- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Én a képtesztekhez összefűztem MP4-be a két réteget az ISO/mappastruktúrából. A HD hangot Emby-vel is bukod, ha a TV-n játszod le és az nem tud eARC-on HD hangot kiküldeni...
Csináltam közben képeket ~1000 helyett ~4000 nit maxCLL-es anyaggal is: Fansatic Beasts 2 (3241 a static metadata, de a madVR van, ahol kicsivel 4000 felett mér).
sötét: DV , HDR10 , HDR10+DTM
világos: DV , HDR10 , HDR10+DTMA sötét jelenet most is nagyon hasonló DV és normál HDR10 közt, a DTM viszont szerintem ormótlanul túltolja a fényt.
A nagyon fényes jelenet viszont tényleg jobban hasonlít, ha HDR10-hez bekapcsoljuk a DTM-et. Szubjektíven nekem is jobban tetszik egy kicsit így a DV, vagy a DTM.
-> Ezért mondom azt, hogy szívesen használnám a DTM-et, ha nem rontaná el a sötét jeleneteket. De nekem ránézésre összességében többet árt, mint használ. ~1000 csúcs esetén mindenképp csak árt a DTM, ~4000 nit esetén pedig 50/50, de nekem inkább vesszenek el a részletek a hébe-hóba feltűnő lángokban, mint hogy minden gyengén világított jelenet fel legyen dinamikus kontraszttal húzva világosra.
Ezt pedig nem tudom miért nem fotóztam le neked @chros (nézd meg otthon magadnak), de mikor bekapcsoltam madVR-ban a tonemapping funkciót 700 nit real peak beállítással (hogy lássam a képkocka méréseket a jelenet kiválasztásához), és be volt még kapcsolva a TV-n a DTM is (úgy maradt az előző fotó után), az szerintem szubjektíven ritka sz@rul nézett ki (feleslegesen visszafogott világosságú és "egybemosott" volt) a fénysárkányos jelenetnél (én nem is vártam semmi jót, nem is direkt néztem, csak emlékszem, hogy így használod).
Új hozzászólás Aktív témák
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Nem lesz erotikus ChatGPT
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG OLED48C41LA 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- SAMSUNG (QE77S90FAEXXN) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- GAMER PC! Ryzen 5700X / 32GB DDR4 / RX 6800 XT / 512GB NVMe / 650w Gold! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor