Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #29487 üzenetére
Tudod mi a baj?
Hogy a 3080 20GB mellett a 3090 értelmét veszti.
Gyorsabb az utóbbi, 15%-al az adatok alapján. Körülbelül. De a 3080 20GB kannibalizálná a csúcskártyát.
Ezért nem számítok 20GB kártyára. Ha lesz is, később akár, de startra nem.
Olyasmi szitut képzelj el, mint a 780 és 780Ti, csak utóbbi kétszer drágább. Senki sem venné.
A Navi 21-től sem félnek szerintem, ha megkapja a 16GB-ot az és gyors is lesz, még mindig mondhatja azt, hogy "nálunk a 3090-en több van, és gyorsabb is" és igaza lenne a bőrkabátosnak.Gondolkozom és kijön a matek.
Abu is mondta, hogy most kurva drága a GDDR6X. 24db kell belőle, ezért ilyen drága a 3090. De látod, megint lesz mire fogni az 1400$-t. Ami ugye itt €/£ lesz...
VR nálam nem cél, nincs is, a 4K az lenne. Szóval azt találtam ki, hogy 3080 10GB-ot veszek, mert a 20-asra nem számítok és ha majd lesz nagyobb vramos kártya jövőre, 3080S?, akkor arra ráfizetek.
-
Dyingsoul
veterán
-
Segal
veterán
Nem is igazán az a kérdés hogy megveri vagy nem veri e meg mert pár % - vagy + tulajdonképpen elhanyagolható, hanem hogy milyen árcédulát ad majd neki az amd. Az sokkal nagyobb fenyegetés szerintem, mert ha ki is kap mondjuk 5%-al, de 15-25%-al olcsóbb lesz (vagy elveri és 10%-al olcsóbb) az igencsak kellemetlen. Persze ha el tudja verni akkor szerintem amd sem fogja jóárasítani a kártyát
Dyingsoul: Na kb innentől indul nekem a számláló. Én akkor is több száz hsz-re számítok este 10-ig
-
nubreed
veterán
Ezt mondjuk kicsit benéztem, azt hittem, hogy tegnap este 6-kor lesz a bejelentés, de az ma lesz...
-
Jacek
veterán
válasz
Dyingsoul #29492 üzenetére
De szigorúan RT-vel különben nem kell
Egyébként volt egy leak hogy azért van akkora lyúk a 3080-3090 között mert azért most kivételesen a jakkósnak bent van a csokimikulás hogy mivan ha a 3080-at megveri a BigNavi. Mert ez számít nem a 3090-en 1400-2000-es áron. Ezért ott a Ti amit azonnal kiküldhetnek ha gáz van. Szerintem elég logikus kitolja 20Gb és 1100-1200 áron joccakát.
-
-
MPowerPH
félisten
A 10GB ram nagyon keves lesz, ha valaki VR -ozik vagy 4k -ra hajt. En meglepve tapasztalom, hogy a 11GB VRAM -om kifutja magat ACC -ben a ReverB -vel. Szoval remelem, hogy az a zaszloshajo tenyleg elerheto aron erkezik majd.
-
Zsohi
őstag
Épp most játszottam én el meg a gondolattal mennyi is egy a ref 3090-hez passzoló fél, értem ez alatt az alaplapot, processzort és memórát. Egy videokártyán eléggé elsarkítva a dolgot megvan mindez, az alaplap rajta a vrm-mel, a memória és maga a processzor. Egy 3950x 710$-ért megkapható, egy felső-középkategóráis x570-es lap 300$ azért nem top of the line modell, mert a ref kártyái sose voltak túl acéloasak, egy jobbfajta 2x16-os memóriacsomag meg 160$. Most a kérdés, a videokártyák voltak eddig túl olcsók, vagy minden más volt túl drága?
-
2xar
tag
Unaloműzésből raktam össze egy grafikont az elmúlt 20 év 1 GPU-s csúcs NV kártyáiról.
Általában minden évben jött új csúcs kártya (volt amikor több is), kivéve 2019-ben maradt a 2080TI, ami már 2018-ban is a csúcs volt.A 3090-ről a most pletykált adatokat használtam ($1400-os árral).
Az árakat a 2000-ben érvényes USD árfolyamra korrigáltam az inflációval. Tehát ha az árak az inflációt követték volna, akkor egy vízszintes vonalat kéne látnunk.
A TFLOPS gyorsulás az FP32-re vonatkozik (amikortól tudtak ilyet a kártyák) és minden kártyánál százalékban van megadva az előző év csúcskártyájához képest. Tehát pl. a 8800 Ultra 111%-át tudta az előző évi 8800GTX-nek. A 2080 TI második évében épp 100%-át tudta a saját előző évének.
-
NightGT
senior tag
Hát 2x8 pinnel nem bízok abban, hogy gyári szoftverekkel érdemi tdp keret emelést fog engedni...kell egy non-invazív, non-destruktív shunt mod-ra módszer (not liquid metal, megeszi a forrasztást)
-
keIdor
titán
Mivel az Asus Strix 3090 kép is valós lesz, nekem az a gyanúm, hogy 3 hónapja még a 3080Ti nevet akarták használni, mert ugyanilyen kártyáról már akkor jött kép 3080Ti Strix néven.
Úgyhogy a 3080Ti az új 3090.
Azt, hogy később lesz-e Super, nem tudom. Gondolom bőven van hova fejlődnie a 7nm-nek, szóval lesz GA102-250 és 350, idő kérdése.Dyingsoul: Szerintem elhagyják a Ti nevet. 1660Ti-t dobták 1660 Superre, ebből gondolom, most egy pár évig ezt használják majd. Csak egy megérzés, a gyártók szoktak a nevekkel variálni. A 3080Ti a 3090 lett és szerintem ennyi lesz.
-
yagami01
aktív tag
Több helyen írják egyébként, hogy a kiszivárgott dia hamis. Pl. itt van ez a portugál oldal:
[link]
És egy kép, hogy többek között miért gondolják így: -
OlegG
tag
custom gainward 3090 hez szivargas szerint eleg a 750 w tap,legalabb azt nem kene cserelni..
-
yagami01
aktív tag
válasz
KillerKollar #29462 üzenetére
Jön 20 gigás 3080 az biztos és szerintem 3080Ti is. 2000$-t szerintem nem éri el a 90.
Amúgy eddig valahogy fel sem tűnt, hogy 3x8 pin van a Zotac variánson... eddig abban voltam a 12 pint 2x8 helyettesíti. Kíváncsi vagyok mennyivel tudnak majd többet a 3x8-asok. Ha lesz ilyen, akkor biztos a Trio is megfogja kapni ezt szerintem. -
2xar
tag
válasz
Devid_81 #29458 üzenetére
A legvalószínűbb árazás amit láttam +100$-t írt a 2070 és 2080-hoz képest a 3070/3080-ra, azaz $600 és $800-t. A 3090-nél nagyobb lesz talán az ugrás a 2080 TI-hez képest, ott $1000-ról rögtön $1400-ra ugrik az ár.
Ez forintosítva a 3070/3080/3090-re rendre 205k, 285k illetve 630k-et jelenthet, a mostani kártyák áraiból kiindulva (Thx to 27% ÁFA és híg FT). Miután beálltak az árak, kezdetben nyilván még drágábbak lesznek.
-
KillerKollar
őstag
Ha 2000 akkor tuti a Titán utódja lesz a 3090... A 3080-at 800$-ra pletykálják, ez túl nagy szakadék lenne árban, teljesítményben meg max 25%-ot ver majd rá szerintem... Akkor később jön majd a 3080 Ti a kettő közé kevesebb memóriával meg 5-10%-al lassabban mint a 3090.
-
yagami01
aktív tag
Új wcc cikk. De csak arról szól, hogy hol követhetitek az eseményt. Be van ágyazva a twitch oldaluk...
https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-30-series-announcement-livestream-watch-live-here/
Teszek be két Gainward-os képet. Biztosan volt már valamelyik linkelt cikkben, de én most láttam és azért nem rosszak. -
Most akkor lesz valami bejelentés ma, vagy holnap?
-
BITBOYS
addikt
Ha tudnának akkorát gurítani mint anno a riva tnt-vel vagy a geforce 1-el akkor mindenképp váltanék a most következő generációra 1080 ti-ről, de ilyen lehet már nem lesz többet
Jó ez a kép a főoldalon [link] tisztára mint a régi szobám, cuccaim
Nosztalgia:/ off
-
arn
félisten
válasz
Yutani #29446 üzenetére
ezek a kartyak is lehet addig mukodnek, mint a 8800gtxek
ranezesre a 2080tivel osszevetve - rovidebb a nyak, a hutes hasonlo meretu. kivancsi vagyok, hogy mi lesz a referencia kartya hutoje alatt, mennyire ter el. az annyira beteg design volt, hogy olyat nem talalnak ki csak "rumor" szinten.
-
arn
félisten
itt sincs nyoma a korabbi ketnyakos felepitesnek, amit rebesgettek: a kartya azert nagy, mert szimplan nagy a huto. itt jol latszik, es egesz ugyesen megoldottak
ez a hutoelrendezes nem is rossz... siman csinalhatnak, hogy a ho egy reszet kinyomjak hatul a slotoknal, a tobbi reszet - mint itt - egy csatornan hatranyomjak, es a hatsoventi feltolja a haz felso reszebe. a procihuto persze nem jar jol, de az legyen a hazszelloztetes dolga.
https://www.computerbase.de/2020-08/geforce-rtx-3090-3080-gainward/ -
-
yagami01
aktív tag
válasz
Petykemano #29418 üzenetére
Simán lehet valós, főleg, hogy RTX, de még RTX nélkül is talán, hogyha igaznak vesszük a 3070 ~ 2080Ti-t. Talán. Viszont ha ezt tudja RTX alatt, akkor enélkül valószínűleg nem ennyire látványos, úgyhogy remélem én is, hogy fake.
(bár a korábban írt 50%-om lehet attól még meglehet) b. valószínűleg azért írta, mert ha jól emlékszem RT alatt 4x-es növekedésről szóltak a hírek, ez pedig így "csak" duplája kb.
-
Z10N
veterán
Gainward confirms GeForce RTX 3090 and RTX 3080 Phoenix graphics cards
"Gainward publishes the specifications of the upcoming GeForce RTX 30 graphics cards on its website ahead of the official launch. Four pages for the RTX 3090 and RTX 3080 models have gone live. There are currently no RTX 3070 pages available though."
-
egyedülülő
őstag
válasz
Mivel a leglátványosabb változást az RT magok fejlődése mutatja számszerűleg, ezért én is arra gondoltam az elejétől, hogy a nagy ugrást az jelenti majd, ha RT ON módban futnak a kártyák.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lesz lassabb. De annyira gyors sem, amit mondjuk többen várnak.
Három részre érdemes ezt bontani. Vannak a sima címek, amikben nincsenek ilyen újítások, stb. Azokban azért olyan nagy előrelépés nem lesz a 2080 Ti-hez viszonyítva. Kvázi többel nőtt a fogyasztás, mint amennyivel javult a teljesítmény.
A mostani RT-s címekben, DLSS-sel lehetnek már nagyobb előrelépések. De DLSS nélkül is.
Ahol igazán elhúz a Turingtól, azok az újabb RT-s kódok, DXR 1.1 és hasonlók. Na most azokra példa még nem nagyon van. -
válasz
Ez simán lehet valós szerintem.
-
Jacek
veterán
RT nélkül lassabb lesz?
1080Ti újabb 3 évre
Meg lassan az lesz a fejlesztés hogy 5 év múlva már 640x480 lesz a render csak a skynet felskálázza nekünk 8k-ra.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A Control valszeg nem, arra ezeket mondják a gyártók is RT-vel és DLSS-sel. A többit nem tudom.
-
b.
félisten
válasz
Hát remélem.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Lehet, hogy fake.
Viszont ha valós akkor pont erről beszéltünk már vagy fél éve, hogy tuti ilyen diával fogják prezentálni a teljesítménynövekedést, ami az RTX ON teljesítményt mutatja, mert hát ott tudnak nagyobb ugrást mutatni a grafikonokon, mint a sima raszterben.
Ha holnap nem derül ki, hogy RTX nélküli teljesítményben mekkora a különbség, akkor nagoyn szomorú leszek. :(
-
Petykemano
veterán
3090
fake? -
Dyingsoul
veterán
Kellene csinálni valami chat szobát a launchra, mert holnap a topikban el fog szabadulni a pokol.
-
Peace
nagyúr
válasz
egyedülülő #29413 üzenetére
Én szívesen vennék! A 1060 volt az egyik legjobb vételem az elmúlt 27 év során. Még 4 év elteltével is eljátszogatok vele. Ha legalább ennyit bírna a 3060, az már teljesen jó. Mondjuk gusztustalan árak vannak, az tény. 67K-ért vettem annó újonnan.
-
Peace
nagyúr
válasz
egyedülülő #29389 üzenetére
Ha 200 lenne, biztos nem várnék 3060-asra! Szerintem totál esélytelen.
-
hoolla
aktív tag
[link] Zotac
-
Peace
nagyúr
válasz
nubreed #29405 üzenetére
Én csak pletyka szinten láttam, hogy 3090 és 3080 szeptember, 3070 október, 3060 november. De ugye ez egyáltalán nem hivatalos. És a **60-as azért később szokott érkezni, nekem gyanús is volt a november. Corona is itt van nekünk.....na mind1. Engem is amiatt érdekelne természetesen. De max marad egy használt 2080, ha nem érkezik meg...
-
Peace
nagyúr
Kíváncsi vagyok nagyon a holnapira! Vagyis annyira nem is. Csak arra, hogy reális lehet-e, hogy én 3060-ast veszek Magyarországon legkésőbb november közepéig.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #29402 üzenetére
Attól függ, hogy kap-e a régiónk VGA-t. Az elmúlt években nem kapott. De a mi régiónkban jó pozícióban vagyunk, tehát ha kap a régió, akkor az jó eséllyel nálunk köt ki.
Panaszok mentek azért az elmúlt időszakban az Intelnek és az NV-nek, hogy ne szarják le a régiónkat, legalább egy teszthardvert küldjenek, aztán körbeadjuk. Az AMD így csinálja, és mindenki boldog, nem egy hatalmas adminisztrációs költség ez. Sőt, ismerjük egymást, alig kell postaköltséggel foglalkozni, mert helyi szinten pár buszjegyből viszik-hozzák a kártyákat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
atok666 #29378 üzenetére
Nem. Egyelőre a kártyák lassan érkeznek. Ez csak bemutató lesz. Az előkészületek viszont az elkezdődtek, aki kéri, annak az NV szállít PCI Express 4.0-s alaplapot (azt nem tudom, hogy procit adnak-e, nekünk ugye nem kellenek ilyenek, mert már felkészültünk magunktól), meg a tápátalakítót már sokan megkapták.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS