- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
claire78
senior tag
válasz
Gulyopapa #1290 üzenetére
Tegnap hazahoztuk..e volt a reakció:
Pedig már láttunk OLED-et boltban korábban.Pont ez az a fekete amire vágytam.
Nem volt még időm végig nyomogatni, de annyit vettem még tegnap észre, hogy 24p filnél Truemotion sima beállításnál olyan volt, mint amikor pc-ről játszol le filmet és éppen a windows frissít.Szóval egy mp-re belassul a lejátszás. Éles-re állítva semmi gond nem volt.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Gulyopapa #1290 üzenetére
Azért a tudatos vásárlást és használatot ne nézzük már le
Olyan vagy mint a főnököm, aki plusz 130.000ért megveszi a 100mhzel nagyobb órajelű cpu boostot laptophoz, mert h az a csúcs
nincs ezzel baj, főleg ha tényleg tök mindegy mennyibe kerül, de lehet ezt ésszel is... Attól még h valami épp csúcstechnika, lehetnek hátulütői (nyilván lesznek is) amikre lehet érdemes figyelni. Sőt, elárulom, h az épp új technológiáknak van a legtöbb gyerekbetegségük, míg az olcsóbb de már régi technél azokat már rég kiküszöbölték, uh valahol azért fizetsz pluszt, h bétatesztelj.
-
qqzs
őstag
ATVnek beegesre tervezett logoja van fel ora alatt beeg de a ciklus kiszedi, azert ket oras filmet nem neznek az ATV-n
-
KosztaS
csendes tag
válasz
nokia123 #1284 üzenetére
Enyém az alsó, a TV-men (LG OLED 55B6J) úgy tudtam összehozni, hogy vezérelje a STB-ot, hogy hozzáadtam a bemenethez a beltéri vevőegységet, majd univerzális távirányító beállítás. Ott a típusnak a Cisco-t választottam. Utána kérte, hogy válasszak távirányító típus, hogy melyik működteti.
Ez a 16-os számú volt, visz mindent. -
Partizan182
senior tag
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #1276 üzenetére
Akkor a 21:9-es mozi is problémás? Mert én szinte csak olyat nézek...
-
colbert
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám van hogy nem ismeri fel az LG távirányítója a setep boxot (INTEK) hiába választom ki a T-homot mivel az intek benne sincs. Régi szar az lehet a gond?
-
Strezi
őstag
válasz
Partizan182 #1276 üzenetére
Ne is mondd! Egész napos Bogyó és Babóca maratonok mennek 4:3-ban
Meg szinte bármit néznek a gyerekek DVDn, BD, van csík alul meg felül is. Hogy nincs teljes képernyős nagyítás a kurva BD lejátszókonDe, eddig nincs látható problémája a tv-nek tőle
-
Partizan182
senior tag
válasz
claire78 #1274 üzenetére
Annyi van az OLED-nél hogy a technológia (self-emitting) miatt képes a beéégésre, ez tény. De gyakorlatban nem nagyon teszi, mert:
- Statikus képnél relatíve gyorsan (kb 1-2 perc után) lépésekben leveszi a fényerőt. Ez egyébként néhol zavaró, ha van egy hosszú, vágás nélküli jelenet ahol nincs nagy mozgás (fix kamera, max a színész szája mozog), azt is ilyennek veszi néha és simán lekapja a fényerőt magától
- Strezi által említett korrekciós ciklusok: standby (kikapcsolt) állapotban gyógyítgatja a pixeleket
Nálam egyszer volt a "beégés" észrevehető: egész délután valami 4:3-mas mese ment a gyerkőcöknek és este a Witcherben a két oldalon a függőleges oszlopok helye látványosan sötétebb volt. Másnapra eltűnt. Azóta se tapasztaltam.
-
Strezi
őstag
válasz
Silent77 #1272 üzenetére
Pl. ez (hang nélkül!): https://www.youtube.com/watch?v=t0I4mTEdAf8
-
Strezi
őstag
Fontos, hogy mielőtt ezt elindítod, egyenletesen legyen hajtva a panel, és egyformán meleg legyen a felülete.
Akkor tudja igazán kiszedni az esetleges eltéréseket.Én hosszabb filmezés után öt percig teljes képernyős fehér zajjal járatom és azután kapcsolom ki hogy lefusson a zaj törlés. Sajnos az enyémen még nem lehet kézzel indítani ezt, csak automatikusan történik meg négy óra üzemidőnként.
-
Madwe
nagyúr
válasz
colbert #1268 üzenetére
Itt image retention van - fenttmarad a kép, de eltánik idővel, ezért ez más mint a plazmás burn in!
A tv alapból amikor kikapcsolod lefuttat mindig egy képjavító eljárást, ami ezt eltünteti (ezt kézzel is elindíthatod bekapcsolt állapotnál) így használat mellett csak akkor lehet idegesítő, ha sokáig statikus pixelek vannak egy helyen, majd más lesz. TV adók logója pl, ha 2 óráig nézed az rtlt majd átváltasz a tv2re. Vagy játékoknál a hud. Főleg egyébként a világos színekre érzékeny, nem a sötétekre.
De olyan szinten ne félj h örökre ott marad, de arra készülj fel, h néha ott lehet, s az idegesíthet
-
-
colbert
csendes tag
Sziasztok!
55c6v boldog tulajdonosa lettem.
Érdeklődnék, hogy kell-e tartanom a tv csatornák logóinak beégésétől.
Előtte plazma tv-m volt és ott beégett a logó. -
qqzs
őstag
Jonnek a kinaiak [link]
-
krx21
nagyúr
Van egy olyan videó a oled 4K hdr között amikor egy király és egy katona sakkozik. Az valami döbbenetesen szép... Persze van több nagyon jó...
-
Partizan182
senior tag
Srácok, ezt a 24p dadogást nem kell ám túlmisztifikálni, semmi para nincs itt, pontosan ugyanúgy működik mint bármilyen LCD (sample and hold), annyi a különbség hogy itt semmi utánhúzás (gyak. blur) nincs szóval észrevehetőbb a képkockánkénti váltás. Ha 1,5 méterről nézed a tévét. Töksötétben.
Akinek fáj az felcsűri maxra a Trumotiont, na az elsimítja a Himaláját is (cserébe minden szappanopera lesz, meg azért artefactol mint minden más interpolation tech).
Akinek tényleg fájdalmas lehet:
- Plazmáról jön
- BFI LCD-ről jönUgye mindkét fenti tech/módszer villogtatja a képet ami segít a mozgókép-felbontásban. Cserébe villog.
-
RedCat
senior tag
-
claire78
senior tag
válasz
Partizan182 #1252 üzenetére
Az UHD-t miért mondjátok többen is? Ez egy FHD megjelenítő. -
Partizan182
senior tag
válasz
claire78 #1250 üzenetére
Üzletben, fénycső-világosban nem fogod látni a 910 legnagyobb (egyetlen?) hasfájását a sötétszürke-problémákat. Ha sötétben tudod csekkolni akkor 5% full screen grey slide-on látni fogod (vinnyettálás, függőleges csíkok).
Javaslom olyasmit vigyél amit jól ismersz, tudod hogyan néz ki. Ezen kívül max alapszín (R/G/B + White) teljes képernyős slideokat hogy sub-pixel hibákat kiszúrhass (enyémen 3 halott piros subpixel van, ha egyszer nem veszem észre 2 centiről kábelbasztatás közben sose tűnik fel).
Ami nagyot üt vizuálban: Pacific Rim, Karácsonyi lidércnyomás, Crimson Peak, a Fall-t említették is, minden ami színes + erős kontrasztokkal dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest