Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Miért tűntek el ezek a PC-alkatrészek?
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Serviio
- Pletykák szerint 30 GB memóriával szerelik a PS6-ot
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitman
őstag
válasz
clayman
üzenetére
Csak azért említettem a potenciális hibák kizárását, hogy el tudd dönteni, az objektív-gép páros valamelyikével (vagy mindkettővel) van probléma, vagy ehhez hozzájárul némi felhasználói hiba is. Ezt csak úgy tudod kideríteni, ha megpróbálod az utóbbit kizárni.
A sík-nem sík felületek kapcsán az a lényeg, hogy a fókuszszenzorokra megfelelően kontrasztos kép kerüljön, hogy tudjon vele dolgozni. Vigyázni kell az ismétlődő mintázatokkal (esetedben az erkélykorlát, állványzat, nyomtatott szöveg) mert ezek megzavarhatják a fókuszrendszert.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy az af mezők nem teljesen olyan méretűek, mint ami a mattüvegen látszik. Túlnyúlhatnak a jelzett területen (általában ezt is teszik), emiatt, ha a kereten kívül jobb fogást talál a rendszer, könnyen arra áll be, holott nem ezt szeretted volna. Ezért nem szerencsés a nyomtatott szöveg fotózása, mert az af mezőt akár több sor is lefedheti, ekkor pedig nem tudhatod hova fog beállni. Ez mind ki kell tapasztalni, mivel minden fényképezőnél (típusnál, modellnél) máshogy alakulhat a dolog.
Kültéri képek esetében figyelni kell a légszennyezettségre is, mert az is érdekes dolgot tud művelni.
Célszerű ezeket a teszteket olyan módon készíteni, hogy később ismételhető (és a kapott eredmény egymással összehasonlítható) legyen, mert jó eséllyel csak így fogsz majd dűlőre jutni.A linkelt képeidet egyébként én "lágynak" tartanám, szerintem az objektív ennél többet tud, sőt az is nélküli változat is jobb az itt látottaknál. Ki kellene deríteni, hogy hol kerül a rendszerbe "homokszem", ami ezt okozza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Milyen autót vegyek?
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- LG LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Norvég nyár
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Miért tűntek el ezek a PC-alkatrészek?
- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4379, 100% Akkumulá
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 256Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest