Hirdetés
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- E-book olvasók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Célegyenesben a Yettel TV
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hashvrad
tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Szia!
Lehet annyira már nem aktuális, de én most kezdtem el használni OLEDet monitornak (42-es C2). Első körben nem tűnt nagy ugrásnak egy VA panel után, de 1,5 hét után vannak olyan "apróságok" ami miatt nehéz lenne visszaszokni LCD-re.
(játékban még csak minimálisan teszteltem)- Sima állókép összehasonlíthatatlan az LCD-vel, egységes/homogén hatása van.
- A fekete tényleg fekete. A marketingen túl, amikor egy sorozatban, drámai zárás után 1-2 másodpercig teljes sötétség lett a szobába az nagyon sokat adott az élményhez.
- Nem tudom, hogy a jobb HDR és/vagy az OLED miatt, de sokkal szebben néz ki az árnyékos/fényes területek közötti különbség (természetesebb).
- A Sárkányok házánál nemrég volt egy sokak által szidott sötét rész. Én szvsz nagyon élveztem, mert OLEDen tökéletes volt, végre úgy nézett ki egy éjszakai jelenet ahogy kb a valóságban.- Mivel VRR/120Hz/jobb HDR volt a legfőbb indok a cserére, ezért nagyon nem érzem felárasnak a dolgot, mert LCD-ben se sokkal olcsóbb ez (QN90B konkrétan 40-el drágább).
A negatívumok nagy részét még nem tudom megítélni. Most lesz VGA csere, plus upgrade is volt win 11-re.
- Nem működni a G-sync (konkrétan nem engedi a gépen bekapcsolni, a TV-n bevan).
- Videók és stream szaggat, nem jó a kép. A régi TV-n win 10 alatt ez sokkal gyengébben és csak YT 4K HDR alatt fordult elő. Appban tökéletes.
- Betűk (főleg a kicsik) először nagyon csúnyák volt, de beállítások után sokat javult a helyzet, de bizonyos esetekben még mindig nem az igaz (ez 48-on lehet jobban kijön).Ami biztos a TV hibája:
- Beégés veszély, ez idővel kiderül.
- A betekintési szög itt se 100%, bizonyos esetekben itt is van színtorzulás. LCD-hez képest sokkal jobb a helyzet, de VA-nál se zavart annyira (csak ugye nem így van reklámozva).
- ABL néha zavaró tud lenni, de ritkán állítgatja a fényerőt (film alatt még nem vettem észre, csak sima win-ben).
- Jobban tükröződik mint a régi TV-m, főleg fekete részeken. Szokni kell.
- Én hangfallal használom, de szvsz a saját hangrendszere pocsék (lehet ez is érdekel valakit). A régi TV se volt különb.Összegezve: Nyűgös a technológia, vigyázni kell rá, állítgatni kell, viszont egész egyszerűen teljes más rajta bármit nézni. Felesleges leragadni a "sokkal szebbek a színek" reklámszövegnél, sokkal többet tud adni annál (nem igazán tudom átadni, de egyszerűen jobb mint az LCD).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor