Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog (1)

    válasz chros #31963 üzenetére

    De a DTM nélküli hibákat szerintem ki kéne szűrje a DTM és a 700 nit-re elő-feldolgozás is külön-külön. Elvileg DTM-el ignorálja a TV az eredeti metaadatokat (vagy ha számításba is veszi, akkor sem csak abból dolgozik, másképp számol - bár ezt nagyon nehéznek tűnne visszafejteni, hogy mégis miképp), előfeldolgozásnál pedig tudjuk, hogy milyen konstans metaadatot küld a TV-nek a madVR (amikkel úgy tűnik, hogy jól boldogul a TV a DTM nélküli mérések alapján).
    Szerintem csak így (minden extra 'ki'), hogy kizárd a TV oldali feldolgozást az esetleges bakijaival (legalább is azt hiszem, persze lehet, hogy 100-700 közt is is az 1000-hez tartozó paramétereket használja, mert az van legközelebb, és talán nincs külön opciója <=700 esetre, csak 100-1000, 1000-4000, 4000-1000, de ha az 1000-hez tartozó paraméterekből interpolál, az se nagy beavatkozás 700-on).

    De szerintem annyira ordít a DTM-ről, hogy kamu hulladék. Keress valami nagyon sötét éjszakai jelenet, mindenféle világló kis fénypont nélkül, aztán kapcsolgasd ki/be: azonnal látni, hogy látványosan felvilágosodik az egész kép. Ennek egyszerűen nem szabadna megtörténni, ha tényleg csak a képkockák csúcsát keresi. Olyan képkockán is durván beavatkozik, ahol szerintem egyértelműen semmi dolga nem lenne, bármi is az eredeti metaadat (legyen az bármilyen idióta érték).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák