a szabványt illeti). Nem az AQ a lényeg, és nem is az Alza kábele, ez valóban így van, de ilyenkor el kell vonatkoztatni a márkától, viszont valahogy meg kell nevezni, hiszen piacon lévő kábelek, de ha vaktesztre vinnélek, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem mondanám meg a márka nevét, a lényeg az olcsó és a drága, a példák adottak, lehet magyarázni, hogy miért kell a drágább.
-
blakey
titán
válasz abyssc2 #85178 üzenetére
Ha nagyon új, akkor inkább vidd vissza, ha már nem lehet, akkor igen, szerviz és csere.
-
Pro Koryak
addikt
Légbőlkapott, mert neked minden az, ami ellened szól:
Az ominózus AQ HDMI eset 2016-bólAmúgy a megjelenítőd elektronikája, képfeldolgozó proci, áramkör is beleszól a kapott/látott képminőségbe. Szóval a "zizik" nem mindig ugyan ott lesznek, ugyan annál a kábelnél sem a 2.-3.- ...x-edik alkalommal.
[ Szerkesztve ]
-
Lujo123
junior tag
Digitális átvitelnél ha valami megfelel a szabványnak és hozza is azt akkor különbség nem lehet. Networkingben sem láttam még olyat, hogy 10Gbit-es interfész jobb kábellel 10.1-et tud . De hàt ez szerintem win-win a hívőknél. Elhiszi hogy jobb képet kap, a gyártó meg zsebre rakja a pénzt. Pénzért promózni már gáz.
-
powerup2
addikt
válasz Lujo123 #85187 üzenetére
Nálam van hdmi kábel 2.1-es és szűz lányok ritka holdfényes éjszakán kántálva áldották meg igy sokkal jobb a kép és hang jah és nem mellékesen van egy eladó darab belőle. Szóval privátba lehet érdeklődni
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
blakey
titán
válasz NoMagix #85189 üzenetére
Gondolom azok tovább polírozzák a "kobrákat".
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #85183 üzenetére
Mikor én vettem az AQ Pearlt, kb. 5-6e Ft volt a 2 méteres. Innen kezdve én ezt 5-6e Forintos kábelnek tekintem. És ha lehet, nem is cserélem, míg élek. Van egy Forest-em is, csak az 1m-es, ami perpill rövid sajna.
Az AQ olyan, mint autóban a Mercedes. Ha nem szánsz rá ennyit, vagy nincs rá keret, akkor nem veszed meg és passz. Én egy dolgot utálok... fikázni valamit, amit nem is ismerünk, csak mert drága. És én erre mondom azt, hogy nem feltétlenül szar, vagy átverés, ami drága. Mikor az 5 méteres ! AQ USB kábeleket cserélgettem, gyögyörűen skálázódott a Pealr/Forest/Cinnamon (ami ma 85e ft) és pontosan úgy skálázódott, ahogy az ára emelkedett...milyen érdekes. Náluk olcsóbbat/jobbat (?) találtam ugyan, de nem volt egyszerű és nem is feltétlenül az AQ hibája, hogy a Cinnamon sem volt a legjobb választás az akkori láncomba. De tudod mit, ha másért nem, a rugalmassága végett inkább Pearl (akár használtan, negyed-harmadáron), mert puha, jól kezelhető, ami nem fogja szétbarmolni a HDM aljzatot, mert nem olyan, mint a legtöbb vastagabb kábel, ami inkább hasonlít hajókötélre. És, a minőség....kb. 25 évig!! használtam egy AQ Topaz ic kábelt, mert eddig nem volt semmi, ami mindenben jobb lett volna nála. Jöttek mentek a kábelek, a Topaz maradt stabil alap etalonnak, ami egyébként 1994-ben 25Ft körül alakult, tehát akkor sem volt filléres drót és ami egyébként magasan leverte az összes hasonlóan, vagy alatta árazott kábelemet, amiket időközben kipróbáltam ez alatt a 25 év alatt. Még mostanában is visszakerült a helyére, mert kiválóan szerepelt a legutolsó rendszeremben is, ami egyébként ma is megvan, csak azóta egy sokkal drágább összekötőre cseréltem az AQ-et, ami végülis sokkal jobb (és drágább) is nála.
Miért a mese? Mert nem igaz, hogy szar az AQ, csak manapság egyre megfizthetetlenebb.
És visszatérve az eredeti kérdésedre, az, hogy mennyive jobb az AQ, mint egy alzás 5e Ft-os HDMI? Ha másért nem, akkor a kezelhetősége okán inkább venném az AQ-et (használtan), mint mondtam, mert nagyon rugalmas kábel. Ez nekem már untig elég ahhoz, hogy ezt válasszam. Hogy képileg jobb lenne e, azt innen meg nem mondom most, de elég sok HDMI kábel járt már nálam és valamiért mégiscsak az AQ maradt, pedig volt nem drága Kácsás kábelem is, ami szinntén nem volt rossz, csak az még a plazmát is húzta magával, anniyra merev volt. Szóval, mindent egybevetve, nem látom be, hogy egy AQ Pearl miért nem fér bele bárki büszséjébe, aki amúgy "milliókért" vesz tévét.
A sokszázezres kábelekre meg csak azt tudom mondani, hogy van olyan közeg, ahol lehet létjogosultsága egy nagyon drága kábelnek, de ahhoz rendszer is kell. Egy 100 milliós rendszerben sokmindent meghallani, ami 100 ezresből sosem fog kijönni...Miért mennék vaktesztelni, mikor pont tegnap este vizslattam meg a kijelzőt 20 cm-ről hibát keresve, de semmit nem találtam. Még a legapróbb képi megbicsaklás sem volt egy webdl-es rilíznél, pedig lehetett volna, hiszen az eredeti méret negyede/ötöde bitrátában egy ilyen összekalapált anyag. Még az átmeneteknél sem találtam semmi hibát (65 a film egyébként). Ez egy Pearl, amit 5e-ért vettem anno. Értesz? Miért vennék ehelyett egy alzás kábelt ugyanennyiért? És legyen ez egy ok, hogy miért AQ és nem akármilyen noname drót.
"csak a zene van"
-
Sasi001
senior tag
-
alaves
addikt
válasz SaitoX #85184 üzenetére
+1 ...
-LG: amennyiben korrekt fénykép készül a hibáról, amelyet csatolsz a hibabejelentéshez (+hátoldali címke +számla), akkor gyakorlatilag elbírálás nélkül megrendeli a területi szervizes a kijelzőt, nem jön kétszer, az LG-t várálónak kb. mindig igaza van (a helyes üzletpolitika). (Pl. általam zavarónak ítélt WBC kijelző fekete közeli inhomogenitás)-Samsung: "előbb lesz egy technikusi kivizsgálás és utána döntenek, hogy kell e szervizes beavatkozás"
A Samsung-nál ez körülbelül azt jelenti, hogy megpróbálunk mindent, mindenre is hivatkozással, hogy lehetőleg ne a vásárlónak legyen igaza. Többször leírtam, hogy nálunk a területi szervizes ezért nagyon nem szeret Samsung TV-hez kimenni, mert csak a probléma van az elbírálással, amely sokszor azzal végződik, hogy nem jár a garancia.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #85191 üzenetére
Senkit nem érdekel, hogy évekkel ezelőtt mennyiért vetted, hasonlót én is tudok írni, mert nekem is volt részem olyan vásárlásban, amit korábban sokkal olcsóbban vettem a mostani árakhoz képest. Amit már megvettél nem kell lecserélned, de ha most kell venned, akkor nehogy ne merüljön fel benned, hogy 5m-es ( ) kábel esetében 7e-t vagy 70e-t kell kiadnod, vagy 2m-es kábel esetében 5e vagy 20e és az sem mindegy, hogy hány darabról van szó. Én sem sajnálom a jóra kiadni a pénzt, de a felesleges pénzkidobást és az ügyfelek/vásárlók hülyére vételét utálom és teljes mértékben elitélem. AQ feleslegesen drága. amúgy az Alzás kábel rugalmas, jóminőségű anyagból készült, vannak olyan kábeleim is.
[ Szerkesztve ]
-
Sasi001
senior tag
válasz alaves #85194 üzenetére
Nem mondanám. A második cserénél közölte a szervizes, hogy minden esetben ki kell már menniük szemrevételezni. Ha az új panel is rossz akkor várnod kell 3-hónapot a következő cseréig feltéve ha jóváhagyják a cserét. Ha vissza olvasol volt akinek cserélni sem akartak és ment a vita ő Tinting miatt cseréltetett ha jól emlékszem.
-
Gicz
addikt
válasz dgyuri0123 #85191 üzenetére
Engem érdekelne egy USB kábel hova tud skálázódni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #85180 üzenetére
Ne viccelkj 30 cm-ről? Van amikor pár cm-ről vizslatom
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest