Hirdetés
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Vegyél tibi csokit
Étben mondjuk jóa boci is
A csoki meg uyge csak az étcsoki... A tej az valami kotyvadék. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ó, Te szegény Öreg, mi lett volna Veled, ha ismered a Kajla nevű nugát"remeket"...
Túl öreg vagy, az az igazság, túl sokat értél meg...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bnss
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Egyszerű, nem kell csokit enni. (
) Vagy veszel valami 1k/kocka egységáron beszerezhető csodát. 
-
tbs
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Csitt... A kormány műve. Csak jó lehet nekünk. Tuti itthon gyártják a Milka csokikat...

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
-
(Kolombusz)
veterán
Már a csoki sem a régi.
Emlékszem, hogy mikor a szerencsi gyárban készült a boci csoki, milyen finom volt, kockánként szopogatta el az ember, mennyei ize volt. A Milka csoki nálunk külföldi szarnak számított, az ize meg sem közelitette a bociét.Aztán megvette a Nestlé, arculatot, receptet és gyárat is váltottak, a Boci már csak nevében Boci.
Csehországban készül és közel nem olyan finom, mint annak idején.Eljutottunk oda, hogy ma már a minőségi csokit a Milka csoki jelenti és tényleg így is van, nem veszek már Bocit, mert közel nem olyan jó, mint Milka.
Minden, ami jó voolt ebben az országban, azt tönkretették, vagy eladták és aztán tették tönkre. Vagy fordítva.
-
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Dehogynem. Én már kiszabadultam karmaik közül. Remélem legalábbis.
-
Lord Zero
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
nyugalom : )
a bábelhal az agy - pontosabban a működő agy - elektromos hullámaival él
biztos, h jó ötlet?
szerk.
közben aszongya itt nekem, h Saját magadnak nem küldhetsz privát üzenetet! -
tildy
nagyúr
válasz
Lortech
üzenetére
Most mások esküvőjéről van szó, vagy az ember sajátjáról?
Mert szerintem az, hogy hol miylen módon satöbbi, igazándibóla két házasuló félre tartozik, nem a családra."akkor azzal fájdalmat okozok a nagyszülőknek, rokonoknak, mert ez mifelénk teljesen természetes, nem kérdés tárgya"
Mi az , hogy a család elvárja az egyházi esküvőt? Ez szerintem nonszensz.
Miért élik meg ezt ők fájdalomként? Miért nem úgy élik meg, hogy na itt a kisunokám, éli az életét, és oylan esküvőt csinál, amelyben ő valószínűleg jól fogja érezni magát, végtére is ez az ő és kedves párja legfontosabb napja.Nem hiszem, hogy nem lehet megértetni velük, hogyha valaki nem hívő, mitöbb ateista, akkor az egész egyházi esküvő pontosan emiatt egy nagy hazugság , egy színészkedés.
mi lenen a helyzet ha mondjuk fordítva lenen a dolog? Tehát a férfi akarna egyházi esküvőt a nő meg nagyon nem? Akkor melyik lenne a döntés? Ott is a nő döntene? Miért érzem azt , hogy ebben az ügyben többet nyom sok embernél latbana nőnek a véleménye, az, hogy a nő mit szeretne?Tudom, választási lehetőség , meg minden, de szerintem ez egy pokoli színjátszás, hiszen itt arról, hogy mi hogy nézzen ki, kicsit többről van szó. Mégpedig hitvallásról is.
szóval ez nem csak annyi, hogy na most a gellérthegyen lesz az esküvő, vagy a mucsai házasságkötő teremben, ez annál jóval több(nek kéne lennie) .Hozzáteszem, én is meg vagyok keresztelve, és bérmálva, de nem tudnának rávenni. Nem hívőként egyszerűen nonszensz számomra, hogy az emebr templomban esküdjön. Színészkedés, megjátszás, kamu .
-
Lord Zero
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
maradjunk a kora hajnalnál

dehogy próbálom, nem bizonyítok én semmit
nem én igazolom a dolgokat, hanem ők engem : ))))))))))szerk.
aha, philoxenia kapisgálja
kár, h jövendölésekbe bocsátkozik - pedig ez nem az a boríték : )) -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Lord Zero
üzenetére
Logikailag a bűn egy inerciarendszerben értelmezhető. Neki nem lesz bűn, de az egyház halálos bűnként tartja nyilván ezt a cselekményt, tehát, ha mégse működik majd az ateizmus, nagyobb bajban lesz mint esküvő nélkül.
Hasonló ez, mint náluk a nők fátyolmentessége. Jelenleg nem bűn, de pár év múlva...... 
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Ha valaki hívő volt, de elvesztette a hitét, eltévedt bárány lesz, aki a biblia szerint kedvesebb megkerülésekor a többinél. Vagy ott a tékozló fiú példája. Persze mások véleménye miatt nem szabad egyházi esküvőt tartani. Az viszont igaz, hogy az egyházi esküvő alapból , ásó, kapa, nagyharangig szól, tehát, ha komolyan csinálod, azzal a kötelezettséget magasabb szintre emeled.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Lortech
üzenetére
Még ide, míg nem nyitsz a témának topikot.
Szerintem a kétségeidet és fenntartásaidat annak a papnak mondd el, aki összeadna. A katolikus egyház nem enged el a nyájából, ha egyszer belekerültél, mivel pedig alapvetően itt a rítusok többet számítanak , mint a hit, simán össze is adnak.
Egy gyónás és áldozás után készen állhatsz az esküvőre. Ha emiatt lelkiismereti aggályaid vannak, milyen ateista vagy? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Lortech
üzenetére
"megtehetem-e, hogy belül (nagyon) nem hívőként előadom a szentfazékot, és belemegyek az egyháziba? " - a pap "ismerőseim" Őket hívják négykerekes hívőknek.
Négy keréken betolják babaként a kersztelésre, négykeréken érkezik kocsival az esküvőre, majd a temetésre a halottaskocsin.Amúgy szerintem, a Te felvetésed (általam kiemelt dőlt betűs rész) az nem áldozat, hanem hazugság, bűn, amit élből meg kéne gyónnod.

-
Lortech
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
"Térgyekaláccsal".

tildy: ez a téma (egyházi esküvős ) megérne egy külön topikot. Lehet, hogy nyitok is neki, ha aktuális lesz egyszer.

Sokszor nem olyan egyszerű a helyzet, ahogyan gondolod (talán). Én meg vagyok keresztelve, bérmálkozás, elsőáldozás stb, mert kellett. A nagyszülők és édesanyám (volt hitoktató is egy-két évig) vallásos, hívő, templomba járó emberek. Bár nem erőltették annyira a dolgot, beleszülettem a kereszténységbe, gyerekkoromban járni kellett templomba. Viszont amióta csak saját véleményem van a dolgokról, kőkeményen ateista vagyok, és nincs szükségem ezekre, templomba nem járok. Ők ezt elfogadták, nem volt soha szó róla, így lett. Na most ha elveszem választottamat és nem tartunk egyházi esküvőt, akkor azzal fájdalmat okozok a nagyszülőknek, rokonoknak, mert ez mifelénk teljesen természetes, nem kérdés tárgya. Másrészről viszont én nem szeretnék eskü alatt vallani mindenfélét egy templomban, amiben nem is hiszek, és az egész marhára kényelmetlen. Ott van a kedvesem, aki viszont szeretne egyházit, noha ő sem viszi túlzásba a vallásgyakorlást, de Ő önmagától is szeretne, no meg ott van a családja is, aki szintén természetesnek venné. Tehát gyakorlatilag én hadakoznék ellene csak.
Megtehetem-e azt, hogy az önérzetem miatt nem megyek bele az egyháziba, mindenki más óhaja ellenére? Még a többiek annyira nem is érdekelnek, mert a mi esküvőnk, de a kedvesem akarata nyilván.
Megfordítva: megtehetem-e, hogy belül (nagyon) nem hívőként előadom a szentfazékot, és belemegyek az egyháziba? Szerintem ez nagyobb áldozat lenne tőlem ( persze, mert nekem kellene meghozni
). Egyébként szerintem sokan vannak ilyenek. Nem szeretnék közéjük tartozni. De hogy adnám ezt elő a családnak? Nagymamámnak magyarázzam, hogy szerintem nincs is isten?
Mi a megoldás? Szerintem nincs, csak választás. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Az melyik tájékán van a topiknak, mert én se olvastam vissza?
-
tildy
nagyúr
Úgy szeretem, mikor nekem kell összepakolni egy komplett rendszert.

Konkrétan egy xmlből olvasó komplett template-rendszert kell összeraknom, és nem igazán tudom, hogy csináljam meg azt, hogy különböző xmlekből (amelyek elérése _get paraméterekkel adható meg vagy, vagy elérési úttal +xpath ) össszevadászott adatokat válatakozva is meg tudjam jeleníteni.
Nomeg, teli van foreach-al a nyavalya.
Vááá , tudom az egyszerűbb út egy már kész templateengine.
De olyat kell összeraknom, hogy később bármilyen xml esetén , bármilyen xpath esetén jól működjön. -
7
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Sosem szoktam visszaolvasni. Én már megtanultam, hogy nem éri meg

-
tbs
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Szóval ébresztettelek...
Sori. 
-
bolondember
MODERÁTOR
jóreggelt!
Mizu?
Visszaolvastam amúgy. Lehet tényleg nem kellett volna...

-
bnss
veterán
Nem is tudom, fülmosós téma közben jó étvágyat kívánni milyen dolog?

-
philoxenia
MODERÁTOR
Jó napot !
-
csapos2
addikt
Ok, köszönöm uraim.
-
csapos2
addikt
Mosatta már ki valaki a fülét dokinál?
-
norbiphu
őstag
jóreggelt. korán van

-
RexpecT
addikt
Reggelt mindenkinek!

-
bnss
veterán
Jó reggelt, lassan már jó étvágyat is kívánhatok. Túléltük az éjszakai szellőt.

-
tildy
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
Hát leginkább az a templomi esküvő kritériuma, hogy higyj Istenben és tényleg keresztényi életet élj. Ha ez nincs meg, akkor az egész csak egy látszat, egy felfújt lufi.
Sajnálatos, hogy manapság már bárki csak úgy csinálhat templomi esküvőt , a külsőségek miatt (mert mi más miatt csinálna egy nem hívő?) -
cizoe
őstag
na én léptem, szép napot továbbra is.

-
cizoe
őstag
ALULROL A 4. elado cucc... kész...
- -3 literes heineken sőr, lejárt--------0,5k

-
cizoe
őstag
válasz
Kazimír
üzenetére
Taurin van a kisállateledelekben.. Nem vicc, azért, hogy élnkebbnek meg vidámabbnak lásd a kutyát/cicát, mint a reklámokban...
idézem: "Ez a formula semleges pH
-értékű .Ellenőrzött magnézium mennyiségel, taurinnal kiegészítve az egészséges szív és szem érdekében." - aha persze.. Jóhogynem redbullt iszik az eb. 
-
cizoe
őstag
Eddig tipikus hétfő...

-
ngabor2
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
az nem, csak a fürdőszoba fala
valamelyik balfék korábbi lakó a jóóó öreg vályog-tégla tartófalra a legnehezebb bramac cserépből csináltatott tetőt. ráadásul a szarufák is elég... érdekesen lettek megoldva. a nyáron le akarom cseréltetni valami könnyebbre (lindab, cserepeslemez, zsindely). -
ngabor2
nagyúr
üdv mindenkinek a szélcsendes debrecenből. kb. fél órája keltem, mert nem sietek sehova

-
Kazimír
őstag
Hétfő! Lehet dolgozni..
vagy éppen nem..Egyébként reggel!
neked is fajankó!

-
cizoe
őstag
Tiszteletem minden ébredezőnek.
Szép napot! 
-
ladybug
őstag

Jó reggelt, szép napot.
Talán ez most segítene nekem is.... -
Thrawn
félisten
Au revoir!

-
tiv83us
veterán
Nah joejt mindenkinek, 5-re ismet melo...
-
Sipi16
őstag
Nah jó reggelt mindenkinek! Vna még 30-35 percem az indulásig...
Mindenki alszik még ezen a gyönyörűnek nem nevezhető hétfő reggelen? -
Bash
őstag
Nálunk ebben a formában futott nem is olyan régen (~fél éve), de ez is cute.

-
-
Speed®
titán
Sírok, nem bírom
Silence, I kill U
(Tuti hogy ismeri valaki, de én csak most látom, ne oltsatok
) -
Kidus
őstag
Na minnya jovok, csak bekenem a szemoldoket fokkkremmel
-
7
addikt
Jóccakát kívánok egy kis Erzsi zenével.

-
válasz
Thrawn
üzenetére
útálom a majonézt, a sültkruplit meg imádom, sóval, soook sóóval,
semmi mással. a fokhagymát is szeretem amúgy, de nem a krumplira, hanem a pirítósra vagy uborkasalátába, vagy bundáskenyérre...
de az ilyen mixelt trutyikat, hát fpúj.ui. ez vonatkozik a kecsapra is. kecsap a pizzára kell, b+, nem a krumplira

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
-mondtam az uramnak, hogy takarítson ő.
-és?
-hát az első nap nem láttam semmit, a második nap szintén nem láttam semmit, a harmadik nap a bal szememre már kezdtem egy picit látni....
-----------------------
más. már 30 oldalt írtam bazzeg, és még mindig nem vagoyk kész ezzel a szarral. holnap felmondok, az édesanyját mindenkinek.

-
Kidus
őstag
-_-
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
fokukac
üzenetére
na ja, ízlések és pofonok...
számomra ami istencsászár fűszer:
-fokhagyma
-curry
-szerecsendió
-oregánó
-zöld borsKecsappal meg egye önszántából az, akinek két anyja van...
mod: tudod mi a horror? f@sszőr a túróstésztában, mer tugye fakanaluk volt a konyhán, csak túrójuk nem. NA EZ horror. A mi verziónk egyszerűen csak finom - nekünk legalábbis...

Aktív témák
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Étben mondjuk jóa boci is
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hasonló ez, mint náluk a nők fátyolmentessége. Jelenleg nem bűn, de pár év múlva...... 

Vmi bazinagy fecskendőszerűvel (mint az építőipari kinyomópisztolyok) nyomta a fülembe a vizet, mint egy magasnyomású mosó...
Asszem olyan nekem is van, de eszembe nem jutott volna meghirdetni