Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASRock lapok általában
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPad topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Sokaknál nem az a lényeg, hogy a TV-re ne kelljen lejátszót (vagy játékkonzolt, PC-t, stb) kötni, hanem hogy az AVR-re ne kelljen.
Amúgy meg...
Én ~8 éve (mikor kezdődtek ezek a "smarttívík") is azt kérdeztem, hogy miért nem lehet akkor csatlakoztatni egy USB-s Blu-Ray (vagy legalább DVD) olvasót (legelőször azt vetettem fel, hogy legyen integrálva egy, mert akkoriban bőven elfért a vastagsága, de aztán hamar rávezettek, hogy sokan úgy fogatják falra vagy építik bútorba, hogy nem lenne praktikus) és azzal nézni (az akár eredeti, másolásvédett) lemezeket, ha már van beépített lejátszó.
Aztán eljutottunk oda, hogy LAN-on keresztül akár tényleg tudja is olvasni a TV a PC-be rakott lemezt (DLNA). Vagy talán ma már lehet is USB-s olvasót kötni a TV-re...? (Nem próbáltam, sohasem volt USB-s olvasóm.)
Aztán később vártam, hogy mikor lesz majd ARC támogatás a PC videokártyákon (mikor megjött a TV-kbe és AVR-ekbe), mert akkor én is tudnám használni (TV->PC->AVR, ráadásul úgy hogy az ARV még nem ARC-s, ez lett volna a poén: hogy ne kelljen új AVR, mégis kiválthassam azt az egy szál optika kábelt a TV és AVR közt). Ez még várat magára (Linux-on mint ha mozgolódtak volna kicsit idén, CEC már van, még 5-8 év és szerintem lesz ARC is
).Csak az a bajom az eARC-vel is, hogy ez se fog működni úgy, hogy összekötöm a HDMI 1.3-as AVR-t, és a TV HDMI portja "kimenetté alakul", hanem ehhez is megint új AVR kell, legalább még egyszer cserére erőszakol(na).
Alapvetően még egy eARC-re dedikált port is jó lehetne, aminek nem kell tudnia bemenetként is működni. Arra rákötöd az AVR-t és az AVR-re nem kötsz semmit, amit a TV-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG 48G5 - 48" OLED Tandem - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 2400 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG OLED 65 G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- LG OLED55BX3LB 4K 120 Hz Smart TV
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).
Vhiktor