- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #29 üzenetére
utánhúzásos lesz érzetre, tehát elmozdítod az egeret, megmozdul az egér, de közte lesz 50ms framegennel, 33ms framegen nélkül, cserébe nem fog ricegni, de ennyi erővel lehetne 100+ms és 120 fps 30 fps-ről, hisz erről szól az új framegen.
Nem mondom, hogy nem lehet hasznos bizonyos esetekben, de semmi köze a gpu teljesítményéhez, csak parasztvakítás. Inkább az RT magokat négyszerezték volna.okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
válasz makkmarce #28 üzenetére
30fps nél ha mozgatod a kamerát szaggat mint a franc. 4k nál sajnos kell a dlss rt mellett. 480hz nek meg pont csak natívban van értelme, mármint ha valaki lát 140fps felett bármit is, én nem igazán
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #27 üzenetére
hát, én játszottam 30 fps-el, határeset, hogy időben tudsz e ugrani, védeni, mert nem 30fps lesz a gond, hanem 30 fps +1 frame késésben leszel.
van 1 kiszámolt képkockád: 0ms
sima 30fps esetén a következő képkockát 33ms után látod.interpoláció esetén késésben leszel, mert miután kész a képkockád 33ms-nél, utána 33+33/2ms-nél kapsz egy interpolált kockát: 49ms, aztán kapod a végleges kockát 66ms-nél. (remélem jól számoltam). Tehát az akciódat jobb esetben 50ms után látod, ami kb 20 fps érzetet kelt késleltetésben.
Ezeket inkább arra találták ki, hogy a 480hz-es monitornak is legyen értelmeHogy ON legyek, találtam egy ilyet: hát nem lesz túl acélos, ha tényleg ezek a számok, de legalább a nevezéktan valamennyire helyes. Felhozták az RT-t az nvidia előző generációjához.
most, hogy jönnek ki az RT only játékok, tényleg ideje volt.
okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
válasz makkmarce #26 üzenetére
volt a többi funkció de a dlss2 és dlss3 sem azonosan oldja meg ezeket. Ok hogy van input lagg, de ez egy pl. assassin's creed-ben egyáltalán nem zavaró, de cserébe 30fps-en játszhatatlan 60fps en meg nincs vele gondod. A dlss nem arra való hogy COD ozz vele online
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #25 üzenetére
a többi funkció eddig is volt, az a 60 meg nem valódi 60, nem lesz jobb az input lagod, mivel a következő képkockának már el kell készülnie, utána az nem jelenik meg, hanem szépen megvárod míg berakja a köztes képkockákat. Sajnos ezzel marad az utánhúzás érzés. Könnyű kipróbálni, átrakod a pc-t 30 fps-re és mozgatod az egeret.
Ezt egyébként már rég feltalálták a tv-knél, ott a "szappanopera" funkció Ingyen dlss frame generátor bárkinek, ha egy tv-t raksz monitor helyettEgyik sem befolyásolja a valódi sebességet, csak szebbé vagy rondábbá teszi a játékot.
okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
válasz makkmarce #24 üzenetére
van akinek számít hogy 30fps-el tud e játszani vagy 60, ezen túl semmit se számít a dlss
Amúgy nem teljesen igaz, hogy nem fut az új a régi kártyákon:i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #23 üzenetére
mi köze a dlss-nek a kártya teljesítményéhez? ráadásul a régi kártyákon nem fut az új.
okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
-
makkmarce
őstag
válasz Celithrandi #21 üzenetére
frekvencia * shadermag, kb ennyiből áll a teljesítmény, régebben is ennyiből megközelítőleg ki lehetett számolni. Az RT-nél szintén az rt magok * freki szám, és ha nincs technológiai csere (nem láttam, hogy lett volna), akkor kijön a mágia. Persze lehet úgy számolni, ahogy az nvidia, hogy felszorozza a kamu, generált frame-ekkel aztán egyből 2x gyorsabb minden, mint a 4090, hisz odainterpolált még két-három képkockát.
okoskodom, tehát vagyok
-
ATi GAMES
tag
Itt is látszik, hogy sok területen lehet hasznos az AI. Ennek ellenére sok fórumon meg közösségi médiás felületen köpködik az Nvidia új kártyáit, mert szerintük nincs érdemi fejlődés. De abba nem gondolnak bele, hogy ez is az és hogy ehez is kell azért hardver...
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCPOOVQF1ff2oAL3strJ_5Uw
-
makkmarce
őstag
válasz Komplikato #11 üzenetére
az a boss-os demó konkrétan egy vicc, amit egy átlagos programozó pár nap alatt leprogramoz mindenféle AI nélkül. Ahhoz nem kell AI, hogy 5 játékos közül válasszon egyet a boss és azt csépelje.
Az NPC-s beszélgetés az jó lenne, de a komplexre még kevés az erőforrás(mókás is lenne, ha mondjuk 8-10GB VRAM-ot lefoglalna a kártyádból a társalgó, aztán gazdálkodj a többivel a játék grafikájának , bár a nyelvi modellek is mennek szépen össze, 5 éven belül biztos lesz olyan játék, amiben már normálisan lehet csevegni.
okoskodom, tehát vagyok
-
Nagynozi
aktív tag
A cikkhez csak annyit szólnék hozzá, hogy a Ray Reconstruction nem egy denoiser? Tehát lényegében az összes külön működő denoisert egy darab A.I. alapú denoiserre cseréli, ami nem csak DLSS mellett működik és nem csak az alacsonyabb belső felbontáson használható, Cyberpunk 2077-ben például DLAA mellett is be lehet kapcsolni a Ray Reconstruction-t. Tehát natív képet is javít.
-
Celithrandi
addikt
válasz Komplikato #14 üzenetére
ja hogy ez a címe, azt hittem control képek ezért írták oda
-
Komplikato
veterán
válasz Celithrandi #13 üzenetére
Már a Control-ra gondolsz? Hivatalosan az Alan Wake sorozat mellékszála, egy nem kicsit elvont akciójáték, meg az első aminél leolvadt a géped az RT-től.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Celithrandi
addikt
hülye kérdés, de mi ez a játék a képeken?
-
Predatorr
őstag
Ha a hiba a technológia része, a technológia hibás.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Komplikato
veterán
Érdemes keresni NVidia Ace demókat (videókat), mert egyre több lesz. Picit több lesz az, mint útkeresés. Van olyan (MMO?) játék, ahol a Boss a csapat összetétele alapján választ támadási stratégiákat és az összes már lejátszott meccs alapján variálja azokat, hogy kétszer ugyan úgy ne lehessen legyőzni. Van ahol konkrétan beszélgetni lehet az NPC-kel. Na jó, de eddig is volt ilyen, csak az mind felhőből futott, ez meg már a tárolt trainengel megy offline is. Ezt azért írom, mert az ACE-ről szóló régebbi videókból nekem is az jött le, hogy ez csak is online módban, felhőből megy. Hát nem.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
CRTs
aktív tag
sőt, ezt tényleg lehet jobbnak látni a natív minőségnél is, de ez preferencia kérdése.
Inkabb hinni lehet ui.
nativ az ott kezdodne hogy 4k-ban nem esnek szet dolgok mikor kikapcsolod a TAA-t.
Amit nem tudsz megtenni mert szetesnek dolgok tehat a nativ megszunt un. pixel-soup javára.
Javitsatok ki ha rosszul gondolom nem arcoskodas .[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Nem néztem a thumbnailt... hirtelen reménykedtem NPC-k útkeresésére és döntés vezérlésére is használják végre. Jaj az a naív lelkem...
Köszi az írást
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz bertapet11 #6 üzenetére
Az az ASUS blog-ban volt.
De úgy látszik eleget fizetnek a PH/Abu -nak, hogy itt is reklámozzanak.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
nyakdam
aktív tag
Köszi az összefoglalót!
-
GreatL
őstag
Mivel mindegyik ugyanaz a betűtésztaleves, jobb hűtéssel esetleg kisebb zajszintet tudsz elérni, mást nagyon nem. Megkerülhetetlen feszültségkapuk védik a GPU-t.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Ajándékok
aktív tag
Ahogy látom kiemelted az Asus modelleket. Mi az előnyük az többi gyártó kártyáihoz képest?
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
félisten
Jó összefoglaló, köszi.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- ASUS routerek
- Gitáros topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Valami baja van a tápomnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen processzort vegyek?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
- PowerColor Radeon HD5770 1GB 128bit DDR5 Videokártya
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS Expedition GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128bit (EX-GTX1050TI-O4G)