- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
válasz philoxenia #2801 üzenetére
A linkelt képekből próbáltam leszűrni a minőséget, és nem tűnik jobbnak, mint a Sigma, vagy a Nikon 70-300.A Tamron meg kompromisszum, de nincs Oly-hoz.
Lehet, a használt piacon kellene körülnézni, vagy a Sigma 135-400-at használni ,kb.300-350 mm-ig, f 8-ra rekeszelve az egy jobb lencse.[ Szerkesztve ]
-
johnjohn
addikt
válasz philoxenia #2803 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy 160 00.-körül van az ára,de lehet, megéri.
Nekem a régi APO D van belőle, és 300-ig egész jó. -
johnjohn
addikt
válasz philoxenia #2805 üzenetére
A Phot hall-nál pl. még kapni kit obival 90 000.-ért.
-
veterán
Tüskesor felfele álljon, bal oldalt 3 darab lábra húzol celluxot, és lesz AF, f8-ig. Igaz lassabb, meg szenvedősebb, de lesz. Legalábbis az esetek többségében, de jó fénynél szinte mindig.
mod: kanyon helyett keress Kenko-t, lehetőleg "DG" típusút. Ugyanolyan képet ad, mint a kétszer annyiba kerülő Canon, és könnyebb is. Bár ez utóbbi majdnem tök mindegy.
[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
veterán
Hát, 10 percen keresztül nem kell AF-et keresni vele. De pl madarászáskor általában van annyi fény, hogy találjon fókuszt. Annyi idő alatt meg nem fog leégni. Ami meg nem megy, azt nem kell erőltetni. Ha nem megy, akkor ott a manuál kapcsoló, és csók.
Viszont cserébe kapsz mittudomén 640 helyett 900as gyújtót, ami nem mindegy. Szerintem.[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
*Ropi*
félisten
válasz philoxenia #2809 üzenetére
Manuálban is megy az AF visszajelzés, elvileg jó kell legyen.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
-
TOM.......
tag
Hello!
Kellene egy gyűrű ami 62mm-ből 55mm-t csinál....tele obihoz kellene polár szűrőt szeretnék rárakni, és meglestem nem lógna bele de fényerőt visszavesz....létezik egyáltalán ilyen adaptergyűrű?
Figyi...bele se kezdj a vitába velem..ugy is nekem van és nekem lesz igazam mindíg...szval ne pazarold a drága időd felslegesen inkább foglalkozz az aszonnyal:) Sony A300
-
ottkar
addikt
válasz TOM....... #2814 üzenetére
Elméletileg létezni kellene menetátalakító gyűrűnek step up ringnek hívják. Néztem az Optiformban nincs a katalógusukban most A Vaterán meg kell nézni.RA 5562 a Raynox száma.Ahol az első két szám amire alakít, a másik kettő amiről alakít.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz TOM....... #2814 üzenetére
Vedd fel a kapcsolatot vele: Szép György (garfieldka) szep_gyorgy kukac t-online.hu
Ő tud neked küldeni nagyjából bármiről bármire alakító step-up vagy step-down ringet, nála az obi felőli méret az első, tehát 6255 step down ringet kérj tőle.https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Zozzant
addikt
válasz rumos14 #2818 üzenetére
Ez obi és gyűrű függő, minél nagyobb menetkülönbséget kell áthidalni annál jobban takarhat, de TOM..... írta hogy nem takar be neki. Egyébként inkább nagylátónál takarhat be, vignyettál, telénél nem jellemző a tele végén.
mod: nekem pl volt fz30-on 55mm-ről 43mm-re alakítóm, azzal tettem fel a dcr150-et, mert a csíptetős gyári megoldás nem tetszett, instabilnak éreztem, semmit nem takart ki, a tele végén használtam a makrózáshoz.[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Zozzant
addikt
válasz rumos14 #2823 üzenetére
Énis gondolkodtam 18-55-re 0.7 szerezőn, nem minőségi de "érdekes" képek gyártására, ha nem akarok egy halszem obit is beszerezni csak ezért. A képszélek bizonyára használhatatlanok lesznek, a kép közepe talán elmenne.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Zozzant #2826 üzenetére
Ha a széleket levágod, pont a lényeg tűnik el, a látószög növelése. Fix lencse ? Használt ?
-
rumos14
nagyúr
-
rumos14
nagyúr
-
rumos14
nagyúr
a torzítás fényképezésnél talán nem lenne gond, lehet korrigálni, raw-ban lövök amúgy is. mondjuk sajnos a Lightroom-ban pont nincs ilyen lehetőség.
a kamerám nem is 42mm hanem 43mm-es menettel bír, egy olyan átalakító, hogy a 49mm-es nagylátószögű konvertert tudjam használni, beszerezhető? -
Krump-Lee
csendes tag
Ha valakit esetleg érdekel : eladó egy Raynox DCR-250-es előtétélencse. Ára 9eft. Józan alku elképzelhető.
Drágám a parancs az parancs : hajolj csak szépen előre.
-
Pilács
senior tag
18-105mm f/3.5-5,6G ED VR AF-S DX Erről de néznék már egy tesztet
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
rumos14
nagyúr
válasz j.bravo #2829 üzenetére
na bakker persze a konverter 46mm és nem 49 ezért csak "úgy elétéve" utdtam kipróbálni, hogy egyáltalán takar-e, de szerencsére nem. sőt, így elétéve a 62mm-esből sem takar.
namármost az merült még fel bennem, hogy ha megfordítom a konvertert, akkor tele "üzemmódba" vált át, ez így életképes ötlet?
ja, még élőképen nézve is látszik sajnos vmennyi hordótorzítás, de ugye ez korrigálható. csak sajnos Lightroom-ban pont nem. -
Agent87
aktív tag
válasz Mercutio_ #2723 üzenetére
Még mindig én.
Újabb versenyző miatt megint elbizonytalanodtam. Érdekelne páratok tapasztalata az új Pentax 55-300 -al kapcsolatban. Mennyivel jobb már ha jobb mint a Sigma/Tamron 70-300? Gondolom CA tekintetében a Tamronnál biztos jobb. De megéri az árát? Majdnem kétszer annyiba kerül mint ezek. És ha a kitobit veszem alapnak azzal is meg vagyok elégedve szóval ha legalább olyan minőséget produkál az nem lehet rossz.
Előre is köszi. -
Allien
veterán
válasz Agent87 #2842 üzenetére
Mondjuk, ez engem is érdekelne. De, teszt a régebbi versenyzőksől van:
Pleiades fórumtársunk jóvoltából.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
johnjohn
addikt
Ma kipróbáltam egy Tamron 17-50/2.8-as lencsét.Arra voltam kíváncsi, 2.8-on mit tud, és siralmas eredményre jutotta.Mosott, kontrasztszegény, siralmas képek, főleg 40-50 mm körül. Másnak mi a tapasztalata ?
-
Agent87
aktív tag
nem tudom ki ismeri de itt egy teszt amivel a fókuszt lehet ellenőrizni
[teszt] (pdf)
-
Mercutio_
félisten
válasz Agent87 #2842 üzenetére
Itt egy fórumos házi teszt, itt néhány kép K200D-n, nézegesd, esetleg kövesd végig a többi hasonló dpreview fórum képeit.
Azt tudom, hogy nagyon dícsérik az 55-300-atEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest