Hirdetés
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Kompakt TUF Gaming alaplappal bővült az ASUS AMD-s palettája
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
- 5K-t vagy 330 Hz-es frissítést is kérhetünk a Philips új monitorától
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Nekem is van 17-55 2.8 7D-n.
100%-ig én sem vagyok elégedett a képekkel.
Viszont 2.8-on a kép közepén jónak kell lennie. Csak egy hangyafaxnyival jobb a kép, ha 3.2-re rekeszelem, onnantól felfele meg már nincs különbség a kép közepén, csak a szélek élesednek.
Szélek.
Na azoktól hányingert kapok. Főleg 17 és akörüli mm-en.
Bizonyos esetekben úgy elkeni a sarkokat, főleg a kép távolabbi sarkában lévő részt, hogy a kitobi 3x körberöhögi. Kb úgy képzeld el, mint itt a képen bal oldalt lent. Teljesen odabaxxa az amúgy jó kép egészét emiatt. A köz közepe még ekkor is borotválásra alkalmas.
AF: nem mondom, hogy nem szokott téveszteni, de nincs összehasonlítási alapom nagyon más obikkal, csak 2-vel, amik korábban voltak. Ezer éves kitobi, meg sigma 17-70. Mindegyiknél jobb, de szeret mellélőni.
Összevetésként a 70-200 F4L-em (gyerekek, az az obi mennyire király
) nem téveszt ennyit ugyan olyan körülmények mellett.
Mikor feltettem először a 17-55-öt, lefotóztam egy egyszerű épületet, 3x is, és egyszer sem lett éles. Nem sok híja volt, hogy géppel előre beleájuljak a földbe. De aztán nem tudom mitől, nagyjából elmúlt ez a dolog, vagy megtanultam, hogy hova kell lőni az élességet és újrakomponálni a képet. De adtam neki ha jól emlékszem még -3 micro AF adjustment-et, így már lehet használni.
Kalibrálva sosem volt sem a 7D, sem a 17-55. Kb 3 éve már megvan mindegyik.Lehet, hogy 17-40 F4L-et kellett volna vennem (most már majdnem biztos), mert most tudnék venni akkor fullframe vázat, de így most nem tudom mi legyen. Nekem azért visszalépés lenne most, ha cserélnék 17-40-re, mert nekem kell a nagyobb fényerő, az IS néha, de az 55mm meg mindenképp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Nagyobb akkumulátorral jöhet a Motorola Razr 70 Ultra, másban alig változna
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Ford topik
- Autóhifi
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- E-book olvasók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- GARANCIÁS Nikon Z6 II + MB-N11 gyári portré markolat
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Canon EF 24-70mm f/4L IS USM objektív - Megkímélt -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- PNY RTX 5070 Ti // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) nem téveszt ennyit ugyan olyan körülmények mellett.