Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- 3D nyomtatás
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Heyhohalihó
Most ez végül is miről kell szóljon?
Szkander téma/topik/fórum van, ha igen merre van?
#Devon Laratt etc
-
EQMontoya
veterán
Van valakinek esetleg arra otlete, hogy hogy lehet szifonon megoldani, hogy:
-do not disturb mode eseten legyenek whitelistelt contactok, akiktol bejon a hivas (eddig megy)
-de ugyanezektol a contactoktol ha mondjuk viber uzenet jon, az NE kuldjon ertesitest, mert az nem surgos -
kraftxld
félisten
Holnap Újpestre kell menjek délelőtt, persze szóltam, hogy nem leszek. Ennek ellenére betettek egy elég fontos meeting-et 11-re ahol kamerázni is kell.
Tud valaki olyan helyet ahová be lehet ugrani Újpesten délelőtt és lenyomni egy hívást (van wifi, veszek kávét, kecsketejet, sört, akármit ha kell
) -
concret_hp
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
azert egy alap gugli a nevere, nem egy megugorhatatlan komplexitasu task

[link]
1. talalat ami nem a webshop:Allegro – extrém olcsó mosóporral és Adidas cipővel törne be a magyar piacra a legnagyobb európai online piactér
-
Marcsello31
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Maradok az emagnál. Onnan már rendeltem.
[link] -
Tim82
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
-
Pacák
senior tag
Elég modern toknak néz ki ahhoz, hogy kínáljon némi fair chance-ot az egyszeri usernek a téli szelek ellen.
Csodabogárt idézve
Gondold erősen, hogy ott lesz az a téli-nyári állítható csavar... És akkor biztosan ott lesz... ...Ez egy álomszép állítható csavar... ami BIZTOSAN ott lesz... -
Volt egy Angliába szakadt hazánk fia író a múlt században, úgy hívták hogy Mikes György / George Mikes.
Írt egy könyvet anno "How to be a Brit" címmel. Volt benne egy olyan rész, hogy azért nem szerelnek szigetelést, mert esélyt kell adni a szélnek is...

"An average English house combines all the curses of civilisation with the vicissitudes of life in the open. It is all right to have windows, but you must not have double windows because double windows would indeed stop the wind from blowing right into the room, and after all, you must be fair and give the wind a chance. It is all right to have central heating in an English home, except the bath room, because that is the only place where you are naked and wet at the same time, and you must give British germs a fair chance".
-
tildy
nagyúr
Azért az is priceless mikor a £600k-t érő londoni albi ablakán befúj a szél…..
-
BlacKSouL
addikt
Sajáttal nyilván nem akartam, a mindenes cégessel a múltkor is befürödtem már odafele félúton, pedig csak Graz-ig kellett menni, az ügyvezetői lízingelt meg mittudomén, kellett. Pedig biztos hogy olcsóbbra is jött volna ki. De egyébként is, bár szeretek vezetni, most nem akartam egyedül ezt a távot lenyomni. Nemtom, öregszem.
-
BlacKSouL
addikt
Ja. A top priority Deutsche Zug (ICE 2400) azért késett 15 percet, mert el kellett engednie a többi útban lévő vonatot.. Wo ist top priority? Kérdezte utastársam.
Amúgy mókás összehasonlítani a Salgótarján-Hatvan 81-es vonalon közlekedő bz-k színvonalát akár a regionalbahnokkal is. De a minden napi bz-zés után az ICE scifinek tűnt.
Úgy hogy 19:01 helyett 19:23-kor ért Ulmba az ICE, a 19:11 helyetti személy helyett a 20:02 gyors(sebes?) volt a megoldás. Ja. Érvényes arra is a megváltott jegy.Heidenheim an der Brenz kellemes, Salgótarján szerű kisváros, 'pici' eltérésekkel, a Voith meg krvanagy.
Az is tanulságos ahogy itthonról eljutottam oda. Starján-Bpest 8:35 busz, Stadionok-Deák pirosmetró, 100E reptér. Lufthansa Münchenbe 13:24. Lufthansa express a hauptbahnhofra, majd 17:47 helyett 18:04-kor ICE Ulmba, ott IRE50 20:02-20:33 Heidenheim.
Haza meg 09:00 - 20:35Amúgy megfordult a fejemben hogy a maintenance leader és hse representative pozikat simán feladom valami targoncás vagy sitnyik melóért és véletlen kintragadok. Pedig hogy hanyatlik a nyugat...
-
bobsys
veterán
Sencor konyhai robotgep jo vetel vagy inkabb nezzek Boscht? Sencor 6 ev garanciat ad, elvileg fem alkatresz/fogaskerekek, Bosch szinten fem belso de 2 ev garancia.
Esetleg Tefal? -
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Szerintem most összerezzent minden víz- és gáz- és fűtésszerelő...
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
kedvencem
"In metric, one milliliter of water occupies one cubic centimeter, weighs one gram, and requires one calorie1 of energy to heat up by one degree centigrade—which is 1 percent of the difference between its freezing point and its boiling point. Whereas in the American system, the answer to ‘How much energy does it take to boil a room-temperature gallon of water?’ is ‘Go fuck yourself,’ because you can’t directly relate any of those quantities.” Wild Thing by Josh Bazell" -
válasz
concret_hp
üzenetére
hogy mondod, kicirigó?
-
gaborbol
őstag
Nem is mondtatok, hogy megint fut a “ Gyere haza program”
-
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
2x4 az nagy kedvencem
Amikor eloszor epitettem belole konyhaszekreny vazat, egyszeruen nem hittem el, hogy nem tudok egy oldalt lemerni rendesen, kellett egy kis ido mire rajottem, hogy valojaban 1.5x 3.5” csak.
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Addigra már vagy Portugáliában vagy Németországban leszünk . Berlin környéke vagy Hessen megye ( Frankfurthoz közel ) most a kiszemelt, végre Esmein is kezdi beadni rá a derekát.
-
szőröscica
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
csapos2
üzenetére
Először nem akarta fizetni a biztosító , mivel patkány okozta. Gondolhatod ,ilyen vízre hazajönni nyaralásból . De végül mégis fizetnek . Cég csinálja az egészet , 3 gyerek meg tech lead pozíció mellett erre se idő se energia. Mindig is mondtam, utálom az itteni építészetet , tégla falat akarok…..Nem véletlenül .
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol
üzenetére
Mivel sajnos volt egy vizkarunk amíg nyaralni voltunk. Egy rohadék ( nem is kicsi ) patkány beosont a szennyvízcső mellett , és elárasztotta a lakást .
Tanulság : vizszenzor, vagy nyaralás előtt elzárni a vizet.
A rohadék az agyunk fölött csinált magának fészket :[kép]Egyébként az ajtó ekkora piszok nagy hezaggal, Püthagorasz nélkül normális ?
-
tildy
nagyúr
Gipszkartonba ajtó rakáshoz ért-e valaki? Ez így mennyire normális ? Szerintem kókler munka .
Csak szólok ez kb egy 200 millió forintot érő londoni két hálószobás ház …( volt. Meg lesz felújítás után )
-
BlacKSouL
addikt
Danke
A SWEG RS5 és a DB IRE 50 azonos viszonylaton kompatibilisek? Elvilegy egy menetrend táblázatban vannak. Ha lekésem a 19:01-kor tervezett érkezésű ICE 2400-val a 19:11-es indulású előbbi csatlakozást, akkor a későbbire is érvényes lesz a jegy? Időtartam jegy szerint elvileg másnap 10-ig jó, csak nincs-e valami felár, helyjegy vagy valami amire rá kéne fizetni.
-
Vérboci
addikt
na de ez miért baj? vannak akik idejekorán beszerzik a karácsonyi ajándékokat, kellékeket és decemberben röhögve nézik hogyan ölik egymást az emberek az utolsó doboz szaloncukorért. nem utolsó sorban a 2 hónapra elosztott beszerzés pénztárca kímélőbb.
nyilván ezt ismeri fel a kereskedelem is és pár héttel előbbre hozza a karácsonyi szezont.
egyébként pontosan hol van megszabva, hogy a karácsonyi várakozás mikor kezdődhet? -
ToBeY
nagyúr
Csak engem 'asz fel kegyetlenül,hogy már most November elején-közepén mindenhol a karácsonyi dolgokat nyomatják?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
DS-2CD1A43G0-IZU
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ja ertem.
Nezd meg ezt: http://www.gphoto.org/doc/remote/ innen vehetsz barmit hasznaltan, es a libgphoto-val meg vezerelheted
-
concret_hp
addikt
az poénnak kicsit drága mondjuk

pontosítom a több km-re ellátást: "tájképet" akarok csinálni, ezeket egy sima telóval lőttem [link] ezeknél a horizont kb. 10km-re van, egy másik irányba van 30-40, de az gondolom igazából mindegy már.ha ezt vagy ennél kicsit kevésbé jó minőséget hoz, az már ok. szóval nem a képminőség az elsődleges szempont, hanem hogy API-n át tudjam piszkálni

-
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem igazan, annyiert egy alap terfigyelo kamerat kapsz, semennyire nem fog ellatni tobb kilometerre. Legalabb 10x-eseert tudtam volna mondani valamit (pl. Hikvision iDS-2CD7A45G0-IZ).
-
Pacák
senior tag
Karinthy Frigyes: Barabbás
Valamit tudhatott. Illetve Heltai Jenő is. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Tudok ilyet mondani, de adj büdzsét.
-
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
annyira jó kép nem kell
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Jo csaj koltozott a szomszedba?
-
concret_hp
addikt
a következőhöz kérnék némi segítséget, mert kamerákkal és azzal kapcsolatos dolgokkal nem vagyok képben.van egy hely ahol elég jó kilátás van és szeretnék feltenni egy kültéri kamerát, részben hogy bármikor rá lehessen nézni mi a helyzet ott, részben mindenféle hobbi projektekhez. ehhez kéne egy olyan kamera, ami kültéri, viszonylag szép képet ad nagy távolságra (több km akár). ha éjjel is értékelhető a kép az külön plusz, de nem kritikus feltétel. gondolom azt, hogy valami appból rá tudjak nézni azt mind tudja, ami ezen felül kellene:
- előre beprogramozott időben csinál egy képet és lementi (mondjuk minden nap du 4-kor, minden egész órakor, 5 percenként, stb)
- ez asszem' kritikusabb lesz, de ha vmi API-n át is lehet azt mondani neki, hogy csinálj most egy képet, az elég király lenne.
- fentiekhez plusz pont ha esetleg mondjuk 30-60 másodperces videót is tud ugyanígy, de nem feltétel.
- ha esetleg folyamatos streamelésre is lehet használni az plusz pont de nem feltétel.mindezekhez tud lenni wifi kapcsolat, vagy akár egy folyamatosan működő minipc, amire tudja menteni a képeket/videókat.
szóval hogyan induljak el? -
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nnna akkor egy kis ráerősítés az angolra
Casual for men:
Khakis or good jeans (clean, no holes)
Cargo or Bermuda shorts—depending on occasion and climate
Plain T-shirt (no slogans), polo shirt, turtleneck
Casual button-down shirt and/or sweater
Loafers, sneakers (with or without socks), sandals -
BlacKSouL
addikt
Beszélek (sajnos sokat felejtek mostanában), nem vonatoznék ha nem muszáj, de nem volt jobb ötlet a (Bp-ről) Heidenheimbe utazáshoz, a csávó ismerős, de ezt pont nem láttam még eddig.
Nna, beleolvasva a kommentekbe, elképzelhető, hogy a máv japán vasútnak tűnik a db-hoz képest? Lehet hogy se oda, se haza nem érek majd?
Mondjuk az oda az kisebb baj, ha leszállt a gép, valamire csak felszállok, legfeljebb az éjszakás hotelportás enged be. De visszafele ha nem érném el a gépet, azt nem biztos hogy napi rutin nélkül megoldom szombat délután. Vagy a Lufi is igazodik a db-hoz?
Vagy akkor már jobb ha haza se jövök, majdcsak lesz valami munka ott is?
Erősítsetek meg hogy a (sima)casual dress code-ba tényleg belefér a farmer-galléros póló-bőrcipő, sima egyszínű vagy csíkos pulóverrel. Tizenéve nem kellett dress code-os eseményre mennem, akkoriban csak kb.business casual kellett, guglizva meg ezeket dobálja ki. Vagy mi a tól-ig? Ez a minimum, és max a farmer, ing, zakó? Öltöny nyakkendőben a casual-ra már túllő az ember?
-
BlacKSouL
addikt
Azt mindig is tudtam, sejtettem, gondoltam, hogy a máv és a db nem teljesen összehasonlítható.
Haza akarok menni a munkahelyemről (azok a megállók már pont nincsenek a mentésen) ami 11 km a vonattal. Óránként jár, ami amúgy csoda, mondjuk bz, de na. Kiérek a megállóba, nem jön. Megnézem az appot [kép] Végülis, van app, van információ, a vonatok ugyan lerobbannak, de mégiscsak.Ehhez képest ma, kapok egy emailt a db-tól, hogy a (múlt héten megváltott) jövő szombati hazafele utam vonata 5 perccel később fog majd beérni. [kép] [kép]
Nem vagyok én ezekhez a nyugati furmányosságokhoz szokva na.
Amúgy valami trükk van az ottani vonatozásban? (ICE+SWE) Arcképes igazolványt a jegy mellé tudom. Más meglepetés amire készülni kell?
-
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én pl józan vagyok — fiatalon sem toltam túl, évek óta az alkoholfogyasztásom a havi-két havi nagyobb családi ebédek előtt elfogyasztott egy kupica mandula likőrből áll. Szerintem a nemzetgazdasági miniszter és a NAV a kardjába dől a jövedéki adó bezuhanása miatt — bár a népesség többi része "valamennyire"
pótolni tudja a miattam kieső bevételt.
-
ToBeY
nagyúr
Na Trampli behúzta ezt valószínűleg.Úgy látom nem csak idehaza vannak agymosottak,hogy egy ilyen narancs fejű bohócot emelnek ilyen pozícióba.
-
olyan csend van itt..
pedig 410 az euró, Szájer Józsi visszatér, és lehet, hogy még trampedlit is újraválasztják...Nehéz már ezt bírni józanon

-
válasz
szőröscica
üzenetére
fb marketplace meg hardverapro altalaban mukodik.
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

pótolni tudja a miattam kieső bevételt.