Új hozzászólás Aktív témák
-
reggel megjelent a rendelet, hogy nem kell itt szarozni az OGYÉI-vel, elég ha a külügyminsizter jóváhagyja, Petike pedig délutánra már be is rendelt 5 millió kínai vakcinát.
Eszem megáll, de tényleg. Hogy itt tartunk, 2021-ben. Science! mondaná Sheldon.
Talán még az segíthet, ha összerakjuk Mátyás király darabjait...

-
válasz
fokukac
üzenetére
Nálunk is, ami 5-6 milla volt 5-6 éve, az most 12-13 milla.
1 rohadt garzon is 12 misi, a qva anyját, kinek van erre pénze?
1 normálisabb felújított 2 szobás lakás 15 millió alhangon, de inkább 17-18. Ház, arról ne is beszéljünk. Ok nem Pesti árak, de a fizetések se.Más:
Lidl súlyzókészletet látott valaki? Szolnokon nincs, de ahogy olvasom máshol se nagyon, pedig kéne 1. -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
De az imperialistakat... Azokat most nagyon nem irigylem!
fokukac: mivel nem sokkal dragabban vettem 60nm-es ujat, nagy terasszal, ezert ugy erzem, hogy kisse irrealis ennyiert paneleket hirdetni.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
És a harmadik tesztfázis se ment le mielőtt elkezdték az oltást,és nem azzal oltanak amivel teszteltek...
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
az oroszok kisebb betűvel írtak, a kínaiak meg egy csirkelábbal egy egész történetet elmesélnek.
ez állhat a dolog hátterében
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem az a kedvenc egysorosom, hogy egyesek azért akarnak nyugati vakcinát, mert ideológiai kérdést csinálnak belőle, hogy az oroszokban, meg a kínaiakban nem bíznak meg. Atyaég, mekkorát fordult a világ. Arról persze szó sincs, hogy az AZ vakcina doksija 27k oldal, az oroszé 1000, de abból csak 600 a valós, a többi redundáns, a kínaiak meg 100 oldalban elintézték. Teszteredmények meg vannak, amilyenek vannak, úgysem fontos. A szakértelem meg csak valami tőkés-kapitalista hanyatló nyugati trükk..
p
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Most miért? Azt mondod, egy 40 éves, 50 négyzetméteres panellakás nem ér meg 40 milliót..? :)
Amúgy péntek reggel van, ami a kedvencem, mert kávéra sincs szükség, csak el kell olvasni a híreket...
A külügyminiszter engedélyez vakcinát, nem a szakhatóság? A jogászok értenek, mindenhez is? A párttal a népért, előre, elvtársak...
Hihetetlen. És akkor csoda, hogy nincs bizalom?
Komolyan, az oltásellenesek legnagyobb támogatója Magyarországon maga a kormány... -
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Én azt nem értem továbbra sem, hogy ki veszi meg az új építésűek négyzetméterárának 70-80%-áért a közepes állapotú paneleket?
És aki megteszi, az mégis miért?
-
Marcsello31
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor már értem hogy a szomszédnak hogy van 5géje
. -
parandroid
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
Beadatod a vakcinát, meglesz az 5g is.
p -
Marcsello31
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Ilyesmi megoldást keresek:
[link] -
Marcsello31
őstag
Sziasztok! létezik olyan antenna ami egyszerre tud "wifit,3g,4g, jelet is fogni? és azt valahogy bevárzsolni házon belülre? Sajnos a falak sokat árnyékolnak a mobil jelről. Kint van, bent nincs.
Nekem meg szaladgál a herém telefonhíváskor. 
-
tildy
nagyúr
Na esm antibody tesztje negatív lett. Ez msot vagy azt jelenti, hogy nem is volt covidos, mégsem lehetett a szülésen ott, vagy azt, hogy az volt, de nem termelt a teste antitestet. Ez nem túl jó hír. Kivételesen apozitív eredménynek jobban örültem volna.
-
Az idei/tavalyi építésű társasházak itt is elvileg hamar elkeltek. Ehhez képest ami eddig elment az nagyon ára alatt volt, vagy ismerős vitte el.
#76174 NoLF: Elsődlegesen Nyíregy - Debrecen, cca. 20-25m körül, később eladhatóra lenne igény, de bizonyos lakások árait elnézve igazából mobilisak vagyunk (van egy 4 hónapos macskánk, kemények vagyunk
), munkát bárhol találunk (BSC - MSC). Családi vagy sorház előny, de tégla panel féle is lehet, fontos a csendes környék. -
válasz
EQMontoya
üzenetére
hát, ha nem tudnák eladni, akkor nyilván olcsóbban adnák...
amíg vevőoldali hisztéria van, addig ez lesz.
A kormány és a jegybank pedig szítja, 1-2%-os kamattal, csokkal, 5%-os áfával, stb. Ezek pedig mind beépülnek ugye az árba.
Ui. ja, most jön a felújítási támogatás. Figyeljétek meg, egy mester sem lesz elérhető a következő ~2 évben... az áraik pedig duplázódni fognak. Megint sikerül hiányt gerjeszteni. -
rushty
őstag
Bill gates vakcinája [link]
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
attól függ hol, és milyet

mindenesetre nekem még várnom kell a kis tanya eladásával, az tuti. ha egyáltalán el akarom adni. mindenesetre szardínián eléggé lenn vannak az árak, tőke viszont nincs...
hitelt meg én ebben az életben nem akarok felvenni, annyi bizonyos.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát nem tudom, itt a duna-parton van egy-két félkész lakópark, de már most el van adva az összes lakás
-
-
NoLF
veterán
és rápakoltak még egy hónapot, mostmár tuti, hogy a helyek 60-70%-nak annyi
plusz a beszállító szektor, hús-hal-zöldség-gyümölcs, italok, eszközök, textliák, stb stb...
szép új világ jön, kétségtelen. munkanélküliség a köbön, mentális problémák, öngyilkosságok, hajléktalanság, subidubi, rókaprém!
DE!
sikerült kordában tartani a járványt. ennél semmi nem lehet fontosabb!
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
meg a kávézók, cukrászdák, kocsmák...
kivéve, ha elvitelre kéred a cuccot. olyan vicces, hogy "kérek egy korsó sört!" aztán kimész az utcára a -2 fokban a műanyag korsóval, és járkálsz egy kicsit az utcán iszogatva, aztán mész vissza még egyért.
bár elg sok olyan helyről is tudok, hogy simán nyitva vannak, csak a hátsó bejáraton kell bemenni, és a raktárban ácsingóznak a törzsvendégek, normál fogyasztási szokásaikat fenntartva (kocsmatöltelékekről van szó)
-
-
-
-
parandroid
félisten
„Ha most megkapom az oltást, lehet, hogy van hátra jó öt évem, ha viszont megfertőződöm, akkor van hátra két rossz hónapom”
Édesanyám most ment nyugdíjba 40 év tanítás után. Kissé túlsúlyos, évek óta krónikus keringési problémával kezelik, túl van két stroke-on, 15 évvel ezelőtt szokott le a cigiről, előtte kőkeményen tolta, szóval a tüdeje sem százas. Neki szerencséje volt, ki tudott ősztől szállni, előtte meg megúszta, de ebben benne lehetett a tavaszi lezárás hatása is. A magyar pedagógustársadalom átlagéletkora 50 fölött van, 10-12 éven belül úgyis elfogynak, utánpótlás meg nincs. Amúgy a magyar társadalomban az egyik legnagyobb a viszonylag fiatalon krónikus betegek, cukorbetegek, keringési zavarosok, túlsúlyosak, alkoholisták, egészségtelenül élők aránya az eu-ban. Ezt tetézi még az oltásellenesség, meg a probléma tagadásának népszerűsége. Remek ötlet lenne rászabadítani a vírust a tömegekre, hamar sikerülne megtizedelni a népet. Ezt amúgy még pártunk és kormányunk is belátta, ezért is a viszonylagos szigor. Pontosan tudják, hogy a legnagyobb pusztítást pont az ő szavazóbázisukban vinné végbe a dolog, ami azért ironikus, mert amúgy pont köztük van a legtöbb konteóhívő, meg ‘vírustagadó’, lol.p
-
Ahogy nézem, kezd elszakadni a cérna más országokban is, nem lesz tartható a lezárás február után.
-
-
Vérboci
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
a lányom elmondására hagyatkozom. köhögött, mert köhögnie kellett. levitték az iskolaorvoshoz lázat mérni, de nem volt lázas. hazaküldték. nem köhög.
mit aggódjak?
szerintem mindenki haljon bele a koronavírusba, akinek bele kell halnia. igen apám anyám is. ezt a kört ne fussuk le. -
válasz
Vérboci
üzenetére
Nem értelek - tények támasztják alá, hogy a tünetmentesen vírust kihordó fiatalok belső szervei károsodhatnak. Komolyan nem érdekel a saját véred egyetlen egészsége?
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
én most egészen komolyan elgondolkodtam rajta, hogy költözzünk ki a picsába Szardíniára. eladnám a fostos kis házat, abból vehetnénk egy kis lakást ott, ami közel van a reptérhez, közel van a tengerparthoz, és a fejünk nem fájna. amíg feléljük a tartalélkokat, addig megtanulnék rendesen olaszul, és elmehetnék mosogatni valahova, asszony meg úgyis találna valami "rendes" állást, amiből a rezsin kívül futná kenyérre is.
nyaralómat otthon kiadhatnám, abból is jönne valami lé. néha hazaugranék, hisz max 2,5 óra repülővel. a traktort ha eladnám, abból valami fost kint is lehetne venni.
aztán fizethetném az adó tetejére az adót, vehetném duplaáron a petrezselymet, meg még anyámkínja mit... minél többet iszom, annál jobban gondolkodom rajta, aztán elvetem az ötletet. aztán megint elkezdek 50m2es kislakásokat nézni odakint... és már jönnek is az álláshirdetések

nem lennék a magam helyében, de máséban sem, aki átlagembernek számít. gyerek még nincs, de nem tudom, erre a világra akarunk-e egyáltalán...
-
Vérboci
addikt
most így egy palack bor után jobban belegondolva, az igazi bajom a világgal az, hogy nincs igazán családom (nyilván a feleségemet és a gyerekeket leszámítva) és nincsenek barátaim.
65 évig akartam élni, de ebből inkább csak 55 lesz így. a kisebbik akkor már 20 lesz. érteni fogja. -
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Ebbe bele sem gondoltam.
Gyerekorvosnal is ingyenes a Covid teszt, valamint a szulot is tesztelik aki bevitte a gyereket, es arra kernek, hogy ha tobb gyereked van, akkor lehetoseg szerint a masik gyereket a masik szulo vigye tesztre, hogy azt is le tudjak tesztelni.
Marha nagy makunk van as anyossal, hogy eddig itt volt a harom gyerekkel, de mar kezd neki is sok lenni.
-
Vérboci
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
16 éves kor alatt nem végeznek covid tesztet (magánorvosnál)
meg nincs is erre tizen-huszonezer forintom.az egészben az a bosszantó, hogy a gyerek felügyeletét nem tudom könnyen megoldani. ha én maradok otthon, sok pénzünk bánja. ha a feleségem, akkor a munkahelye. kis magyar valóság...
a "szemétláda tótok" meg 80% fizetésnyi ápolási díjat fizetnek annak, aki a digitális oktatás miatt otthon van a gyerekkel.
A táppénz itt meg 60%. Pfff... -
Vérboci
addikt
őrület van... az...
fun fact: a fiam tényleg köhög kicsit, meg kicsit orrfújós péntek óta (volt ugye ez a 16 fok aztán meg mínusz 2, hát egy 5 éves gyerek így éli meg) de ő vígan jár oviba, nem küldte haza senki. a lányom nem beteg (az akut unikornis és rózsaszín mániát nem ide számítva), erre hazaküldik. agyhalál.rettegjünk. haljunk meg. mindegy. de ez így nem mehet tovább.
-
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Fonokom elkapta a Covid-dot az elejen o is csak picit kohogott. Nem covid, de azert elment tesztre. Teszt pozitiv lett. Karanten, majd teszt negativ ahogy kell. Es aztota is kohog, ugy 6 hete.
Lehet egy negativ Covid teszttel az iskola sem problemazna.
O is mondja, hogy ha kimegy ugyfelekhez es kohog, akkor latja rajtuk , hogy paran meg vannak remulve. Szerintem ez kb ertheto es o is igy van vele. -
Winner_hun
félisten
Volt valami olyan itt a másodick hullám indulása körül hogy az otthondolgozás a minimálbér 10%-ával / nap lesz "honorálva". Ebből lett valami kötelező erejű dolog?
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
A lányom ma betegen jött haza az iskolából. Láza van, meg kezd köhögni. Biztos az Aladár lányától kapta el, mert az napok óta ott köhög az osztályban, a tanárok meg nem küldik haza, vagy orvoshoz. Ja, meg a tanárnő is elkapta, szóval most úgysincs tanítás, csak gyerekfelügyelet, mert helyettesíteni nincs szaktanár.
p -
Vérboci
addikt
ma hazaküldték a lányomat az iskolából, mert köhögött... köhögni mert!
azóta nem köhög. az orvos szerint egészséges. az orvos sem érti miért küldték haza. de hazaküldték, így 10 napig nem mehet iskolába.
most oldjam meg, hogy legyen vele valaki, én meg tanuljak vele esténként.
forrongok. embert tudnék ölni. az ideg szétbasz. más miatt is, de ez most betett.
megőrült ez a kurva világ. mindenki túlvezérelt, gondolkozni képtelen csinovnyik lett és megfelelési kényszerrel küzd?
külföldre kellett volna menni. de az asszony a béklyó.
elválok... -
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Ez Office 365 excel. Megnyitod a kerdeses fajt, file menu es info.

bobsys: Nalunk $450K korul indul egy csaladi haz pici kerttel, 80-as 90-es evekben epult...
Ha kilepunk a mostani korzetbol kicsit a mezogazdasagi korzetek fele akkor $450K- ert kapunk egy uj epitesu csaladi hazat normalis meretu kerttel, viszont az ingazas onnantol fogva akar napi 1-2 ora is lehet.
Munkatarsam ugyan ilyen paramtrek mellett most vett hazat Columbus/Ohio $325K. Oda nem vagynuk azert

-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
azért az remélem mindenkinek világos, hogy ez olyan távol van egy teszttől, mint én Miamitól
-
concret_hp
addikt
excelből valahogy elő lehet varázsolni, hogy ki editálta a doksit, de az új verzióban nem találom, ezt tudja esetleg valaki, hogy hol van?
itt ugye mindenhez IS értünk 
(azt kéne bizonyítanom egy átszerkesztett doksiról, hogy azt én csináltam) -
gaborbol
őstag
Nalunk is lelottek a Ford gyarat, ott allitolag minden van csak ABS szamitogep, igy nem tudnak lejonni a kocsik a sorrol.
-
NoLF
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
nagyon ritkán találni olyan gépjárművet, aminek nem csal az órája - és ez így is van rendjén. én eddig a kismillió gépből egynél vettem észre, hogy csak minimális az eltérés a műszer által mutatott, és a valós sebesség közt - aztán kiderült, hogy nem váltómérete a gyárinak a gumiabroncs, amivel a sárkány rendelkezett

nem kételkedtem abban, hogy nem lehet vezetni azt a monstrumot normál jogsival, csak simán furcsálltam
-
bobsys
veterán
Ahogy gaborbol is irja, nalunk is 26000 lbs alatt barmit lehet vezetni, ha RV akkor meg ne is vonatkozik ra a sulykorlat. Amig mentunk tobb hasonlo teherautocal is talakoztunk, mentek lefele vagy jottek velunk iranyba. One-way rental teljesen megszokott, nekem is az volt, 3 napra adtak x merfordel az arban (afolott meg $0.3 / mile)
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Nem talaltunk megfizetheto aron hazat a kornyeken. Vagy fel milla es komplett felujitas kell neki vagy nem fer bele a hitel vagy pedig fos iskola korzethez tartozik. Itt jo az iskola, uj epitesu haz, par szaz haz van a kozossegen belul, gated, gyerek mar tegnap delutan elment egyedul bizajozni, nem kell felteni, hogy elteved elutik stb. Sot mar ossze is haverkodott masokkal. Ez Bocaban nem ment, ugye eleve lakasban voltunk az 5-ik emeleten, sokkal kevesebb fiatal.
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Sima ugy volt. Kb 480 kilometert mentunk es volt ugy 6 darab kanyar osszesen a tobbi egyenes autopalya. Utcak szelesek, 2 savot hasznalva lehetett kanyarodni. A tobbi meg 5 ora zotykolodes a kolokkel. Csalt az oraja, 65 mph mentem aztan neztem, hogy google maps azt mondja, hogy 60mph.
Gyermek annyira elvezte, hogy azzal akart elmenni vasarolni a hetvegen
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
és ezt ő is tudja?
tidly: köszi, nem aggódunk... mint mindig, most is bízunk benne, hogy valami lesz.
ugyebár olyan még nem volt, hogy valami ne lett volna
bobsys: gratula, ekkora tehenet rutin nélkül azért annyira nem egyszerű manőverezni... bár kint nem igazán emlékszem, hogy túl szűk utcák lennének
mindenesetre furcsállom én is, hogy mezei jogsival lehet terelgetni 10 méteres 13 tonnás monstrumot
-
-
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
“Minden rendben ment? Megpróbálnak megzsarolni, megölni, és te azt kérdezed, minden rendben ment?Fogadjunk, hogy a temetésemen sem hagyod ki: Őszinte részvétem. Minden rendben ment?”
Utálom, hogy mindenről eszembe jut valami 90-es évekbeli filmidézet. Arra bezzeg nem emlékszem, hogy mit ettem tegnap ebédre, vagy hogy mi a bánat is volt az einkaufszettelen, amit otthon felejtettem.
Ráadásul még azt is tudom, hogy a fordítás - amilyen vicces és zseniális is volt a 90-es évek elején (atyaég, lassan 30 éve) -, nem igazán hozza az eredeti szöveget:
- Did I miss anything?
- Gates tries to blackmail me, you ask me "Did I miss anything." Gates gets killed, you say "Did I miss anything." I bet you went up to Mrs. Lincoln at the Ford Theatre and said "How was the show? Did I miss anything?"Na mindegy, mai kisszínes rovatunkat hallottátok. Az a teherautó meg nagyon királyul néz ki, kipróbálnám.
p
-
bobsys
veterán
Ma koltoztunk. Mivel cegek olyan arat mondtak amitol letettem a hajamat, igy kibereltem a legnagyobb teherautot amit sima jogsira meg lehet es fogadtam embereket pakolni. Tegnap bepakoltak, ma reggel meg gyerekkel elfurikaztuk a dolgokat. 13 tonna ossztomeg, 10 meter hosszu, V10 benzines automata valtos. Fogyasztasrol felesleges beszelni, legyen annyi, hogy a benzinkuton mindig $100 foglalnak be es abbol nem lett tele a tank. Teljesen jol lehetett vezetni, picit nagyobb iv kanyarodaskor, de egyebkent, ment a 110km/h a palyan minden gond nelkul.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
viszont hétfőn meg kell tudnom h emiatt pontosan hogy kell felnyomni a HR-nél
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
igen ez egy extrém jó kérdés. az ember felett már senki nincs aki rendesen ért a szakmához, így aztán nem is volt szakmai interjúja.. most hogy ez mennyire lol abba ne menjünk bele
mivel pont a vírus szituban kezdett (febr valamikor) meg nehezen kapott notit meg stb, meg a sok belépő tréning, így 1 hónap volt mire levettem, hogy nem túl penge az arc (mondjuk heti átlag 1.5 óra beszédből
) de hogy totál semmi, az kb. 3 hónapig tartott... viszont hogy a közvetlen kollegáinak hogy nem tűnt fel, azt ne kérdezd... vagy úgy voltak vele, nem az ő dolguk
és ami gond, hogy annak kéne kirúgni aki felvette, ami nyilván neki is hatalmas arcvesztés
de a fő poén, hogy ha internnek jössz, akkor is van background check.. na azon hogy csusszant át az ember 
kb. azt a szintet képzeljétek el, hogy adatos teamet vezet elméletileg és amit küld sql-t abban így szűr hónapra: ... 'month' > 2 and 'month' < '9' ... , táblanevek a joinban A B C meg hasonlók amikről kurvagyorsan leszoktatnak, ha ilyeneket csinálsz, az ember meg 10 év XP-t kamuzott össze a területen benne 2 év pár hónap fészbúk pl. szóval nem ilyen random cégek. -
válasz
parandroid
üzenetére
Iza aszongya semmi tok semmi takaró, konkrétan egy megtör vadászpuska.
-
Az egész ház zeng a zenétől. Kezdem kapiskálni miért jött ma a szomszéd haza lőfegyvernek látszó tárggyal...
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Mondjuk mar az a kérdés is felmerül, hogy felvenni hogy sikerült?
NoLF: kitartás, remélhetőleg hamarosan jobb lesz! Ebből is látszik, hogy kormányunk milyen hibátlanul kezelte a helyzetet.
-
zoltanz
nagyúr
Amúgy a pedofil tartalmakat üldözi valaki ma mo-on? (ha már a lányok szülei/gondozói nem tesznek semmit)
Állítólag ez a Zsebibaba nick nevű(14 éves) lány és hasonlók, töltenek fel ilyen témájú képeket az Instára stb. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Akkor már értem hogy a szomszédnak hogy van 5géje
), munkát bárhol találunk (BSC - MSC). Családi vagy sorház előny, de tégla panel féle is lehet, fontos a csendes környék.