Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Én pl K200D dupla kitet vettem, szerencsémre 18-50 II-s obival kaptam. Nekem ez jobban tetszik, ennek ellenére, az 50-200-t sűrübben használom. De, valszeg ezt el is fogom majd adni, és váltok, valszeg 50-300 lesz a cél, bár kitudja. Píz kérdése, és a Tamron 70-300 mégiscsak occsóbb. Csak, akkor meg 3 obi v. két obi már szintén nem mindegy. Valszeg, az 50-200-t nem nagyon cipelném, akkor meg inkább kuporgatok az 50-300-ra. Nagyon nagy ugrást nem hinném, hogy éreznék rajta, egyedül a nagyobb tartomány. Kérdés, (kép)minőségben mit is jelentene az 50-200-hoz képest.
Nem hinném, hogy (sokkal) roszabb lenne ebben a tartományban az 50-300. Ezzel így lefedném az alapszitet, és ez egy jódarabig nem is változna.
Bár azt nem tudom, hogy az 50-300 tud-e makrót, mert a Tamron 70-300 igen.
Igaz viszont, hogy van Raynox drc 250 makró előtétem. 
Ami pedig az 50-200 CA-ját illeti, meg vagyok vele elégedve. Szinte nem is tapasztaltam, hogy lenne.
-
Allien
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
A pixmania-tol nem bizti, hogy megéri, a gari miatt. A digitalmix-nél pedig rendelésre megy, persze, ez nem bizti, hogy baj lenne. Én már memkártyát rendeltem tőlük, egy gondom volt, Csepel-re kellett mennem.

-
Allien
veterán
válasz
Agent87
üzenetére
Mondjuk, ez engem is érdekelne. De, teszt a régebbi versenyzőksől van:
Pleiades fórumtársunk jóvoltából.

-
-
Allien
veterán
O.K., biztos sok mindenben igazad van, me végtére is, Te közelebb vagy a "tűzhöz". De, attól, hogy kihozzák az 50D-t, még egyáltalán nem biztos, hogy változik valami, SŐT! Tudom, hülye hasonlat, de van egy olyan "cég", hogy Electronic Arts. Ők adták ki a Battlefiled sorozatot (meg ugye egyébb sok-sok játékot). Főleg a BF2, és az utódja, BF2142 játékokhoz eszmélettlen sok pecst dobtak ki (természetessen, a többi játékaikhoz is, de itt létkérdés volt, mert peccs nélkül NEM mennek a játékok). A BF2142-nél már a megjelenésre egy héten belül kénytelenek voltak peccselni, de had ne mondjam. A lényege, hogy nincs idejük a gyártóknak a normális tesztelésre. Egyrészt, ugye vannak a "kedves" felhasználók, akik epekedve várják, hogy a legújabb gépet megvehessék, mert azt hiszik, hogy ez megváltás lészen számukra (bár ez a jobbik, a másik eset meg sznob), másrészt a cégeknél egyre jobban elterjed egy újfajta elektronikai eszköz, az Í diota.
Pontosabban, MA-NA-GER. Sajna, ezek az izék, bigyuszok, nagyon keresztbe raknak a normális munkának.

-
Allien
veterán
Hasonló a gépem, csak az enyim még KonicaMinolta.
Adapter tubussal van rajta egy Raynox (amit már emlitettek) DCR-250, és egy szintén Raynox DCR-730 nagylátószög (0,7x). Én ennek láttam értelmét. Beltérben, pl múzeumokban, előny, bár enyhe hordó torzitás ilyenkor már fellép, amit utólag PS-el kezelni lehet. Telének nem láttam értelmét, kis madarakat szinte esélytelen fotózni (kivéve, ha leshelyről, előre manuálisra beállított géppel). Ugyanis, ''lassu'', túl nagy a shutter lag, és mire exponál, már nem ott van a madár esettleg. De, egy tájkép ugye nem annyira gyorsan változik (kivéve spec légköri esemény, mint villám). De kinek mi. A PH-n is előfordulnak hirdetések, néha itt is találhatsz értelmes cuccot (mint akár a makro előtétet is, vagy a nagylátót). 
Ami a márkát illeti, ahol én vettem (optiform) kipróbálhattam több félét is, és ott ezt a márkát ajánlották. Eddig nagyon bevált.
(amúgy a vakum Soligor, nem nevezném ipari hulladéknak, végzi a dolgát eddig megbízhatóan, de ugye, ez nem lencse)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem hinném, hogy (sokkal) roszabb lenne ebben a tartományban az 50-300. Ezzel így lefedném az alapszitet, és ez egy jódarabig nem is változna.
Bár azt nem tudom, hogy az 50-300 tud-e makrót, mert a Tamron 70-300 igen. 

Má tudom, mé nem vettem Canon-t.