Hirdetés
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
Thrawn
félisten
![;] ;]](http://thrawn.uw.hu/data_bsod.gif)
-
ngabor2
nagyúr
a postán ment most a szivatás

feladtam egy levelet, ajánlva. 242ft volt. ebből 150-et 1-forintosokban adtam a kiccsajnak... 25-ösével rolnizva. egyből mondta, hogy papír, meg ötvenessével kell rolnizni, meg mittudomén. egyet megszámolt, tényleg 25 darab volt. meg mellé adtam 2 darab 50-est. ő meg az 1ft-okból adta vissza a 8 ft visszajárót

holnap kevésbé leszek genyó, írok papírt az 1000ft értékű 1-2 forintosokról, és átrolnizom. meg a nevem/címem/sz.ig. számomat is ráírom

-
BlacKSouL
addikt
Hogy tudom böngészőben megakadályozni, hogy átméretezze az ablakot a link? Tehát van olyan ha teljes méretben van, és rákattintok, akkor teljes méretűvé teszi, de "előző méret"-ben, és keretessé. Biztos értitek, csak elmagyatázni nehezebb. Volt itt is egy cicás link, ami szintén ezt csinálta. de én ezt nem szeretem, hogy helyettem méreteznek holmi linkek. Le lehet ezt tiltani? A külön kis ablakkeret megnyílása az más kérdés, de egy ablakon belül nekem ne méretezgessenek, mert ütök ám, de hirtelen.
Pl itt a középső link csinálja.
-
csapos2
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ne légy kishitű. Norvégiába nem nagy ügy elutazni, a csaj meg látod, hajlik a dologra.
;))) -
venember83
nagyúr
válasz
csapos2
üzenetére
Hmm, most nem tudom melyikre irtad, tildyre vagy a norveg utazasra
De egyik se valos lehetoseg... Csak alom a norveg ut sajnos, de hatha visszajeleznek a munkakozvetitok... Onnan kezdve meg barmi lehetseges 
Fiam: bolcs dontes, vizsga elotti nap ugyse erdemes tanulni

re#11579: rosszul fogalmaztam, nem utazni akarok, hanem dolgozni! A fent emlitett barmiben meg tenyleg barmi] benne van

-
Whaskes
senior tag
most jöttem vissza műszakiról, aludtam ~1 órát. holnap vizsgázok, asszem kimegyek inni a kocsmába.
-
csapos2
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ne gondolj a bajjal, ilyen lehetőséged nem lesz mégegy. Ragadd meg az alkalmat.
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Viszel magaddal?

Miért nem?
Mondanám , hogy befiatalítottam 
-
7
addikt
-
venember83
nagyúr
B+ de elkezdett havazni, kicsi apro pelyhek, de rengeteg! S mindezt a lemeno nap gyonyoru narancssarga fenyeben. De nem szep, igy, h elotte eso volt...
mod: oke, mar eso... Elkoltozok Norvegiaba, havat akarok!!!!!!!!!
mod2: s mar meg is allt az egesz... Nem csak az emberek bolondultak meg, a termeszet is

-
7
addikt
Bill Watterson jól eltalálta a figuráját (ha ő írta)
Nincs esetleg valami linked, ahol minden nap felkerül egy-egy új? Garfieldből van ilyenem, az mindig az adott napi Davis-áldást adja (tehát amit Jim Davis reggel megrajzol, azt én meg is kapom az arcomba, amint felteszi netre)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ő is Jánoska .

-
válasz
philoxenia
üzenetére
azmegmi?

-
öccázkilencvenkétnapos vagyok asszem ideje gondolkodnom egy frankó kis avataron
csak azt nemtom mi legyen 
-
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
... vagy nem. Ha csak egy házigazda is ellenzi, legalább 60 napig marad az idealizált Süsü, mert az olyan jól illik hozzád... 
Szerk.: És annyira jópofi, hogy rossz lenne, ha nem ez lenne többé a képed![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kalandor: A való életben is megállja a helyét az állításom, nem csupán ezt a képet tekintve. Biztos vagyok benne...
Vagy még mindig (már megint) fogatlan, nyáladzós, magatehetetlen, gügyögős, nagyfejű, kontrollálatlan mimikájú figura vagy? -
7
addikt
No igen, a helyzettől is függ, melyik oldalon figyel a rágcsáló.
Nekem amúgy írás szintjén jelenleg annyi a szoknivalóm, hogy áttértem Dvorakra, és most már a qwertz nem megy jól, viszont én mindkettőt akarom tudni (a Dvorak egész jó, csak moddolni kell a kiosztást kicsit, hogy legyen ékezetem. Úgyhogy momentán ez a frusztrációm tárgya

-
Lortech
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
A 10 "tétel" közül mindegyik stimmel, erősen balkezes vagyok.
Nálam is megvan az, hogy krétával táblára íráskor rendre töröltem le, amit írtam. Mostanában filccel nincs ilyen gond, mivel azzal írva távolabb van a kezem a táblától. Nagyon szépen írtam kiskoromban, "gyöngybetűkkel" - mondták. Sokan mondták azt is, hogy nem írom, hanem rajzolom a betűket. Volt még egy fura szokásom, hogy a jobb kezem mutatóujjával a toll hegye felett 1-2 centivel rátartottam a tollra, mintegy vezetve, szabályozva a bal kezes írást. Úgy tűnhetett, mintha két kézzel írtam volna.
Egyedül az egérkezelés megy alapból jobb kézzel, mert az első, számítógéppel való találkozásomkor jobb oldalon volt az egérpad, és így szoktam meg. De ballal is egyből kézreáll az egér.
-
doc
nagyúr
én inkább feladattól illetve az asztalomon terjengő kuplerájtól függően választom meg az oldalt

mondjuk otthon mindig jobbos az egér, FPS-ezni nem tudok olyan jól bal egérrel, a billentyűk (WASD) meg balkézre állnak jóljó lenne írni is megtanulni balkézzel, de egyrészt nem tudom, mennyire lenne nehéz, másrészt meg hogy nem okoz-e problémákat. egyszer olvastam egy cikket, hogy ha az ember nem a "helyes" kezét használja, az pszichés zavarokat okozhat (na nem úgy hogy én leszek a baltás gyilkos, csak esetleg ingerlékenyebb, fáradtabb lesz az ember, stb - bár az a cikk főleg balról jobbkézre átszoktatottakról szólt)
amúgy ilyen célból terveztem/tervezem elsős írás-oktató munkafüzetek beszerzését
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Azt hittem, csak a mieink vannak oda valamilyen rejtélyes okból a virágföldért
Aranyos kép, hihetetlen amit művelni tudnak időnként ezek a szőrgombócok 
-
philoxenia
MODERÁTOR

Viszont kívánom !
-
(Kolombusz)
veterán

Szép napot!
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
nekem a bal...?
erosebb es biztosabb a fogasom 
-
Bubu79
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
A kisfiú már nem is annyira kisfiú - 17 éves
Nem emlékszem pontosan, mikor is döntötte el, hogy bal kézzel fog rajzolni/írni, csak az rémlik, hogy még a suli előtt dűlőre jutott 
Érdekes, hogy engem soha senki nem akart átszoktatni a jobb kéz használatára - pedig a nickemből is látszik, hogy nem vagyok éppen mai darab

-
ladybug
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez így igaz.
Bubu: Réka még nincs 2, vmikor nemsokára fog kialakulni nála a kezesség.Lehet, ő is majd így fogja eldönteni, mint a kisfiú.
-
doc
nagyúr
én jobbkezes vagyok, de egy balkezes lakótársnak köszönhetően, az ő gépén remekül rászoktam a balkezes egerészésre, ez most is bármelyik kézzel megy, rendszeresen megkérdezik hogy "balkezes vagy?", ha éppen balkézre esik az egér

amúgy irodában praktikusabb is, így jobb kézre ott a numerikus pad, balra meg az egerenty
-
Bubu79
addikt
Egy kis információ a balkezességről.
Megnyugtatásul azért az utolsó két mondat valamelyest enyhíti a probléma súlyosságát
Már értem, hogy miért érzem magam időnként fokozottan terheltnek

peterkeT: ezek szerint szintén zenész Vagy?

-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Az a "bosszantó", hogy akárhova mész ügyet intézni ( posta, bank, akármi ), mindenhová csak jobb kezes tollakat tesznek ki ( a spirálon lógó tollak elhelyezése mindig jobb kézre esik )

Én hülye egy alkalommal a lottózóban hangot is adtam ennek a megfigyelésemnek - osztatlan sikert arattam a pult mögött álló hölgyeménynél - először kikerekedett szemmel bámult, utána kibukott belőle a rötyögés és megnyugtatott, hogy ezt még soha senki nem mondta Neki
-
7
addikt
Én ballal írok és fogom a villát (kés nélkül is), amúgy kétkezes vagyok.
Amúgy amikor először próbáltam, bal kézbe vettem a ceruzát, és tükörírással írtam (ráadásul teljessel, tehát jobbról balra). Ott nem volt még gond a maszatolás

-
Bubu79
addikt
válasz
ladybug
üzenetére
A nővérem fia is elég sokáig meditált azon, hogy melyik kezével is szeetne rajzolni, de aztán eldöntötte, hogy a bal kezében jobban mutat az írószerszám

Egy kolléganőm mesélte, hogy a fia valamilyen csalhatatlan érzékkel mindig bal kezes Nőkkel jön össze - nem tudom hogyan csinálja, de azt azért kétlem, hogy az elsődleges szempont ez lenne nála

-
ladybug
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Réka lányunk is még mindkét kezét használja. Érdekes dolog ez a kezesség. Én is inkáb kétkezes vagyok.
-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
" Karból viszont a jobb az erősebb. " - nem leszek szenyó, nem leszek szenyó, nem leszek szenyó, nem leszek szenyó, nem leszek szenyó

P.s.: Ezek szerint Te is inkább kétkezes vagy

-
Bubu79
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem túl ritka dolog - én is bal kézzel írok, de a kanál, egér, csavarhúzó, minden más egyéb a jobb kezemben van jó helyen

-
törölt tag
most vettem csak eszre, hogy ph fuggo lettem
ezt muszaj volt megosztani 
-
ngabor2
nagyúr
Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Tőzsde és gazdaság
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- GTA VI
- iPhone topik
- GL.iNet OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mióta eu van, elég bonyolult a procedúra.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mivanveled beteg vagy?

Meg akartál itt viccelni mi?