Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
concret_hp
üzenetére
szombat délután 3-4, a kerületi kis spar-ban (van még 4-5 vásárló), vagy vasárnap este 6-7 között a kerületszéli Aldiban (mindig csak 5-ig volt nyitva vasárnap, és senki nem tudja, hogy az új rendszer miatt vasárnap is 7-ig van nyitva)
-
válasz
concret_hp
üzenetére
hétvégén is utálok menni, hiszen sokan vannak. Direkt megnézem a google maps-en, hogy a gugli szerint hol nincsenek sokan, és oda megyek... Egész életemben este jártam bevásárolni, pont ezért.
Amúgy pedig elég just in time rendszerben éltem eddigi 40 évemben...
és a fagyasztóm is kicsi. -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Ezt a het egy bevásárlást mi úgy is megoldjuk, hogy kutya is van, meg gyerek is, meg vasárnap még a bolt sincs nyitva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Expert mode on!

Az más kérdés, hogy így is elkaptam ezt a szart, pedig melón, és ezen a hei egy bevásárláson kívül rohadtul nem voltam sehol hónapok óta.
Katica dettó, kölyöknek meg home schooling van.p
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
mindenki a maga szintjén nyomorog

ezt mi úgy oldjuk meg (és vírus előtt is így volt) hogy a fagyasztó csurig van, a fele nyers cucc (tehát főzni kell belőle valamit) a fele meg lefőzött, lefagyasztott cucc, ergo felmelegíted, és hamm. nincs az az isten, hogy boltbezárás miatt kenyéren és vízen kelljen kibírnunk reggelig
igen, kenyér is van lefagyasztva 
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
a munkádra figyelsz, másra nem - nem lesz ennek jó vége!
ez a vendéglátós helyzet azért ennél jóval összetettebb sajnos, annyi időnk nincs, míg ez az iparág talpraáll...
aki túléli, az sem fog egyik napról a másikra dübörögni. nekem ebben az iparban egyelőre lőttek (vendéglátó szoftverről beszélek), nejemnek meg végképp - képtelen megtanulni magyarul, bizonyos szint alá nem adja (nem fog 12 órázni meg hétvégézni egy zsírtól fröcsögő üvöltő rohadék terrorja alatt, amit elvállalt annak lőttek, más nem fog nyitni egyhamar, a mi ötletünknek annyi)
annyi tartalékunk szerintem nincs, hogy hónapokig lárifárizzunk, úgyhogy jelen pillanatban nem tudom, mi lesz

"eladom a kocsimat, meg a lovamaaat, még az éjjel kimulatom magaaamaaat..."
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
nem figyelsz, itthon vagyunk, tegnap jöttünk
a szigeten volt rohadt nagy szél, szép napsütés,"meleg (16C)" felhős-ködös idő felváltva.
amikor nem a szigeten voltunk hanem anyósnál (Rimini-San Marino környéke) akkor volt hó, szél, köd, eső, napsütés, hideg, "meleg (12C)" felváltva.
most háziorvost kergetek hogy adjon CT vagy MR beutalót, hogy kiderüljön van-e gerincsérv. mellette állásokra jelentkezem. mindeközben gondolkodom, kiköltözzünk-e. közben előkészítem a kabriótraktort, hogy eladjam.
-
Tényleg, Nolfi, milyen az idő ott a szigeten?
Mert ha nem ilyen ocsmány köd van, mint itt, akkor azért csak van valami jó abban, hogy így alakult.
-
concret_hp
addikt
nem figyelnek az urak, ez még nem a szék, hanem egy noti tartó (amim egyébként van saját
) -
válasz
concret_hp
üzenetére
Stílusosan ez a székrekedés nem más.
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
akkor ahol most vagy, az nem mostanában lesz székes-egy-ház
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Akkor még egy darabig ülnek rajta?
p -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ááá gyerekek hát montipájton sírva könyörögne az ilyenekért.
tegnap ugye felhívtam a fuvarozó céget, hogy hogy lehetne számlát kérni, merthogy ugye a kp-ban kifizetem saját zsebből a futárnak, aztán majd hetek múlva küldenek egy számlát, aztán majd ha jól verem az asztalt hetek alatt visszafizeti nekem a cég, az limitáltan frankó, de erre nem volt válasz úgyhogy felajánlotta az ügyintéző, hogy beállít egy visszahívási kérést nekem, no mondom nem tudom mivel leszünk előrébb, de hajrá.
ma hívnak is, hogy a visszaküldés előtt álló csomag miatt hívnak... óóó mondom álljunk meg egy ásónyomra, mihogymerre, én tegnap kaptam egy emailt, azért ennyire ne kapkodjunk. na kiderült, hogy már 18án, 25én, 26án is írtak 1-1 emailt egy aránylag központi email címre, amire az import cuccokat szokták küldeni, csak hát nyilván mindenki leszarta
szóval akkor már 2 heti raktározási fee is rámenne a szállítmányozási díjra (csak ez önmagában duplája a cucc értékének) 
meanwhile az angol halászokat sokkszerűen érte, hogy élő állatot már nem lehet beküldeniük az euba

-
-
NoLF
veterán
látom, míg egyesek küzdenek a nemzetikereszténylezárjukazországotsenkinemjöhetbe-rendfenntartó szervvel, hogy hazajussanak, másoknak van ideje szemérmetlenül székpoénkodni a topicot.

a fenti rémtörténet egyébként egészen pontosan így nézett ki: (magyar rendszámú autó, benne ketten ülünk, hátsó üléseken tonnányi cucc, melynek egy része saját bőrönd ruházattal, a többi vásárfia olaszból, olaj-tészta-fűszer-bor-prosecco-sör-grappa-vegáncuccok-háziolivabogyók-articsóka-édeskömény-megakisf@szom, a csomagtében pedig két macska, egy macskavécé, két macskahordozó, etetőtálak kajával, vizestál, játékok, és az egész madárhálóval elzárva az utastértől bombabiztosan)
elterelés egy határátkelő utánó m70 melletti pihenőhelyhez, máshova nem mehetsz.
előttem lévő török kamionnak int egyből, mehet tovább
előttem lévő osztrák rendszámú autónak int, mehet tovább
engem leint. lehúzom az ablakot, aszondom jó napot kívánok:
- jó napot, honnan jönnek?
- olaszországból
- munkaszerződés van?
- hát, hoztuk ezt a rendőrség honlapjáról letöltött igazolást kitöltve, hogy munka miatt...
- tökéletes, viszont látásraa papírt csak nyújtottam, de nem nézte meg mi van ráírva, ki írta alá, ki vagyok, nem kért személyi okmányokat, nem nézte az autót, nem kérdezte a feleségem ki fia-borja, voltunk-e betegek, karanténban, tesztünk van-e, bárakármi.
csajszikám parázott hogy mi lesz itt de én leszartam - kifelé már láttam, kb. mire számíthatunk. letöltöttem ezt a papírt mondván max működik a dolog; kitöltöttük mert egyéni vállalkozók vagyunk mindketten, úgyhogy "kiküldetésben" voltunk magunk számára itt és ott, ezért és azért, mert elvileg így el lehet kerülni a karantént vagy az azt kiváltó két negatív tesztet, amit ugye ebben az országban magadnak fizetsz... munkanélküliként most a 80ezer és a várakozás jövésmenés inkább köszi nem.
kimenetel előtt ugye hivatalosan teszteltünk, nem volt para (a kimenetelnél se bagózott ránk sehol senki, tök fölösleges volt kidobni a pénzt utólag belegondolva. persze tudni, hogy nincs para, azért nem árt, meg ha kérik kint, akkor ott van. ottlétünk alatt jöttünk mentünk az elején, de a végén csak muternál voltunk vagy 10 napig a hegyen 3an, ő kórházi ápoló és műtősnővér nem covid kórházban, szabadságon, hozott tesztet, megcsináltuk, negatív, de ugye nem hivatalos...
a gépsárkány meg egy jó öszvér, a 998 kilométert letolta egy tank naftával (2010es oroszlány 3008 1,6hdi) szó nélkül - pedig már jó ideje búg a bal első kerékcsapágy. holnap viszem is cserére.
én is jó ló vagyok mert ugyan nem mentem el még CTre, de tuti gerincsérvem van és hát kicsit kényelmetlen volt így, 3 napja injekcióz az anyós
de 9 óra 15 perc alatt letudtuk 2 pisivel az egészet, a macskák aludtak mint a tej és nem szartak be se a vécébe, se mellé-alá-fölé
-
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, lassan alvás idő, aludni megy minden álomszuszék.
-
ToBeY
nagyúr
Minden béna székes szóvicc megvót?
-
válasz
parandroid
üzenetére
Székesfehérváron.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nevetésem közben majdnem lefordultam a székről...
-
gaborbol
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
“régen" a Rábában ha valaki felmondott, vagy nyugdíjba ment, akkor megindultak a népek "lopni" az asztalát meg a székét, annyira gané hokedliken ültünk.
Ez most is pontoasan igy van a tobb millio dollaros orvosi rendelobe ahova eppen megyek.
Kb, ahogy szuleim viccelodtek. Nem az a lenyeg, hogy ki halt meg hanem, hogy mit hagyott hatra.
A masik veglet meg itt, hogy az alkalmazott sajat penzen vesz allithato magassagu asztalt, ami mellett all, mert nem bir 20 oranal tobbet ulni semmilyen szeken. (300 dollarert mar egesz normalisak vannak.)
Es a heten jon a futopad az irodajaba.... szinten sajat penzbol.
Nalunk a cegnel van egy asztal gyaloglopaddal alatta, kb 10 eve acsorog erintetetlenul..
En hasznalnam, csak az irodaba se jarok be, illetve most mar igen, de csak gitarozni, munkaidobe.

-
válasz
parandroid
üzenetére
hát legalább.
ÉS tudd meg, hogy milyen jó is az.Látod, Concret_HP-nak székrekedése van (elrekesztette a brexit), és az elég kellemetlen
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ha rosszul vagy, szerintem inkább ülj le...
Egy székre...
-
parandroid
félisten
Ejj, ez aztán ma székes egy
házizé, topik.Tudom, én érzem rosszul magam...
p
-
Vérboci
addikt
hát én ezeket nem tudom székként értelmezni

persze ha egész nap ül valaki, akkor biztos ez a jobb hosszútávon..."régen" a Rábában ha valaki felmondott, vagy nyugdíjba ment, akkor megindultak a népek "lopni" az asztalát meg a székét, annyira gané hokedliken ültünk. én egyszer zsákmányoltam egy alighasznált ilyet:

Micsoda előrelépés volt ez akkoriban

Mondjuk konkrétan kijött a farkcsontom a húsomon a nap végére
-
válasz
fokukac
üzenetére
> a nap nagy részében törökülésben ülök - mindig más pózban, hogy jobbra, hol balra helyezkedve.... Az ilyen székekben meg csak egyféle módon lehet ülni, egyenesen előre. Én ettől megőrültem
Ezert hasznalok en is olyan hintazos szeket, mert otvenfelekeppen lehet rajta ulni.
-
ja, ilyesmi széket vettek az előző munkahelyemen... de én visszaloptam a régi széket, mert nem bírom, ha nincs szilárd talaj a seggem alatt
(a nap nagy részében törökülésben ülök - mindig más pózban, hogy jobbra, hol balra helyezkedve.... Az ilyen székekben meg csak egyféle módon lehet ülni, egyenesen előre. Én ettől megőrültem )@Concret: és mikor tartod a székfoglalódat?

-
válasz
concret_hp
üzenetére
Én azt se értem, h miért nincs kvázi korlátlan büdzsé felszerelésre olyan alkalmazottaknak, akik egyébként drágák.
Tehát 3 évente számítógépre mondjuk 5000 euró, székre 1000, asztalra 1000.
-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
igazából ha az ember meg tudja oldani, hogy ezeket ne vegye a kis lelkére, akkor egy szint után nagyon mulatságos tud lenni

jelenlegi helyen az első managerem mondta, hogy azon, hogy milyen kávé kerüljön az automatába, azon garantáltan el lehet vitatkozni 3 órát, de hogy hogyan költsünk el 1 millió dollárt, azt általában inkább 3 perc alatt döntik el

ha verte egy csomó ember a mellét, hogy adnak széket ha kell, akkor adjanak is, ha olyan gyökerek, hogy mindez 4x annyiba kerül, mintha csak elmentem volna az ikejába és veszek egyet a cég pénzén, akkor én nem veszem el a munkát senki elől
mert ugye ez a sok felesleges f@szkodás mind munkát ad valakinek 
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Anno az említett Ericssonnál (még EU tagság előtt volt) csak az anyaországi ipar termékével lehetett dolgozni minőségbiztosítási okokból. Egy 1,4 milliárd dolláros pilot állt egy bő hetet a szerszámokra várva amikor aszonták a végén hát jaóvan akkor vegyünk számlára itt meg mindent.
-
concret_hp
addikt
hát a saját munkabéremen meg a járulékaimon felül, ha mindent összeszámolok akkor egy szolid 10-15 fontba tuti kerülök óránként, ebből könnyen kijöhet, hogy megéri
(és notitrató amúgy kurvára nem is kell, csak azt mondta a székes néni, hogy mindenképp rendeljem be azt is, hát mondom ezen nem múlik b@sszátok meg
)
a szék amiről beszélünk az is valami 200Ł lenne, annak az árát is rég túlléptük az ezzel való baszakodással töltött munkaidőt tekintve, de az még az euban sincs![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de ugye a process az mindenható

(ugyanitt régi machez töltő eladó
) -
FehérHolló
veterán
Ma kapott mindenki egy szívhez szóló levelet a cégvezetéstől, hogy a munkahelymegtartási programba lépéshez szükséges nyilatkoznunk arról, hogy a cég megadhatja az összes létező személyes adatunkat a kormánynak és az eljáró hatóság(ok)nak, melyek gyakorlatilag mindenre felhasználhatják majd azt.
Ha nem írod alá, akkor bizony ejnye-bejnye lesz. -
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
itt azért elég komolyan megkérdezném, hogy ugyan a kedves felelősök látták-e a little britain pár részét, mert tuti az alapján képezték le ezt a beszerzési folyamatot, amit abból ki tudtak fundálni a saját társadalmukról.
agyrém, komolyan
melyik excelben jöhetett ki ez munkaidő/energia/pénz ráfordítás tekintetében jobbra, mintha simán rendeltek volna egy bármilyen, általuk is elfogadott széket, ami 2 nap alatt ott van, lényegében ennél kevesebb pénzért? beszabehu
-
válasz
Vérboci
üzenetére
én erre csak azt tudom mondani, hogy btw a k. édes. anyját annak, aki ilyen táblákat talál ki.

De komolyan.@Concret: ez valami rossz vicc... én is dolgoztam angolszász cégeknél úgy egy évtizedet, de ilyen azért fel se merült. Nagy méretű árgyi eszközt? Európa túlfeléről? Édes istenem...
Ráadásul brexit idején?
Miért nem a helyi ikeából/kikából rendeltetek?
VAgy az volt a cél, hogy növeljék a brit exportot a nehéz időkben is?
-
concret_hp
addikt
céges sztorik újabb epizód: nyáron nagy dirrel durral beharangoztók, hogy ha bármire szükségünk van az otthoni munkához, akkor szóljunk és küldi a cég. aztán persze a process tartalmazta azt a részt, hogy egy brit nénivel beszéljél, hogy ez neked kell (irodai köznyelvben ő lett a székes néni), aki persze az emberek 90%ának megmondta, hogy hát neked nincs is szükséged székre, teljesen jó a setupod

aztán novemberben eltört a székem, megírtam, hogy overusage, mert heti 40 órával többet ülnék rajta, mint amúgy, úgyhogy akkor plz most. mindezt sikerült is berendelni dec 17-én, persze egy brit beszállítótól. nyilván kitalálható, hogy sikerült-e feladni brexit előtt. úgyhogy most ott tartok, hogy a székhez van egy tracking szám, ami szerint még nincs is a fuvarozónál az áru, és van egy notitartó, amit feladtak 8án, eljutott frnakfurtba 15én, ma meg küldtek egy emailt, hogy akkor a vámeljárás az 5000ft + áfa (kb 16 font). a cucc amúgy 25 font, szóval áfát is kell rá fizetni (6.75 font), szóval be kéne csengetni 22.75 font adót, és amúgy a 2. naptól felszámolnak még 1 kis aprót, mint tárolási díj (1200 + áfa szóval kb. 4 font / nap). ugye vagy az van, hogy a cég elutalja (2 nap alatt pontosan 0% eséllyel intéződik el), vagy én kifizetem a futárnak kp-ban (bankkártyával nem lehet) +2.5% fee fejében és talán egy röpke 2-3 hét múlva küldenek egy számlát (ha szerencsém van, akkor hozzám és nem a céghez), amit a belső rendszerbe feltölthetek és ha szerencsém van / sokat basztatom a megfelelő embereket, akkor egy 4-5 hét múlva visszautalnak nekem
az egészre csak én eddig olyan 4-5 órát basztam el, és a szék még belátható távolságra sincs. könnyen ki lehet számolni, hogy mindez megérte

-
Vérboci
addikt
ne a gugli mapsos táblát nézzétek, az érvénytelen a járvány miatt.
az egész belváros egy nagy parkolási zónává lett összevonva, és csak hétköznap 11-16 közt lehet parkolni a nem ottlakóknak. igaz, olyankor ingyenesen.és csak a zóna "bejáratánál" van kitáblázva, szóval aki azon már túlmegy, a konkrét parkolóhely környékén már nem fog tudomást szerezni a dologról.
de ezért is találták ki, hogy nincs bünti az első alkalommal, csak ilyen mókás / kedves szövegű levél. -
Vérboci
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
a
tábla alapjánrendelet alapján az adott helyen parkolni csak hétköznapokon délelőtt 11 és délután 16 óra között szabad.
azon kívül csak az ott lakók parkolhatnak, akiknek van parkolási igazolványuk.egyfelől érthető volt a rendelet, mert az ingyenesség miatt nem volt hely a belvárosban, a parkolóházak meg üresek voltak. most meg az a helyzet, hogy hétvégén nem lehet bemenni a belvárosba egy gombóc fagyira, pedig üresek a parkolók

-
kraftxld
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Itt kaptuk a cetlit

-
Vérboci
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
rosszul értelmezted a tiltást.
alapvetően hétköznap munkaidőben szabad csak ingyen parkolni, azon túl, még hétvégén is csak az ott lakók parkolhatnak. ezt szülte a vírus miatti ingyenes parkolás...de elsőre csak felírják a rendszámot egy adatbázisba és csak figyelmeztetnek. ez mondjuk jófejség
-
kraftxld
félisten
-
Na. Sírunk itt, hogy milyen rossz, de közben kijöttek a vagyonbevalláaok, és hát látjátok feleim szümtükkel, mi igazából gazdagok vagyunk szegény miniszterelnök úrhoz képest, szóval semmi okunk panaszra.... Na.
Én komolyan gondolkodom, hogy utalnék neki egy kis pénzt... Mert ez így nem járja...
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Én busszal szoktam járni ott szerintem jól meg van oldva.Múltkor nem engedte fel a sofőr a srácot,mert nem volt jegye... (simán ráb@szta az ajtót és elhajtott)
Nem tudom mert nincs tapasztalatom egyelőre,de gondolom ha x százezer esetleg milliók lesznek oltva,biztos lesz egy rendszer rá,de lehet tévedek, és rosszul látom a dolgot -
válasz
Marcsello31
üzenetére
Esett 30 centi ho bankuton.
Kar, hogy a hoagyuzas nem mehet, igy ez hamar el is kopott. -
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Most ez lehet hogy hülyeség,de vajon mennyire komplikált egy embert beállítani (vagy a meglévő személyzetből valakit) kiemelt helyekre (bkv,étterem,hotel,reptér stb), hogy ellenőrizze van-e oltás?
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
> Ha hülyeség amit írok akkor bocs mindenkitől
egyszerubb lenne nem leirni
> Csak valahogy ahogy én látom, meg a neten talált infókkal.
ja, ez senkinek nem hasznal
-
Marcsello31
őstag
Nem okoskodni akartam, nem vagyok hozzá értő, csak az infókat mondom meg hogy miket szürtem le. Csak valahogy ahogy én látom, meg a neten talált infókkal.
A kezdetek kezdetén, a rádiós csatornákon is ez volt a téma, ott is erről beszéltek,
AZ igazság már nem fog kiderülni, lényeg hogy vigyázzunk magunkra.
de az ellenőrző pont nem hülyeség, gondolom a vakcinák is jobbak lesznek idővel. Nem a kőkorban vagyunk.
NA meg ha jól láttam., vagy olvastam, 100 évente van egy világjárvány nem?!
Mennyire lehet az igaz, hogy állattól ered, vagy mennyire lehet igaz hogy egy helyisében történt baleset folytán történt. na nem okoskodok de akkor látom mások is hasonló képp látják a dolgot., de ezzel a vírussal nem stimmel valami. -
concret_hp
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
a maszkhasználatot meg az elektronikus jegyrendszert se sikerült megoldani, amit írsz az annyival bonyibb, hogy sokkal több független hitelesítőnek kell felhatalmazást adni, hogy ráirhasson a chipre (orvosok) és sokkal több helyre kéne ellenőrző pontot tenni (including 300 fős zsákfalu)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Elég valószínű, hogy ez lesz a helyzet.
-
Marcsello31
őstag
Amúgy itt ez lesz majd, ha nem vagy beoltva, nem mehetsz dolgozni, nem mehetsz, boltba, nem mehetsz társaságba stb. Lesz majd később, egy információs chip vagy kártyád, ami adatokat tárol, dátumokkal stb. Alap kérdés lesz ez majd a jövőben, ez is olyan lesz mint a személyi igazolványod. Csak más. De mi van akkor ha te be vagy oltva, ugyan beteg elvileg kevésbé leszel, de ha benned van ugyan úgy tovább adhatod egy benem oltottnak stb.
Bármerre szeretnél majd menni a jövőben, oltás nélkül NEM.
Ha hülyeség amit írok akkor bocs mindenkitől. De szerintem ez egy biológiai fegyver volt, Ha nem nukuleáris akkor bio. Csak nem úgy sült el ahogy akarták. -
gaborbol
őstag
Amit Peter bacsi vett kinabol arrol azt irta a gyarto, hogy az angol es az afrikai verzio ellen kevesbe hatasos es 2 honap kell mire be tudjak iktatni azokat a variansokat.
Tanitani kene, olyan szepen tud a kormany nyilatkozni es manoverezni.
As Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyének kiadása után ugyanis megnyílt a lehetőség a kínai Sinopharm által gyártott oltóanyag megvásárlására, és a szerződést is sikerült aláírni a déli órákban.
Ennek értelmében Magyarország két és fél millió ember beoltását lehetővé tevő, ötmillió adag oltóanyagot vásárol a kínai Sinopharm vállalattól. A szállítás négy szakaszban, négy hónap alatt történik - ismertette a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter szerint ezzel lehetővé válik majd az oltás felgyorsítása, ami emberek ezreinek életét mentheti meg, és hamarabb oldhatják fel a korlátozásokat is.
A tárcavezető megjegyezte: nem az anyaországi magyarok lesznek az elsők, akik megkapják ezt az oltást, hiszen Szerbiában már több mint 300 ezer embert oltottak be vele, köztük sok magyart is a Vajdaságban.
-
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
az is érdekes ugyebár, hogy ami már itt van/érkezik, az az új variánsok ellen nem véd.
na most akkor minek? ha lesz könyv, és bennel lesz hogy megkaptam, de közben fertőzhetek tovább, meg utána esetleg elkapom a dél-afrikait, akkor az egésznek mi értelme?
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
úgy sejtem addigra lesz nyájimmunitás / beoltanak mindenkit aki akarja és tudok venni a gyógyszertárban olyat, amilyet én szeretnék.
plusz mindemellett pártunk és kormányunk szavazótáborát alkotók hőbörögnek a leginkább a minden ellen IS, szóval emiatt kevésbé aggódok.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Majd ha csak oltási könyvvel lehet boltba menni, akkor gondolom elgondolkozol rajta.
-
concret_hp
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
jó itt lesz minden mint a bucsuban, orosz ami állítólag nem teljesen ugyanaz, mint amin végigmentek a tesztek (már ahogy végigmentek ugye), aztán lesz kínai amit valami spéci eljárással engedélyeztünk csak mi, meg amit az eu terít. nyilván előbbi 2ből lesz sok, így aztán még én is elgondolkodok, hogy ha kaphatnék oltást, de nem tudom honnan van, akkor kéne-e (tök mindegy 3x évesen ezen filózni jelenleg)
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Kinaiak se viccelnek, NY times nak volt nemreg egy tenyfeltaro cikke, kinaban egy vakcina gyarto tizenpar evig gyartott teljesen mukodeskeptelen oltasokat mint pl, szamarkohoges, torokgyik, vermergezes es hasonlo alap oltasok ujszulottek szamara.
Akitol meg a kormany berendelte a ( a brazilok szerint 54% vedettseget ado ) oltast, 2018-ig kinaban is csuszopenzel olajoztak a gyogyszereik engedelyezteteset.Nalunk most nagy hir, hogy a Johnson & Johnson oltasa, olcso es hatasos itt keszul Baltimore-ban. Politikusaink szerint ez sorsfordito!
Ez ugyan az a Johnson & Johnson aksit par eve iteltek el, mert 50 even keresztul sepertek renduletlenul a szonyeg ala, hogy a babahintoporuk aszbesztot tartalmaz es rakot okoz a noknel.
Valasztani nalunk sem lehet, de mivel csak Pfizer meg Moderna van jovahagyva tomegesen ezert azt kapod ami eppen van. En Pfizer-t feleseg meg Modernat kapott, de keszletek szinte nem leteznek. Kerdeses, hogy mikor vagy, hogy kapjuk majd meg a masodik adagot.
Feleseg tanar, a tanarokat mind beoltjuk szolt a politika.
Par nap utan szep csendben elkezdtek elkuldeni oket az oltokuzpontokbol, mert nincs eleg oltoanyag es kell
a 75 ev felettieknek. De az iskolanyitast az oltas hianya nem befojasolja! -
Marcsello31
őstag
Az 1ik orvosom jót mondott: ön dohányzik? Én:nem. Ön iszik? Én nem, orvos válasza: akkor minek él b.meg?
én: hát ezért.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Lortech
üzenetére
Szia! nekem a lényeg, hogy simkártyás router legyen és antennás, arra gondoltam hogy kinti kültéri antennával fognám be a 3g esetleg ámen 4g jelet, majd roteren tovább küldve akár wifin, osztva a netet. egy kép ált össze bennem hogy estleg ezzel nem e lehetne szórakozni.
3g 4g 5g? Egy ilyen antennát raknék kintre
[link]
Nekem bőven elég a 3g, nem a sebesség a lényeg hanem a korlátlan net elérése 3gn legalább. Na meg stabil legyen. Ezzel az antennával kötném össze barkácsilag ezt a routert:
[link]
csak elmélkedek viszont, ezen a weboldalon mind a két dolog meg van.
Ha nagyon hardcore akarnék lenni, két Nedis ANOR5G10WT Kültéri 3G/4G/5G/GSM antennát
csatlakoztatnék a routerre amiben a sim van, kintról szedné be a jelet, házon belül meg lanon vagy wifin toldaná tovább a netet. "és még rímel is" a hordozhatóság is fontos, na meg elég messzire el láthat egy ilyen kombó. "csak elmélkedek, nem vettem még semmit. De készülök arra hogy később valami kelleni fog. -
Lortech
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Nem tudom, de routerből csak fehéret érdemes, mert jobban visszaveri a jeleket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Katica dettó, kölyöknek meg home schooling van.
)
szóval akkor már 2 heti raktározási fee is rámenne a szállítmányozási díjra (csak ez önmagában duplája a cucc értékének)