Hirdetés

Aktív témák

  • Tithian

    őstag

    válasz Kidus #4765 üzenetére

    A nevelés hiánya csodákra képes. Gondold el, milyenek ezen gyerekek szülei (már amelyikük lehet így nevezni). A gond - amennyire én tudom - elsősorban nem a bűnbe vivő közösséggel van, hanem otthon.

    A folyamat egyébként tényleg döbbenetes, néhány éve furcsálltam, hogy egyes középiskolás társaim láncdohányosokká vagy alkoholistákká lesznek 18 éves koruk előtt (és ez a szüleiket mit sem zavarja, sőt), illetve hogy aki 14 évesen nem issza le magát pár naponta a sárga földig, s nem dohányzik rendszeresen, az már-már különc (s a statisztikák szerint egy némileg átlag feletti iskolába jártam).
    Manapság pedig egyre természetesebb, hogy szinte derekamig érő általános iskolásokkal is megtelnek a szórakozóhelyek/diszkók/kocsmák/stb. Egyik tanár ismerősöm alig hitt a szemének, amikor egy weboldalon megmutattam neki a helyi lokál ''bulifotóit'', s számos 12-13 éves tanítványát látta viszont (úgy ahogy).

    A káros szenvedélyeket csak kiragadott példaképp hoztam, lehetne ezeregy jellemző dolgot írni.
    Persze biztosan van olyan város, ahol ez nem így megy, illetve vannak olyan iskolák, ahol a tanulók többsége normális családból származik, csak ritka.

    </örök nyugalom> Mottó: "Te nem vagy én, ezért ..."

Aktív témák