Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
Malibutomi #28683 üzenetére
En kerek elnezest, de nem tudtam ezt kihagyni
-
Devid_81
félisten
VideoCardz-on azt tippelgetik azert jon a xx80 es xx90 ugyan azzal a GPU-val mert feljebb kellett lepjenek egy kategoriat valoszinuleg konkurencia nyomasra.
Avagy a xx80 eredetileg xx80Ti-nek keszult, az xx90 meg Titan.
Viszont nem igen lattunk eddig ekkora kulonbseget a ketto kozott Ti vs Titan, szoval nem all ossze a matek.
De ha igazak a pletykak akkor xx80 es xx90 kozott durvan 30% kulonbseg lesz es sajnos egy komplett kozepkategorias VGA kartyanyi arat kernek majd el ezert a teljesitmeny kulonbsegert.
Hol van mar az az ido amikor a 780Ti-ert osszesen fizettem durvan £480-ot megjelenes utan nehany honappal...
Ott tartunk, hogy 3x nottek az arak bakker -
b.
félisten
válasz
KillerKollar #28686 üzenetére
az ha jól tudom 2,5 slot szintén.( hivatalosan 2,7 ) mint a strix.
ez a csúcs kárta 3 slotos, nem vészes. -
b.
félisten
[link]
megy a találgatás mire utalhatnak az Ampere poszterek a Galax és a Gainward oldalán. nem igazán tudják mire/ miért vannak ezek a marketing szövegek :"
“One card with thousand faces, different from others”, “Your imagination, free construction”, “Firepower is power”, “Horizon World”, “Iron Armored Veyron, Hardcore Protector”.a Tweaktown szerint a 3080 FE 10 GB rammal jön de a Custom modellek jöhetnek 20 GB rammal is szabadon dönthetnek a gyártók. [link]
"
was asked if the 20GB would be for "AIB models only" to which he replied with a simple "yes". This is an interesting turn of events -- NVIDIA will have the only 10GB models of the GeForce RTX 3080, while AIB partners will be 20GB models only." -
b.
félisten
válasz
Malibutomi #28683 üzenetére
-
Z10N
veterán
Aki a kepeket posztolta, az elobb ezeket irta:
"3060 400
3070 600
3080 800
3090 1400""prices in stone for right now, prices get decided a couple weeks from release, to test market rates, with leaks"
A forras allitolag: "a hacker named 4 chan"
-
KillerKollar
őstag
Jézusom, ez be se fog férni egy kisebb gépházba, sőt így ezt elnézve az is felmerült bennem, hogy a Noctua DH-15 mellett az alaplapomon se férne el rendesen...
-
Segal
veterán
válasz
Devid_81 #28673 üzenetére
Anno amikor néztem a 2080Ti bejelentése után nem sokkal egy msi streamet akkor nekem is felakadtak a szemeim amikor a srác előkapta a dummy kártyákat...
Gyorsan meg is kerestem nektek a képet
Persze ez nem FE változat az tény, de ennél nem hiszem hogy nagyobb lesz ez sem. A custom meg max az FE változathoz képest nem lesz nagyobb hanem a gyári változat is "felnő a feladathoz" -
Yutani
nagyúr
350W-nak kell is a hűtő teljesítmény.
-
Devid_81
félisten
-
Chalez
őstag
válasz
gejala #28671 üzenetére
Én 34" 2560x1080 144Hz-en várom az Ampere-t, nekem kompromisszumokkal megfelel, lényeg a minél több fps. Viszont mivel PS5 is jön egy 65 LG OLED mellé, így ha nem muszáj nem költöm el az 1440p sebességfelárat. Meg persze monitorcsere sincs tervben. Max egy 3070 de inkább egy 3060-ban reménykedek, hogy 80-144 FPS körül elleszek, ha nem is ultrán.
Sajnos fps nem megy kontrollerrel, nem is akarom megtanulni. -
gejala
őstag
"Én a Gta-t tudom felhozni példának mert épp azzal játszottam napi szinten amikor megtörtént a felbontás növelés. Konkrétan olyan volt mintha kijött volna az 5 utóda..."
Ez így van. Open world játékokkal kifejezetten csodát tesz a nagyobb felbontás.
Ezért örülök, hogy most már a 3060 is simán tudni fogja 1440p@60-t. Végre mindenki elfelejtheti az 1080p-t. -
Segal
veterán
válasz
torma1981 #28669 üzenetére
Egyértelműen az csak az igények néttek az utóbbi időben. Régen 25-30 fps-el is elvoltunk és eszünkbe sem jutott a 60 vagy mégtöbb, aztán amikor lett 60 akkor már nem akartál visszamenni 30-ra mert kifejezetten ronda volt. Elsőre nem is megváltás a 120 vagy 144, DE ha a késöbbiekben bármikor is 60-as képernyőt látsz akkor egyszerűen zavaró lesz.
4K-nál meg azért nem egyszerű kipréselni a 100 fölötti fps számot.
Persze a 4K sem kötelező ezt aláírom, de aki már próbálta valamikor az utána nem szeretne felbontásba sem visszamenni. Én a Gta-t tudom felhozni példának mert épp azzal játszottam napi szinten amikor megtörtént a felbontás növelés. Konkrétan olyan volt mintha kijött volna az 5 utóda... vagy csak feltettem volna egy redux modot. Az állam leesett annyira szép lett ugyanaz a játék
Az igazi kánaán meg csak most jöhet el ha össze tudom szervezni az Ampere vga frissítést és az LG48CX-et -
Jacek
veterán
Egész jól elvagyok high 4k/120hz-on, eleve van sok effekt amit alapból kilövök, persze RT off
2070S-el.
-
b.
félisten
válasz
torma1981 #28660 üzenetére
nem ilyen játékoknál érdemes ezeket nézni, hanem FPS online lövöldékben..kompetitív FPS ben nekem egy 2070 kártyával meg van a 144 Hz/ FPS 1440P ben COD alatt... egy 2080 Ti nekem már most is elég lenne 4 K 144 re, csak a kijelzők olyan árban vannak hogy felejtős...
nem kell ehhez megalománnak lenni, hanem aki kompetitív FPs-t játszik az low beállításokkal tolja minden effektet kikapcsolva. nem nevezném az én kártyámat megalománnak
-
b.
félisten
válasz
Devid_81 #28647 üzenetére
Igazából eljött az idő, hogy például a gaming szegmens másodlagos lett, először az nvidia életében több bevételt hozott a adatközpontok piaca mint a gaming , még úgy is hogy 26 % körül nőtt ebben a negyedévben a gaming bevétel.
egyre kevésbé latom azt hogy akcióznának ezek után nekünk. [link] -
carl18
addikt
válasz
torma1981 #28655 üzenetére
Nem hihetetlen de ezek alapján nincs ez annyira elterjedve...
Desktop Screen Resolution Stats Worldwide
Azért még mindig a 1080P az egyik legelterjetebb felbontás. -
válasz
carl18 #28651 üzenetére
Azért, mert régen sokkal gyorsabban fejlődtek a GPU-k is, valamint maga a DirectX is. Nem 2 évente jött új generáció, mint most, hanem minimum évente (sőt, az NV-nél egy időben félévente!), és sokkal látványosabb volt az új fejlesztések hatása, pl amikor a pixel shader megjelent a dx8-ban, majd sokat finomodott a dx9-ben, akkor keresgéltük az állunkat a földön.
Mindez viszont együtt járt azzal, hogy a régebbi kártyákat is támogatni kellett, tehát pl a dx9-es játékokhoz nem ártott dx7 módot is írni, de persze shaderek nélkül nagyon gatyán nézett ki, ezért volt hatalmas különbség a min és max grafika között. Most meg már a 4. gen fog megjelenni dx12-re, ami igazán nem is látványosan szebb a dx11-nél, szóval ma már nincs értelme olyan rondára venni a min grafikát, a max-ot meg behatárolják a konzolok. Lecsökkent a fejlődés üteme erősen.
-
carl18
addikt
+1
Sajnos manapság már valóban nincs akkora különbség low-Ultra beállitás között. Anno a Crysis 1 Low-Very High között ég és föld különbség volt, mint ha nem is ugyan az a játék lett volna.
Manapság már valóban semmi se indokolja hogy vegyen az ember egy csúcs kártyát. Nekem is egy RX 570 van, és ahhoz képest jól megállja a helyét. -
válasz
Devid_81 #28647 üzenetére
NVIDIA-ra a DX10 korszak kezdete óta nem jellemző az akciózás, előtte nem tudom, lehet, hogy az volt, lehet, hogy nem. Magyarországon ráadásul hihetetlen magasak a használtpiaci árak - ez a kettő dolog vezet oda, amit leírsz. Ezek után semmi meglepő nincs abban, hogy egyesek spekulációs eszközként tekintenek a hardverre, és próbálnak optimálisan kiszállni belőle. Ha pedig nem sikerül, akkor sírnak.
-
Devid_81
félisten
Jo de azert tegyuk hozza, ahogy az Intel/nVidia egyeduralkodasa megkezdodott onnan jott fokepp ez a 'nincs akciozas', mindennek kitartjuk az arat next gen-ig stb.
Szerintem sokan meg is szoktak, foleg CPU oldalon amikor volt olyan is, hogy utkozben emelkedtek az arak, csokkenes helyett.
Nem az MSRP nott, hanem csak ugy minden mas rossz iranyba valtozott.
En pl a 8700K-t egy evesen siman eladtam egykori vetel ara felett, 9700K pontosan vetelaron ment tovabb, 9900K-t is eltudtam volna adni nagyon sokaig vetelar felett.
Majd jott az nVidia es bemutatta mit tud a Turinggal, nah az se volt olcsobb egesz palyafutasa alatt, inkabb csak dragabb lett.
Szoval a mondandom annyi, hogy kozben a piac is eleg rosszul alakult, es voltak ilyen erdekessegek, ezaltal nem feltetlenul kellett bukosan kiszallni az adott hw-bol.
Viszont jo esetben nem igy kellene legyen szvsz -
do3om
addikt
El lehetne adni az új karikat úgy ahogy régen sok-sok éve, amikor még én is megvettem.
Játékokkal ami igénylik az új karit, és cserében adnak is valamit.
Emlékszem a Quake3, DOOM3, Far-Cray miatt meg a F.E.A.R. miatt cserélgettem a karikat mert ami akkor volt azokon csak zakatolva ment. Le kellet venni a minőséget, és akkoriban ez jelentet is valami, nem úgy mint most, leveszed aztán azt sem látod mit állítottál, csak a min. meg a max. között van érdemi különbség. Így ha valami lassú visszább veszel, cserébe gyorsabb lesz de ugyan olyan szép. így nem ösztönöz vásárlásra.
Bezzeg ha kijönne valami ami maxon csak döcögne de igen állejtős grafikával, le kéne venned a minőséget ami számítana is mennének karit venni.
De mostanában nincs meg az az ösztönző különbség, hátha a konzolok hoznak majd valamit (ami persze 1-2év után újra csak inkább hátráltatja majd a pc-t)
Kellenének direkt PC-s játékcímek. Mint régen, amik kifektették a legjobb vga-kat is. Otthon meg ámultál a 10-15 FPS-el (volt nekem 5-6-is-doom 3 apha) menő VGA mellet amin már csak azért is maxra húztad garafikát hogy megnézd mi lehetne. Aztán ment a gyűjtés új alkatrészekre. -
válasz
Devid_81 #28637 üzenetére
Soha nem ertettem azokat akik ezek miatt aggodnak, hogy oo mennyit bukok majd ha eladom...minden ami hasznalt annak az erteke csokkenjen is, autot sem lehet eladni szalon aron 2 ev hasznalat utan
Pedig ez nem olyan érthetetlen. Az autónak nagyjából folyamatos "lejtéssel" esik az ára, tehát ott kb. amennyivel többet használod, annyival fog kevesebbet érni. A videokártyák árának is van lejtése, sokkal kevésbé meredek, aztán hirtelen (az új gen megjelenésekor) jön egy lépcső. Aki pont a lépcső előtt adja el, az anyagilag jól járt.
-
torma1981
veterán
válasz
egyedülülő #28638 üzenetére
Jó de ott a 2080 meg a 1080Ti között alig volt teljesítményben különbség. Itt most nem az a helyzet lesz. 2000-res széria nem ugrott akkorát mint a mostani fog. És szerintem az árakkal sem tudnak nagyon elugrani a mai gazdasági helyzetet nézve, új konzolok jönnek, AMD is itt lesz. Most lesz ellenfele az Nvidiának. És az előttem szólók is mondták még egyszer nem lehet behülyíteni a népet mint amikor kiadták a 2000 szériát.
Nem lesz 100k-ért felső kategóriás kártya tuti, de nem is 300k lesz egy közepes-felső kategória alja kártya.
-
nubreed
veterán
válasz
Devid_81 #28637 üzenetére
Én nem aggódom azon, hogy mennyit bukok, a GTX1070 -nél se érdekelt mikor eladtam (150-ért vettem, 62-ért tudtam eladni...), csak mondtam. Az AMD nem lesz sokkal olcsóbb, erre most már ne számítson senki, vége azoknak az időknek. Akkor lesznek sokkal olcsóbbak (de a "sokkal" még itt is idézőjelben értendő) ha az rdna2 kártyák lényegesen elmaradnak teljeseítményben az Ampere -tól. Viszont ha még jobbak is lesznek és nem lesznek drágábbak az Ampere -nál, egyedül az jathatja az AMD malmára a vizet. Ja meg persze az, hogy rendes drivereket adnak most már ki.
-
egyedülülő
őstag
Jó lenne tudni mi lesz, mert eladtam a régi kártyámat és most ülök a pénzen, gép meg nincsen. Nem szeretnék két szék közül a pad alá esni, mivel csak annyit szánok a projektre ami megmaradt az előző vga-ból. Szóval a legrosszabb amit el tudok képzelni, hogy ahelyett, hogy csökkenne a használt 2070super/2080super-ak ára, még emelkedni is fog, ahogy emelkedett legutóbb is a 10xx széria ára is a végén hiába volt ott a 20xx. Akkor se 20xx se 30xx.Persze lehet nem látom jól.
-
Devid_81
félisten
válasz
nubreed #28636 üzenetére
Az nem is lenne nagy baj igazabol.
Nekem sem fog jol esni ha a mostani feleert megy majd el a kartyam, viszont Szeptemberben lesz 2 eves, ez ido alatt azert eleg jo haverok voltunk, egyutt logtunk joban rosszban, jatszottunk egyutt par orathasznaltam stb, hasznalt cucc olcsobban megy tovabb
Igy lenne rendjen.
Soha nem ertettem azokat akik ezek miatt aggodnak, hogy oo mennyit bukok majd ha eladom...minden ami hasznalt annak az erteke csokkenjen is, autot sem lehet eladni szalon aron 2 ev hasznalat utan
Sokkal nagyobb szivas lesz akkor ha ne adj isten AMD kiad valami durvat es 2 honap alatt esik be az Ampere ara...ez lenne igazbol jo user szempontbol, nem ugy mint a Turingnal, hogy sz@ros ket ev alatt nem hogy olcsobb, de meg dragabb is lett a Turing -
Segal
veterán
válasz
gejala #28633 üzenetére
Csak nézz fel hardverapróra megint mennyi eladó 2080 variáns van fent...
Kb ugyanaz a helyzet mint anno az 1080(Ti) verzióknál. Aki cserélni szeretne az most még jó áron szállna ki a Turing kártyájából, mert hátha talál olyan embert aki nem tudja hogy most jön az Ampere.Az árról meg 10 nappal a bejelentés előtt olyan felesleges felháborodni. Meg kell várni míg hivatalos ára lesz a terméknek és max majd akkor lehet hőbörögni hogy "én nem ezt a lovat akartam"...
Ahogy a vak is mondta majd meglátjuk mi lesz.
Sajna én is KillerKollar véleményén vagyok hogy szabadon marad a 3080Ti név, de egyszerűen csak megvárom a bejelentés napját és majd akkor átértékelem a dolgot hogy tetszenek e a számok (teljesítmény és ár) vagy nem tetszenek és eszerint nyitom vagy csak csukom be gyorsan a pénztárcámat -
Devid_81
félisten
válasz
KillerKollar #28632 üzenetére
Kb en is igy tudnam elkepzelni ahogy Te leirtad
Az biztos barmilyen csabito majd az uj hw illata erdemes lesz megvarni a konkurenciat, meg akkor is ha csak 3080-ig lesz ellenfel, legalabb addig a kategoriaig lesz valami verseny -
gejala
őstag
válasz
KillerKollar #28632 üzenetére
"Szerintem pont, hogy magasan indulnak majd az árak, mert elvileg induláskor nem lesz sok készlet, azokat meg így is bőven el tudják adni."
Én ezt kétlem. Még azok is panaszkodnak az árakra, akik megvették a Turingot. Még egyszer nem lehet őket beugratni. Ha drága lesz, kivárnak 2060S/2070S/2080S-el. Akik meg azért maradtak Pascalon, mert drága volt a Turing, azok pláne nem vesznek majd még drágább Ampere-t megjelenéskor.
-
KillerKollar
őstag
válasz
gejala #28630 üzenetére
MSRP 500$ volt de az FE már 600$ ezért a legtöbb kártya 600$-on kezdett, 500$-ért maximum blower style cooleres sz*rokat kaptál. Szerintem pont, hogy magasan indulnak majd az árak, mert elvileg induláskor nem lesz sok készlet, azokat meg így is bőven el tudják adni, aztán majd ha az AMD kijön a nagy Navi-val és az nagyon odaveri őket ár/érték arányban akkor csökkentenek.
Szerintem pont ez a lényege a 3090-nek, nem mondják azt, hogy ez a 3080 Ti, azt sem, hogy ez a Titán, megvárják, hogy milyen gyors a nagy Navi és mennyibe kerül, aztán ha hasonló teljesítményű mint a 3090 de olcsóbb, akkor kiadják a 3080 Ti-t olcsóbban, 12 GB VRAM-al 24 helyett de hasonló teljesítménnyel, max 5-10%-al lesz lassabb és akkor mondják azt, hogy ja amúgy a 3090 1500-2000$-ért igazából a Titán RTX helyére jött, ami 2500$ volt, szóval igazából ez árcsökkenés és azok se érzik annyira átverve magukat akik megvették a 3090-et, mert még mindig az övék a leggyorsabb kártya és nem csökkentettek az áron, csak kiadtak egy 3080 Ti-t is.
-
carl18
addikt
válasz
gejala #28630 üzenetére
+1 Szerintem a 3070 500 dolcsi körül fog startolni, azért nyugaton se lesz rá kereslet ha 800 dolcsiért dobnák piacra.
Nem tudom mi értelme sírni olyan árakon amik még piacra se kerülnek. 300E lesz a 3070? Talán ha a kereskedők idehaza extra profitot akarnak bezsebelni az új termékekért. -
gejala
őstag
válasz
KillerKollar #28626 üzenetére
A 2070 MSRP-je $500 volt megjelenéskor. Nem is vette kb. senki. Összehasonlításképp 1070 $380-al indult. Aztán jött 2060S $400-ért kicsit lassabban és mindjárt vették is rendesen.
Ebből kiindulva $450 fölé nem mehetnek, ha szeretnének sokat eladni, mielőtt kijönnek a konzolok/AMD kártyák. -
nubreed
veterán
válasz
"Szép világ" lesz ha egy 3070 -es kártya 300k lesz. Sajnos benne van a pakliban. Azért remélem, hogy nem.
-
válasz
Elég jó közelítést ad az USD ár x árfolyam x 1.27 kalkuláció, ennél induláskor drágábbak a kártyák, aztán pár hét alatt beállnak. Van viszont úgy, hogy az USD ár más, mint az MSRP - ahogy a 2080Ti esetében.
-
Jacek
veterán
válasz
Végül is csak 100%-os áremelés lenne
nem tudom kinek venné be a bele...
-
KillerKollar
őstag
válasz
torma1981 #28625 üzenetére
Nálunk simán lehet 300k, úgy hogy közel sem 1000$ az MSRP, a 2080 Ti-nak is elvileg 1000$ az MSRP-je, megjelenéskor is 400-450k volt, most már inkább 450-500 hála a gyenge forintnak. Meg a 27% ÁFÁnak ugye. Szóval ha 600-700$ lesz a 3070 MSRP-ja, ami nem kizárt, akkor simán lehet itthon 300k.
-
Laja333
őstag
válasz
Jack@l #28600 üzenetére
Nagyon jól, jobban mint a Death Stranding.
Teljesítményre visszatérve jobban aggódnék, ha 1080-am lenne és FHD High-on beesne 60 alá az FPS
A 980ti viszont nagyon megy, lassan beéri az RX570-et is. -
válasz
egyedülülő #28620 üzenetére
Az már eleve drágult, mert februárban a COVID itthonra való begyűrűzése előtt 212 nettóért vettem a 2080S Aorust, most meg ugyanez 236-242 nettó a legolcsóbb helyen is
-
egyedülülő
őstag
Ma sikerült felborzolni a kedélyemet, amikor egy másik topikban azt fejtegették miért lesz 300 000 fölött a 3070 ára. Az nagy szívás lenne mert magával húzná a 2000 széria árait is, ha ilyen drasztikus drágulás jönne.
-
Devid_81
félisten
Ahhoz kepest biztosan, mert a Turingnal legalabb van hw-bol mar ez az extraban.
De szerintem leragad majd DLSS 1.0/2.0 szinten szandekosan, kulonben az Ampere-t a kutya nem venne meg.
Kozben lemernem fogadni a Turing is tudna a 3.0-t hardware-bol, de az nem business ha nem cserelnek a userek.Mondanam, hogy sebaj majd a fejlesztok megoldjak a regebbi dlss-st, de eddig se tettek
-
proci985
MODERÁTOR
mondjuk a GCN eszmeletlenul jol oregedett, nem nagyon emlekszem olyanra korabbrol, hogy az 5+ eve piacon levo kartya meg mindig megallta a helyet 1080pben, mint tavaly a 290X amikor lehalt nalam a parja.
parban meg edge casekben (megy a CF es tiszta GPU limit van) 10-15%ot vert a ket kartya a jelenlegi 5700XTre is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Jack@l #28610 üzenetére
Többféle dizájnnal nincs jelentős gond. A GCN2/3, Polaris, RDNA és Turing. A GCN2/3-mal és Polarissal azért, mert a konzolra írt PSSL shaderek vannak átkonvertálva, amelyeket ezekhez hasonlító dizájnra optimalizáltak. A Vega jobban eltér, így a specifikus optimalizációk nem fekszenek neki annyira. Ugyanez igaz a Kepler/Maxwell/Pascal esetében is. A Turing és az RDNA csak azért nem problémázik, mert van elég cache a multiprocesszoraikban, hogy áthidalják a nem célirányos optimalizálást.
-
atesz999
tag
válasz
egyedülülő #28601 üzenetére
Ez szerintem hülyeség, hogy budget konzol vagy nem budget konzol. Most is kb ugyanannyi lesz a PS5 ára meg az új Box is, mint annak idején voltak. Mindig túlzásba esnek a konzolok teljesítményével kapcsolatosan és mindig 500 ezres PC-hez akarják hasonlítani. Nem, akármelyik konzol generációt megnézed, meg ugyanez lesz az újakkal is, ezek grafikai teljesítménye sem lesz több mint egy kb 80 ezerért megvehető asztali PC videokártyánál. Ugyanígy a konzol processzor sem lesz jobb egy asztali Intel 40-50 ezres i3/i5-nél.
-
Jack@l
veterán
válasz
Callisto #28606 üzenetére
Honnana a csából találjam ki hogy te mire gondoltál a kérdés feltevésekor, ha nem írod le pontosan? Én kérek elnézést a terelésért...
3950(sok mag) + 5700xt-vel nem volt gond, ennyi a nagy talány. Viszont regebbi kartyakkal volt erősen gond, 1060-al is. Egy hulladék port lett, Főleg azért szégyen mert jopar éve ellitolag az amd-k nagyot kaszálnak a low levellel, meg dx12 tier3-al. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #28597 üzenetére
Az Unreal Engine 5-ről a demó az aranyos, csak azt nem mondják el, hogy annak a kis demónak a mérete majdnem 110 GB volt. Ez az új konzolok legnagyobb erőssége, de egyben a legnagyobb gyengéje is. Mert az SSD-vel, a finomszemcsés adatbetöltéssel és az új geometriai futószalaggal ugyan képesek extrém adatmennyiséget kezelni, de ezt tárolni is kell ám az SSD-n. Ha most ezt a minőséget elkészíted egy tényleges játékban, akkor nem leszel 1 TB alatt. Tehát persze a gép tudná futtatni, csak nem férne fel az SSD-re. Szóval annyira sokat attól az Unreal Engine 5-től nem érdemes várni. Továbbra is tipikus lesz a modellek játékhoz konfigurálása, esetleg a kisebb tárgyak esetében lehet megejteni azt, hogy bedobod csak úgy simán a sculptingolt alkotást, de az összes tartalomra biztosan nem. Annyira kicsi az adattároló kapacitása mindkét gépnél, hogy nem férne el az adat. Erről szándékosan nem beszélnek. Mert mind a Microsoft és a Sony talált megoldást arra, hogy extrém adatmennyiséget tudjanak streamelni, de nem tették a gépek alá az extrém adatmennyiség tárolásához szükséges adattárolót.
Azért azok a pufferek, amiket ír a CPU és a GPU nem tekinthetők nagy adattömegnek. Alapvetően 100 MB-ról van szó, és ez is 4K-val értendő. Azért növelik ezt 200 MB körülire, mert egyszerűbbé teszi a motorok működését, és megvan hozzá a PCI Express 4.0 sávszélje. De ha nincs a gépben ekkora sávszél az se baj, nem fog nagyot esni a sebesség, 5-8% mínuszt jelent kb., ahogy a Horizon esetében. Tehát sokat nyersz vele a leképező komplexitását tekintve, miközben elenyésző mértékű limitet tolsz a hardverekre. A legtöbb esetben egy ilyen módon működő motor még úgy is gyorsabb PCI Express 3.0-s csatolóval, mintha más megközelítést alkalmaznának az erőforrás kezelésére, tehát bár a PCI Express 4.0-hoz képest ugyan a 3.0 deficitet jelent, de ha az alternatív működést veszed figyelembe, akkor ahhoz képest teljesítményelőnyben van minden rendszer. Ezért érdemes alkalmazni. Egy fejlesztő általában azt nézi, hogy egy optimalizálással nyer-e egy adott PCI Express 3.0-s konfig, és ha nyer, akkor nem érdekes, hogy egy PCI Express 4.0-s konfig még többet nyer. Sőt, annál jobb.
-
X2N
őstag
Black Myth: Wukong Gameplay From Indie Dev Is Blowing People Away
UE4 indie játék ami kb úgy néz ki mintha UE5-ben csinálták volna... -
gejala
őstag
"Én azt várom mikor használják már ki a játékok a 8+magot értelmesen."
Az nem mostanában lesz. A konzolokban 8 magos proci lesz, amiből ugye az OS-nek továbbra is fenn lesz tartva egy. Tehát gyakorlatilag 7 mag lesz játékoknak + SMT. De SMT-t még évekig nem fogják használni, mert a játékoknak menniük kell mostani konzolokon is egy ideig.
És ez pont jó is, mert a Jaguarok is 8 szálasak, amiből 7 van játékoknak. Tehát könnyű lesz visszafelé kompatibilitást biztosítani. Csak persze a Zen2 magok sokkal erősebbek, de ebből szerintem sokáig "csak" annyit látunk majd, hogy nem lesz gond a 60 fps meg normális látótávolság.
-
yagami01
aktív tag
-
X2N
őstag
válasz
gejala #28599 üzenetére
Az egy elég gyors fejlesztés lenne mivel csak jövőre jön ki az 5-ös engine...
Vajon milyen gép kellhet majd alá. De abu azt is megmondta hogy olyan grafikát nem fogunk látni a köv konzolokon sem. Egyszerűen nem bírja el a gép azt a mennyiségű geometriát egy normálisabb játék ahol van pl ai, fizika, nagyobb terek. techdemo csak mint anno az unreal engine 4 demok... Én azt várom mikor használják már ki a játékok a 8+magot értelmesen. Talán most az új konzolok megjelenése után.
-
egyedülülő
őstag
válasz
gejala #28599 üzenetére
Az előző gen megjelenésekor azért köztudott volt már az elején, hogy a ps4/xbox eléggé budget konzol volt. Nem raktak bele erős hardvert tudatosan, hogy ne legyen drága és ne kelljen bukni a konzol árán sem. Most elvileg megint erősebb a hardver és inkább lenyelnek a gyártók némi buktát a gépek árán, mint anno a ps3, x360 idején. Emlékszem amikor kijött 360-ra a Gears of War, az kb sehol sem volt PC-n.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- Viccrovat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest