- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ilovedigweed #66897 üzenetére
Meg az oled valaszideje a különbség( alacsonyabb/gyorsabb).
Minilednek semmi hátránya nincs a sima local dimminges lcdkhez képest, csakis előnye van. Blooming elofordulhat, de sokkal kisebb mértékben mint a nem minilednel.
Én ha most vennék lcdt és van keret rá akkor csakis miniledeset vennék.
Ha zavar a legkisebb mértékű blooming is qkkor meg belépő kategóriás lcd kell amiben nincs local dimming vagy kikapcsolhato, de akkor megint a fényerő lesz a kevés.
Egyébként minilednel a blooming valós tartalommal inkább max csak sejthető mint látható (most egy c825 van nalam, filmeknél abszolút nem látható, hacsak nem oldalról nézed a tvt), de tesztabraval természetesen kőkeményen elohozhato.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
daneel_hu #66893 üzenetére
Pont délelőtt csináltam meg ezt a beállítást és nekem sajnos nem tetszett. Lehet a szememmel van baj.
@Vhiktor
Így már más a leányzó fekvése. Ebből kiindulva ha "csak" ennyi a különbség az oled és az LCD megjelenítő között, nekem nincs szükségem oled tv-re. Akkor egy LCD tv-re van szükségem. Miniled-nek van valami hátránya? -
janos666
nagyúr
válasz
Vhiktor #66891 üzenetére
Hát nem tudom, lehet csak nekem van valami 3. szemem, vagy 6. érzékem, de én a belépő kategóriás PDP-t vagy OLED-et is sokkal szívesebben nézem, mint a csúcs LCD-t. Esküszöm, mint ha érezném a polarizációs réteget minden LCD-n. (A plazmán is láttam eleinte a vibrálást és a dither zajt, de azt idővel megszoktam, transzparenssé vált, de az LCD képvilága soha, totál "screen door" effekt, mint ha rácshálót néznék, aminek kifakulnak a sarkai, és csak egy halszem szerű folt jó a közepén, akár IPS, akár xVA panel, de még a közepén is olyan "tejszerű" az egész, mikor sötét, vagy gyöngyházasan rácshálós, amikor világos, picit rezzen a tekintetem és morfolódik az egész, "műanyag köd" minden). Még egy tinting-es OLED-et is hamarabb elviselek, mint egy felhős LCD-t (1 évig volt egy tinting-es C7-em, de nem azért adtam el, azóta szerencsére mindig szép panelt kaptam, mikor cseréltem).
-
daneel_hu
addikt
válasz
Vhiktor #66892 üzenetére
"Olednel igazából csak a kontraszt az ami elorelepes a többi technologiahoz képest és attól látod máshogy az egész képet. Szinekben abszolút semmi elorelepes nincs."
Sötét színekben is sokkal jobb az oled. (feketéhez közeli színek)
A filmek nagy része pedig sötét színeket tartalmaz, tehát hiába jó valami 2000 niten ha semmi nem használja ezt ki. -
daneel_hu
addikt
válasz
Vhiktor #66891 üzenetére
"Ez az első oled tv-m. Ahhoz képest nem látok sok különbséget az LCD és ez között. Gondolom ez baj mert azért kerül annyival többe egy oled egy lcd-től."
Első körben 2 tanács.
1. Ha van lehetőséged akkor nézz meg egy filmet vagy játssz tök sötétben.
2. Keress a neten a c1-hez beállítást. (pl. rtings.com)Teljesen sötétben kell lásd a különbséget még egy jófajta qled-hez képest is. (ordít a differencia)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ilovedigweed #66890 üzenetére
Ha kalibralt a tv akkor nem lehet hatalmas különbség a színek között lcd és oled között.
Olednel igazából csak a kontraszt az ami elorelepes a többi technologiahoz képest és attól látod máshogy az egész képet. Szinekben abszolút semmi elorelepes nincs.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ilovedigweed #66886 üzenetére
Értem.
Akkor add el, én helyette samsung, sony, LG lcdk között nézelődnék ott is aminek bőven 1000 nit felett van a kalibralt fenyereje, szerintem az sokkal jobban fog tetszeni Neked és jobban fogod látni az elorelepest. Főleg miniled technológiát hasznalo tv-t vennék és a feketével sem lesz gondod.
-
janos666
nagyúr
válasz
ilovedigweed #66886 üzenetére
A fényerő megszokás kérdése is, de a szemed egészsége szempontjából is jobb, ha az elégséges legkisebb, mintsem a még éppen nem fájdalmas legmagasabb értéket szokod meg.
De amúgy még egy kis beégés sem a világ vége. A TV-s csatornalogók általában a kép sarkain vannak, így nem is veszed észre a halvány foltot, ha a kép közepét nézed (van itthon az egyik nappaliban egy sok éves Samsung plazma, csúnyán beégett Comedy Central logóval, de emiatt még eszemben sincs kukázni, középen nézve nem látom, csak ha a sarokba nézek). Más pedig nem igen fog beégni 5+ év után sem (sarkokban elhelyezett logókon és játék HUD-okon kívül), maximum még hírcsatornák alsó szalagcsíkja, ha sokat nézel olyan hírcsatornákat, amiken az kvázi-állandó és erősen kontrasztos (na az már zavaróbb lehet, ha beleég egy teljes alsó sáv, de pl. apámnál is van egy sok éves Panasonic plazma, amin sok HírTV és ATV is megy, de még mindig nem égett bele semmi, se logóm, se sáv).
A másik nappaliban egy LCD van, amin még garanciaidő végén cseréltek kijelzőpanelt, de 1 után újra tönkrement, és az alsó fele sötétebb, mint a felső, de ezt sem cseréljük, mert alig van bekapcsolva. -
wwwolfman
tag
válasz
Vhiktor #66852 üzenetére
Igen, ugyanaz a tévé, ugyanaz a felvétel, csak az egyikrn a színeket nem sikerült elkapni. A valóságban még rosszabb volt....
Amúgy 2160p hdr anyag. Illetve még azt vettem észre, hogy a közvetlen közelről torkolattűzről készült felvételeken is mintha rajzfilm lenne, kipixelesedik, mintha 30 évvel ezelőtti grafika lenne.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Vhiktor #66882 üzenetére
+ janos666
Az a problémám vele, hogy amikor beüzemeltem nem volt olyan érzésem mint másnak, hogy hűha, ez igen. Sem Playstation 5-ön, sem a Dune Real Vision 4k-n. Azt hittem, hogy kibontom és majd leesik az állam attól amit látok. Nem így történt és picit csalódott vagyok. Lehet, hogy nagyok az elvárásaim, azért van. Szép a kép nem mondom, hogy nem, de ha ennyit tud egy 400k-s oled akkor veszek olcsóbban lcd-t. Mindezek mellett a nagyobb fényerőhöz vagyok szokva. Lehet, hogy tudok többet kicsikarni belőle, de akkor meg az van bennem, hogy pár év és mehet a kukába beégés vagy más olyan dolog miatt,hogy nem vigyáztam rá. Nálunk napjában reggel 7-től (ahogy a gyerek ébred) körülbelül este 10-ig vagy hajnal 1-ig (ha délutános vagyok) megy a tv folyamatosan szinte. A gyereknek és az asszonynak mindegy, hogy milyen a kép, be tudom állítani, hogy kimélje a tv-t. 6.-áig tudom visszaküldeni, alszok még rá, nem tudom mi lesz. -
daneel_hu
addikt
válasz
Bazsi747 #66872 üzenetére
"Most leszögezném hogy nagyon tetszik az oled úgy érzem valóban ez a csúcs jelenleg nagyon örülök hogy ezt választottam.DE nem hogy tájékozódni nagyon nem tudtam valahogy azt érzem hogy mindenki csak sír és 2-3 márka közt megy a vita folyton és ennyi.Lehet kicsit negatívra sikerült most ez de nem az volt a célom csak vélemény semmi több😉.Gondolom hogy most jól megkapom hogy mehetek innen akkor.
"
Szerintem ne pörögj ezen. Ha tetszik a tévé akkor tartsd meg és élvezd.
Egy ideig az embert befolyásolják az itt leírtak, sokszor végeláthatatlan vitákba folyunk bele, de aztán rájössz, hogy ez csak egy műszaki cikk (egy tévé).Nincs olyan hatalmas különbség az oledek között, hogy ezen rágódj.
Ha vennél nagyobb képátlójú oledet – és ez lenne a csere oka –, akkor igazad van.
Ellenkező esetben felesleges cserélni, visszaküldeni. -
salapp
addikt
válasz
ricsip #66863 üzenetére
Akkor a nagyszülőre kell kötni vagy hasonló. Biztos van megoldás. Nyilván nem támogatom, hogy az emberek csaljanak, de azért egy ilyen feltétel elég undorító. Az én fiam 4 évesen tökéletesen kezelt minden házimozi eszközt, az elején megtanulta, hogy vigyázni kell a dolgokra. Barátaink és sok lökött szülő meg inkább az egekbe pakol mindent, amit félt. Volt ismerős család, ahol kerítést tettek a tévé állvány elé...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ilovedigweed #66868 üzenetére
Mi a probléma a tvvel illetve mire szeretnéd használni, mi a fontos Neked?
-
törölt tag
válasz
koadam777 #66875 üzenetére
Tényleg lecserélnél a kommentek miatt egy gyakorlatilag új tévét, úgy, hogy amúgy elégedett is vagy vele? Ha februárban meg a Sony-ról lesz szó, akkor utána azt veszel?
Szerintem kár ilyeneken agyalni, inkább élvezd a készüléked. Hacsak nincs vele valami gebasz, vagy nem szeretnél rögtön egy nagyobbat is.
-
koadam777
csendes tag
Ambilight és DTS miatt nem küldeném vissza a tv-t, ami jobban érdekelne viszont, hogy mozgásmegjelenítésben, tv adás kezelésben, színekben jobb-e a Philips és emiatt megéri cserélni, vagy teljesen ugyan azt kapnám nem érzékelnék különbséget?
Azért Lg előnynek felhoznám a távirányítót ami tényleg megkönnyíti a kezelést. Illetve nekem az AirPlay használata előny. -
Elar
senior tag
válasz
hakydakillah #66857 üzenetére
Uhh az tényleg jo volt.
Most elég messze van az árak ettől 🤢 -
Bazsi747
aktív tag
Azt a tanácsot kaptam másik topikban egy héttel ezelőtt hogy nézek be ide és olvasgassak kicsit és tájékozódjam ha komolyabban is érdekel a téma,1 hónapja vettem egy C1 et kifejezetten ps5 és filmezés miatt egy 7 éves mezei LG cseréltem le.Most leszögezném hogy nagyon tetszik az oled úgy érzem valóban ez a csúcs jelenleg nagyon örülök hogy ezt választottam.DE nem hogy tájékozódni nagyon nem tudtam valahogy azt érzem hogy mindenki csak sír és 2-3 márka közt megy a vita folyton és ennyi.Lehet kicsit negatívra sikerült most ez de nem az volt a célom csak vélemény semmi több😉.Gondolom hogy most jól megkapom hogy mehetek innen akkor.
-
törölt tag
válasz
Laca19 (a) #66867 üzenetére
-
janos666
nagyúr
válasz
ilovedigweed #66868 üzenetére
Vissza akarsz küldeni egy TV-t agyatlan fórumviták olvasgatása miatt?
Kapcsold ki az automatikus környezeti fényszabályzást, és tekerd oda az OLED Fény csúszkát, ahol neked tetszik.
Nehéz elhinni, ha nem elég (sőt sok) a 100/100 SDR-hoz.
Ha HDR-nél kevés a 100/100, akkor a DolbyVision-t tedd Színház Otthon módba, HDR10-nél pedig kapcsold be előbb a Dinamikus Tone Mapping-et, aztán esetleg még a Dinamikus Kontraszt-ot is. -
ilovedigweed
senior tag
Nem értem miért olvagatom a fórum ezt a részét. December 22.-én rendeltem a Telekomtól egy LG C1-et és 23.-án kihozták. Most elég erősen arra hajazok, hogy visszaküldöm a sok jó és rossz komment miatt. Ami elszomorít, hogy nem tudom mi legyen helyette. Kell nekem egyáltalán új tv? Kell! Oled jó lenne? Jó, bár picit sötét a kép. Valami kell, mert van ps5 és médialejátszó is. Azt hiszem fel kell tennem a kérdést a "Milyen tv-t vegyek" fórumban. Köszi
-
leslien
nagyúr
válasz
Jackie_Chan #66855 üzenetére
ezt lehet tudni melyik biztosító volt? mert pl nekem a Generali smart van aztán nehogy ebbe a hibába essek én is..
-
zazenke
őstag
válasz
Pro Koryak #66862 üzenetére
pusztán csak érzékeltettem egy igen komoly érvet az LG melllett . Természetesen egy valamivel jobb tulajdonságú oledért mindenki annyit kockáztat amennyit akar. van akinek megéri a mérlegre tenni 4-500 ezret. Elvégre egyszer élünk
És van aki a rosszabb hozamú de biztonságost választja. Más részről pedig pitiánerségnek tartom hogy a többi gyártó nem az LG -t követi gaaranciáztatás terén legalább a drágább 300 ezret meghaladó tévéknél. . Szerintem elég tőkeerős cégek ezek. Es az is lehet hogy a németeknél nem mernék ezt eljátszani.
-
ricsip
addikt
válasz
Gyerek 14 éves kor alatt a háztarzásban pl. kizáró tényező az összes töréskár biztosításnál tv-re, benne van a 30 oldalas ÁSZF-ben.
Lefordítom: bármilyen töréskárnál a bizrosító azonnal a 14 éves kor alatti gyerek-re hivatkozva fogja megtagadni a kártérítést. Oszr bizonygathatod hogy n a gyerek volt, ott van a szerződésben amit aláírtál.
Ha van 14 éves kor alatti gyerek a háztartásban, a biztosító ügynökének fel kéne(!) hívni a szerződő figyelmét, hogy a töréskár-biztosítás felárat inkább kótékonykodja el vmi karitatív szerbezetnek, mert a biztosító azt a pénzt kb. "találta", nem fog érte SEMMIT nyújtani. Aztán a patkányvalóságot amit Élet-nek hívnak, ismerjük. Küldik a sablon fuckyou elutasító váladszt -
törölt tag
Az Ambilight nekem is nagyon szimpatikusnak látszik. Otthon sose próbáltam, de nem véletlenül van 12 Hue spot és kb. 16 méter Hue LED a nappaliban. Ezek elvileg képesek szinkronban működni a Philips tévékkel is.
A HDMI 2.1-et és a DTS támogatást (elsősorban erősítővel eARC-on) kipróbáltad a gyakorlatban, vagy bárki itt, akinek Philips OLED-je van?
-
Gajho
csendes tag
válasz
koadam777 #66846 üzenetére
Rengeteg utánaolvasás követően én a 706-ot választanám.
Kifejtve: tegyük félre a lényeget, mert az ebben a kategóriában mindkét készüléknél csodálatos (a kijelző).
Ami plusz a 706nál:
-Az összes HDR formátumot támogatja.
-Van DTS
-ambilight (nagyon komolyan megdobja a filmeket és a játékokat, plusz működik a tv használata nélkül is, remek hangulatvilágítás, érdemes egy két videót megnézni róla)
706 Hátrány:
Nincs dolby vision IQ (ez amugy semmi extra csak gondoltam írok valamit. A philips szerint kb benne van a tvben az okos proci miatt)LG C1 előnyök:
-4 hdmi 2.1 port
-nagyon jó supportC1 Hátrány:
Amiket a másiknál előnyként írtam3 honap volt az utána járásom amiből az első kettoben én is az lg-t vettem volna. Azóta van egy 806-os philipsem és egyelőre csodaszép minden.
-
vilga
tag
válasz
Elég egyértelmű volt: [link] 13§ 42. pont, ha fizet is a biztosító új értéken? vagy milyen avulási értékcsökkenéssel? Mindjárt meggondolandó a "költözés közbeni sérülés"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest