Hirdetés
- Megint vizsgálja a leégő Ryzen ügyét az ASRock, amit elvileg már javítottak
- Nem akármilyen LAN-nal jön a GMKtec minigépe
- Nyakunkon a Mangmi combos kis kézikonzolja, a Pocket Max
- Megárthattak az Intel VGA-terveinek az emelkedő árak
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Razer Blade 15 2021 i7 11800H 32 GB ddr4 ram RTX 3080 2k OLED 165hz kijelző
- PLC programozás
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Raspberry Pi
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Sokaknál nem az a lényeg, hogy a TV-re ne kelljen lejátszót (vagy játékkonzolt, PC-t, stb) kötni, hanem hogy az AVR-re ne kelljen.
Amúgy meg...
Én ~8 éve (mikor kezdődtek ezek a "smarttívík") is azt kérdeztem, hogy miért nem lehet akkor csatlakoztatni egy USB-s Blu-Ray (vagy legalább DVD) olvasót (legelőször azt vetettem fel, hogy legyen integrálva egy, mert akkoriban bőven elfért a vastagsága, de aztán hamar rávezettek, hogy sokan úgy fogatják falra vagy építik bútorba, hogy nem lenne praktikus) és azzal nézni (az akár eredeti, másolásvédett) lemezeket, ha már van beépített lejátszó.
Aztán eljutottunk oda, hogy LAN-on keresztül akár tényleg tudja is olvasni a TV a PC-be rakott lemezt (DLNA). Vagy talán ma már lehet is USB-s olvasót kötni a TV-re...? (Nem próbáltam, sohasem volt USB-s olvasóm.)
Aztán később vártam, hogy mikor lesz majd ARC támogatás a PC videokártyákon (mikor megjött a TV-kbe és AVR-ekbe), mert akkor én is tudnám használni (TV->PC->AVR, ráadásul úgy hogy az ARV még nem ARC-s, ez lett volna a poén: hogy ne kelljen új AVR, mégis kiválthassam azt az egy szál optika kábelt a TV és AVR közt). Ez még várat magára (Linux-on mint ha mozgolódtak volna kicsit idén, CEC már van, még 5-8 év és szerintem lesz ARC is
).Csak az a bajom az eARC-vel is, hogy ez se fog működni úgy, hogy összekötöm a HDMI 1.3-as AVR-t, és a TV HDMI portja "kimenetté alakul", hanem ehhez is megint új AVR kell, legalább még egyszer cserére erőszakol(na).
Alapvetően még egy eARC-re dedikált port is jó lehetne, aminek nem kell tudnia bemenetként is működni. Arra rákötöd az AVR-t és az AVR-re nem kötsz semmit, amit a TV-re is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Téli Olimpiai játékok Milano - Cortina 2026
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Olimpia 2024 Párizs
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Futás, futópályák
- Jövedelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Milyen routert?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- GRUNDIG ( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- Használt iPhone 13 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
).
Vhiktor