Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Google Chromecast topic
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Nyáron meleg van fogadjuk már és örüljünk neki.Lesz majd kb kilenc hónap amikor eső/szél/ hideg undorító idő lesz.
-
És ha mindenki meleg? NA ugye...
-
Az elmúlt egy napban végigment a sajtón ez a hír, hogy hú, a bme villanykar gólyatáborában betiltották az óvszert. Rávetette magát a teljes liberális sajtó, a női újságok, még lilu is posztolt, sőt, a momentum is kivonult, hogy óvszert használni jó és üdvös, és hogy középkor meg elnyomás...
De valahogy az az apróság, hogy a villanykaron a hallgatók úgy 95% -a fiú, és hogy ez valszeg inkább csak egy kolbász-parti lehetne, az az információ valahogy nem jutott a sajtóhoz, meg a tiltakozókhoz.
Szóval ez egy zseniális médiahekk, ilyen kétfarkús módra, és senki nem veszi a poént.
Mondjuk anno a TEK is kivonult, hogy ártalmatlanítsa Darth Vadert, szóval nincs ebben semmi meglepő...

-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Örülj neki, megy a klíma biznisz...
-
Marcsello31
őstag
Olyan meleg van; hogy már a kerti csigák locsolják a megmaradt kertet.
.
hihetetlen. -
válasz
Marcsello31
üzenetére
Hasznald a normalis folyadekot.
-
Marcsello31
őstag
Szerintetek ezzel a kontakt lencse tisztítóval lehet kemény lencsét is tisztítani?
Mert ha igen, sokat spórolnék a lencse folyadékkal.
link: [link] az oldalon nem írják hogy nem lehet. -
Pacák
senior tag
Az orosz-ukrán balhé alatt mindkét oldal csúcsra járatja az elektronikus hadviselést. Az orosz alakulatoknál ezért divat elrettentésül kiszegezni a közkatonáktól elkobzott mobilokat, merthogy tilos használni a saját cuccokat a laktanyákból — be tudja mérni az ellenfél, hogy hol forgalmaznak tömegesen egy helyről, éppen a semmi közepén — ezért oda fognak pörkölni egy embereset valamilyen tüzérséggel.
-
Beaumont
aktív tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Mordor.
-
Marcsello31
őstag
Jó kérdés, vajon hány irányból csatlakozunk rá a fő internethálózat gerincre, de szerintem meg van az a technika amivel le lehetne csapni a villanyt végleg, internet téren.
De megnéznék egy olyan szitut, ahol az ország délifelén panaszkodnának hogy mindenestül el ment a net, aztán át terjed az egész országra, mi lenne itt?
-
ToBeY
nagyúr
Ma délután fél3-ig nem volt net óbuda jelentős részén.
Én pedig azon tűnődtem,hogy a következő világégés tuti amiatt lesz,hogy az egyik ország levágja egy másikat a netről valahogyan.
Annyi szállal vagyunk már a nethez kötve a mindennapokban,hogy nehéz már nélküle elképzelni az életet. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nyilván a tengenél mást is lehet csinálni mint pancsolni, én épp azt a mást csinálom, de azért ha már itt van az ember és fizetett is érte csak belelógatná a zacseszt. Elmentem ötödször-ötvenedszer is ahol már jártam, de most engem idegenvezettek, végre csak élveznem kellett. De már 3 napja nem ázalogtam, pedig szeretem.
Az idő amúgy a tavalyi ellentétében esőtlen fehőtlen meleg, a víz meg nem megy 28 alá, ami alapesetben jó lenne, de sajnos következményekkel jár. Ez már így is nyilvánvaló. Az idegenvez.szerint már júli eleje óta ugyanilyen, szóval csúcsra lehetne járatni a szezont, de valahogy mégsincs itt konkrétan akkora tömeg. Még Rovinj belvárosában is táncolni lehetne, ami azért minimum szokatlan.
Na mindegy, azért élvezem. Jobb mint melóban agyament mód stresszelni. Sokkal jobb. [kép] -
BlacKSouL
addikt
Rózsaszín [kép]
Vrsar, Istra, HrvatskaMás: mivel több mint 3 hete 28 fok fölött van a tengervíz hőmérséklet, 1989 óta nem látott algavirágzás van. Talján Adriában m@r júli közepén indult, ide most ért, de a turisták pancsolását blokkolja. Pedig csak olyan mint a takony, és sima zuhany nem viszi le. Na de az algapakolás milyen drága. Ez meg ingyen idejön.
Kicsit azé sötétíti az ilyesfajta jövőt, mármint a tengerbe pocsolóst. Node van még vagy másfél hét. -
csak a sör el ne fogyjon, Béláim, mert akkor mind meghalunk...
-
bobsys
veterán
En meg az elmult egy eveben ha elfogyott a szoda akkor elmentem a faulban levo szodashoz cserelni a hat darabos ladat. 780 forint volt a 6 uveges csere. Volt egy jo feelingje.
(miota hazajottunk, megy a sodastream nalunk is) -
Marcsello31
őstag
Akkor valami más szívta le az erőt, mert stabilan volt le terhelve 2 napra, vagy tényleg volt valahol egy másik buli ahova kellett a net, mert az optikai net volt leterhelve amit a voda torony használt, a képet poénként raktam be, ha jól figyeled az 1ik szeme nem a helyén van
. az idegtől. _viccvolt_ -
-
Vérboci
addikt
a szódagépes palackok jellemzően 8 decisek. nem tehetsz alá akármilyen palackot.
aldiban nem hajlandó kínálat a gép.
sodaco vagy sodastream gépet keress bárhol. a sodaco 19-20ezer körül megy, a sodastream drágább. a sodastream újabb gépei már más szabványú co2 palackkal mennek, mint ami az aldiban olcsón kapható, de persze Kínából van hozzá adapter.
a legprofibb géphez nem műanyagból, hanem üvegből van a flakon, így mosogatógépben is mosható. viszont drága.
nekünk sodaco basic gép van, nem a konyha éke, de olcsó és lehet vele szódát csinálni.
ha nem olyan a szett, akkor érdemes pluszban 1-2 szódásüveget is venni pluszban. -
ToBeY
nagyúr
Btw voltam ma Aldiban és 2300huf a patron a szóda gépbe ami elég jó,de gépet nem találtam meg.
Ugye ebbe a gépbe nem csak fél literes palack tehető hanem mondjuk literes is?! -
ToBeY
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
De hát a sziget ma kezdődik és a Yettel a szogáltatója a Szigetnek.
Én Yetteles vagyok,minden patika!Szóval ezt most nem értem.
De javaslom a MA új youtube videóját e témában.
A képet sem értem
-
Vérboci
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
kíváncsian ránéztem a fellépőkre és hát én még ötöt sem ismerek
viszont meglepetten vettem észre, hogy az egyetlen rockzenekar akit ismerek is és fellép, az a győri Aurora.
...aztán kattintottam tovább és kiderült, hogy ez az Aurora nem az az Aurora, hanem egy norvég énekesnő
-
ToBeY
nagyúr
Már sziget van?Este hallottam valami tuctuc-ot szerintem az volt vagy hangpróba.
-
kraftxld
félisten
Tényleg elért az öregkor, nem tartom magam zeneileg műveletlennek, de most megnéztem a fellépőket a Szigeten, az egész heti szortimentből mondjuk 5 zenekart ismertem fel és mondjuk kettőnek hallottam már a zenéjét és fel tudom ismerni
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Onnan rendelsz palackot ahonnan akarsz, vizesboltokban kaphato de pl auchan is arulja.
pl a gennyedek google paszmekh ebben is segit -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
a hagyományos szódapatron 8g CO2-t tartalmaz (ebből nem mind kerül bele a vízbe) a szódagépekbe való 425g-t. ezért írják, hogy 50-60 literre elegendő.
egy enyhe ásványvíz valós CO2 tartalma 3g\l.
ha te egy 425-ös palackból 100 liter "szódát" csinálsz, akkor abban kevesebb a szénsav mint egy enyhe ásványvízben. gyakorlatilag nincs benne.
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Izles kerdese, en nagyon co2-t nyomok egy flakonba.
Gyengebben a 100l is siman meglenne. -
concret_hp
addikt
nekunk aldis van, szerintem teljesen okes, a "csatlakozojanal" valami nem teljesen ok igy 3-4 ev utan es neha kicsit kifut, meg elvileg a muanyag palackoknak van lejarati idejuk, de olyan nagyon nem erolkodtem rajta (kulon nem nagyon latni palackot...)
szőröscica 50-55 lityi az eleg kemeny
, en 100 +- 20at tippeltem multkor magunknak 
-
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Köszi az infót,nem is tudtam,hogy az Aldinak is van ilyen gépe,majd ha megyek meglesem
-
szőröscica
addikt
Én használok. A gyári patron nem tudom mennyi, az aldis is jó bele, abból 2300ft egy csere (de 4 éve is ennyi volt, előbb-utóbb biztos drágul). 425g a töltet benne, ebből kiszámolhatod, hogy mennyi víz jön ki ízlésed szerint. Én brutál szénsavasan szeretem, így olyan 50-55 liter jön ki belőle, ha Te lágyabban, akkor jóval több.
-
ToBeY
nagyúr
Egyébkent használ valaki ilyen sodastream gépet,mennyi hozzá a patron és abból hány liter víz készíthető?
-
Pacák
senior tag
Nálunk az sem igazán segített a szelektív hulladék visszagyűjtésén, hogy annó a központi helynek számító, bevásárlás közben útba ejthető platzot felszámolták és egy másik, kevésbé szem előtti — körbekerített helyre száműzték. Ahol mellesleg komoly zárva tartási idők lettek kérem szépen. Nem ám csak úgy leviszed és bedobod a cuccost, amikor leviszed este második sétára a kutyát, cicát.
Ha meg bevásárlás előtt gondoltad elintézni, akkor kerülj egyet az ellenkező irányba.
Családi házaknál ez szinte király módon meg van oldva. Ott van a négyféle kukád és elosztod szépen a műanyag/fém, papír, üveg és vegyes szemetet, amikor neked jólesik. Meg néha elviszik a zöldhulladékot műanyag zsákban.
-
concret_hp
addikt
az orszagban kb semelyik kozut mellett nem tudsz elmenni 100 metert (de a legtobb helyen 20at sem), hogy ne legyen ledobalva vagy muanyag palack, vagy aludoboz. egy atlag tarsashazban a nep 20-30%-nak tul bonyolult hogy muanyag es fem sarga kuka, papir kek kuka, minden mas zold / fekete kuka..., gondolom csaladi haznal a 0 es a 100 valtakozik...
-
-
-
66zio
aktív tag
Amúgy ez kiszúrás azokkal akik eddig is szelektíven gyűjtötték a hulladékot. Mivel az emberek nagy része szarik rá, muszáj ilyet meglépni, így vissza lesznek gyűjtve. Amúgy javítani fog a köztisztaságon is, múltkor a Gellért hegyen jártam ott szedegette össze az ember az eldobált sörös dobozokat. Igen, nem kellene eldobálni, de hát állatok között élünk.
-
Eddig nem volt szelektív hulladékgyűjtés ott, ahol laksz?
Bár ebből gondolva valószínűleg neked új:
"Az ember hajlamos megszokni a kényelmest és nem visszavinni,csak szimplán ki'aszni a dobozt/flakont a kukába."
Azért ez az üvegek gyűjtése nem egy eget rengető dolog, a világ bizonyos részein teljesen természetes
Másrészt a megoldás a vízszűrő, nem a műanyag flakon.
Ha a kényelem fontos, fizetni kell érte
-
ToBeY
nagyúr
Mert az élelmesebbje,vagy aki szeret velem pöcsölni barcode nyomtat és ráragasztja a nem visszaváltósra...
boci: Az ember hajlamos megszokni a kényelmest és nem visszavinni,csak szimplán ki'aszni a dobozt/flakont a kukába.
Én is emlékszem még gyerekkoromból a kemény visszaválthatós Coca-Cola flakonokra.
És igen,ez az opció még mindig adott,de 60db flakon viznél már elgondolkodtató a dolog,hogy visszavigye az ember.
(napi 4L vizet iszom sok ásványvíz fogy...) -
Vérboci
addikt
ez az új gumicsont, amit lehet rágni. micsoda skandalum, hogy vissza kell (lehet) váltani a palackokat. pedig egyrészt nem kötelező, másrészt nem volt az olyan régen, mikor még a befőttes üveget is visszaváltották a sörös-szörpös-üdítős-boros-pezsgős mellett és hát azokat is félre tudtuk tenni pár napig az ajtó mögé és vissza tudtuk vinni ha boltba mentünk. pedig azokat tényleg cipelni kellett, mert az üveg az üveg volt és nem is kocsival mentünk a hipermarketbe...
egyébként a legrosszabb amivel büntetheti magát az egységsugarú visszaváltó polgár, hogy kupacol, zsákol és hetekig gyűjtöget. -
ToBeY
nagyúr
Krva bosszantó ez a vissszaváltós izé,hogy nekem kell itthon gyűjtögetni a kis lakásomban zsákban a flakonokat,dobozokat,viszont eltűntek a közterekről az eldobált hell-es dobozok,amiben már egy ideje bokáig jártunk itt a Óbudán - Szóval nem tudom jó-e ez most nekem.
-
végre beszélget valaki marcsellóval : )

-
Marcsello31
őstag
Találtam egy poènos weboldalt [link] valaki jót szórakozott ezen is.
-
-
Ismertek Siófuck környéki boombox bérlési lehetőséget ?
-
NoLF
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Szenzacios!
-
Marcsello31
őstag
WTF AI - PT 5 AI rewrite superhero movies [link] Hehe megtaláltam közben ez az.
Ilyen videók is vannak AIvel készítve, kicsit azért ez merész. -
Marcsello31
őstag
Közben èn is találtam egy AI videó kèszítőt.
[link]
Batman szia! Köszi megnézem. -
Catman
aktív tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
-
Marcsello31
őstag
Üdv! Azt a videót amit mutatni akartam már leszedte a youtube, azért nem találtam meg
. ott abban a jelenetben Tony Stark megette a kesztyűt amivel csettintett volna.
Volt olyan is hogy Hulk al csókolózott thorral,
Arra én is kíváncsi vagyok hogy az AI generálja a jelenetet, azaz megalkotja, vagy csak összemosás vágás van, emberi alanyon. Mert ha Ai Készíti kérésre, akkor az megint felzavarja a kedélyeket, mert akkor ha értenék hozzá én is Az Ai hoz akkor megkérném arra hogy Amerika kapitány harcoljon Deadpoolal 4perces videóban.
. -
lenox
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Igen, persze, hogy lehetseges, kerdes, hogy mi az amit elmondanak, es mi az amit nem. Tehat pl. hogy az ai csak osszevagta, vagy mindent generalt. Oke, megadtak, hogy mit csinaljon, de vajon ha tok mast adtak volna meg az is menne? En valamennyit foglalkozom aival kenyerkeresetileg, de ha engem kerdezel, akkor eleg korlatozottak a lehetosegek, de nagy a hype.
-
Marcsello31
őstag
-
-
lenox
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Peldat mutatnal?
-
NoLF
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Nem
-
Marcsello31
őstag
Üdv! Nektek is feltűnt a Youtubeon az hogy AI-vel generált videó filmet kèszítenek?! Pár perces marveles filmek jelentek meg.
Csak azt nem tudom, mivel csinálják meg az ai segítségével a videó szerkesztèst? Mert èrdekelne (:. -
ToBeY
nagyúr
Honnan tudnék venni egy 20 éves klímához távirányítót ha nincs rajta serial szám, és az interneten sem találtam semmi infót róla?
-
tildy
nagyúr
Nem tudom mi van a logoutos belépéssel, de hibát dob.
Más kérdés: ferj kicsit raunt a magyar vonatozás rá 3 gyerekkel ( pedig ingyen van), ezért nezelodnenk balkormányos ( azaz itteni, magyar), kb 20 éves autó után , ami nem robban le , megbízható , elvisz jól a-bol b-be. A lényeg , hogy megbízható legyen, 5-en elferjunk benne. Évente kb 1 hónapot lenne használatban . ( mikor idehaza vagyunk). Kb 1 millió Ft határig . Létezik ilyen?
-
Vasárnap délután (35 fokban) hirtelen felindulásból felsétáltunk a Királyrétről a Nagy Hideg-hegyre, 550 m szintkülönbséggel.
Még most is fáj mindenem
öreg hegyikecske nem vén kecske...

-
Hogy lehet kideriteni, h melyik a teruletileg illetekes kormanyhivatal, ha egy keruletben tobb is van? (Budapesten.)
megoldva -
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPhone topik
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam topic
- Autós topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bontatlan! Samsung Galaxy A56 8/256 GB Awesome Lightgray 2 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Ők is csak èlni szeretnènek. Más gondján

Halal cukros ribizlibort ittam tegnap, nem volt jo, ellenben edes.

, en 100 +- 20at tippeltem multkor magunknak