Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Na. Pont ezaz. Ezt magyaráztam régen Qkacnak, hogy a nagyon magas páratartalomnál nem is kell magas hőmérséklet, hogy izzadj, fulladj, szenvedj. Persze embere(asszonya) válogatja, ahol én dagadt 23 fokban 78%rel. párában ülve izzadok, ott kolleginák még kardigánon gondolkodnak. "Mer' hideg van.." Ha meg kimegyek, napon gyaloglok (nagy a gyár) akkor meg pláne döglesztő az álló benti pára. Pedig nincs kánikula.
-A meleget, napsütést, nyarat, a nyárhoz kapcsolódó dolgokat, száraz forróságot szeretem én is, de nem vagyok álszent, 36 fokban csak kint érzem jól magam, otthon a lakásban, pláne a pihentető alváshoz, megy a klíma.-A cégünk egy erdő, mező, legelő, lefolyástalan mocsaras-belvizes területen fekszik. Itt nálunk az elmúlt hónapokban különösen sok eső volt. Minden vastagon át van ázva, 19 fok felett minden okádja a párát, reggelente köd meg harmat van, így sokkal párásabb a levegő.
Így fordult elő, hogy a 23 fokra állított klímák álltak, mert csak 20-22 fok volt, de a pára meg 75-80 maradt, hiszen 23 fok alá nem nagyon akartam állítani. Ráadásul éjjel 18-19-re visszahűlt minden, arra állítani klímát gyilkos lenne. Tehát ott álltam a klíma alatt, ami 21-22 fokban csak ventilátorozta a 75-80% párát, semmi értelme nem volt.
Amint 26 körülre ment a hőmérséklet, máris nekiállt (hűteni)szárítani is, és lement 55-60 körülire a rel.
Itthon a lakás nem tud lehűlni, a 23 fokra rakott klíma ezért folyamatosan megy, és 1-2 hét alatt a 65%-ból csinált 40-t. 23-25 fok van a lakásban, de 40-45% a pára, kifejezetten kellemes. -
-
ToBeY
nagyúr
Mit csináljak ha vga drvier félig fent van,félig nincs.
És a telepített alkalmazás listájában,se a startmenüben nincs ott az alkalmazás
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Szerintem alapvetően félre értesz dolgokat...
Nem csapvíz, hanem egy zárt rendszer ugyanúgy ahogy fűtés esetén...
nyilván kell e végére egy hőcserélő, ami hűti a vizet. ez tud működni a lecsapódó pára nélkül. Jobb mint a semmi...
Az igazi gond inkább, hogy radiátor lent van... amúgy tudok olyan régi irodaházat ahol 15 éve ilyen hűtés volt.Ui. Amúgy hol 12 fokos a csapvíz..? Pesten kb olyan meleg a csapvíz, mint a Duna, és az most 21 fokos...

Uui. ha bent 70% a páratartalom, akkor meghalsz...
nálam most már elég meleg van, de csak 62%, 25,7 foknál, erősen fullasztó így is -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
25 fokon, 70% relatív páratartalomnál a harmatpont 19 fok.
a csapvíz 10-12 fokos.
szóval lesz páralecsapódás bőven -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
folyna a pára a radiátorokról mindenfelé. tudtommal mennyezet-hűtésnél is figyelni kell ezért a páratartalomra, különben jön a beltéri eső.
én személy szerint nem is értem ennek a létjogosultságát. olcsóbban vannak kevésbé érzékeny megoldások. -
concret_hp
addikt
ameddig még nem volt annyira divat a falfűtés én azon gondolkodtam, hogy ha már úgyis ott van a kiépített fűtés hálózat (radiátor), akkor azt lehetne hűtésre is használni, ha csak annyit csinálnánk, hogy az elfogyasztott hidegvizet átcirkuláltatjuk a fűtés rendszeren, már az is számítana, csak épp annyi a gond, hogy fűtésnél tud lenni 30-40 fok a fűtővíz meg a szoba hőmérséklet közt, addig télen ez olyan 4-5 általában, ami meg nem túl sok
+ persze végtelen macera lenne a rákötés rész is 
-
bitpork
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Társasház zárószintjén ez szerintem reménytelen. A nyaralót most újítjuk és ott van napelem meg klíma uh nem lesz gond de b@ssza meg a nyuszi lehet h nem is tudunk oda költözni amíg ez a dög meleg van

-
totron
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Mennyezethutes = parapet klima?
-
Akula
őstag
25.0°C, semmi klíma. Redőny leengedve, gyerekre ráparancsolva, ne nyitogassa terasz ajtót, mert jövő héten újra indíttatom iskolát.
-
szőröscica
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Nekunk egesz jo a mennyezethutes, szepen tartja a bealitott 24.5 fokot a legfelso szinten levo lakasban. Ez a kinti 36-hoz kepest nagyon kellemes, viszont siman tudok lenni rovidnadragban, poloban, mezitlab a lakasban, nem fazok. A regi lakasban klimaval nem tudtam igy megoldani, az elobb-utobb tulhutott. Ellenben az instant jeges hutest csinalt, ez meg a nagyobb helyisegeket elso inditaskor csak napok alatt tudna jol lehuteni.
-
rushty
őstag
a hőség nyűgje [link]
-
ToBeY
nagyúr
Ez a mostani időjárás már egész kellemes kezd lenni(nem,még nincs melegem..)talán a hét vége felé
-
BlacKSouL
addikt
44 85 86 87 88
Holnaptól megjátszom az 1 2 3 4 37-et.
Mert az 1 2 3 4 5-el krvaélet nem lehet sokat nyerni, minimum a Valamiamerika óta tuti többezerfelé osztozna. És 5 egymásutáni sort meg biztos nem húznak még vagy 29millió 417ezer 693 húzáson keresztül
-
bobsys
veterán
Feleseg az aldozat, en csak lehoztam a hegyrol a hatamon. Pilisi turazas, megcsuszott a laba egy meredekbb lejton valamin, vizes levelek, kodarab nemtudjuk.
Lehet valahol kerekes szeket berelni par hetre?
-
válasz
Vérboci
üzenetére
aztakurva... kitartás.
küldök egy hasonló sztorit a Dömsödi Gábor tollából
A 90-es években volt szerencsém eljutni a detroiti autószalonra is. Onnan is van egy Autó2 műsor és sok érdekes kép. De a legkülönlegesebb fotó ez, ami Solymárra hazaértemkor várt. A szippantósok -kihasználva, hogy nem vagyok itthon - beálltak a kertbe. Én ezt egyébként tiltottam, de nem volt kedvük feltenni még egy csövet, hogy az utcáról is elérjék az aknát. Aztán, amikor indulni akartak az 5 köbméter lével, kipörgött a kerék, megszünt a tapadás és a szippantó a lejtőn lecsúszva a hátán állt meg. Kifolyt belőle, minden ami a miénk volt, de a teljes gázolaj és az összes fékfolyadék, sebváltóolaj, hidraulika olaj, stb. is. Ez utóbbiak lassabban bomlottak és két nap múlva már ezek voltak a büdösebbek. Tavaszig éreztük a bűzt és gyönyörködtünk a roncs szippantóban, mert akkor tudta csak átemelni egy óriásdaru a szippantó maradékát a villanyvezetéken. A kertben ezután teljes talajcsere következett. Ugye, hogy ez érdekesebb sztori mint a Dodge Viper gyártása?!
-
bobsys
veterán
3 helyen eltort boka mutese csavarokkal meg lemezekkel, gipszelessel, 2 ejszakai korhaz tartozkodassal allami intezmenyben (SOTE) TB nelkul kb 450K lesz (meg nem jott meg a szamla, de ezt mondtak ma elengedeskor)
Azt nemtudom, hogy az ugyelet meglatogatasa eben benne van vagy nincs (ott volt 3 rontgen, vervetel, ekg, meg gipszeles)
Magankorhaznal telefonban minimum 1 millat mondtak a mutetre, TB-nel elore nem mondtak arat, -
Vérboci
addikt
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
na igen, meg az még nem szarral lett feltöltve
-
-
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ezt szoktam nézni a témában: [aszálytérkép]
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
rizst akartam termeszteni, oda meg sok víz kell.
komolyra fordítva a szót, a föld szépen lassan elitta volna a vizet, mikor - egyéb okból - a fürdőszobában elkezdett a padlóösszefolyóból feljönni a szennyvíz. hogy a lakást mentsem (miután a lé a küszöbön átcsapva már a konyhában volt) az előkertben lévő csatorna tisztító nyílás fedelét leszedtem és útjára engedtem a fél méter magas szargejzírt, ami így az udvar másik felét látta el bokáig érő "vízzel".
A falu összes átemelője megállt, mert a sok eső miatt elment bennük az áram. Én lakok a legmélyebb ponton...
Most végzünk a lakás takarításával. Olyan mennyiségű fekália hever a ház előtt a fűben, hogy azt hittem összehányom magam, pedig bírom az ilyesmit.
Ja, és már internet \ tv sincs. -
-
BlacKSouL
addikt
Nem tudom, az iszonyú aszály pusztít még valahol? Alföld esetleg?
Csak mert itt nálunk 2 hónap alatt kb. 5 volt olyan nap amikor nem volt özönvíz meg felhőszakadás. 23-24 foknál nincs több (gondolom ez lenne a hőség) de a pára lassan harapható. -
Pacák
senior tag
Amikor 2007-ben ebbe a nyugati fekvésű lakásba költöztünk, akkoriban valamiért inkább keletről jöttek nagyobb szélviharok, tehát védve volt a terasz. 2003-tól 2007-ig egy utcával feljebb béreltünk egy keleti fekvésű lakást és addigra elegem is lett a szélből...
Aztán néztem nagyokat, amikor 2010 körül megfordult ez az irány és a saját lakásunkban elkezdte szemből kapni a jóságot a terasz. Nem volt vicces bentről támasztani a régebbi fa nyílászárókat, hogy ne nyomja ránk a vihar. Aztán első alkalommal ki is cseréltettünk mindent acélvázas műanyag nyílászárókra.
A dolog azért ragadt meg ennyire bennem, mert a nyugati oldalon állt egy szép fűzfa, aminek a teteje pont a terasszal szemben volt. Addig minden évben költött rajta egy galambpár. 2010-ben költési szezon előtt derékban kettétört a fa az újdonság erejével lecsapó nyugati szélben.
Budaörs. -
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
De, rossz.
regen julius-augusztusban elofordultak nagy viharok,
nagyritkan jeg. Manapsag mar aprilisban, sot decemberben sem rokonyodunk meg a jegesotol, majdnemhogy napi rutinna valt hogy valami szet fogja kurni a vetemenyeat/autot/haztetot/barakarmit, regebben azert ez nem volt igy. 2010 korul angliaban mikor karacsonykor jeg esett en azt mondtam ilyet meg nem bsztam eletemben soha, most meg nalunk is megszokott dec vegen a dorges-villamlas, azert sztem ez boven tulmegy azon, amit 80-90 (es ne beszeljunk a regebbi idoszakrol) kornyeken megtapsztaltunk. -
totron
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem tudom, de 1x biztosan hogy volt. Élénk emlék, hogy anyám panaszkodik, hogy sok lesz ez már a fotonból, én meg élénken tologattam a csattogós falepkét a tűző napon, ThinkPad márkájút természetesen.
-
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Van mellé párátlanító?
-
ToBeY
nagyúr
Ez a mai még picit hűvös nekem,várom az igazán jó időt.
Btw a Xiaomi weather app nincs a helyzet magaslatán,azt írta enyhén borús,de olyan felhőszakadás-jégeső kapott el délután,hogy ilyet rég láttam
-
rushty
őstag
Kezd kellemetlenül meleg lenni.
-
bitpork
nagyúr
Ó Istenem köszönöm, hogy nem sikerült a DézsaVót fesztigyál előtt elkészülnie a nyaraló felújításának és most megint nem hallhatom 4 napon keresztül csukott nyílászárók mellett a televízíót meg a semmit se. Nem.
(#87624) ToBeY: a gugli acc alatt is leválasztottad a divájsz litából?
-
ToBeY
nagyúr
Annyi okos ember van itt: Google play-ről hogyan tudom leválasztani a régi telómat?
Jelenleg azt íja "kijelentkezve,"de a google playen még látom rá az app frissítéseket. -
bitpork
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
kuki törlés volt már?
-
Pacák
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy előbb másik - hibátlanul működő - ügyfélkapus szolgáltatásba belépsz!
Aztán válts át erre oldalra! Szoktam ilyet csinálni, hogy megnézem mondjuk a felírt gyógyszeremet, aztán átlépek az adóbevallásos dolgokra, ha már úgyis bent vagyok.
-
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
akkor annyi marad hogy kerem kapcsolja ki
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mi napi szinten használjuk (spec én már nem) a munka során, ha már közműcég lennénk... (Adatszolgáltatás, szóval ügyféllel nem vagyunk kapcsolatban)
-
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
siman betudtam lepni a kozmuterkepre ugyfelkapuval es helyrajzi szamot mutat ha bekapcsolom
-
Winner_hun
félisten
-
bobsys
veterán
Van olyan oldal ahol le van irva egy telekre a kozmu bevezetesenek a menete? Mit kell megnezni, kideriteni a szolgaltatotkat, ki kell felhivno, hogy megtudja az ember egyealtalan lehetseges-e?
-
ToBeY
nagyúr
-
Pacák
senior tag
Ez pár éve is automatikusan ment az új telefonra bejelentkezés után, most aztán meg pláne. A nagyobbik fiam régi Moto E7 Power mobilját és az új Moto G53-at USB-C USB-C kanóccal párosítottam és ment a buli. Gyakorlatilag kézen fogva vitt végig minket az Android a költözésen.
-
ToBeY
nagyúr
-
Vérboci
addikt
szerintem a világ legrosszabb ötlete az új telóra / számítógépre / lakásba mindent átköltöztetni úgy ahogy az előző helyen volt.
ez remek alkalom a szanálásra, és mint tudjuk - a számítástechnika sötét titka miatt - egy szűz telepítés mindig jobban muzsikál, mint egy frissítgetett, belakott.
kétségtelen, hogy van pár kulcs app, amit ilyenkor újra kell konfigurálni és ez macera, de én azt mondom, hamar kifizetődik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Apple iPhone 15 Black 128GB használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vagy simán csak a környezet miatt? én télen amikor a 70et nyaldossa 21-22 foknál, már akkor meg akarok halni...

+ persze végtelen macera lenne a rákötés rész is