Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
Azért marha kíváncsi leszek melyik gyártó hűtése lesz a legjobb, leghalkabb. Sok embernek ez nagyon fontos szempont.
-
warcat
veterán
Érdekesség: amcsi amazonon is lehetett rövid ideig preorderelni.
MSI Gaming X Trio 1599, a Ventus 1549$ volt 3090-nél, 3080-nál ugyanez 759 / 739 USD.
-
Garsza
veterán
Még a márkára vissza térve. Évek óta csak Asus -t veszek, alaplap, VGA, És még semmi gondom nem volt vele soha. A mostani VGA -m egy 1070 Strix és 4 éves, a sima verzió de az OC biosával használom kezdetek óta.
Hűvös, halk és nekem személy szerint teszik is. Garanciális ügyintézésem még nem volt.
Nagyon hajlok afele, hogy lecserélem, egy 3070 -re. De jelenleg úgy álok hogy ha cserélem is akkor csak FE -re Németországból. Valószínű az Asus felára már tú menne azon a határon amit hajlandó vagyok rákölteni. -
Én pont arról váltottam. Soha többet
Elsőnek volt D1 majd mikor Z170--re váltottam anno akkor jött a DX. A maga idejében amúgy jó kártya volt, de szoftveresen sajnos soha sem állt össze. Mind1 volt, hogy gyári vagy unixonar drivert használtam. Rendszeresek voltak, hogy fél oldal halkabban szól amit újraindítás megoldott, de na...
Amúgy ezt leszámítva teljesen meg voltam elégedve vele, de szoftveresen kikészített.
Az újabbak lehet már más kategória, de azoktól ezek miatt és az áruk végett is elment a kedvem. Asus minden téren túlárazott, legyen bármilyen komponens, vagy periféria. -
Segal
veterán
-
Nálam ez a baj. Ez a kártya 3 slotot foglal el, és épp még okés.
Ha pl megvenném a 3080 Aorus Xtreme-t ami 4 slotot foglal el ami már szerintem ebben a rögzítési formában nem működne, mivel szélesebb a kártya ugye, és kifelé is csökkenne a hely a ventik és az oldallap között, valamint a kártya mögött meg van egy Creative ZX hangkari ami szinén már lehet nem férne el a backplatetől. -
do3om
addikt
válasz
Shkiz0 #31284 üzenetére
Nem tudom mekkora ez a kari így, de pl ami házba befér egy 160mm-es cpu hűtő abba bemegy? Egy jobb CPU hűtő általában 160 szokott lenni. Felette méregetni kell de ez és alatta legtöbb esetben elmegy.
Vagy nem jól értem a problémád? Ezek a kis alaplapok sem az én világom E-ATX van most igaz régi, 7 PCI-ex abból ha elmegy valamennyi marad még. Vagy most már a jobb lapoknál sem gondolnak arra hogy abba egy komoly VGA menjen? -
-
do3om
addikt
válasz
#98320896 #31272 üzenetére
Bár már nem gépezek de régen igen csak jó volt ha szép méretes kártya töltötte ki a gépben a helyet. Nekem pont hogy tetszik. Persze vannak kis házak abba a kis kártya is szép lehet de azért.... pl ez is igen csak jobb. Szerintem akik nagy gépépítő fanok sokaknak van olyan ház amiben kifejezetten jól fog mutatni.
-
b.
félisten
válasz
unrealnoise #31279 üzenetére
szerintem azért a 2080 Ti több mint 25 % ra van a 2070 supertől.,de én is azt gondolom hogy a 2070 ről a 3080 lenne jó lépcső.
-
unrealnoise
senior tag
2070S-em van FHD-re, 3070-re ahogy nézem nem nagyon érné meg cserélni.
Kb 25% lehet a 2070S és a 3070 között.
A 3080-as már megérhetné, ott lehet mindenhol meglenne végre a 144 FPS :D, de az a 320W-os fogyasztás azért sok.
A mostani 215-t eszik, MSI gaming Trio, és nagyon jó, halk, tökéletes....
Franc tudja... ha 250-et enne a 3080, nem agyalnék annyit. :D
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Változott a warpok ütemezése, illetve az adatelérés késleltetése nőtt. Ez az új felépítés sajátja, ami miatt az Ampere minimális szintű kihasználásához több warp kell, mint a Turing esetében. Ha viszont az adott shader pont annyi warpot futtat, amennyi a Turing átlapolási minimuma, akkor az Ampere ugyanannyi warppal az extra ALU-k ellenére is lényegesen rosszabbul teljesít, mert a korábbinál több warp kell már neki, hogy átlapolja az adatelérést. Ebben a szituációban a Turing még képes működni, míg az Ampere már hátrányban van, és kihasználtságot veszít. Ez egy viszonylag szűk tartomány, de ki az Ampere minimum működéséhez legalább 2-vel több warp kell, mint a Turinghoz, tehát finomabban kell majd bánni a regiszternyomással.
Van egy másik tényező is, amire figyelmeztetve vannak a fejlesztők. Régebben opcionális stratégia volt olyan shadereket írni, ahol rámentél az adatlokalitásra, így magát a warpok számát beáldoztad, hogy az adat jó eséllyel ott legyen a multiprocesszoron belüli gyorsítótárakban. Az Ampere esetében ez a stratégia már nem ajánlott. A Turingon viszonylag sokszor működik, de az Ampere-nél elég ritkán válik be.
Van tehát egy szűk tartomány, ahol hiába hasonló a felépítés a Turinghoz, az Ampere több limitbe ütközik bele, és ez jelentősen ront a kihasználtságán, amit nem igazán tud ellensúlyozni a több ALU-val. A jó hír, hogy ilyen szituáció azért elég ritka, de gyakorlatban is előfordulhat, tehát számolni kell a fejlesztés szintjén az elkerülésével.
-
Laraxior
titán
Nekem van egy olyan érzésem, hogy némelyik hűtő igencsak kevéske lesz annak a 320W TDPnek...
Mint anno az MSi 1080Ti Armorja
-
b.
félisten
[link]
Rumour has it that NVIDIA is planning to release two variants of the RTX 3060 in November, including a Ti or SUPER edition. Details about the latter have now been leaked online, including its GPU, CUDA core volume and VRAM. -
arn
félisten
Az en 175 wattos 2070emhez kepest epp 2x gyorsabb a timespyban a 3080.
-
Devid_81
félisten
Abbol sok kifog derulni, csak kerdes mikor tudjuk meg.
Eleg sok user zsebet most tokre egeti a penz es 95%-ban az nVidia iranyba veszik az utat majd ha nem kapnak most azonnal valaszt.
Ami amugy tok fura, lehet minden nagyobb hw release-nel igy van/volt passz, nekem most tunt fel igazan -
arn
félisten
válasz
Malibutomi #31226 üzenetére
Ezek vagyvagy szamok... nem egyszerre ervenyesek. A maximalis gyorsulas es a maximalis hatekonysagkulonbseg. A ketszeres hatekonysagot a kisebb kartyaknal irtak pl.
-
Dyingsoul
veterán
Mindeközben:
"Xbox Series X november 10-étől lesz elérhető, hazánkban 184 999 Ft-os ajánlott fogyasztói áron"Így talán érthető miért így árazott az NV, sőt még így is drágának mondható...
-
hadogabi1
senior tag
Amd elkurja.... 5700xt tulajkent irom nem fogom kivarni 2 honapot es vszinuleg 3080 lesz...
-
Jacek
veterán
válasz
Dyingsoul #31224 üzenetére
A 2080S a TPU összesítő szerint 19%-al gyorsabb 4k-ban mint az 1080Ti, ehez add hozzá amit látsz kb ,pont és is néztem mert nekem 2070S van most.
Hogy olyan a 3080 mintha egy 2070S/1080Ti SLI lenne teljesítményben csak mindenhol megyJelen pillanatban ez elég fasza szerintem, VR-re is! Jövő meg tudjuk képlékeny
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Devid_81 #31197 üzenetére
Jön még pár ilyen teszt és tojni fogok arra, hogy "csak" 10 GB VRAM van rajta.
(#31207) Laraxior: Nem tudjátok a 1080 Ti mit hoz ezekben a tesztekben, ahhoz képest hol lehet ez az eredmény, hány +%?
(#31212) Yodamest: Már nem azért, de aki ezt benézte, annak meg kellene tanulnia olvasni... Másrészt, persze, hogy 80-as kártyát az előző 80-ashoz hasonlítanak. A Super sorozat frissítés volt, majd ha jön a 3000-res sorozat frissítése majd azt lehet a Super-ekhez mérni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Yodamest #31200 üzenetére
3DMark Fire Strike Performance: 31919 (+25% 2080Ti, +43% 2080S )
3DMark Fire Strike Extreme: 20101 (+24% 2080Ti, +45% 2080S )
3DMark Fire Strike Ultra: 11049 (+36% 2080Ti, +64% 2080S )
3DMark Fire Strike Time Spy: 17428 (+28% 2080Ti, +49% 2080S )
3DMark Fire Strike Time Spy Extreme: 8548 (+38% 2080Ti, +59% 2080S )
3DMark Fire Strike Port Royal: 11455 (+45% 2080Ti, +64% 2080S )Játékoknál a Super-hez van hasonlítva.
-
yagami01
aktív tag
válasz
TechN7ne #31190 üzenetére
A KFA a Galaxy? Azt hittem a Galax lett a Galaxy-ból.
De ha úgy van biztos olvastam már, csak elfelejtettem. Nekem is volt Galaxy még a 8600GT idején. Utána Sapphire 7870, ASUS DCU2 280X és most lesz Strix 1070 maradva ASUS-nál egyelőre. Szóval olyan sok kártya nem fordult meg nálam (előtte intengrált volt, az előtt meg még fektetett gép izé, amikor meg még nem értettem hozzá annyira, hogy megtudnám mondani a típust), de egyikkel sem volt különösebb probléma szerencsére. Következő MSI lesz szerintem, szimpatikusnak tűnik a gyártó egy ideje. (:
-------------------------------------------------------------------------
Szerintem sem rossz ez az 50-60% a Superhez képest. Ugye a dián a sima 2080-hoz volt mérve a dupla, de DF tesztből tudjuk, hogy ahhoz képest 70-80% lehet. És talán, ha ezeket a Superes eredményeket nézzük még akár reális is lehet szerintem hogy kb. akkor a különbségek legyen a simához képest, ami végül is annyira nem marad el a duplától szerintem, még ha nem is annyi.... de teljesen jó.
Egész sok különbség lehet DLSS-el amúgy, lehet ez nektek nem újdonság, de annyira nem vagyok benne olyan mélyen egyelőre ebben a témában. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yodamest #31212 üzenetére
Ez nem attól függ. Az NV nem állított hamisat, csak gondosan kiválasztották azokat az alkalmazásokat, ahol az Ampere dizájnja sokszor be tudja fogni a compute blokkokon belüli második feldolgozótömböt. De nem csak ilyen játékok vannak, hanem létezik másik véglet is, ahol ritkán foghatók be ezek az erőforrások, és akkor az előrelépés a közelében nem lesz a 2x-nek, akár az is előfordulhat, hogy csupán +10-15% lesz belőle. Ezért nem érdemes ennél az architektúránál végletekről beszélni, mert a teljesítmény fluktuációja egészen nagy lehet. A tipikus előrelépést kell nézni, amikor sok játékot átnéznek, és ugyan lehet köztük olyan, ahol mondjuk némelyikben jön +70%, másban csak +30%, de nagy átlagban azért a +40-60% jönni fog.
-
Na le lehet nyugodni, gyors a 3080, de azért nincs meg az az előny mindenhol.
A videón a 2080S-hez van viszonyítva nem a TI-hoz (ott még kevesebb a difi)
World first RTX3080 simple test -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sakal83 #31208 üzenetére
A slide-ok extrém véglegeket mértek. A tipikus maximális kihasználás melletti előny a 2080S-hez képest 90% környéki. De van ugye negatív véglet is, ahol a 16+16 co-issue alig használható, és akkor ebből a 90%-ból lehet +10-15% is. A játékok nagy részét tekintve a tipikus körülmények közötti előrelépés 40-60% közötti.
-
Jacek
veterán
mégse
-
Laraxior
titán
Gyorsan futtattam egy Firestrike-ot a 2070Superemmel.
GPU-ra kaptam 27.5k pontot.
A 3080 kapott 43k-t. -
-
Jacek
veterán
-
Alwares
aktív tag
válasz
torma1981 #31198 üzenetére
Tökre nem fontos, de nekem egy bizonyos összeg felett azért elkezd zavarni hogy ocsmány dolgot veszek.
Meg pl az Aorus-oknál ez a 4 slotos méret nekem teljesen érthetetlen, ha nem vertikálisba rakja valaki nem tudom hogy bírja el az alaplap azt a súlyt amit ezek a kártyák jelentenek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Formula-1
- Óra topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD