- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Elkezdtem gondolkodni a dolgon, és arra kellett rádöbbennem, hogy azt sem tudom, mennyibe kerül egy sör.
Szerk.: Úgy értem, sörözős helyen már vagy 1,5 éve nem voltam, boltban meg csak leveszem a polcról a kedvencemet, és nem is nézem az árát.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
erdey_a
addikt
válasz parandroid #78003 üzenetére
hát én sem ma ittam házon kívül sört...
de annak fényében, hogy a helyi pizzéria a járvány óta háromszor emelt árat (a pizza meg csak szarabb lett), tippre 800-900 forint egy "csapolt borsodi" valami mezei helyen.szerk.: meg is néztem a honlapjukon: 750 a korsó csapolt krusovice
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #78003 üzenetére
Sör alatt én craft-ra gondoltam,(fehér nyúl,horizont stb)ha már egy évben 2x iszom sört,akkor belefér egy normálisabb.
Bár tegnap ittam soproni málna /meggy ale-t az nem volt rossz,és olcsó is volt. -
erdey_a
addikt
a "craft" eufemizmus a löttyre?
nekem nagyon nem jött be a "kézműves" ízvilág.
ehhez (is) túl proli vagyok. próbáltam párat, de ha sört szopogatni támad kedvem,nálam a Leffe dark\blond vagy az Edelweiss a plafon.
Szomjat oltani meg:ezt mindjárt meg is pesszentem, csak várom hozzá a kebabot
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
parandroid
félisten
Ja, hogy te szörpről beszélsz, akkor azt mondd!
Az ilyen soproni, meg borsodi, meg balatoni világos, meg pécsi szalon, meg hasonló mosogatóleveket meg végképp ne keverjük ide, pls. Méghogy normális… Na, meg a kőbányai. Rendes sör arrafelé nincs is?
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #78007 üzenetére
Igen,szeretem ha valamilyen ízű a sör.A sör sört nem szeretem. Esetleg barna "Stout" szeretem még
-
tbs
addikt
gulden draak - meg mindig
-
-
ToBeY
nagyúr
Mai nap sikere,sikerült időpontot foglalnom pfizer-re
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #78014 üzenetére
Félve kérdezek vissza mit?
-
parandroid
félisten
Ettől tartottam.
Most jönne az a rész, hogy társadalmilag teljesen elfogadottan lebuzizlak, de az az igazság, hogy vannak konkrétan homoszexuális ismerőseim, akik rendes sört isznak, szóval valami mást kell kitalálni.
p
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz parandroid #78017 üzenetére
Ja értem Az a tény megnyugtat, hogy a rendes sörből szeretem a búzát(hoegaarden nagy kedvencem) ,stout-t,porter-t?
És nem vagyok ratykómatykó (nem mintha ez probléma lenne)
-
-
-
erdey_a
addikt
az áremelés? az nem hiba, az következmény.
a hiba az, hogy szarabb lett a pizza, meg az, hogy a drágább pizzához az én fizetésemet nem igazították hozzá.
tegnap vettünk 3 kebabot, 3900 forint volt.
nem volt az olyan régen, hogy fekete-fehér fotó legyen róla, amikor ennyiből étteremben, itallal együtt is megvacsoráztunk.ugyanakkor pl. a felszolgálók (pl. becses nejem) fizetése - fogalmazzunk úgy - ettől eltérő ütemben nőtt
bosszantó, hogy mindig nyílik az olló, és a dolgok egy egységnyi drágulását nem egységnyi fizetésemelés követi.
én pl. 2017 óta nem kaptam egy forint emelést sem. Persze, váltsak munkahelyet...
De 2017-ben b*szott jó fizuval vettek fel, 2018-ban új emberként nyilván nem is járt emelés. 2019-ben emelést nem, de a s*ggem alá egy céges szekeret kaptam. 2020-ban járvány miatt ugye mindenki behúzta a féket, de most 2021-ben még nem találtam indokot, aztán mégse akarnak emelni.
Pedig most már 2017-hez képest maximum "jó" fizum van. De ilyen infláció mellett jövőre már "nem jó" lesz belőle.Vérboci
-
válasz erdey_a #78024 üzenetére
nettó 300k-nak már nagyon sokan örülnek- szerintem gondold át hogy neked jó-e a fizud. Az igényeid lehetnek nagyobbak de az nem a fizud hibája Anno én is beleestem ebbe. '96 környékén kerestem olyan netto 200-t és azt hittem hogy ez természetes. Hát nem volt az.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
erdey_a
addikt
válasz bitpork #78025 üzenetére
én 300 nettónál azért jóval többet hozok haza, de speciel a zasszony meg csak a felét.
nyilván az igényeink is inflálódnak, de mivel elég nélkülözős gyerekkorból jövök (sajnos annak minden pszichológiai tünetével a mai napig), nem tudok nyugodt szívvel, szó nélkül kiadni mondjuk 4000 forintot valami közepes éttermi kajára, ha az 1 éve csak 3000 volt, és én nem keresek 30%-kal többet. hová lesz az az 1000 forint?persze az is érdekes hatás, hogy a kisker árak mennek felfele, az autóipar ugyanekkor folyamatos árcsökkentést követel \ ír elő a beszállítói láncban.
Vérboci
-
EQMontoya
veterán
válasz erdey_a #78024 üzenetére
A problema szerintem abban a keresendo, hogy szepen sikerult leertekelni a forintot, a fogyasztasunk jelentos resze pedig import.
Szoval a KSH hazudhat barmit az altala osszeallitott, a valos fogyasztasokat semennyire nem tukrozo fogyasztoi kosar altal szamolt inflaciobol, a valosag pedig az, hogy az elmult evek inflacioja nem 3-4% volt, hanem inkabb 6+, es ekkor kijon, hogy a legtobb embernek bizony vasarloerteken csokkent a fizetese.Ezert van az, hogy az arak tobbet nottek, mint a fizuk.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
-
Tothgera30
Ármester
válasz bitpork #78025 üzenetére
Valahol ott keresek, párom valamennyivel többet, és nem mondanám hogy minőségileg jobban toljuk mint mondjuk öt éve, pedig akkor fele ennyit kerestem/ünk. Nem élünk pazarló életmódot, hitel csak a lakáson van egy kevés, mégsem lapátolom az anyagi bevételt. Fura hogy elértéktelenődött a fizetőeszközünk.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
válasz bitpork #78029 üzenetére
persze.
de azért van egy bajom az ilyen ábrákkal, ti. hogy nem igényelnek gondolkodást vagy értelmet...
Az, hogy 2008-ban 150 Ft volt a dollár, (144 volt a minimum), most pedig úgy 300 körül van, nyilván marginális eltérés...
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy akkor 20% volt az áfa (régi szép idők), és a jövedéki adó is alacsonyabb volt.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
tbs
addikt
válasz Winner_hun #78034 üzenetére
grat. nagyon cuki.
-
Marcsello31
őstag
Pin@.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Marcsello31 #78036 üzenetére
Akik meg kapták az oltást, nekik nem volt mellékhatásuk?
Nekem sajnos aKad, de jobb mint maga a vírus.
120 vérnyomás mellett elkezdett dobolni a jobb fülemben lévő ér néha,
Meg kapar a torkom. Jól belettem oltva én is. -
ToBeY
nagyúr
válasz Marcsello31 #78037 üzenetére
Azért az komoly, hogy a kereső használatával még mindig komoly gondok vannak... [link]
-
MODERÁTOR
-
ToBeY
nagyúr
válasz Viktor0610 #78039 üzenetére
Valóban elférne,ha az első vagy második ilyen lenne,de sajnos a sokadik.
De lehet én vagyok erre már túl szenzitív... -
Tim82
félisten
Mondjuk azért, mert szerencsétlen egy, a konkrét topikban hosszú idő óta létező belső poént próbált (amúgy annak ismerete nélkül) alkalmazni, pont nem kéne leb@... szúrni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
nicsak, még egy régen látott modi!
hát mi van itt, rijúnion?Amúgy ez a p@na volt a srác eddigi legértelmesebb hozzászólása, nehogy már bántsd pont emiatt..!
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ToBeY
nagyúr
Úgy tűnik kicsit megöltem a topicot sorry not sorry
ma én is megkapom az 5G chipet
Nagy mákom van ahogy elnézem hogy BP kaptam időpontot,mvel volt aki Dunaújvárosban kapott csak -
ToBeY
nagyúr
válasz concret_hp #78046 üzenetére
Akkor te sem tudod, hogy DLC-t mikor kapjuk meg hozzá? Hiába beszélek a vállamhoz Bill Gates nem válaszol
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest