Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Pont ilyen megfontolásból sok ismerősöm a 10.-re költözött(felettem senki se ugráljon),de ugye ott van lift
De egy négyemeletes tárássasházban szar lehet a 4.re felcipelni két karton vizet minden alkalommal.
-
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
nope. elvileg osszel kapom a tesztpeldanyt. ha sikerul engedelyeztetniuk az EUban is a frekihasznalatot.
-
ToBeY
nagyúr
Ez a mai egy jó nap,mert végre elköltöztek felőlem a suttyók.
Vagy is a főbérlő kipaterolta őket mert már a lakközösségből mindenki felhíva,hogy csináljon valamit,illetve a rendőrséget is több alkalommal rájuk hívták. -
kraftxld
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
UK-ba is érkezett már pár: [link]
-
kraftxld
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
A Starlink elég jónak tűnik, NZ-re most érkeztek meg az első pre-orderes cuccok.
Itt van bővebb infó: [link]
A latency sem rossz, meg a sebesség is jó. -
concret_hp
addikt
az mennyire van tényleg úgy, hogy műholdas nettel a világvégén is tud normális kapcsolatod lenni?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Köszönöm. Fizikailag még csak-csak, bár vannak érdekes dolgok. Lelkileg már más tészta, anyagilag pedig megalázó. Az 530/2020/2 korm. rendelet pedig adott még egy pofont. Viszont ebből is ki kell hozni valami pozitívat, valamilyen fejlődési lehetőséget.
#76990 fokukac: Egy barátomnak a hidegburkoló tavaly lebeszélve 1,7m-ért csinálta volna, idén januárban már 1,7m-t rápakolt, és a munkavégzés ideje nem változott. Érdekes dolgok ezek.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
de van most lakásfelújítási támogatás, aminek az a picit sem piactorzító hatása lett, hogy hirtelen minden szaki sokkal drágábban dolgozik, és fél évet kell rájuk várni megint...

most két cimborám is intézi amúgy a napelemet, de kezdenek beleőszülni.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Van most meg egy 30% vam is itt a panelekre (Trump vs Kina) ami elvileg jovore lejar.
Net metering nem eri meg, en 12.3 ventert veszem a vissztermelesert meg 3 centet adnak.
Teto vadonat uj. Van 26% adovisszaterites amit megkapsz, de azzal annyit ertek el, hogy annyival is dragabb lett minden -
concret_hp
addikt
válasz
bobsys
üzenetére
ott valszeg van egy komoly torzítás, hogy ugyanannyiért kapod az áramot, mint mi itt a vadkeleten, de a szerelési költség sokkal több, ill. ami nagyon sokat tud dobni az áron, ha még a tetőn is komolyabb munkák lennének.
én akiket ismerek, annak mindenek kijön a 10 év körüli megtérülés, fateréknál 19 dec elején kezdett üzemelni, 1.45M volt mindenestől (3.66 kwh) és 3500 kwh körül termeltek be a hálózatba 2020-ban, de! a nyári hónapokban egy csomószor órákra leszakadtak a hálózatról, a szomszéd utcában volt vmi hiba, amit mivel 4-5 ember mindig bejelentette, nagy nehezen megcsináltak szeptemberre, szóval az idei termelést 4000 körülre várják, ami 160 pár ezer lenne fogyasztásban, és mivel van hűtő-fűtő klíma, sikerül is elhasználni, amikor épphogy kell egy kis fűtés, akkor arról megy. valószínű nem elrguaszkodott azt számolni, hogy amit a pénz kamatozna, annyival nőni is fog az áram ára.
(ha a klímákat is beleszámoljuk, akkor 2.0-2.1M közt volt a buli + némi meló amit fater csinált, legyen mondjuk szumma 2.2M, és évi 200-220K-t fognak) -
bobsys
veterán
A heten korulneztem napelem fronton. Megy a duma, hogy 8-10 ev alatt megterul. Kertem 3 ajanlatot. Az elso ketto valami 35K rendszer, 25 ev megterules. A harmadik 10K az ugy 12 ev alatt megvan. Par aprosag amire rajottem
Mindenki evi 4-5% energia ar novekedessel hirdet. Valosag az evi atlagos 2% az elmult 20 evben, de a szolgaltatom evi 1% fog emelni a kovetkezo ot evben, evenkent.
Az elso ket ceg annyi panelt akar, hogy 100% menjen rola a haz + battery backup, hogy ejszaka meg arrol uzemeljen a rendszert. Tok jo, csak a 1 battery ugy 15K szerelessel egyutt es a huton kivul meg mondjuk elbir 5 konnektort.
Baromira hasrautes szeruen szamolnak, megmondtam a havi atlagos fogyasztast erre egy 20% nagyobb kapacitaus rendszerrel jonnek vissza.
Most fizetek 12 centet kilowattonkent, ok meg ilyen 19 centel szamolnak, de azt mar nem tudja elmagyarazni, hogy miert is. A vegen meg ott vagyok, hogy a $80 szamlat kitudom valtani egy havi $160 dollarba kerulo panelre.
A harmadik ceg az normalis volt. Ok annyi panelt raknanak, hogy napkozben elmenjen a haz rola, nincs battery, majd a szolgaltatotol veszem ha nem eleg. Ficko mondta, hogy beraknak ok barmit, de ha a megterules az elsodleges szempont akkor nem javasolja, pont a magas ara miatt es most kezdenek fejlodni technologiaban, par ev es nagyobb kapacitasu olcsobb modellek jonnek.
Jovo ev elejen visszaterek erre, addig meg berakok valami okos cuccot, hogy lassam melyik napszakban mennyi is a fogyasztas. -
válasz
FehérHolló
üzenetére
most mondta a 'zoperatív törzs, hogy azért nem működött az oldal, mert "terheléses támadás érte"
A sok millió köcsög állampolgár leterhelte, borzalmas
Olyanok ezek, mint a máv, csak a júzerekre nem készültek, na. Hogy több millió ember 2 hónap után meg akarja nézni,hogy mivanmár, gondolom, fel se merült bennük....
gondolom, 10 fő/nap az iparági sztenderd egy ilyen kicsi projekten
nincsen túlterhelés, ha nem használod...
jól működő, szolgáltató állam, 21. század, na.
-
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
ne viccelj már. rendelek egy vinyót az aquában, és kérni fogják az adószámomat?

vagy az nem "számla" amit ott kapunk? áfás számláról beszélsz?Szerk: ez nem ér, hogy utólag kiszedted, amire reagáltam

-
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
jó, ikszedszerre rájöttem. De a legszebb az, hogy egyszer már elfogadtam, aztán újra el kellett.
annyi ilyen csík van alul minden weboldalon, hogy én ezekkel, ha lehet, akkor nem nagyon foglalkozom.Amúgy képzeljétek el, hogy ez így működik, micsoda informatikai mestermunka lehetett!
Mindeközben a NAV-nál minden számlát meg fognak kapni mostantól.
Tehát ha bemész boltba, és veszel egy 2 méteres tévét, akkor a NAV azt is fogja tudni, hogy Te vetted....
[link]
"egy -egy évben akár félmilliárd száma is befuthat" - na, ezt milyen jól fogják kezelni.
-
kraftxld
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az melyik két java error között van?

-
válasz
FehérHolló
üzenetére
nekem ha végre bejön, akkor se működik, mert a captcha megfogja.
legalábbis nem aktív az Oké gomb.
a dátum mezőhöz pedig be tudsz írni 6 jegyűt is (198007, símán, szép év)Szerintem ez legalább egy 200 milliós közbe' szerzés volt.
De EU-pénzből, szóval ne aggódj.-----------------
ugyanakkor láttam most egy posztot, ahol egy egészségügyi dolgozó oltópont-időbeosztáshoz kért segítséget, hogy hogy lehet excelből automatikusan levelet / sms-t generálni sokszáz embernek...
itt tartunk, tiszta 21. század.
A jól működő állam. ugye. -
ToBeY
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nekem nem jön be semmi, le van halva az oldal
-
FehérHolló
veterán
https://vakcinareg.neak.gov.hu/
ez vajon mennyi pénzből sikerült kifejleszteni? és miért Hajdú centrifugán üzemeltetik? -
Hát Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Hát én szart érek..?

azért a klasszikus tényleg arról ismerszik meg, hogy 52 év távlatából is tele van olyan szállóigékkel, amik a mai napig megállják a helyüket...
Gondoltátok volna a rendszerváltás után, hogy ilyen lesz a 2020-as években? -
-
válasz
concret_hp
üzenetére
én se tudom...
de a vezetőink szerint most is minden a legnagyobb rendben.rekord szinten a halálozás, a napi új fertőzöttek száma se nagyon csökken, ezek pedig a nyitásról okoskodnak.
Eszem megáll, de tényleg... -
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
kitartast, tenyleg nem tudom elkepzelni hogyan lehet ezt birni, akar fizikailag akar lelkileg

-
válasz
bitpork
üzenetére
Erről első kézből tudok nyilatkozni. Igen. Most szívesebben mennék utcát takarítani, mint dupla éjszakában, a Covid ITO-ra. Bárkivel beszélek aki át lett helyezve, mindenki felmondást fontolgatja. Eleve kiég a legtöbb e.ü. dolgozó már gyakorlat alatt, most sincs utánpótlás, akik maradnak... hát... De nem is kell több szakdolgozó. Lesznek kórház bezárások, törvénymódosítások miatt átvezénylések, és pont elég lesz a hanyatló köznép számára.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Érthető. De mi lesz a most bevont utánpótlással akik még csak próbáltak készülni erre most meg mély víz és kiégnek? Vagy az lesz mint a pedagógusokkal h kihalnak és nincs több tanár?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Természetesen akkor műszakból kivesznek egy szakképzett dolgozót, helyét átveszi az "újonc". Mondanám hogy segít, de nem. Szóval amit több évtized alatt elcsesztek, nehéz lesz helyrehozni. Ahogy lecseng a járvány, és nem lesz kötelező a munkavállalás, rohad sok e.ü. dolgozó fog meglépni.
-
Marcsello31
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Csintalan sanyi? Láttam annó a hirtvn?! De valamelyik csatornán nagyon nyomta a szöveget..... LOL Kiégtem rajta annó.
-
rushty
őstag
Partizán [link]
-
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
köszi, nyilván sokat nem gondolkodtam, csak mentem. utána néztem csak, hogy két akkora kerítést átugrottam közben, amit alapállapotban nem biztos, hogy megpróbáltam volna, de nem is emlékeztem rá, hogy ott vannak, amikor elidnult bennem az adrenalin.
egy hangos üvöltést hallottam csak, és egy ideig csak néztem hogy mit fekszik az ember a földön, mert az üvöltés leginkább egy kutyavonyításhoz hasonlított - első ránézésre azt hittem, hogy egy részeg hajléktalan leesett a padról, és ráesett a kislány kutyájára, és az vonyít... aztán az ember elkezdett remegni, na akkor elindultak a rugóim.
-
parandroid
félisten
Minden évben megcsinálom az elsősegélynyújtó oktatást, most már vagy 15 éve zsinórban, de szerencsére eddig sosem volt élesben szükség semmi komolyra - egy-egy beütött láb, apróbb sebek, ficam, illetve talán zúzódás volt a legsúlyosabb, amit láttam offisöl elsősegélynyújtóként. Remélem, hogy ez így is marad, mert őszintén szólva, fogalmam sincs, hogyan reagálnék egy súlyosabb éles helyzetben. A legnehezebb része minden oktató szerint nem lefagyni, hanem cselekedni, és ez mindig akkor derül ki, hogy ki hogyan van bekötve, amikor éles helyzet adódik. Te jól vizsgáztál, jár a kudos!
p
-
NoLF
veterán
szombaton délelőtt kvázi megmentettem egy ember életét, mindenesetre úgy tűnt, ha nem vagyok ott, akkor nem éli túl a helyzetet - 5-8 ember volt a környéken, én vettem a bátorságot hogy odarohanjak segíteni mikor láttam, hogy epilepsziás rohama van az emberünknek, és elesett, és nagyon csúnyán beütötte a fejét a játszótéren lévő fapadba, a kislánya meg mit sem értve az egészből sírt mellette. felakadtak a szemei, rángatózott, kékült a feje és vért hörgött úgyhogy oldalára fordítottam és a fejét ütögetve elértem, hogy a valószínűleg lenyelt/félig lenyelt nyelve kijöjjön és levegőt kapjon, közben megkértem pár járókelőt, hogy hívják a mentőket. majdnem elpatkolt szerencsétlen, de némi ütögetés és mozgatás után újra elkezdett lélegezni, kb 10 perc után magához is tért. csúnyán beverte a fejét, és a nyelvét is elharapta - azóta sem tudom, hogy véletlen rálépett a kislánya labdájára és ezért elesett és beverte a fejét és így kapott rohamot, vagy csak simán rohamot kapott és ezért esett el és ütötte be a fejét...
-
gaborbol
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Abbol csak egy volt egy volt szerencsere as is csak sima alkalmazott.
Nagyon nyugisak az ugyfelek, nagy makunk van ezzal is, de eleve szelktalunk. A 7 ev alatt ket ugyfelet raktunk ki, mert ahogy velunk meg a sajat alkalmazottaikkal beszeltek az nem
volt normalis. Ebbol az egyik havi 1 millat fizetett supportert. Fonoknek szoltunk, es meg aznap hivta oket, hogy akkor matol ketyeg a 30 nap, de ha meg ma talalnak valakit akkor az is jo es csa. Csak hapogtak
-
gaborbol
őstag
Gondolkodtunk a cegnel, hogy mivel tudnank meglepni a fonokot csak ugy random.
Vilag legjobb melohelye. Iden aprilisban lesz 7 eves a ceg, nem tudsz tole olyat kerni amire nemet mondana.
Minden szabadsag fizetett es korlatlan. Senki nem szamolja, hany napot vettel ki, mikor mentel haza ebed utan, vagy eppen kezdtel delben.
Mindenki azt a projektet viszi amelyiket akrja es ugy ahogy akarja. Semmifele kontrol nincs, liheges a nyakadba, baszogatas, semmi.
Egy kitetel van, az ugyfel legyen megelegedve es amig az ugy van, addig mindenki ugy dolgozik meg annyit amennyit kell meg akar.
Ehhez persze kellenek a kollegak is hasonlo mentalitassal. Ha hetvegen vagy ejjel melo van akkor melo van senki nem pampog, max azt kerdezi, hogy mit segithet a masiknak.A kereskedonk pl ha uresjarata van, kabelt huz, vagy nyomtatot telepit es orul, hogy nem unatkozik

Tegnap befoglaltam 3 ejjelt az oceanparton egy szep helyen a kollegakkal valo kozos megegyezes alapjan.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Most niggernek nevezted, Te rasszista?!
(feher embernek nincs olyan hosszu) -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem, az egy másik mérőszámnak tűnik.
p
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
A hozzászólásaid alapján eddig azt hittem, 13 éves vagy, de a végén kiderül, hogy 73...

-
Marcsello31
őstag
Én tegnap kaptam meg a második oltást. A két oltás között 4hét telt el.
És Kaptam igazoló kártyát, is. oltás előtt azért jobban voltam, gondolom kell idő míg meg szokom, vagy mi a szösz. -
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
jah igy mar megvan

most nezem a worldometers.info oldaon, tenyleg nagyon megugrott, majdenm duplaja a legutobbi mint az USAban -
bobsys
veterán
Most mennyi ember kapta meg legalabb az elso dozist Magyarorszagon, nem 1.5 millio?
-
Marcsello31
őstag
Halihó! Azt szeretném meg kérdezni, hogy itt ki használ/T. Microhullámú internetet, és mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban. Pl milyen mikor esik az eső, vagy a hó, vagy épp villámlik. Milyen szokott lenni a ping tesztelése ilyen neteknél? A Választ előre is köszönöm! Ja, nem tudom megkérdezni ezt máshol. vagy igen?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Cserében battyoghatok a negyedikre. 

olyat kettőt, aki a versenyszférában esélytelen lenne...

(feher embernek nincs olyan hosszu)