Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Autós kamerák
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
Aktív témák
-
nike_
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Meg kisbetűvel írták.

-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Lényeg, hogy kívül esik a "vicces" halmazon.

-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Van egy bizonyos szintű viccelődés, amit humorosnak tartok. Ez nem volt számomra vicc kategóriába sorolható.

-
tbs
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
-
bnss
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Keveset járok, de ígérem, benézek többször. Ez szép házifeladat lesz, mire kiderítem, hogy hogyan lett ez a végeredmény.

-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen, főként állítások. Bár mintha egyszer láttam volna kérdés formájában megfogalmazott paradoxont.

-
VoDaFoNe
aktív tag
nem megy a fotózás... sehogy=(
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem megoldani, hanem feloldani kell. Nem ugyanaz. Elsőre ellentmondásosnak tűnő dolgokról állapítod meg józan paraszti ésszel, hogy valójában nem ellentmondásos dolgok. Ennyiről szól az egész. Logikai játék, mint az ördöglakat. Segít frissen tartani a szellemedet.
Amennyiben nem érzed át, miről szól, nyilván nem neked való.
-
tbs
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Falusi paradoxon:
Mi volt előbb? A tik, vagy a tikmony..?(Bazmegegér...
) -
tbs
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Falusi paradoxon:
Mi volt előbb? A tik, vagy a tikmony..? -
bnss
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ahhoz képest, hogy nemrég azt mondtad, hogy itt mindig a szexről és a piáról van szó...

-
philoxenia
MODERÁTOR
Na jó, de felénk ezt nem tanítják, józan paraszti ésszel meg egyik megoldásod sem oldja a paradoxonokat, legalábbis nekem. A tudományos résznek meg a hasznát nem látom, felénk ezt úgy hívják, szócséplés.
Ha valami csak önmagáért létezik, szerintem nem sok értelme van, légyszi tehát olyan konkrét paradoxonokat idézni, aminek a magamfajta falusi is érti a szépségét, vagy aminek konkrét hasznát is tudjuk. -
poffsoft
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
1. dupla macskaköröm
2. ban
3 ban
teljesen korrekt....

-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ennek a parodoxonnak elég ennyi környezet is. Nem azt mondtam, hogy minden paradoxon hosszú. Felnőtt ember vagy, tanulj már meg szöveget értelmezni, ejnye!
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Paradoxonokat úgy adunk fel jól, hogy megfelelő kontextust biztosítunk hozzájuk. Nem csupán egymondatos paradoxonok léteznek. Vannak egész történetek, pont azért, hogy minden információt megkapjon az, aki nekilát megoldani. Nem játszunk olyat, hogy hiányos információkból adunk fel feladványt, mert egyszerűen nem etikus.

Ezek szerint Te nem tudod őket jól feladni.

-
tildy
nagyúr
Kalandort felfaltáka gonosz vérnyulak, vagy macskacicók vagy mi történt?

-
philoxenia
MODERÁTOR
A sárkány farka fegyverként is szolgál, mi bajod a méretével....
A paradoxonokkal az a baj, hogy nincsenek szövegkörnyezetben.
Pl. ha valaki azt mondja:
"A koromhoz képest jól nézek ki", az más értelmű egy koros hölgy, vagy egy kéményseprő szájából, de ha az a kéményseprő egy koros hölgy, akkor még érdekesebb.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
poffsoft
veterán
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Mindkét értelmére írtam megoldást [link] [link], sőt, figyelembe vettem egy utólag hozzáírt mellékes kitételt is [link], ami egyébként nem is volt egy korrekt húzás részedről. Megintcsak nem értelek. Ha most azt akarod bizonygatni, hogy nagyobb a farkad, mert egyfajta vetélkedésnek érzed, inkább felejtsük el, a paradoxonok feloldása nem erről szól, hanem a játékról, a gondolkodásról.
Újabb állítás: Vannak igaz állítások, tehát ez az állításod is hamis.
-
bnss
veterán
Hehe, csak egy szolid heineken.

Erről jut eszembe, ma hallottam egy viccet, a zéró toleranciaával némileg kapcsolatban:
Megy a rabbi és a katolikus pap egy-egy autóval, sikerült egymásba rohanniuk. A rabbi így szól:
- Ugye milyen közel vagyunk az Istenhez, hogy így összetörtük az autónkat, de mi megusztuk karcolások nélkül. A csomagtartóban a pálinka is megúszta, igyunk ennek örömére.
Mire a katolikus pap:
- Rendben! - meghúzza a páleszt, majd megkérdi a rabbit:
- Ön nem iszik?
- Még nem, majd a helyszínelés után.
-
philoxenia
MODERÁTOR
De már az sem dönthető el a mondat alapján, hogy melyik értelmében használom a megállás szót. Ha meg állás nélkül hazudok, hogy én is belekeverjem a helyesírást.....

37650: magammal mindig egyetértek.....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Újabb állítás. Nincsenek igaz állítások.
Magaddal nem keveredhetsz ellentmondásba, mert valakivel együtt keveredhetsz valahová, de magadból csak egy van. Valamibe keveredhet valaki, de -val, -vel, az eleve többes számot feltételez......
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Az volt az alapállítás, hogy "megállás nélkül hazudok".

Nem értem, mibe próbálsz belekötni. Maximum önmagaddal fogsz ellentmondásba keveredni.
-
nike_
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Igen, most értettem meg igazán.
-
VoDaFoNe
aktív tag
most bocs ha nem vok... egoistáskodom ^^
-
(Kolombusz)
veterán
Tegyük fel, gondolsz a 99-re.
Ekkor ugye, a különbség 81 (9*9). Erre nézel és ezt is fogja mutatni, pl. a virágot..
De ha mondjuk 55-re gondoltál volna is a virágot mutatná, mert a 55-10, az 45, ami 5*9, és a többszörösök mellett ugyanazok a szimbólumok vannak.Körönként cserélgeti a szimbólumokat., hogy ne legyen feltűnő.
-
nike_
addikt
Igen, most értettem meg. Minden belépésnél mások a 9 többszöröseinek jelei.
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Aham, tehát te a kifejezés nem átvitt értelmére fókuszálnál...

Ennek az a feloldása, hogy megállás nélkül is mondasz néha igazat, tehát eredendően az alapállításod hamis.

-
nike_
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
De mégis mindig más a szimbólum, pont az amire gondoltam. Na ez hogy van?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ha a szám ab alakban van felírva, akkor értéke 10a + b. ebből kivonva a + b-t marad 9a.
yetike: a paradoxonok alkoholban elég jól szoktak oldódni

-
tbs
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nos. Ha ezt mondod: megállás nélkül hazudsz, akkor nyilvánvaló, hogy a kijelentés pillanatában hazudsz (igaz-e vagy hamis a kijelentésed, ugye), és ebből következik, hogy általában nem hazudsz (tudatosan).
Vatszon doki, nem vagy ma formában. -
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor hazudsz, mert nem megállás nélkül hazudsz, hanem csak időszakosan.
-
nike_
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ja, igen bocs.
-
poffsoft
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
lú, szénaboghja, macskacici, ő cicó....
tbs:
sosenem jöttemvón rá. Persze elméletileg a tartalmi hiba is lehet hejesírási .... -
VW_Beetle
tag
valaki tudja freedyD-nek a nevét??

-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez egyszerűen feloldható a következő kulcsgondolattal:
Nem mindig, de nem is soha, csak előfordul. Ez a mondatod hazugság.
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Dehogynem. Gonosz kis mondat.

-
7
addikt
No. Nem tudom, hányan vannak olyanok, akik szeretik meglátni az elsőre paradoxnak tűnő állításokban a logikát, amivel ki lehet bogozni az egészet, de íme, itt van nekik egy mondat, szivassák csak magukat:
"Ebbe a mondatba 3 hiba van."
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
a szomszédban van egy ló.. (megint) és van egy hatalmas fából készült ilyen raktározó.. megláttam hogy a macska fekszik a szalmába.. nagyon nehéz volt így is lefotózni.. ( át kellett egy pillanatra ugranom a szomszédba
nameg a kerítés.. meg a fák...)Tesómé a Minolta

Bon3ss:
áhh most új haj van
vörös melír
XD
Aktív témák
- Acer Predator Rift Essential gamer szék
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)