-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
Nem értem honnan veszitek ezt a nem lesz készlet az új kártyákból stb. Már 2-3 hónapja nem gyártják a 20-as szériát. Már nem kevés lehet a raktáron mindegyik gyártótól, várják a startot. Vagy úgy gondoljátok, hogy még csak most kezdték gyártani őket?? Elég vicces lenne.
-
torma1981
veterán
válasz Malibutomi #30254 üzenetére
Nem az első 2 hétben kell venni kártyát. Várni kell egy kicsit. Akkor az árak úgy is magasak. Nem lesz rosszabb a piac a vírus miatt mint amikor a bányászláz volt. Az sokkal rosszabb volt annó.
-
Segal
veterán
válasz torma1981 #30253 üzenetére
Bőven elég ha valamelyik beszállító megfekszik a jelenlegi helyzetben és kártyavárként omlik össze a gyártás. Utána ha épp tud szállítani az adott beszállító, de egy másik áll le akkor a végeredmény ugyanaz. Áll a termelés.
Persze remélem hogy nem így lesz és most tutira nem is kapkodok mert semmi értelme sietni, de simán elképzelhető hogy lesznek még gondok.
A másik hogy ha tényleg annyira jó az új széria akkor meg is rohamozhatják a készletet a vevők."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
torma1981
veterán
Azért a vírus miatt most már nem lesz olyan leállás mint a tavasszal. Ezt mindegyik ország megmondta. Már 6 hónap eltelt, és sok intézkedést hoztak. Itthon sem fog megállni az élet mint legutóbb, mert egy ország sem bírna anyagilag. Senki sem akarná. Ott is ugyan ez a helyzet. Csak nagyobb óvatosságot várnak el.
[ Szerkesztve ]
-
-
torma1981
veterán
válasz BoneDragon #30261 üzenetére
Háát sajna tuti az elején nem lesz annyi. De egy jó játék akcióval amit el tudsz adni akkor közelében lehetsz.
(#30262)Balika911
Jó de most pl az árhoz tudás is párosul. A 20-as széria valóban vicc volt. Most ez komoly ugrás. 3080 is siker széria lehet nem beszélve a 3070-ről és a 3060 na az meg aztán bestbuy.
AMD nem lép hamarosan kenheti a hajára a kártyáit. Nagyon nagy piacot bukhat.(#30264)Zsohi
Persze senki nem mondta, de végre nem csak a hülyítés megy mint eddig. Most tudás is van végre.[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
válasz torma1981 #30260 üzenetére
Azert ez meg mindig draga, ne boruljunk le az nv elott. A gyartok is szep premiumot fognak meg felszamolni, amit mondjuk nem is ertek...
szerk: A gyartotol kell kozvetlenul vasarolni es akkor nincsen felar.
[ Szerkesztve ]
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
törölt tag
válasz torma1981 #30263 üzenetére
"Jó de most pl az árhoz tudás is párosul."
Igen, de alapesetben ez magától értetődik. Ilyesmi a tényleges generációváltás.
Úgy látom, az Ampere behozta (helyrehozta), ami a Turinggal elmaradt. Még a független teszteket azért megvárom az ítélettel, de ami eddig látszik, az ígéretes.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz #72042496 #30266 üzenetére
Jaja nem 10% max ami előtte volt. Nem véletlen, hogy nem is fogyhatott. Most meg aki el akarja adni az hülyére veszi az embereket. Itt is a PH-n. Mintha ide nem olyan emberek jönnének akik előtte érdeklődnek az újdonságok miatt.
(#30265 egyedülülő
Tényt írtam le. Nem volt ebben semmi rossz. Egy ilyen régi tag aki feltette ezt tudhatná. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Alvin_ti4200 #30015 üzenetére
Ha váltok akkor én maradok ennél a márkánál. Ha választanom kellene Asus és a ZOtac között akkor tuti az utóbbit venném, veszem.
-
torma1981
veterán
Abu már arról is írt, hogy miért lehet kamu amit az Nvidia állít az új szériáról. Mert gondolom a gyártók és az Nvidia saját magát akarják tönkretenni a hazugságaikkal. Sőt az is lehet, hogy az AMD megvette az Nvidiát és így akarja tönkretenni bosszúból. Most komolyan ki hinné el, hogy direkt kamuzott a teljesítményről a bőrkabátos, hogy 2 hét múlva mindenki csalódjon és népharag legyen.
-
nagyúr
válasz torma1981 #30269 üzenetére
Nem hiszem, hogy indokolt kamuról beszélni, de valami tényleg nem kerek a számokkal. Látunk a prezentációban egy jellemzően 2-szeres sebességnövekedést - csupa RT játékkal. Utána látunk egy - elvileg - független tesztet, ahol a nem-RT játékok is 80-90%-ot gyorsulnak. De nem arról volt szó, hogy ez a generáció übermódon rágyúr az RT-re? Mert akkor hogy lehet, hogy az RT-s játékok "csak" ennyit gyorsulnak? Nagyon kéne egy átfogó független teszt, mert ez így elég homályos.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Dtomka #30268 üzenetére
Én maradok valószínűleg a Founders Editionnél, még az se biztos, hogy leváltom a két hónapja vásárolt 2070 Supert, mert ha 200 fontot bukok rajta ilyen rövid idő alatt, akkor azon kívül, hogy találnom kell rá vevőt Londonban (postázni tuti, nem fogom) kvázi olyan, mintha 849-et fizetnék a 3080-ért, ami nem vicces, mert a PS5 is a nyakunkon van és egy csomó PS4-es játékot szrretnék rajta letolni (nem invesztáltam PS4 Pro-ba nyáron, mert nem láttam értelmét).
-
Jack@l
veterán
Wishful thinking, vagy szándékos félrevezetés. Mindenesetre ha csak tippelne(feldoban érmét), az is sokkal nagyobb százalékban találna el dolgokat, mint az utübbi 10 éveben ez összejött a trendekkel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz torma1981 #30269 üzenetére
Hol írtam ilyet?
(#30270) gbors: Többször írtam, hogy alapvetően a DXR 1.1-es teljesítmény gyorsult az Ampere-ben, a DXR 1.0-val nem igazán lehet mit kezdeni, mert maga az API működése az oka a lassú teljesítménynek. Előbb meg kell várni az új játékokat, amiket már DXR 1.1-re írnak. Azoknál tényleg nagyon gyors lesz.
(#30272) Jack@l: Már más reagált rá, hogy benézte: [link]
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Rasiel
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #30271 üzenetére
Az előadáson elhangzott teljesítménynövekedéssel kapcsolatban nekem is vannak kétejeim, egyértelműen van benne marketing is. Ray Tracing alatt nem kétlem, hogy az Ampere architektúra jóval gyorsabb lesz, mint a Turing vagy azt megelőző szériák, ez szerintem nem lesz kérdés. Az pedig már megint egy másik dolog, hogy RT nélkül mit fognak mutatni a számok. Abban sem vagyok annyira biztos, hogy egy RTX 3080 kétszer olyan gyors lesz, mint egy RTX 2080.
-
hoolla
aktív tag
Mennyire valoszinu az, hogy az AMD kijon egy 3080 vero (akkor is ha picit) kartyaval, tobb memoriaval es olcsobban? Erre tartogatja NV a Ti-t vagy Supert tobb memoriaval kicsit megvagva a 3090-hez kepest, es kidobja azokat, karacsony-Januar kornyeken valasznak? Igy aki most vesz kartyat az lehet, hogy "csak" egy kozep felso kategorias kartyat vesz? Lehet, hogy erdemes lenne megvarni az AMD-t. Lenne siras ha RTX off mellett az AMD raver 20-30%ot a 3080 ra mondjuk Cyberpunkban... Olcsobban.
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
Dtomka
veterán
válasz Alvin_ti4200 #30271 üzenetére
Én sosem használtam gyári megoldást. Mindig megvártam a custom vga-kat. Volt már pár márkához szerencsém. Ha majd úgy adódik, hogy váltasz próbáld ki az említett márkát. A 1070-ek között az egyik legjobb. Remélem a 3070 is legalább ilyen minőséggel lesz\van "összerakva" Nekem az a kiszemelt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez így erős sarkítás. Ha egy GPU-ban valahol kapacitást növelsz, annak majdnem mindig van hatása, ha nem is feltétlen arányos a növelés mértékével. Remélhetőleg lesz majd pár analitikus megközelítésű teszt, ami ezeket a kérdéseket feszegeti.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Segal
veterán
válasz KRoy19 #30278 üzenetére
Szerintem meg semmi megváltás nem jön. Ha 3070 és 3080 közé érkezik akkor semmi vizet nem zavar, ha meg esetleg (nem hiszek benne de eljátszva a gondolattal) elverné a 3080-at akkor meg nem lesz olcsó. Persze lehet játszani az árral, de az amd se hülye hogy megvágja a saját profitját mert arra egyértelműen az nvidia is csökkentéssel reagálna és a saját hasznukat végnék. Azt meg a befektetők nem szeretik..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
hoolla
aktív tag
Ahogy en kepzelnem, az egy 3080 +-5-10% teljesitmeny Jatektol fuggoen, Es akar 10-20% RTX off mellett. $599-ert. Es nyilvan tobb memoriaval... Erre johet valasznak egy Ti/Super.$799-999 ert
Nem beszelve arrol ha megint nem lehet majd hozzajutni honapokig az uj NV kartyakhoz.
[ Szerkesztve ]
"It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness..."
-
hoolla
aktív tag
válasz KRoy19 #30281 üzenetére
Memoria mennyiseg es teljesitmeny fuggo... De olyan arcedulat kepzelhetsz oda amilyet akarsz. Attol az alap gondolat menet nem valtozik. Lehet, hogy erdemes ulni meg egy kicsit a meglevo kartyakon, amig az AMD is produkal valamit.
-
-
warcat
veterán
válasz hoolla #30275 üzenetére
AMD két évvel a megjelenése után sem adott még választ a 2080 Ti-re sem teljesítményben.Amíg nem tesz le valamit az asztalra, ezen a ponton csak az álmodozás marad.Hány éve is van csak a középkategóriában és alatta?
Félreértés ne essék, jó lenne ha sikerülne valamit összehozniuk mert a verseny a vásárlóknak jó a végén, de ezen a ponton nekem egy legalább 3070-el versenyképes termék kell, hogy annak a piacra kerülése után egyáltalán hitelt adjak bármilyen csodakártya esetleges eljövetelének tőlük.
Fenekedből nem lehet ilyet előzmény nélkül előrántani. Intel hány generáción keresztül ült az 5%-os "ugrásokon" míg utól lettek érve? És még így is kellett hozzá az, hogy elszúrják a gyártástechnológiai váltást.EA: It's in the crate!
-
NightGT
senior tag
Kártyák tömegéről még nem látok infókat. Ahol most nézem, ott To be determined van a weight-nél. Kiindulva abból, hogy a legtöbbnél a marketinganyagban szerepel mindenféle megerősítésre, itt-ott support bracketre utalás (effektíve egy "holder", alatta akinek még lesz 2 slot a házban, oda csavarozható és hosszában támasztja a vga-t), azért lesz tömeg...ami nem is baj, csak rögzíteni kell (némi rugalmassággal)
Oldschool madzagos megoldásra (hátsó sarkánál felkötni a házhoz a vga-t) talán nem lesz szükség. Igazából azt a supportot bele lehetne építeni a kártyába is, hogy a házba csavarozásnál támasszon. FE hűtő talán ezért is olyan amilyen, elég merevnek néz ki...éljen az erősített PCI-E slot
Slim ventiket elengedhetnék viszont. Persze még ducibb lenne, de néhány modellnél mintha meg is tették volna, leginkább 3090 esetében. Illetve a Founders...az teljes méretű 25mm vastagnak néz ki. Talán még cserélhető is? Disassembly-re kíváncsi leszek...meg a matricázásra
Nekem 3080 a kiszemelt, váltanék már 1440p-re, megőrizve a gyakori frissítést, amit az 1080p-n megszerettem. Bízható, hogy az egyszerűbb modelleken is duci hűtő van, talán csak a shroud lesz más...mert ami a Ventuson, vagy az Inno gaming x3 modelljén van, az szvsz simán lepattintható, és oda mehetnek a 92x25ös high end légkavarók külső vezérlővel...Speed is the only truly modern sensation
-
Peace
nagyúr
Mik a bevált típusok, melyikek igazán ütősek? Kinézet nekem nem számít csak a minőségi kivitelezés és a hatékony és viszonylag halk hűtés. Itt többen említettétek, hogy Zotac-ot csípitek. Én az MSI Gaming-el szemeztem, amikor még 2060S-t szerettem volna venni fél éve. Tudom, hogy majd úgyis az új kártyáknál derül ki, hogy miképp sikerültek, de már célirányosan csak ki kéne választani, hogy melyik 3070-esre bökök rá októberben.
-
félisten
Én EVGA t mondanám de pl a Pascalnal volt gond a VRM hűtésnél amit aztán orvosoltak. Számomra ok a csúcs.
Volt egy ilyen kis kimutatás, a megbizhatosagrol is ha ez számít de sok gyártót nem tartalmaz.
[link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nubreed
veterán
Hát pont ezen gondolkoztam én is, hogy melyik istálló kártyáját válasszam. Nekem eddig az MSI Gaming X bevált de voltak abból is rosszul sikerült szériái az MSI-nek, de ugyanez igaz a Zotac -ra is. A képek alapján a Zotac tetszik nekem most igazán, az MSI olyan "snassz" lett most de mondjuk fontosabb nekem a kinézetnél a hűtés és hogy tud e félpasszív módot illetve milyen zajszint mellett hűt jól. Ezt majd a teszteknél tudjuk meg.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Dyingsoul
veterán
válasz nubreed #30293 üzenetére
Szerintem túl sokat nem érdemes gondolkodni rajta. Meg kell várni egy jó kis hűtés ztesztet.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy az FE marketingdumájából mennyi igaz...
"30%-kal hűvösebb és csendesebb kártya az átlagos hűtéshez képest"
Nem tudom mit vettek alapul... Remélem az előző FE-t, bár szerintem inkább a legszutykabb hűtést..- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
JóképűIdegen
tag
válasz hoolla #30283 üzenetére
Varni lehet ahogy az elmult 10 evben mindig, csak nem ertem mire? Milyen pozitiv elojel mutat arra hogy a 3080-at akarmivel is megfogjak? A 22Tflops-al?, az elso Rtx implementaciojukkal? - a jo drivereikkel? - vagy a procireszlegen amugy unatkozo mernokok atcsoportositasaval? (Ezt nem hagyhattam ki ) -ezek alapjan minek varni meg egy fel evet azert hogy jo esetben kijojjon egy 3070-es szint -10%-os aron AMD logoval?
A poztiv elojel az lett volna ha mar egy honapja kijott volna a big navi nem 3090 vagy 3080-as teljesitmennyel hanem max 2080ti+10%-al, rtx-el, teljes lineup-al, az megkavarta volna az allovizet. Igy majd csinalnak egy eros paper launch-ot egy 6700 meg egy 6800-as kartyaval amik kozott van 7,5% teljesitmeny es 80W fogyasztas kulombseg, mikozben nv-nel mar a Super-eket csomagoljak...
(De ne legyen igazam) -
nubreed
veterán
válasz Malibutomi #30296 üzenetére
Hmm igen, azok nekem is bejövősek, idén év elején csorgattam is rá a nyálamat, egy hajszálon múlt, hogy nem Palit Jestream kártyám lett, sajnos kicsit eltököltem az időt és pont elfogyott a jó áron kapható Palit Jetsream 2070S, utána már csak 30.000 -el drágábban lehetett beszerezni, de abból nem kértem, nem éreztem annyival jobbnak, hogy megérje azt a felárat.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Locutus
veterán
Én meg 4 generáció óta FE-t használok, szóval most is az lesz, ha be tudom szerezni
Külsőre is az tetszik legjobban, meg azért a mögött sejtem a legtöbb "effortot" is hűtés fejlesztés ügyileg. (amúgy EVGA-t szeretem én is, de valahogy a 30-as szériából tök máshogy néz ki az eddig bemutatott kártyájuk, ami annyira nem szép szerintem)Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Devid_81
félisten
Erdekesseg keppen nalam is Palit van most, en is azt vennek ujra valoszinuleg.
Egyedul a 2 ev gari ami nalam picit keves, viszont ha jol tudom valamikor mar ez modosult 3 evre talan, de lehet tevedek passz[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PlayStation 5
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Milyen egeret válasszak?
- Asztalos klub
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen program, ami...?
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest