Hirdetés
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ha a vezérlés szintjén menne a BFI, akkor szerintem nem (vagy nem drasztikusan) esik a maximális fényerő. A korlát csak az, hogy mennyire lehet megerőltetni az alpixeleket rövidtávon (egy-egy lerövidített aktív időszakra), hosszabb távra (több egymást követő frissítés) kiátlagolódik az igénybevétel (a fekete idő alatt pihenhet). Nagyon alacsonyra pedig úgysem lehet húzni az fekete képkockát arányát, mert akkor tényleg stroboszkóp lesz belőle, ami senkinek nem jó (egy jó kompromisszumot kell keresni, csak most kicsi a mozgástér, mert 120-ba kell belepakolni 24, 50 vagy 60 képkockát, amivel túl sok választásod nincs, főleg a 60+60 esetben).
Tesztekben azt írják, hogy a Sony A1 is csak ~20% fényerőt veszít, ami neked teljesen hihető, mert szabad szemmel is látni, hogy tompítva dolgozik az ABL, tehát kiátlagolja valamelyest a fekete és fehér képkockát, majd ezt az átlagot fogja vissza kicsit késve.
Még arra vagyok kíváncsi, hogy 24Hz bemenethez hányszor villan fel egy-egy képkocka. Mindenhol csak 60Ht-et említenek, de már ott látszik, hogy nem mértek végig minden bemeneti frekihez tartozó módot, hogy a Pana OLEd-re is 60-at írnak, de megállapítják szabad szemmel, hogy más frekin vibrál (csak tudnám melyik melyiken
), szóval szerintem mindkettőn csak a 60Hz bemenetet mérték le.(#5821) Ren Hoek
Az a baj, hogy max 2160p60@8bit fér ki a HDMI-n, tehát ha a GPU vagy játékmotor nagyít, akkor is bukom az 1080p120 módot (ugyan úgy, mint ha a "tompasága" miatt mellőzőm azt), vagy épp a HDR-t, ami viszont működik pl. 1440p60@10bit módban. 1080@60->2160p SDR-nak pedig megint nincs értelme, ha a VGA elbírja az 1440p-t is könnyedén.
Ez jó kérdés, majd kiderül. Igazából úgy vettem meg, hogy "ez már kidobott pénz", a Kuro-t pedig nem adom el.

Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Bittorrent topik
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen routert?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), szóval szerintem mindkettőn csak a 60Hz bemenetet mérték le.
Vhiktor