Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • MaUser

  addikt

  válasz Livie #9986 üzenetére

  Nincs olyan nagy különbség a 200 és 300mm között. Lehet már linkelték, de itt találsz egy remek kis Nikon obi szimulátort, ahol magad is megnézheted mennyi a különbség és mekkora az egyes obik átfogása. Ha pl. később váltasz valami 14-16MP-es vázra (vagy még több mp-esre, ki tudja mit hoz a jövő), akkor már kb. ott leszel 200mm-en, mint most 300mm-en lennél (ha a középső 10MP nézzük csak).

  Egyébként ha nem vagy biztos a dolgodban próbálj meg valahonnan kölcsönkérni egy 55-200/70-300 vagy bármi más obit a 18-55 mellé és nézd meg mennyire jön be neked a cserélgetés. Ha igen, akkor egy második obi jobb képminőséget hoz a plusz súlyért és a cserélgetés kényelmetlenségért cserébe. (És adott esetben jóval olcsóbb, mint a Nikon 18-200.)

  Nem akarok nagyon kutászkodni a pénztárcádban, de ha a VC-s Tamron 70-300-ra nincs keret, akkor a Nikon 18-200-ra hogy lesz? Ez utóbbi jóval (közel kétszer) drágább. Vagy félreértettelek és a 18-200-nál is a Tamron/Sigma párosra gondoltál? Ez utóbbiakról nincs személyes tapasztalatom, de a reveiw-k alapján van ahol nagyon ellágyulnak, ezért ekkor inkább a kitobid párját a Nikon 55-200 VR-t javasolnám. Nem drága, van stabi, jó a képe, viszonylag gyors és csendes fókuszmotor valamint a szűrőmérete is azonos a kitobival. Persze előtte mindenképpen próbáld ki bejön-e neked ez az obi cserebere, mert ha nem, akkor irány a valamelyik stabis szuperzoom.

  [ Szerkesztve ]

  ''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés